Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-28@14:20:19 GMT

روس‌ها، یوان را جایگزین دلار و یورو می‌کنند

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۲۶۵۲

بر اساس نظرسنجی روزنامه مالی کامرسانت، بانک‌های روسیه در ماه گذشته شاهد افزایش شدید تعداد حساب‌های یوان چین بودند.

 به گزارش ایلنا از راشاتودی؛ بر اساس نظرسنجی روزنامه مالی کومرسانت، بانک‌های روسیه در ماه گذشته شاهد افزایش شدید تعداد حساب‌های یوان چین بودند. طبق گزارش این نشریه، شهروندان روسیه فعالانه پس‌اندازهای فارکس خود را به ارز چینی تبدیل می‌کردند، چون تعداد حساب‌های جدید به یوان نیز رشد قابل‌توجهی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال، در Tinkoff Bank، حجم وجوه نگهداری شده به یوان هشت بار افزایش یافته است. بانک ام تی اس، مانند بانک بازسازی و توسعه اورال، افزایش چهار برابری را گزارش کرد، در حالی که بانک سن پترزبورگ شاهد افزایش 3.5 برابری بود.

بانک Tinkoff همچنین گزارش داد که بسیاری از شرکت‌های عمده‌فروشی به تسویه حساب به یوان روی آورده‌اند، در حالی که قبلا تسویه‌حساب دلار آمریکا را آسان‌تر و سریع‌تر می‌دانستند. طبق داده‌های این بانک، سهم تسویه حساب‌های تجاری در یوان از 15 تا 25 درصد در سال گذشته به 25 تا 30 درصد در حال حاضر افزایش یافته است. 

بانک MTS اعلام کرد که شرکت‌های نفت روسیه، معدنچیان زغال سنگ و تولیدکنندگان فلز نیز شروع به حرکت به سمت یوآن کرده‌اند.

معاملات با ارز چین در بورس مسکو نیز رشد قابل توجهی داشته و حجم دلار و یورو را کاهش داده است. در حالی که در ژانویه تا فوریه حجم مبادلات یوان در بورس به ندرت از 3 میلیارد روبل در روز (حدود 37 میلیون دلار) فراتر می‌رفت، در هفته گذشته رکورد تاریخی 18.5 میلیارد روبل (حدود 230 میلیون دلار) را ثبت کرد.

تحلیلگران این را ابزاری برای افراد و شرکت‌ها می‌دانند تا از تحریم‌های غرب مرتبط با اوکراین که عملاً دسترسی روسیه به دلار و یورو را محدود می‌کند، فرار کنند. با این حال، چین به تحریم‌ها نپیوسته و دسترسی به پول ملی خود را باز نگه داشته است، که آن را به یک جایگزین بالقوه برای معاملات بین المللی روسیه تبدیل می کند.

بانک MTS اعلام کرد: « در شرایط محدودیت‌ها، بسیاری از شرکت‌ها تسویه حساب‌های یوان را پایدارتر و قابل پیش‌بینی‌تر می‌دانند.» 

تحلیلگران می‌گویند، از آنجایی که تحریم‌ها واردکنندگان و تولیدکنندگان روسی را مجبور می‌کند به سمت آسیا حرکت کنند و دلار و یورو به طور فزاینده‌ای برای شرکت‌های روسی غیرقابل اعتماد تلقی می‌شوند، تعداد تسویه حساب‌ها به یوان احتمالاً بیشتر خواهد شد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دلار و یورو تسویه حساب شرکت ها حساب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۲۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • نرخ دلار و یورو در مرکز مبادله ارز
  • جدیدترین قیمت دلار، یورو و درهم در مرکز مبادله ارز | افزایش قیمت ارزهای مبادله‌ای
  • افزایش قیمت ارزهای مبادله‌ای/ دلار چند شد؟
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • روسیه به کانادا هشدار داد
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی پیرامون حضور وزیر علوم در این دانشگاه: آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید! شما اخراج اساتید ضد انقلاب و اسلام و دین از دانشگاه‌ را، تبدیل به ابزاری برای تسویه‌حساب‌های شخصی کردید
  • روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکا را بلوکه کرد
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی