Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی ایزدی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پس از دو سال وقفه کرونایی که در برپایی نمایشگاه‌ها و بازارچه‌های نوروزی صنایع دستی ایجاد شده بود، امسال خوشبختانه امکان برگزاری این بازارچه‌ها فراهم شد که پس از برنامه‌ریزی‌های انجام شده در نهایت ۶۷۵ غرفه در ۱۶ شهرستان فعال شدند.

وی افزود: این بازارچه‌ها از ۲۸ اسفند تا ۱۳ فروردین پذیرای مسافران و دوستداران صنایع دستی بودند و محصولات صنایع دستی مازندران در آن‌ها عرضه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پنج نمایشگاه ملی صنایع دستی نیز محصولات صنایع دستی و هنرهای سنتی استان‌های دیگر عرضه شد. محصولات عرضه شده در این ۶۷۵ غرفه سراسر استان شامل عروسک‌های سنتی، آثار چوبی، فرش و گلیم، خوراک، زیورآلات، فلزکاری و برخی محصولات سنتی دیگر و همچنین انواع سوغات و گل‌وگیاه بود.

این مسئول درباره میزان استقبال از بازارچه‌های برپا شده اظهار کرد: خوشبختانه پس از دو سال وقفه کرونایی شاهد استقبال بسیار خوب مسافران و دوستداران صنایع دستی و هنرهای سنتی از این بازارچه‌ها بودیم. به طوری که طی ۱۵ روز برپایی این بازارچه‌ها در مجموع یک میلیون و دو هزار و ۷۳۵ بازدید از غرفه‌های برپا شده در سراسر استان ثبت شد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی‌، گردشگری و صنایع دستی مازندران درباره میزان فروش محصولات عرضه شده در این بازارچه‌ها خاطرنشان کرد: خوشبختانه در بخش فروش محصولات نیز وضعیت مناسبی ثبت شد. مجموعا ۹۵ میلیارد و ۷۴۷ میلیون ریال انواع محصولات صنایع دستی و هنرهای سنتی در این بازارچه‌ها فروخته شد که طبق آمارهای ثبت شده بیشتری فروش مربوط به دست‌بافته‌ها و نساجی سنتی، تولیدات چرمی دست‌دوز و صنایع دستی سفالی، چوبی و حصیری بود.

وی درباره شهرهایی که بیشترین فروش را داشتند نیز گفت: با توجه به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های موجود در زمینه گردشگری، شهرهای نور، نوشهر و چالوس بیشترین میزان فروش و بازدید را داشتند. این شهرها ظرفیت راه‌اندازی بهترین مکان برای بازارچه دائمی صنایع دستی در استان را دارند و الگوی مناسبی برای توسعه گردشگری و صنایع دستی در غرب استان هستند.

ایزدی با اشاره به شرایط جوی هفته نخست سال و اثرگذاری آن بر میزان بازدید از غرفه‌ها و فروش محصولات صنایع دستی اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شد که امسال فروش بیشتری نسبت به رقم حدودا ۹.۵ میلیارد تومانی کنونی در بازارچه‌های نوروزی صنایع دستی مازندران ثبت شود. اما شرایط اقلیمی و سرما و بارندگی‌های هفته نخست روی بازدیدهای مسافران و طبیعتا روی فروش محصولات تاثیر منفی گذاشت.

به گفته وی وزش باد و بارش باران شدید در چند شهر استان موجب اخلال و بی‌نظمی در برگزاری بازارچه در محل‌های تعیین شده یا تاخیر در افتتاح و تقلیل در تعداد غرفه‌های بازارچه شد و به همین دلیل به جای ۸۵۰ غرفه پیش‌بینی شده، ۶۷۵ غرفه برپا شد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی‌، گردشگری و صنایع دستی مازندران ارزیابی‌های انجام شده از بازارچه‌های نوروزی صنایع دستی مازندران را مطلوب عنوان کرد و گفت: در ارزیابی‌ها و پایش‌های مستمری که توسط همکاران ما و در نظرسنجی‌های میدانی از مسافران انجام شد، خوشبختانه سطح رضایت از کیفیت نمایشگاه و محصولات عرضه شده در آن مطلوب است.

وی افزود: وضعیت غرفه‌ها از نظر مکان‌یابی، دسترسی، غرفه‌بندی و امکانات غرفه در مجموع خوب ارزیابی شد و کیفیت محصولات ارائه شده خوب و مناسب بود. یکی از نقاط قوت این بازارچه‌ها نیز عرضه نشدن محصولات غیر ایرانی بود. ضمن این که برخی محصولات عرضه شده در این بازارچه‌های نوروزی، صادراتی و دارای نشان ملی و بین‌المللی بودند. یکی از تفاوت‌های بازارچه‌های نوروزی امسال مازندران نیز حرکت اتوبوس صنایع دستی محصولات همه استان‌ها از نوشهر به سمت شهرهای مختلف استان در ایام نوروز بود.

این مسئول اظهار کرد: انعقاد تفاهمنامه همکاری با شهرداری‌ها برای واگذاری عرصه‌های رایگان مکان‌یابی شده مناسب به اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مازندران و تبلیغات محیطی و شهری در راستای حمایت از هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی از راهکارهای مناسب برای استمرار بهره‌مندی از فرصت صنایع دستی در اقتصاد گردشگری مازندران است.

ایزدی استقبال فعالان حوزه صنایع دستی، سرمایه‌گذاران و مجریان بخش خصوصی از حضور در این بازارچه‌ها و همچنین تعداد بالای بازدید از نمایشگاه‌ها و غرفه‌ها را نشانه ظرفیت بالای صنایع دستی مازندران در رونق اقتصاد گردشگری دانست و گفت: صنایع دستی مازندران توانمندی بسیار زیادی در تکمیل چرخه گردشگری این استان دارد که امیدواریم با همکاری شهرداری‌ها و دستگاه‌های مرتبط شاهد برپایی بیش از پیش این بازارچه‌ها در استان بویژه در مناطق گردشگرپذیر استان باشیم.

برچسب‌ها نوروز 1401 گردشگری صنایع دستی مازندران اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مازندران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نوروز 1401 گردشگری صنایع دستی نوروز 1401 گردشگری صنایع دستی مازندران اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مازندران اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی مازندران محصولات عرضه شده محصولات صنایع دستی بازارچه های نوروزی بازارچه ها فروش محصولات صنایع دستی صنایع دستی غرفه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۵۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری

فضل‌الله رحمتی  با اشاره به وجود ۳۰ محصول صادرات محور اظهارداشت: خوراک آبزیان، شیرخشک، اسکیم (پودر پایه شیر خشک نوزاد)، پودر بستنی، چربی‌های گیاهی، کاشی، سرامیک، لوله موکت، کفپوش از نمد، سیمان، کیلنکر، سنگ ساختمانی، چینی بهداشتی، ورق گالوانیزه، کابل شبکه، سیلندر گاز، محصولات فولادی و ادوات کشاورزی از جمله محصولات صادراتی چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود.

وی یکی از مشکلات چهارمحال و بختیاری را نبود خط ریلی عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به فاصله جغرافیایی این استان با مرز‌های کشور و بالابودن هزینه حمل و نقل، امید می‌رود با همت مسوولان این زیرساخت مهم و اساسی در بخش اقتصادی در استان فراهم شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری یکی دیگر از مشکلات این استان را فعال نبودن منطقه ویژه اقتصادی عنوان کرد و گفت: فعالیت منطقه ویژه اقتصادی کمک مهمی به صادرات محصولات استان می‌کند.

رحمتی در خصوص اهمیت حضور در نمایشگاه‌های مختلف اظهار داشت: سال گذشته چهارمحال و بختیاری با هدف شناخت مقاصد صادراتی، معرفی گروه‌های کالایی، تنوع بخشی به بازار‌های صادراتی در پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو حضور یافت و نتیجه این حضور جهش صادراتی در استان بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به حضور این استان در ششمین نمایشگاه "ایران اکسپو" گفت: تلاش می‌شود در این دوره از نمایشگاه ایران اکسپو که با حضور ۲ هزار شرکت تجاری برگزاری می‌شود مشتریان و هدف‌های جدید صادراتی برای محصولات این استان شناسایی شود.

رحمتی با اشاره به حضور ۴۱ شرکت تولیدی در چهارمحال و بختیاری تولید کننده محصولات صادراتی و موفق به گرفتن استاندارد‌های جهانی در ۶ گروه کالایی شده‌اند، افزود: براساس برنامه‌ریزی انجام شده میز توانمندی‌های صادراتی را در غرفه زنجیره ارزش استان در اختیار گرفته شده که بتوانیم از این طریق توانمندی صادراتی استان را به بازرگانان و شرکت‌کنندگان حاضر در این نمایشگاه از ۸۰ کشور دنیا ارائه شود.

وی ادامه داد: ۶ واحد و شرکت تولیدی برای حضور در نمایشگاه "ایران اکسپو" به صورت مستقیم دارای غرفه‌های مجزا هستند.

رحمتی یادآور شد: افزون بر این ۲۰ محصولی که امکان افزایش تولید در صورت وجود بازار صادراتی دارند انتخاب شده که در غرفه ارائه توانمندی‌های صادراتی به صورت مستقیم با ۲ هزار نفری که از ۸۰ کشور دنیا در این نمایشگاه حضور دارند وارد مذاکره می‌شویم.

بیشتر بخوانید

رفع موانع تولید ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی در چهارمحال و بختیاری

وی تاکید کرد: حضور در نمایشگاه ایران اکسپو موجب معرفی محصولات استان، ایجاد مشتری‌های جدید، افزایش مقاصد صادراتی و تنوع بخشی به گروه‌های کالایی می‌شود.

رحمتی با بیان اینکه نمایشگاه ایران اکسپو در ۲ بخش حاکمیتی و خصوصی برگزار می‌شود، گفت: در بخش حاکمیتی در غرفه ۴۱ همه استان‌ها دارای غرفه هستند و هر غرفه دارای سه بخش شامل زنجیره‌های ارزش استان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و ظرفیت‌های صادراتی است که اداره کل صمت استان مسئولیت جایگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری را برعهده دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود
  • معرفی گوهرسنگ خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • دریافت نشان ملی مرغوبیت ۲۸ کالای صنایع دستی مازندران
  • استقبال تجار خارجی از محصولات کرمان در نمایشگاه ایران اکسپو ٢٠٢۴
  • برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • وجود ۳۰ محصول صادرات محور در چهارمحال و بختیاری