Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، مردم وقتی با قیمت‌های ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم گوشت مواجه می‌شدند به مرور از خرید آن صرف‌نظر می‌کردند. به طوری که بعد از دو هفته و طبق گفته مسئولان مربوطه، تقاضا برای گوشت کاهش یافت.

بیشتر بخوانید

آغاز عرضه گوشت دولتی منجمد با قیمت جدید

ماجرای تعلل در واردات چه بود؟

برخی در این میان معتقدند که تعلل در واردات گوشت عامل اصلی گرانی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ماجرا چه بود؟ آنطور که گفته می‌شود، در آبان سال گذشته دولت مصوبه صادرات ۳۰۰هزار راس دام سبک و ۵۰هزار راس دام سنگین را صادر کرد اما ۴ماه پس از آن یعنی نیمه‌های اسفندماه به‌دنبال تداوم گرانی در بازار، مجوز صادرات دام لغو و مجوز واردات گوشت گرم صادر شد.

اما واردات گوشت منجمد از مدت‌ها قبل انجام و این نوع گوشت در فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع می‌شد. این اقدام با انتقاد تولیدکنندگان مواجه شد. آنها معتقد بودند که دست‌هایی پنهانی باعث شده‌اند که گوشت گران شود تا مجوز واردات را برای خود بگیرند. هرچند که گویا واردات هم نتوانست دردی از قیمت دوا کند و قیمت به همان روال باقی ماند.

وضعیت فعلی بازار گوشت

اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در خصوص وضعیت فعلی بازار به ایسکانیوز می‌گوید: تقاضا در وضعیت فعلی کم و بازار راکد است. قیمت گوشت حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان نسبت به قبل از عید کم شده است. مردم بعد از تعطیلات عید هرچه داشته‌اند را خرج کرده و بودجه زیادی ندارند. به همین خاطر بازار گوشت کم‌رونق است.

وی در خصوص احتمال تاثیرگذاری افزایش کرایه‌های حمل ونقل بر قیمت گوشت، گفت: کرایه به گوشت ارتباطی ندارد. گوشت تنها به عرضه  و تقاضا بستگی دارد. الان در فصل آن هستیم و باید با شرایط پیش رویمان، اوضاع بهتری داشته باشیم. معمولا در برج ۲ و ۳ بازار قدری اشباع‌تر است. ستاد تنظیم بازار هم تصمیم گرفته گوشت وارداتی را هم به بازار تزریق کند. همین مساله می‌تواند بازار را کنترل کند.

چرا قیمت مشخص نمی شود

اما برخی معتقدند که مشخص شدن قیمت نیاز به یک ساز و کار دقیق دارد تا به این شکل از آن سوءاستفاده نشود. اما چرا این روال مشخص در بازار گوشت وجود ندارد. ملکی رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی در این رابطه گفته است: گوسفند زنده‌ای که خریداری می‌شود در همان لحظه سر بریدن حداقل ۳کیلو از وزن آن کم می‌شود چون امعاء و احشای داخلی آن خارج می‌شود، کنسرو نیست که از جایی بخرند و در جای دیگر با همان وزن بفروشند و بگویند این قیمت خرید و این قیمت فروش است. وقتی قصاب گوشت را از کشتارگاه می‌خرد قیمت اولیه‌ای دارد، قصاب بعد از فروختن پوست، کله، سیرابی و جگر به‌طور مثال می‌بیند که دنبه خریدار ندارد و در حالی که برای هرکیلو از آن ۷۵هزار تومان پرداخت کرده حالا باید آن را ۴۰هزار تومان بفروشد، این برای او ضرر است و این ضرر را به ناچار با کشیدن روی قیمت گوشت جبران می‌کند.

احتمال افزایش کرایه‌ها

اما یک نکته مهم دیگری که در این رابطه وجود دارد و احتمال گرانی دوباره گوشت را تقویت می‌کند، مساله افزایش کرایه حمل و نقل است که می‌تواند شوک تازه‌ای به بازار گوشت وارد کند. هرچند که رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی معتقد است این افزایش کرایه تاثیری در قیمت‌ها نخواهد داشت و باید دید تصمیمات ستاد تنظیم بازار چه آینده‌ای را برای بازار گوشت رقم خواهد زد.

سپیده اشرفی کد خبر: 1135901 برچسب‌ها گوشت قرمز قیمت گوشت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: گوشت قرمز قیمت گوشت افزایش کرایه بازار گوشت قیمت گوشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۵۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت سکه و طلا امروز ۱۶ اردیبهشت؛ سکه ۴۰۰ هزار تومان ارزان شد

به گزارش خبرنگار مهر، قیمت هر قطعه سکه طرح جدید تا لحظه درج این خبر در معاملات امروز یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) در بازار طلای تهران نسبت به قیمت پایانی آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، با کاهش ۴۰۰ هزار تومانی به ۴۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید.

سکه بهار آزادی طرح قدیم نیز با کاهش ۴۰۵ هزار تومانی نسبت به قیمت پایانی روز کاری پنجشنبه، ۳۷ میلیون و ۷۹۵ هزار تومان معامله شد.

امروز نیم سکه بدون با افت ۴۰۰ هزار تومانی، ۲۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و ربع سکه با ریزش ۳۰۰ هزار تومانی، ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش رسید.

سکه گرمی نیز بدون تغییر نسبت به پنجشنبه، ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دادوستد شد.

هر گرم طلای ۱۸ عیار امروز در بازار طلای تهران با کاهش ۵۰ هزار تومان نسبت به آخرین معاملات هفته گذشته، سه میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد.

امروز بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی به ۲ هزار و ۳۰۱ دلار رسید.

کد خبر 6097032 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • سکه و طلا در بازار تهران ارزان تر شد
  • اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت تنها راهکار تنظیم بازار میوه و صیفی
  • آخرین قیمت گوشت و دام زنده اعلام شد
  • ثبات در بازار مرغ همدان با قیمت ۲۰ درصد ارزان‌تر از سال قبل
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • قیمت روز مرغ و ماهی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۶ اردیبهشت؛ سکه ۴۰۰ هزار تومان ارزان شد
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟