Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@04:19:24 GMT

افزایش مرغ در کشور و 3 انتظار از دولت بابت تداوم تولید

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۴۵۳۶۷

افزایش مرغ در کشور و 3 انتظار از دولت بابت تداوم تولید

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اظهارات جدید اتحادیه‌های تولید‌کنندگان مرغ حاکی است تولید این محصول بیش از اندازه بالا رفته و دولت از همین الان باید به فکر خرید از تولید کنندگان باشد تا آنها ضرر نکنند، از سوی دیگر مسئولان از افت 2500 تومانی قیمت در بازار خبر می دهند که وقتی این دو خبر کنار هم قرار می گیرد می‌توان خبر افزایش تولید را بیشتر باور‌ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، گزارش از استان‌ها هم حاکی است جوجه‌ریزی‌ها بیشتر شده و تولید آنها تا 45 روز دیگر به بازار می‌رسد و این افزایش تولید وظایفی را به دوش مسئولان برای حمایت از پایداری تولید بیشتر کرده که در این گزارش بررسی می‌شود.

تولید‌کنندگان می‌گویند آنقدر مرغ در سالن‌های تولید وجود دارد که باید فکری به بازار آنها شود، دولت یا باید صادر کند و یا در انبارهای داخلی ذخیره سازی کند.

ظرفیت تولید 2 میلیون و 700 هزار تن مرغ در مرغداری‌های کشور وجود دارد که در سال‌های گذشته 2 تا 2.5 میلیون تن تولید می شد که با این میزان تولید در برخی سال‌ها صادرات هم داشتیم.

 * کشور با مازاد مرغ رو به رو شده؛ شرکت پشتیبانی امور دام فکری به حال مرغداران کند

دبیر کانون مرغداران گوشتی، نخستین کسی است که روز گذشته از افزایش تولید بیش از اندازه مرغ در کشور خبر داده و خواستار خرید آن از سوی دولت شده است.

به گفته پرویز فروغی، سالن‌های پرورش مرغ بیش از اندازه است، اغلب مرغداران زمان تحویل مرغ‌هایشان رسیده ولی  بازار کشش جذب آن را ندارد و خریداری نیست و کشور با مازاد تولید مواجه است.

* واردات بی رویه همچنان ادامه دارد

دبیر کانون مرغداران گوشتی همچنین از واردات هم انتقاد کرده که در شرایط مازاد تولید سیاست نادرستی است به گفته وی ورود مرغ منجمد به بازار تقاضای مرغ گرم را کم کرده و مرغ‌ها روی دست مرغداران مانده است.

بنابراین گزارش واردات بی رویه در سال‌های گذشته همچنان مشکل اصلی تولید کنندگان بوده است، که بازار داخلی را کساد می‌کند و محصولات وارداتی رونق بیشتری می‌گیرد به عبارتی تولید کنندگان داخلی زیر سایه تولید‌کنندگان خارجی قرار می‌گیرند.

اکنون که بر اساس قانون انتزاع، مدیریت تولید و واردات هر دو در وزارت جهاد کشاورزی است انتظار‌ تولید‌کنندگان این است که سیاست‌های اشتباه گذشته در زمینه واردات برچیده شود.

درگذشته مدیریت تولید و واردات در دو وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی بود که هر دو ساز خود را می زدند و همواره در زمان و میزان وا‌ردات اختلافاتی بود زیرا آمارهای این دو وزارتخانه با هم مطابقت نداشت.

* دو دلیل برای افزایش تولید مرغ

همواره قیمت بازار شاخص مناسبی از میزان عرضه در بازار می تواند باشد یعنی بر اساس مدل قدیمی عرضه و تقاضا که مبنای سایر علوم اقتصادی شده، عرضه بالا می‌تواند قیمت را پایین بکشد، آنطور که مسئولان می‌گویند قیمت مرغ در میادین میوه و تره بار تهران کیلویی 2500 تومان کاهش دارد.

مدیرعامل سازمان میوه و تره بار روز گذشته گفت: «از امروز هر کیلو مرغ با تخفیف ۲ هزار و ۵۰۰ تومانی و به قیمت ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان در میادین میوه و تره بار عرضه می‌شود.»

فصاحت مدیرعامل سازمان میوه و تره بار می‌گوید: قرار است هر کیلو مرغ  به قیمت  ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان در میادین میوه و تره بار عرضه شود که این امر با توافق و همکاری زنجیره تامین انجام می‌شود.

طی روزهای گذشته قیمت مرغ در سطح شهر و میادین میوه و تره بار کاهش یافت به طوری که به حدود کیلویی ۳۰ هزار تومان رسید.

وی گفته است تا پایان ماه رمضان عرضه مرغ با قیمت ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان ادامه خواهد داشت.

* افزایش جوجه ریزی در استان‌ها

افزایش جوجه ریزی معیار دیگری برای افزایش تولید می‌تواند باشد زیرا جوجه هایی که امروز در مرغداری‌ها ریخته می شود 45 روز دیگر به بازار می‌آیند بنابراین افزایش جوجه ریزی امروز نوید افزایش تولید فردا را می دهد.

گزارش از استان های کشور حاکی است که جوجه‌ریزی‌ها در برخی مواقع رکورد زده است؛ در این‌باره رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه رکورد جوجه ریزی در مرغداری های این استان شکست، گفت: میزان جوجه‌ریزی در واحد‌های پرورش نیمچه گوشتی استان نسبت به سال قبل آن با ۱۰ درصد رشد به بیش از ۳۲ میلیون قطعه رسید.

به گفته رضا افلاطونی در استان ۳۹۸ واحد جوجه‌ریزی پرورش نیمچه گوشتی فعالیت می‌کنند.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم هم گفت: درسال ۱۴۰۰،‌ میزان ۱۴ میلیون و ۱۱۲ هزار قطعه جوجه‌ریزی مرغ گوشتی در واحدهای مرغداری استان صورت گرفت.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه جوجه‌ریزی در این استان 12 درصد رشد داشته گفت: بیش از 9 میلیون قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های گیلان انجام شده است.

مسئول سازمان جهاد کشاورزی استان اراک هم از 36 میلیون و 800 هزار قطعه جوجه ریزی پارسال در واحدهای مرغداری، پرورش طیور گوشتی و تخمگذار استان مرکزی انجام شد.

* ضرورت حمایت از مرغداران در راستای جلوگیری از کاهشی شدن ‌تولید‌

اگر چه کشور ظرفیت 2 میلیون و 700 هزار تن تولید مرغ دارد و بر اساس آمار سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد جایگاه سیزدهم تولید جهان را تصاحب کرده اما به تجربه دیده شده تولید از ثبات کامل برخوردار نیست و سیاست‌های داخلی همواره بر این تولید تاثیر گذاشته است مثلا زمانی صادرات داشتیم و زمانی به خاطر کاهش تولید مرغ به قیمت کیلویی 45 هزار تومان رسید‌.

در این میان تولید‌کنندگان انتظاراتی از دولت دارند که در ادامه می‌خوانید.

«نخست اینکه در زمان مازاد، محصول آنها از سوی شرکت پشتیبانی امور دام ذخیره سازی شود و در زمان نیاز به بازار تزریق شود که در این صورت جلوی واردات گرفته می شود و نیز قیمت تولید کننده هم دچار نوسان نمی‌شود».

«دوم‌ نهاده و خوراک طیور به خوبی تامین شود زیرا اینها 70 درصد هزینه تولید را تشکیل می‌دهند و هر گونه خلل در تامین می‌تواند روی نوسان قیمت بازار مرغ هم موثر باشد».

«سوم‌، آرین تنها نژاد ایرانی است باید اصلاح شود و در مقابل سایر نژادها عملکرد بهتری داشته باشد به‌ویژه اینکه دولت به دنبال این است که این نژاد را در داخل  ترویج کند».

بنابراین گزارش مسولان ارشد کشور و نظام بارها‌ به خودکفایی در مصحولات اساسی تاکید کرده‌اند و حال که خودکفایی در تولید مرغ را داریم این مهم را باید با چنگ و دندان حفظ کرد و قطعا واردات بی‌موقع و بی‌رویه خسارت جبران ناپذیری به اقتصاد و تولید کشور وارد می‌سازد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: افزایش تولید مرغ کاهش قیمت مرغ جوجه ریزی میادین میوه و تره بار سازمان جهاد کشاورزی هزار و ۵۰۰ تومان تولید کنندگان مرغداری ها افزایش تولید جوجه ریزی تولید مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۵۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • یک میلیون و ۳۱۸هزار قطعه جوجه ریزی در مرغداری‎های استان انجام شد
  • یک میلیون و۳۱۸هزارقطعه جوجه ریزی در مرغداریهای استان انجام شد
  • کهگیلویه و بویراحمد در جایگاه دوم جوجه‌ریزی کشور
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید
  • پیش‌بینی تولید ۴۸۸۰ تن گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان
  • حداقل تولید مرغ در اردیبهشت ۳۰۰ هزار تن است
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن