Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند «مهدی عصمتی‌پور» مدیرکل امور عشایر خراسان‌جنوبی، ظهر امروز در نشست بررسی کوچ بهاره عشایر استان، اظهار داشت: کوچ بهاره عشایر با توجه به شرایط مطلوب بارندگی در بهمن و اسفند ۱۴۰۰ و از ۱۶ فروردین امسال در خراسان‌جنوبی آغاز شد.

وی تصریح کرد: ۶۵ تا ۷۰ درصد کوچ عشایر استان شامل ۱۷ هزار و ۲۰۶ خانوار درون استانی و ۳۰ تا ۳۵ درصد کوچ عشایر برون استانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل امور عشایر خراسان‌جنوبی از کوچ عشایر شهرستان‌‌های نهبندان، سربیشه و درمیان به سمت استان سیستان و بلوچستان خبر داد و بیان داشت: عشایر شهرستان‌های فردوس، طبس و بشرویه هم به سمت استان‌های خراسان‌رضوی و خراسان‌شمالی انجام می‌شود.

عصمتی‌پور با اعلام اینکه از آغاز کوچ بهاره امسال تاکنون ۱۷۵ خانوار عشایر سیستان و بلوچستان به  مناطق ییلاقی خراسان‌جنوبی کوچ کرده‌‌اند، افزود: سال گدشته به دلیل خشکسالی خیلی شدید کوچ عشایر استان بیشتر به استان‌های دیگر انجام شده و امسال با بارندگی‌های تقریبا نرمال میزبان عشایر استان‌های دیگر نیز هستیم.

وی عنوان کرد: دام تمامی عشایر میهمان در ورودی و خروجی‌های استان باید با مجوز دامپزشکی واکسینه شود لذا در ۲ سال اخیر با توجه به افزایش قیمت دارو با هماهنگی دامپزشکی واکسن تب مالت به‌صورت رایگان تزریق می‌شود.

مدیرکل امور عشایر خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه ۲۳ کامیون تانکردار در مسیر کوچ، آب مورد نیاز عشایر را تأمین می‌‌کنند، مطرح کرد: همچنین محیط زیست هم تعدادی تانکر آبرسان در اختیار امور عشایر قرار داده است.

عصمتی‌پور در پایان خاطرنشان کرد: در نوروز امسال ۶۶ هزار و ۷۰۰ نفر از سیاه چادرها و کمپ‌های عشایر استان بازدید و حدود یک میلیارد تومان محصولات تولیدی عشایر به فروش رسید.

«غلامرضا آخوندی» معاون فنی اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه، اظهار داشت: عشایر در زمان کوچ بهاره از  ۱۵ اسفند تا ۱۵ خرداد می‌توانند از مراتع استفاده کنند

وی با بیان اینکه مراتع دشتی برای استفاده دام عشایر در نظر گرفته می‌شود، بیان داشت: در زمان کوچ عشایر محدوده‌های‌ مراتع، ظرفیت دام، و تعداد خانوار عشایر به مراتع مشخص و معین بوده و بعد از اتمام زمان بهره‌برداری عشایر باید محدوده را ترک کنند.

معاون فنی اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی  در پایان مطرح کرد: زمان ورود و خروج عشایر باید به آن‌ها اعلام شود چراکه بیشتر از زمان ماندن بستر محیط زیست و منابع‌طبیعی را تخریب می‌کند.

انتهای پیام/۳۶۳۵/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی کوچ بهاره عشایر تولیدات عشایر نوروز 1401 عشایر خراسان جنوبی عشایر استان امور عشایر کوچ بهاره کوچ عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۷۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۱۳ هزار تن سیر در دزفول

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، بهروز قمرزاده با اشاره به پایان برداشت سیر در دزفول گفت: ۵۳۵ هکتار از زمین‌های کشاورزی دزفول در سال زراعی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ به کشت سیر اختصاص یافت و کشاورزان امسال ۱۳ تن محصول برداشت کردند.

وی با اشاره به کیفیت بالای سیر تولیدی دزفول، افزود: کیفیت بالای سیر تولیدی این شهرستان باعث شده تا علاوه بر مصرف این محصول در دزفول و خوزستان به سایر استان‌های کشور و درصورت فراهم بودن شرایط، به کشور‌های حاشیه خلیج فارس و روسیه نیز صادر می‌شود.

قمرزاده ادامه داد: به منظور ارتقای سطح کیفی سیر تولیدی دزفول و کمک به بازاریابی فروش این محصول، علاوه بر برگزاری دوره‌های آموزشی و ارائه توصیه‌های فنی برای تنظیم بازار فروش سیر تولیدی این شهرستان اقدام شده است.

برداشت سیر در دزفول هرسال از اوایل اسفند ماه آغاز می‌شود و تا اوایل اردیبهشت ادامه دارد.

سال گذشته زراعی ۹ هزار تن سیر از ۳۷۰ هکتار از مزارع دزفول برداشت شد که امسال با ۴ هزار تن افزایش، به ۱۳ هزار تن رسید.

دیگر خبرها

  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان
  • تعامل دستگاه‌های اجرایی با شوراها افزایش یابد
  • تسریع در روند رسیدگی به شکایات اتباع و مهاجرین خارجی از طریق کمیته حل اختلاف
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر در دزفول
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی تولید شد
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • محصولات تولیدی عشایر مغان برندسازی شود