Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس - گروه رادیو و تلویزیون: آمریکای لاتین در ماه‌های اخیر شاهد روندها و تحولاتی تازه به ویژه در عرصه معادلات سیاسی و اجتماعی خود بوده است. در این راستا، به طور خاص در اتفاقی درخورِ توجه، "گابریل بوریچِ" چپ گرا در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۱ شیلی توانست پیروز میدان شود و تبدیل به جوان ترین رئیس جمهور کل تاریخ این کشور گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئله‌ای که با ابراز شگفتی بسیاری از تحلیلگران و حتی افکار عمومی بین المللی همراه شد. بوریچِ ۳۵ ساله در موضع گیری متعهد شده که "نولیبرالیسم" را در کشورش دفن کند. جالب اینکه بوریچ در شرایطی توانست رقیب کهنه کار خود "خوزه آنتونیو کاست" را با نسبت آرا ۵۶ به ۴۴ درصد شکست دهد که حضور مردم در انتخابت ریاست جمهوری سال ۲۰۲۱ شیلی بی‌سابقه بود و در نوع خود از گرایش شدید مردم این کشور به ایحاد یک چرخش قابل توجه در مدل حکمروایی شیلی حکایت داشت.

البته که پیروزی بوریچ به طور خاص به مذاق دولت آمریکا که همواره آمریکای لاتین را به مثابه حیات خلوت خود در نظر گرفته نیز خوش نیامده و سطح نگرانی‌ها در این کشور را به ویژه پس از آنکه رهبران چپ گرایِ دیگری نظیر "پدرو کاستیلو" در پرو، "لولا داسلیوا" در برزیل، و "گوستاو پدرو" در کلمبیا نیز با اقبال گسترده مردمی رو به رو هستند، به نحو قابل ملاحظه‌ای افزایش داده است. مساله‌ای که از یک چشم انداز کلی نشان می‌دهد واشینگتن جدای از اینکه در سطح کلانِ نظام بین الملل با اوج گیری رقبای قدرتمندی نظیر چین‌، روسیه و ایران رو به رو است، در محیط پیرامونی خود نیز در شرایط کنونی با چالش‌هایی جدی رو به رو خواهد بود.

در این رابطه، نکته قابل تامل این است که اساسا اوج گیری رهبران چپ گرا در آمریکای لاتین، رابطه‌ای مستقیم با خستگی و سرخوردگی مردم کشورهای این منطقه از نولیبرالیسم سیاسی و اقتصادی حاکم بر کشورهایشان دارد و در این رابطه آن‌ها انتخابِ سیاستمداران و رهبران جدید و در عین حال شیوه‌های جدید حکمروایی را به مثابه مسئله‌ای راهبردی جهت بهبود وضعیت زندگی خود ارزیابی می‌کنند. در این میان نباید فراموش کرد که منطقه آمریکای لاتین به غیر از کشورهای یاد‌شده، از حضور کشورهای دیگری نظیر ونزوئلا، نیکاراگوئه، بولیوی و کوبا نیز سود می برد که همگیِ آن‌ها سال‌هاست با مدل حکمروایی و مداخلات سیاسی و اقتصادی آمریکا در کشورهای خود مشکل دارند و حتی با آن‌ها مبارزه نیز می کنند.

در این راستا، اینطور به نظر می‌رسد که عملا شبکه «هیسپان تی وی» به عنوان یک صدای جدید در میان رسانه‌های بین المللی که منتقد نولیبرالیسم سیاسی و اقتصادی و رویه‌های توسعه طلبانه آن در اقصی نقاط جهان است، به خوبی می‌تواند از فضای ایجاد شده در آمریکای لاتین استفاده کند و با در پیش گرفتن یک دیپلماسی رسانه‌ای موثر، عملا زمینه را جهت توسعه نفوذ ایران در این منطقه و در عین حال توسعه همکاری‌های ایران در ابعاد مختلف با کشورهای مذکور هموار سازد.

 

البته که «هیسپان تی وی» در این مسیر بایستی طرح و راهبردهای مشخصی را نیز مد نظر داشته باشد. با این حال، تاکید بر فعال سازیِ ظرفیت‌های قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران و در عین حال تاکید بر استقبال جمهوری اسلامی ایران از توسعه روابط با کشورهای آزادیخواه و ضدامپریالیست منطقه آمریکای لاتین، همه و همه می تواند نقشی موثر در تقویت همکاری های ایران با بلوک کشورهای این منطقه بازی کند. در این راستا، «هیسپان تی وی» با محوریت تقویت قدرت نرم ایران در منطقه مذکور، باید سه مولفه اساسی این جنبه از قدرت کشورمان را مد نظر قرار دهد و از این طریق، زمینه را جهت تسخیر اذهان و قلوب مردم این منطقه و جلب توجه آنها به سمت کشورمان هموار سازد.

مولفه «درخشش» در چهارچوب قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران

بیش از ۴۰ سال از پیروزی اتنقلاب اسلامی ایران می‌گذرد و نظام سیاسی برآمده از این انقلاب یعنی جمهوری اسلامی ایران در طول تمامی این سال‌ها، با انوع و اقسام توطئه‌ها و اقدامات مخرب کشورهای غربی(بویژه آمریکا) و متحدان منطقه ای آن‌ها علیه خود رو به رو بوده است. با این حال، جمهوری اسلامی ایران جدای از مقاومت و به شکست کشاندن تمامی این توطئه‌ها، توانسته پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای را در زمینه های مختلف علمی، فناوری، دفاعی، سیاسی، فرهنگی و غیره کسب کند.

این در حالی است که بسیاری(بویژه در غرب) در روزهای ابتدایی انقلاب اسلامی بر این باور بودند که انقلاب اسلامی ایران به زودی شکست خواهد خورد و بار دیگر کشورهای غربی یک حاکمِ غرب زده و وابسته را در این کشور حاکم خواهند کرد. مسئله‌ای که نه تنها محقق نشد بلکه ایران عملا در سال‌هایِ پس از پیروزی انقلاب، به ملجا تمامیِ ستمدیدگان و مظلومان منطقه و جهان نیز تبدیل شده است و حتی افرادی که بیشترین دشمنی را نیز با ایران دارند، در موقعیت های مختلف بر قدرت و توان ایران در ابعاد مختلف صحه گذاشته‌اند. در این راستا، پیشرفت‌های چشمگیر ایران در ابعاد گوناکون علی‌رغم فشارهای گسترده کشورهای غربی و مخالفان با نظام جمهوری اسلامی ایران علیه این کشور، خود می‌تواند ایران را به الگویی از مقاومت در میان کشورهای منطقه آمریکای لاتین تبدیل کند.

کشورهایی که اکنون تا حد زیادی از اصول حاکم بر جهان سرمایه‌داری و نولیبرالیسم خسته شده‌اند و در جستجوی چشم اندازهای جایگزین و تجربه تفکراتِ نو هستند. این دقیقا همان نقطه‌ای است که در قالب آن «هیسپان تی وی» می‌تواند وارد میدان شود و موفقیت‌ها و پیشرفت‌های ایران در زمینه های گوناگون را در قالب ملتی که راهِ استقلال و مقاومت در برابر فشارهای غرب را انتخاب کرده، به تصویر بکشد و به طورخاص این پیام را به ملت‌های آمریکای لاتین برساند که ایران و این دسته از کشورها در یک جبهه حضور دارند و می‌توانند به یاری یگدیگر، بسیاری از معادله‌ها را تغییر دهند و به بسیاری از پیشرفت‌ها نیز دست یابند.

مولفه «زیبایی» در چهارچوب قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران

انقلاب اسلامی ایران از جمله آن دسته از انقلاب‌هایی در تاریخ سیاسی جهان است که حامل اصول و ایده‌هایی ناب و در عین حال خطرناک برای قدرت‌های غربی بوده است. اصولی که مرجع رهایی از یوغ استعمار کشورهای غربی هستند و تاکید دارند که ملت‌ها با استقلال و تکیه بر توانایی‌های خود می توانند به دستاوردهای قابل توجهی برسند. در این چهارچوب، سپهر مفهومیِ انقلاب اسلامی ایران که آمیزه‌ای از ارزش‌های ناب اسلامی و ایرانی است می‌تواند در نوع خود پیام‌هایی جذاب و گیرا را برای کشورهای منطقه آمریکای لاتین به همراه داشته باشد و در سوق دادن هر چه بیشترِ آن‌ها به توسعه روابط با ایران، موثر واقع شود(در واقع زیباییِ ایده‌های ایران می‌تواند کشورهای آمریکای لاتین را به سمت خود جذب کند).

 

از این رو، شبکه «هیسپان تی وی» می تواند به نوعی در مقام مروج این ایده‌ها و اصول در پیش چشم مردم منطقه آمریکای لاتین کنشگری کند و پیام‌های انقلاب اسلامی و ایده‌های ناب آن را که سال‌هاست قدرت‌های غربی سعی می‌کنند در جهان دیده و شنیده نشود را به سمع و نظر مردم این منطقه برساند. مسئله‌ای که می‌تواند تا حد زیادی قدرت نرم کشورمان درمنطقه آمریکای لاتین را تقویت کند.

مولفه «خیرخواهی و همدلی» در چهارچوب قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران

یکی دیگر از مولفه‌هایی که می‌تواند در توسعه روابط ایران با بلوک کشورهای آمریکای لاتین بویژه در شرایط کنونی که طیفی از کشورهای این منطقه، رویه‌های ضدآمریکایی و ضدغرب گرایانه را در چهارچوب مدل حکمروایی خود پذیرفته‌اند کمک کننده باشد این نکته است که اساسا دستگاه سیاست خارجی کشورمان با یاری دیگر نهادها باید گسترش کمک‌ها به کشورهای این منطقه را در ابعاد گوناگون در دستورکار قرار دهد و در عین حال، جریان‌های رسانه‌ای و رسانه‌هایی نظیر «هیسپان تی وی» نیز با پوشش دقیق این تحرکات، تصویری نزدیک و همدل از ملت ایران و ملت‌های آمریکای لاتین را ارائه کنند.

در چهارچوب مولفه خیرخواهی و همدلی، دستگاه‌ سیاست خارجی ایران و شبکه‌ای نظیر «هیسپان تی وی» باید با نهایت هماهنگی با یکدیگر وارد میدان شوند و تا جای ممکن به نحوی هدفمند، اهداف و منافع کشورمان را در میان کشورهای آمریکای لاتین تقویت کرده و ارتقا بخشند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: هیسپان تی وی معاونت برون مرزی صدا و سیما پرس تی وی آمریکای لاتین قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران منطقه آمریکای لاتین کشورهای این منطقه آمریکای لاتین آمریکای لاتین انقلاب اسلامی کشورهای غربی هیسپان تی عین حال پیشرفت ها مسئله ای رو به رو ایده ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۸۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم صبحگاه بسیج پایگاه شهید رسول عسکری دیوان محاسبات کشور با حضور سردار رضا طلایی نیک، سخنگو و معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین جمعی از مقامات و کارکنان این نهاد نظارتی برگزار شد.

سردار طلایی نیک در این جلسه با گرامی‎داشت یاد و خاطره امام راحل عظیم الشان و شهدای ایران اسلامی، اظهار داشت: «احیای اسلام ناب»، «مردمی بودن انقلاب اسلامی» و «رهبری ولایی»، سه رکنی هستند که طی ۴۵ سال گذشته، مقوم و پیش‎ برنده این نهضت الهی بوده اند.

سخنگوی وزارت دفاع در ادامه خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی به معنای حقیقی کلمه، احیاگر اسلام ناب محمدی (ص) بود که پس از تلاش‌های ناکام رژیم شاهنشاهی در گسترش اسلام ستیزی و زدودن مذهب و معنویت از سطوح گوناگون جامعه، توانست سبکی بی بدیل از الگوی جامعه اسلامی را به جهانیان عرضه دارد.

وی همچنین در تشریح ماهیت مردمی نظام جمهوری اسلامی، بیان داشت: اتکای به مردم، از اساسی‌ترین اصول مکتب امامین انقلاب محسوب می‌شود چراکه هر زمان مشارکت مردم در امور کشور بیشتر بوده، به همان نسبت توفیقات نیز افزایش پیدا کرده است.

سردار طلایی نیک با با بیان اینکه مهمترین شاخصه شعار سال ۱۴۰۳، مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است، افزود: تاریخ گواه است که فتوحات در هشت سال دفاع مقدس، درست از زمانی به وجود آمد که موانع حضور مستقیم مردم در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل برداشته شد. بر این اساس، تا زمانی که اقتصاد کشور مردمی نبوده و مردم در عرصه تولید کشور دخیل نباشند، هیچ قدم مؤثری در بهبود اوضاع معیشتی را شاهد نخواهیم بود.

معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی وزارت دفاع در ادامه گفت: شاهکار انقلاب اسلامی در تحقق «رهبری ولایی» بود که با ممزوج نمودن ظرفیت‌های اسلامی و مردمی، افتخارات بزرگی را نصیب ملت کرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از برکات انقلاب اسلامی، پیوند دادن حوزه دفاعی و مردم، از طریق ظرفیتی به نام «بسیج مستضعفین» بود، تصریح کرد: اگرچه بهره مندی از ادوات جنگی پیشرفته نظیر پهپاد و موشک مطلوب بوده و بازدارنده است اما این اراده و خواست ملت همیشه در صحنه ایران اسلامی بود که عملیات «وعده صادق» علیه رژیم کودک کش صهیونیستی را به سرانجام رساند و بسیاری از معادلات منطقه‌ای و بین المللی را تغییر داد.

سردار رضا طلایی نیک گفت: امروزه بازدارندگی کارآمد، نیازمند قدرت ترکیبی است؛ چون دشمن در دو عرصه جنگ نرم و سخت علیه کشورمان در حال برنامه ریزی است و ما نیز نیازمندیم تا هم‎سطح با این تهدیدات، توانایی‌های خود را ارتقا دهیم.

وی در پایان با بیان اینکه رویکرد پیشگیرانه دیوان محاسبات، موجبات همراهی و همکاری بیش از پیش دستگاه‌ها با این نهاد نظارتی را فراهم نموده است، بیان کرد: مواردی همچون «دیدبانی از بیت المال»، «تحقق انضباط مالی»، «اثربخشی در کاهش فاصله فقر و غنا» و همچنین «مبارزه با فساد و ویژه خواری»، از جمله مواردی است که به حمدالله دیوان محاسبات توانسته نقشی ویژه در تحقق آنها ایفا نماید.

کد خبر 6090016 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • فصل طلایی پاسخگویی و عمل به وعده‌های شهردار به شورا و شورا به مردم رسیده است
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • روش‌های جدید در تبلیغات دین به معنای کمرنگ شدن روش‌هایی سنتی تبلیغ نیست
  • صدای شما پیگیر مطالبات در استان چهارمحال و بختیاری