Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-07@09:14:55 GMT

کشف بیش ۵ از هزار ویروس جدید در اقیانوس‌ها

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۲۴۶۴

کشف بیش ۵ از هزار ویروس جدید در اقیانوس‌ها

به گزارش جام جم آنلاین، آران‌ای ویروس‌ها یا ویروس‌های دارای آران‌ای انواعی از ویروس است که ژنوم یا ماده ژنتیکی آن‌ها از نوع آران‌ای است. این نوع از ویروس‌ها بسیار سریع‌تر از ویروس‌های دی ان‌ای تکامل می‌یابند. در حالی که دانشمندان صد‌ها هزار ویروس دی ان ای‌دار را در زیست بوم‌های طبیعی آن‌ها دسته بندی کرده اند، تحقیقات کمتری در مورد ویروس‌های آر ان‌ای انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ویروس‌ها بر خلاف انسان‌ها و دیگر ارگانیسم‌های متشکل از سلول، فاقد دی ان‌ای منحصر به فرد هستند که دانشمندان به عنوان کد‌های ژنتیکی می‌شناسند. شناسایی گونه‌های مختلف ویروس‌ها به دلیل نداشتن دی ان‌ای دشوار است.

محققان دانشگاه دولتی اوهایو آمریکا برای حل این محدودیت، تصمیم گرفتند ژن‌هایی را شناسایی کنند که کد پروتئین مشخصی هستند و به ویروس اجازه می‌دهند مواد ژنتیکی خود را تکثیر کنند. این تنها پروتئینی است که ویروس آر ان‌ای در آن سهیم است؛ زیرا نقش اساسی در تکثیر آن دارد، اما هر ویروس آر ان‌ای تفاوت جزیی در ژن دارد که پروتیین روی آن کدگذاری شده است و می‌تواند یک نوع ویروس را از نوع دیگر تشخیص دهد.

چالش دیگر دانشمندان پی بردن به ارتباط تکاملی بین این ژن‌ها بود. هر چه ژن‌ها بیشتر به هم شبیه بودند، احتمال اینکه ویروس‌ها با این ژن‌ها ارتباط نزدیک تری داشته باشند نیز بیشتر می‌شد؛ زیرا این توالی‌ها مدت‌ها قبل تکامل یافته اند، نشانه‌های ژنتیکی نیز مبنی بر اینکه هر ویروسی از چه ویروس دیگری ساخته شده بر اثر گذشت زمان از بین رفته بود. اما نوعی از هوش مصنوعی به نام یادگیری ماشینی به دانشمندان کمک کرد تا این توالی‌های ویروس را به صورت نظام‌مند ترسیم کرده و به تفاوت‌ها به شکل معنادارتری نسبت به انجام آن به صورت دستی، پی ببرند.

بر اساس این گزارش دانشمندان در مجموع توانسته اند ۵ هزار و ۵۰۴ ویروس ار ان‌ای دار را شناسایی و تعداد ویروس‌های شناخته شده آر ان‌ای دار را دو برابر کنند. ترسیم نقشه این توالی‌های جدید نشان داد که دو شاخه جدید از ویروس‌ها به طور خاص در مناطق اقیانوسی پراکنده و زیاد هستند. این ویروس‌ها بیشتر در آب‌های با دمای استوایی یا قطبی دیده می‌شوند.

با اینکه ویروس‌های دی ان‌ای دار زیادی شناسایی شده اند، هنوز نمی‌دانیم کدام ارگانیسم‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهند. محققان گام بعدی را شناسایی انواع ژن‌ها و تغییرات آن‌ها طی زمان برای پی بردن به نحوه تاثیرگذاری ویروس‌ها دانسته اند.   منبع: ایرنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ویروس اقیانوس تحقیق ان ای دار ویروس ها آر ان ای دی ان ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۲۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل

ایسنا/مازندران رییس اتحادیه صنف قصابان شهرستان بابل در جلسه آموزشی مبارزه با تب کریمه کنگو اظهار کرد: با جلوگیری از قاچاق گوشت در شهرستان، پیشگیری‌های لازم جهت بروز بیماری‌های واگیر بین دام و انسان به شرایط مطلوبی رسیده است.

دکتر کوروش نظری مسئول نظارت دامپزشکی شهرستان بابل نیز با بیان اینکه با شروع فصل گرما، شیوع تب کریمه کنگو بیشتر می‌شود، افزود: علائم این بیماری تشابه عجیبی به آنفلوآنزا دارد.

وی خاطرنشان کرد: ویروس از طریق کنه قهوه‌ای رنگ وارد بدن دام می‌شود و معمولا افراد مبتلا به تب کریمه کنگو دچار خونریزی‌های زیرپوستی شده و در برخی موارد نیز به مرگ منجر خواهد شد.

نظری با اشاره به اینکه افرادی که با گوشت تازه دام کشتار شده در تماس هستند، بیشتر ریسک ابتلا دارند، خاطرنشان کرد: این ویروس حتی با له کردن کنه و آغشته شدن محتوای کنه بر روی پوست دام نیز قابل انتقال است.

این مسئول با تاکید بر اینکه کشتارگاه‌ها موظف هستند ۲۴ ساعت گوشت را در سردخانه نگه داشته و پس از آن، اقدام به توزیع کنند، افزود: بیشترین آمار ابتلای بیماری تب کریمه کنگو مربوط به قاچاق گوشت است و توصیه ما این است که قصابان از کشتارگاه مجاز گوشت تهیه کنند.

 نظری اظهار کرد: متاسفانه در این زمینه یک نفر دامپزشک ساکن سیستان‌وبلوچستان نیز فوت شده است.

او درخصوص علائم بیماری نیز یادآور شد: علائم این بیماری همراه با درد شدید استخوان‌ها، افسردگی و تغییر خلق و خو بوده و ممکن است درمان این بیماری چند ماه زمان ببرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • دانشمندان معمای حفره غول پیکر قطب جنوب را حل کردند
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد