Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@03:34:21 GMT

سد عمارت گرمی مغان اردیبهشت ماه آبگیری می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۱۲۴۴

سد عمارت گرمی مغان اردیبهشت ماه آبگیری می‌شود

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری اردبیل ، سیدحامد عاملی در بازدید از سد عمارت اظهار کرد: سد عمارت بزرگترین سد خاکی و مهم‌ترین سد استان اردبیل است و در حال حاضر باتوجه به بارش‌های صورت گرفته ، آب قابل توجهی در حال جریان است.

وی افزود: آبگیری این سد باید در طول سالیان گذشته صورت می‌گرفت ولی متاسفانه به دلیل غفلت‌هایی ، این امر مهم و حیاتی به موقع انجام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار اردبیل ادامه داد: در ماه‌های اخیر با اقدامات شبانه‌روزی دستگاه‌های اجرایی دو استان اردبیل و آذربایجان‌شرقی در حوزه آب منطقه‌ای ، فرمانداران و دیگر بخش‌های اجرایی ، مسائل اجتماعی و تملک اراضی در حال رفع است و تا اواسط ماه آینده آبگیری سد به شکل قطعی انجام خواهد شد.

عاملی همچنین با اشاره به حل مسائل تملک و اسکان اهالی منطقه سد عمارت خاطرنشان کرد: در سفر اخیر رئیس جمهوری به استان اردبیل  مبلغی جهت  تملک اراضی منطقه سد عمارت و یک هزار و ۵۰۰ میلیون ریال در راستای جابجایی و ساخت مسکن برای اهالی ساکن محدوده سد عمارت اختصاص یافته است.

 سد عمارت در شهرستان انگوت ، در ۱۰۰ کیلومتری مشگین شهر و ۱۵۰ کیلومتری شهرستان اردبیل واقع شده‌ است ، این سد با حجم مخزن ۱۸۲ میلیون مترمکعب از نظر حجمی بزرگترین سد استان اردبیل است.

با بهره‌برداری از این سد امکان آبیاری حدود ۳۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان‌های انگوت و گرمی فراهم و  از خروج منابع آبی کشور از مرزها جلوگیری می‌شود.

ارتفاع این سد از بستر رودخانه ۸۲ متر، طول تاج آن ۳۱۵ متر، عرض تاج آن ۱۲ متر، حجم مفید ذخیره آب آن ۱۵۷ میلیون متر مکعب وحجم کل ذخیره آن ۱۸۲ میلیون مترمکعب است.

برچسب‌ها اردبیل شهرستان گرمی منابع طبیعی وزارت نیرو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اردبیل شهرستان گرمی منابع طبیعی اردبیل شهرستان گرمی منابع طبیعی وزارت نیرو استان اردبیل سد عمارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۱۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، کشت به روش نوین سیب زمینی با استفاده از نوار تیپ در زمین‌های زراعی دشت اردبیل که از چند سال قبل آغاز شده، در سال جاری به تنها روش کاشت این محصول تبدیل شده است.
کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در چند هفته اخیر با برگزاری کلاس‌های آموزشی الگویی و ترویجی در سر مزرعه، در خصوص روش جای گذاری نوار تیپ در زراعت سیب زمینی در حال کمک و مساعدت به کشاورزان سیب زمینی کار این خطه هستند.
۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت می‌شود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام می‌شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: به علت استفاده از آبیاری به روش نوار تیپ و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیپ و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، میزان برداشت محصول سیب زمینی در دشت اردبیل به شکل قایل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.
غفور آقایی با اشاره به برنامه‌ریزی برای کشت سیب زمینی در ۱۹ هزار و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی استان در سال زراعی جاری اظهار کرد: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان حدود ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف می‌شود.
وی گفت: ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا اعلام کرد و گفت: کشاورزان در تهیه بذر مرغوب به قیمت مناسب دچار مشکل هستند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با توصیه کشاورزان سیب زمینی کار استان اردبیل برای مشاوره و رعایت توصیه فنی کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در خصوص کاشت محصول خود افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال نیز همچون سال‌های گذشته کشاورزان سیب زمینی کار برای جلوگیری از اتلاف زمین و آبیاری آسان و با کمترین میزان مصرف آب، از روش آبیاری با نوار تیپ استفاده کنند.

دیگر خبرها

  • بحران آب در مغان جدی است
  • سد و سازه‌های آبی این شهر هم سر ریز شد
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • جوان اهل گرمی از چوبه دار در تهران نجات یافت
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت
  • نجات جوان اهل گرمی اردبیل از چوبه دار
  • تأمین آب 7500 هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • نجات جوان اهل گرمی از چوبه دار در تهران
  • مغان طلاست نباید در قواره مس بماند/گمرک بیله سوار نبض اقتصاد مغان
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت