Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@10:06:54 GMT

لزوم ایجاد درک مشترک عناصر شهرهای تاب‌آور

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۱۵۲۱

لزوم ایجاد درک مشترک عناصر شهرهای تاب‌آور

رئیس اداره مطالعات و برنامه‌ریزی شهری شهرداری اصفهان گفت: در صورتی که دولت‌ها، خیران، سیاست‌گذاران و بخش‌های خصوصی به طور جمعی از شهرهای تاب‌آورتر حمایت کنند و آنها را شکوفا سازند، ضرورت دارد یک درک مشترک در خصوص عناصر تشکیل دهنده شهر تاب‌آور و چگونگی دست‌یابی به آن ایجاد شود.

فریاد پرهیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: رفاه انسانی در شهرها به مجموعه پیچیده‌ای از نهادهای درهم تنیده، اطلاعات و زیرساخت‌ها وابسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مردم به شهرها به عنوان مراکز فعالیت اقتصادی، فرصت و نوآوری می‌نگرند، اضافه کرد: شهرها مکان‌هایی هستند که استرس‌ها و فشارها در آن انباشته می‌شود یا شوک‌های تصادفی اتفاق می‌افتد که به شکست‌های اجتماعی، اضمحلال فیزیکی و محرومیت اقتصادی منجر می‌شود.

رئیس اداره مطالعات و برنامه‌ریزی شهری شهرداری اصفهان خاطر نشان کرد: در عصر حاضر مقیاس ریسک شهری در حال افزایش است و در صورتی که دولت‌ها، خیران، سیاست‌گذاران و بخش‌های خصوصی به طور جمعی از شهرهای تاب‌آورتر حمایت کنند و آنها را شکوفا سازند، ضرورت دارد یک درک مشترک در خصوص عناصر تشکیل دهنده شهر تاب‌آور و چگونگی دست‌یابی به آن ایجاد شود.

وی با بیان اینکه "بحران" وضعیتی است که به‌طور غیرمترقبه در نتیجه رویدادهای طبیعی و اعمال انسانی اتفاق می‌افتد و زندگی انسان را مختل می‌کند، لذا ضرورت دارد اقدامات فوری برای آن در نظر گرفته شود و ادامه داد: بحران وضعیتی است که سیستم‌های اصلی و زیرسیستم‌ها را مختل می‌کند و عناصر تشدیدکننده بحران مشتمل بر نبود اطلاعات، تصمیم‌گیری نادرست و نبود اقدامات جدی برای رویارویی با آن هستند.

پرهیز تصریح کرد: فاجعه به عنوان یک رویداد اتفاقی نظیر یک تصادف یا بلای طبیعی تعریف شده است که سبب آسیب یا از هم گسیختگی شدید عملکرد یک اجتماع یا جامعه شده و موجب ورود خسارات زیاد به زندگی می‌شود.

وی افزود: فاجعه موجب زیان‌های زیست‌محیطی، اقتصادی، مادی و انسانی می‌شود و چنانچه بر توانایی اجتماع یا جامعه متأثر شده باشد برای مقابله با آن از راه استفاده از منابع آن پیشی می‌گیرد.

رئیس اداره مطالعات و برنامه‌ریزی شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه فجایع اغلب به عنوان نتیجه ترکیبی از چند عامل توصیف می‌شود، گفت: ترکیبی از عواملی همچون قرار داشتن در معرض مخاطره، شرایط آسیب‌پذیری موجود و اقدامات یا ظرفیت ناکافی برای کاهش یا مقابله با پیامدهای منفی بالقوه فجایع را تشکیل می‌دهد.

وی ادامه داد: فجایع ممکن است اثراتی همچون از دست دادن زندگی، مصدومیت، بیماری و سایر اثرات منفی روی رفاه اجتماعی و روانی و جسمی انسان باشد و همین‌طور آسیب‌رساندن به اموال، تخریب دارایی‌ها، از دست دادن خدمات، از هم گسیختگی اجتماعی و اقتصادی و فروپاشی زیست‌محیطی را به دنبال داشته باشد.

کد خبر 566476

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرداری اصفهان اصفهان شهر اصفهان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان شهر تاب آور تاب آوری شهر افزایش تاب آوری تاب آوری اجتماعی ارتقا تاب آوری شهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۱۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش روز شوراهای خراسان جنوبی برگزار شد

مطالبات و دغدغه مردم خراسان جنوبی امروز در همایش روز ملی شوراها از زبان نمایندگان شوراهای اسلامی شهرستان‌های استان بیان شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، نماینده شوراهای اسلامی شهرستان بیرجند امروز در همایش روز شوراهای خراسان جنوبی اظهار داشت: شوراهای اسلامی از مردم و برای مردم هستند و در دوره ششم، هماهنگی با دولت سبب انجام اقداماتی در حوزه مدیریت شهری شده‌اند.

شهرستان بیرجند نیاز به حداقل سه شهر دارد

به گفته محمدرضا حاجی‌آبادی همه اقدامات انجام شده با توجه به عقب‌ماندگی‌های گذشته کافی نیست و مشکلات معیشتی و گرانی از مهمترین مشکلات مردم است.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان بیرجند نیاز به حداقل سه شهر دارد و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز، ایجاد کمربندی جدید در شمال و جنوب بیرجند با توجه به گرفتن بخشی از کمربندی در شهر، ضرورت توجه به بازنگری در اجرای طرح هادی روستاها و درخواست قرار گرفتن بیرجند و قاین در لیست شهرهای محروم و لزوم ایجاد تقاطع غیر همسطح در شهر بیرجند و تهیه شناسنامه کشاورزی از جمله موارد مطرح شده است.

در آمایش سرزمینی جانمایی‌های لازم انجام نشده

نماینده شوراهای قاینات هم در ادامه گفت: مردم همیشه پای کار بوده و هستند و مسئولان باید انجام کارها را تسهیل کنند و در صورت لزوم با تفویض اختیار کارها در مرکز شهرستان‌ها انجام شود.

به گفته محمد قرایی بعضی از مدیران استانی هستند که هنوز در بخش‌های شهرستان‌ها حضور پیدا نکرده و از ظرفیت شوراها هم در سفر های مدیران دستگاه‌های اجرایی اکنون به خوبی بهره گرفته نشده است.

وی خاطرنشان کرد: در آمایش سرزمینی جانمایی‌های لازم انجام نشده و در زمانی که پروژه‌ای به بن بست می‌رسد کسی نیست که پیگیری لازم را در زمینه آن انجام دهد و در کنار دود و مشکلات کارخانجات باید در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی این کارخانه‌ها اقداماتی را انجام دهند.

به دلیل طولانی بودن بروکراسی اداری سرمایه گذاری در استان با مشکل مواجه شده

نماینده شوراهای فردوس هم گفت: حدود 7 سال است که شعارهای سال در محور اقتصاد است و با توجه به خشکسالی‍‌های گذشته کشاورزی و دامپروری این شهرستان دچار مشکل شده که با حمایت دولت باید مشکلات موجود حل شود.

حیدرزاده افزود: به دلیل طولانی بودن بروکراسی اداری، سرمایه گذاری در استان با مشکل مواجه شده است و تأمین خوابگاه دانشجویی با توجه به نیاز 8 میلیاردی تومانی در فردوس با مشکل مواجه است و  خواستار عمل به دستور رئیس جمهور مبنی بر تشکیل بخش باغستان هستیم.

لزوم بازنگری در طرح جامع شهر بشرویه و تجهیز بیمارستان این شهر 

نماینده شوراهای بشرویه نیز بیان کرد: در روستای شهرک امام خمینی سال 1395 بر روی 20 واحد مسکونی پنل‌های خورشیدی را نصب کردیم و انجام این کار محلی برای در آمد مردم این روستا شده است. 

مرادزاده افزود: تاکنون اقدامی در زمینه دستور استاندار مبنی بر حضور رئیس شورای استان و شوراهای شهرا در جلسات اداری انجام نشده است.

وی خواستار لزوم بازنگری در طرح جامع شهر بشرویه و تجهیز بیمارستان این شهر شد و افزود: با وجود این که 47 درصد مردم بشرویه بیمه تامین اجتماعی هستند از خدمات درمانی تامین اجتماعی بی بهره‌اند و درخواست تبدیل نمایندگی به اداره میراث فرهنگی را داریم.

اجرا نشدن مصوبات سفر رئیس جمهور در طبس

نماینده شوراهای طبس هم به بیان مواردی شامل ضرورت ارتقای جایگاه شوراها، لزوم بازنگری در طرح جامع تفصیلی شهر طبس با توجه به الحاق اراضی بسیار در اجرای نهضت ملی مسکن به شهر طبس پرداخت.

طاهری ادامه داد: کمتر از 10 تا 15 درصد مالیات بر ارزش افزوده به این شهرستان بر می‌گردد و پروازهای اندک و شکننده و اجرا نشدن مصوبات سفر رئیس جمهور از جمله مشکلات موجود است.

بازارچه میل 73 بازگشایی شود

نماینده شوراهای درمیان نیز با اشاره به گوشه‌های از خدمات دولت در این شهرستان گفت: حدود 800 میلیارد تومان در حوز‌های مختلف در دو سال گذشته تخصیص یافته و بعد از 15 سال کارخانه قند قهستان راه‌اندازی و 180 نفر در آن مشغول کار شدند.

به گفته غلامی، بازگشایی بازارچه میل 73 ، راه‌اندازی جایگاه cng عمل به وعدههای وزیر نیرو در سفر به درمیان، انتقال آب سد رزه به زمین‌های بالا دستی آن، ضرورت ایجاد بندهای خاکی برای دخیره روان آبها و اجرای مصوبات سفر استاتدار به بخش میان دشت از جمله مطالبات مردم این شهرستان است.

برای بهره‌مندی مردم از مسئولیت اجتماعی معادن اقدام شود

نماینده شوراهای شهرستان سربیشه هم با اشاره به اینکه آبرسانی به روستاها کند است، افزود: درخواست انتقال حساب شرکت‌ها و کارخانه از تهران به استان هستیم و افزوده شدن حریم مرغداری‌ها و دامداری‌ها مشکل ساز شده و اقدامی برای بهره‌مندی مردم از مسئولیت اجتماعی معادن باید انجام شود.

فنودی خاطرنشان کرد: جانمایی ایستگاه باری و مسافربری قطار در شهرستان سربیشه باید پیش‌بینی شود.

ضرورت مهار روان آبها در شهرستان نهبندان

نماینده شوراهای نهبندان نیز گفت: هر چند پیشرفت نهضت ملی مسکن در نهبندان زیاد است، اما فراهم نشدن زیرساخت‌های آب و برق و ... سبب شده تا باوجود تکمیل واحدهای مسکونی مورد نظر مردم نتوانند در آنها ساکن شوند.

به گفته ابراهیمی، نبود زیرساخت‌ها در جاده‌های روستایی سبب وقوع 30 تا 35 درصد تصادفات در این جاده‌ها شده است و کندی دوبانده‌سازی شوسف به نهبندان، ضرورت مهار روان آب‌ها با ایجاد سدهای خاکی، جلوگیری از خام‌فروشی معادن از دیگر درخواست‌های مردم این شهرستان است.

لزوم ایجاد شهرک بنتونیت در سرایان

نماینده شوراهای اسلامی سرایان هم اظهار داشت: لزوم تکمیل پروژه‌های نیمه تمام 16 ساله، نیاز به احداث زیست پزشک در سرایان ازجمله خواسته‌های مردم سرایان است.

مظفری افزود: روزانه بیش از یک هزار و 500 تن بنتونیت از سرایان خارج می‌شود و نیاز به ایجاد شهرک بنتونیت در سرایان است.

به گفته وی توسعه بیمارستان سرایان با همت استاندار و نماینده مجلس در حال انجام است و درخواست استقلال بخش مرکزی و آیسک را داریم.

ایجاد کارخانه تولید شیرخشک در استان ضروری است

حجت‌الاسلام موسوی، نماینده شوراهای خوسف نیز گفت: مشکل آب حتی در زمستان در این شهرستان وجود دارد و در روستای سیوجان آنتن‌دهی وجود ندارد و  سیل به آب نماهای خوسف خسارت وارد کرده و حذف ارز 4 هزار و 200 منجر به حدف دام‌های مولد شد و ایجاد کارخانه تولید شیرخشک در استان ضروری است.

بخشی نماینده شوراهای زیرکوه هم خواستار سفر استاندار به شهرستان سیل زده زیرکوه شد و گفت: از کمک رسانی مسئولان با انتقال ماشین آلات به زیرکوه تشکر می‌کنیم.

در توزیع اعتبارات باید عدالت رعایت شود

رئیس شورای اسلامی استان نیز گزارشی از روند برگزاری جلسات شورای استان ارائه کرد و گفت: در این دوره 34 جلسه برگزار کرده‌ایم که در 20 جلسه آن مدیران استان حضور داشتند و یک جلسه هم با حضور مدیران دستگاه‌ها در حوزه استانداری برگزار شد که درخواست افزایش این جلسات را داریم.

ملکی با بیان اینکه سازمان جهادسازندگی بیشترین همکاری را با شوراها داشته است، افزود: جایگاه شوراها نباید قائم به شخص باشد و  در توزیع اعتبارات باید عدالت رعایت شود.

انتهای پیام/ 251

دیگر خبرها

  • همایش روز شوراهای خراسان جنوبی برگزار شد
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • طرح‌های اقتصادی در سواحل توسعه می‌یابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی
  • طرح جامع شهری در شهرهای کوچک بلاتکلیف مانده است
  • شوراها پل ارتباطی دولت و مردم
  • انتقاد استاندار لرستان از تورم شدید نیروی کار در شهرداری‌ها
  • شهرداران از مصائب شهری با استاندار سخن گفتند
  • یکی از اولویت‌های لرستان باید ایجاد زیرساخت‌ها باشد
  • لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای ایجاد تغییر در طرح ترافیک
  • اشتراک‌پذیری بیش از ۱۰ هزار مشترک جدید در مناطق شهری و روستایی ایلام