Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@03:27:26 GMT

کشف روزنه‌ای برای درمان فیبروز ریوی

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۰۷۹۲

کشف روزنه‌ای برای درمان فیبروز ریوی

دانشمندان دانشگاه ایلینویز در شیکاگو با استفاده از نانوذرات محصور شده در مانوز (نوعی قند) درمانی برای فیبروز ریوی ابداع کرده‌اند تا گروهی از سلول‌های ریه به نام «ماکروفاژها» را که در ایجاد زخم در بافت ریه نقش دارند، خاموش کنند.

روش هدف‌گیری سلولی که در آخرین شماره از مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم گزارش شده است، نویدبخش پیشگیری از این بیماری شدید آسیب‌دهنده ریه است که می‌تواند منجر به عوارض تهدیدکننده زندگی مانند تنگی نفس شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، محققان در گزارشی که در وب‌سایت دانشگاه ایلینویز منتشر شد، تاکید کردند که این درمان هنوز برای به کارگیری در آزمایش‌های بالینی آماده نیست؛ اما موفقیت آن در مدل‌های حیوانی مربوطه نشانه امیدوارکننده‌ای است که ممکن است درمان مناسبی برای این بیماری باشد. یکی از دلایل اصلی فیبروز ریه، فعال شدن سلول‌های ایمنی مضر است که باعث التهاب بیش از حد می‌شود.

آپالاکسمی سینگ، پروفسور دپارتمان فارماکولوژی و پزشکی بازساختی و محقق اصلی این مطالعه گفت: فرآیند‌های التهابی در بدن بسیار پیچیده هستند و یافتن درمان‌هایی برای بیماری‌های ناشی از التهاب مداوم بیش از حد بسیار دشوار است؛ زیرا متاسفانه درمان‌هایی که از التهاب مضر جلوگیری می‌کنند می‌توانند از التهاب مفیدی که به بهبود زخم‌ها کمک می‌کنند نیز جلوگیری کنند. بنابراین درمان هدفمندی که به علت اصلی عفونت‌های مضر رسیدگی می‌کند، بسیار خوب است.

درمان نانوذرات پوشش داده شده با مانوز، فیبروز را با اتصال به زیر مجموعه‌ای از ماکروفاژها، نوعی گلبول سفید که در همه اندام‌ها یافت می‌شود و حاوی گیرنده مانوز برای مولکول قند، CD۲۰۶ است، متوقف می‌کند.

دانشمندان دریافته اند که سلول‌هایی که باعث فیبروز ریوی می‌شوند، دارای سطوح بسیار بالایی از مانوز هستند. در فیبروز ریوی، این سلول‌ها مرحله انتقالی را طی می‌کنند که طی آن سیتوکین‌ها را آزاد می‌کنند و باعث ایجاد زخم می‌شوند.

هنگامی که نانوذرات محصور شده در قند به گیرنده سلولی متصل می‌شوند، اجزایی را تحویل می‌دهند که توانایی ماکروفاژ‌ها را برای تولید مقادیر بیش از حد پروتئین، مانند کلاژن مسدود می‌کنند.

منبع: وبسایت العین

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فیبروز ریوی مشکلات ریوی ماکروفاژها فیبروز ریوی سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۰۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برقراری فوق العاده خاص در احکام کارگزینی کادر درمان

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حساب توییتری خود، از تصویب و برقراری فوق العاده خاص در احکام کارگزینی کادر درمان خبر داد.

به گزارش ایسنا، بهرام عین اللهی در توییترنوشت:

«تصویب و برقراری فوق العاده خاص در احکام کارگزینی کادر درمان به ویژه جامعه پرستاران پرتلاش بر حسب سختی کار، یکی از اهدافی بود که علیرغم همه محدودیت های مالی، با پیگیری مجدانه و همدلی نمایندگان محترم در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. پرداخت امسال را با ۱۰ همت آغاز خواهیم کرد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ همت برای کادر درمان در بودجه ۱۴۰۳
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • برقراری فوق العاده خاص در احکام کارگزینی کادر درمان
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان مفید
  • (تصاویر) درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران