Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@13:25:27 GMT

تاثیر هوای خاکی بر سلامت؛ از خِس‌خِس سینه تا مرگ زودرس

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۴۶۵۴۸

تاثیر هوای خاکی بر سلامت؛ از خِس‌خِس سینه تا مرگ زودرس

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه آلودگی هوای ناشی از گرد و غبار تفاوتی با آلودگی هوای ناشی از تردد خودروها در فصل سرد سال ندارد، گفت: در این نوع از آلودگی هوا خطر بروز بیماری‌های تنفسی،‌ بیماری‌های قلبی، افزایش علائم بیماری‌های تنفسی، افزایش مراجعه به مراکز درمانی به دلیل خس خس سینه و سرفه و تشدید علائم آسم در مبتلایان به این بیماری وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر عباس شاهسونی با اشاره به آلودگی هوای برخی شهرهای کشور از روز گذشته به دنبال افزایش گرد و غبار، درباره اینکه آیا آلودگی هوای ناشی از گرد و غبار خطرِ کمتری نسبت به آلودگی در فصول سرد سال ناشی از تردد خودروها دارد؟، گفت: این موضوع درست نیست. مبنای آلودگی هوا ذرات معلق و انداره این ذرات یعنی PM۱۰ و PM۲.۵ است و جنس آنها اهمیتی ندارد. ممکن است جنس این دو ذره متفاوت باشد اما در هیچ دستورالعملی نیامده است که جنس خاصی از ذرات معلق تاثیر خاصی بر میزان آلودگی هوا دارند. تاکید اصلی بر غلظت و اندازه ذرات است که در آلودگی هوای ناشی از ترافیک و فصول سرد عمدتا PM۲.۵ است و در گرد و غبار PM۱۰ است.

وی افزود: اینکه علی‌رغم تاکید وزارت بهداشت مبنی بر تعطیلی آموزش حضوری مدارس تهران در روز شنبه (۲۱ فروردین) اما تصمیم به فعالیت حضوری مدارس شد، باید گفت که تصمیم‌گیری با ما نبوده است و این موضوع تصمیم‌گیری استانی بوده است. عواقب این تصمیم این است که کودکان و گروه‌های حساس در معرض این آلودگی هوا قرار می‌گیرند و ممکن است در برخی منجر به بیماری‌های تنفسی و مشکلات شود. در سالمندان نیز خطر وقوع سکته قلبی و تشدید علائم بیماری‌های تنفسی وجود دارد. این در حالی است که خطر ناشی از این نوع آلودگی هوا می‌تواند سبب بروز مرگ زودرس نیز باشد.

او درباره احتمال افزایش مراجعات بیمارستانی با علائم تنفسی طی دیروز و امروز به دنبال آلودگی هوا، اظهار کرد: این موضوع ثابت شده است که افزایش آمار مراجعات بیمارستانی وجود دارد و مراجعات به چندین برابر می‌رسد. از طرفی برخی علائم نیز ممکن است سه یا چهار روز بعد از مواجهه با هوای آلوده ایجاد شود و ما انتظار داریم چند روز بعد هم شاهد بروز علائم در برخی افراد باشیم.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت تاکید کرد: در این نوع از آلودگی هوا خطر بروز بیماری‌های تنفسی،‌ بیماری‌های قلبی، افزایش علائم بیماری‌های تنفسی، افزایش مراجعه به مراکز درمانی به دلیل خس خس سینه و سرفه،‌ تشدید علائم آسم در مبتلایان به این بیماری وجود دارد. در حال حاضر در ماه مبارک رمضان هستیم و توصیه ویژه ما در این شرایط این است که افراد پس از افطار حتما از آب بیشتر و میوه‌ها و سبزیجات تازه استفاده کنند.

وی در خاتمه درباره اینکه آیا ماسک‌هایی که جهت محافظت از کرونا در حال استفاده است، برای محافظت از این نوع آلودگی نیز کاربرد دارد یا خیر؟، تصریح کرد: ماسک‌های جراحی که برای حفاظت از کووید۱۹ استفاده می‌شود می‌تواند مواجهه افراد با گرد و غبار را هم کاهش داده و درصد زیادی از مواجهه مردم با عامل خطر را کم کند.

روز گذشته نیز وزارت بهداشت به دنبال آلودگی هوای ناشی از گرد و غبار درباره کیفیت هوا در شهرهایی که دچار این مشکل شده بودند هشدار داده بود و این مقام مسئول نیز تاکید کرده بود تا با توجه به تداوم این شرایط جوی تا فردا در مناطقی از جمله تهران،‌خوزستان و... مدارس در روز ۲۰ فروردین به صورت غیرحضوری و مجازی فعال باشند. در خواستی که به دنبال تصمیم‌گیری استانداری تهران به دلیل آنکه شب گذشته اعلام شد طبق پیش‌بینی هواشناسی تا چند ساعت آینده شاخص آلودگی هوای تهران کمتر خواهد شد؛ اجرایی نشد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از پیش‌بینی ورود توده گرد و خاک به کشور طی امروز خبر داده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: مرگ زودرس آلودگی هوا آلودگی هوای ناشی بیماری های تنفسی وزارت بهداشت آلودگی هوا گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۶۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر دهقانی از اختلال کم کاری تیروئید یا تیروئید پرکار به عنوان یکی از بیماری‌های شایع غدد نام برد و افزود: بیماری کم کاری تیروئید در نتیجه‌ی کاهش تولید و ترشح هورمون‌های تیروئیدی حاصل می‌شود و عموماً زنان باردار و افراد بالای ۶۰ سال، در معرض ابتلا به آن هستند.

این متخصص داخلی در خصوص نحوه درمان بیماری کم کاری تیروئید نیز گفت: درمان این بیماری تقریبا ساده بوده و مصرف قرص‌های حاوی هورمون تیروئید می‌تواند، هورمون‌های مورد نیاز بدن را تأمین کند که در اکثر موارد برای بیماران قرص لوتیروکسین تجویز می‌شود.

وی اضافه کرد: این دارو روزانه یک بار مصرف می‌شود که برای تأثیرگذاری بیشتر باید به صورت ناشتا و یک ساعت قبل از مصرف صبحانه مصرف شود. همچنین مصرف همزمان برخی دارو‌ها مانند پنتوپرازول، قرص آهن، کلسیم و... می‌تواند در میزان تأثیرگذاری قرص لووتیروکسین سدیم اثر منفی داشته باشد، لذا توصیه می‌شود، با فاصله حدود یک ساعت با دارو‌های ذکر شده، قرص کم کاری تیروئید مصرف شود.

دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: بیمار ممکن است ظرف ۱ تا ۲ هفته پس از شروع درمان، پاسخ اندکی را احساس کند، اما پاسخ کامل به درمان با هورمون تیروئید اغلب تأخیر دارد و ممکن است چندین هفته طول بکشد. ضمن اینکه اکثر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، لازم است مصرف دارو را برای باقی عمر ادامه دهند، اما گاهی تعدیل و یا افزایش دوز مصرفی تحت نظر پزشک متخصص اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان