Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@19:52:11 GMT

بازی کودکانه با مرگ

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۲۷۲۰

بازی کودکانه با مرگ

اواسط فروردین‌ماه حادثه غرق شدن ۲ کودک در رودخانه سلاله گرمی خبرساز و بعد از چند روز تلاش مداوم برای جست‌وجو نهایتا اجساد به فاصله ۹۰۰ متر از محل غرق‌شدگی در حاشیه رودخانه کشف شد. ناطقان:  حدود ساعت ۱۱:۳۰ روز پنجشنبه ۱۱ فروردین ماه ۱۴۰۱ بود که خبر غرق شدن دو کودک ۵ و ۱۰ ساله اهل روستای آزادلوی شهرستان گرمی بین اهالی روستا پیچید و بلافاصله همه به دنبال شنیدن خبر غرق شدن این دو کودک به نام‌های «امیرعلی» و «فاطمه» تیزچنگ در رودخانه پر آب سلاله گرمی، که اتفاقاً یک روز پیش از این حادثه سطح آب به اندازه چشمگیری بالا آمده بود، خود را به حاشیه رودخانه رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





بعد از رسیدن به محل حادثه هیچ اثری از دو کودک غرق شده در رودخانه نبود، حتی به فاصله چند متری هم نشانه‌ای از آن‌ها دیده نمی‌شد که اهالی را دلگرم کرده و تلاش‌های مقدماتی پیش از رسیدن نیروهای امدادگر برای نجات غرق شدگان آغاز شود.

پیش از ظهر همان روز امیرعلی و فاطمه دو برادر و خواهر به همراه محمد، دایی خردسال خود با خریدن کمی تنقلات و بعد از کسب اجازه از خانواده برای گرفتن چند عکس یادگاری و بازی و تفریح در کنار رودخانه، از منزل به سمت سلاله‌چای راهی می‌شوند.

بعد از دقایقی بازی در حاشیه رودخانه که اتفاقاً در همان ساعت تعدادی مسافر و افراد غیربومی به همراه خانواده‌های خود در نقطه مقابل و آن سوی رودخانه مشغول تفریح بودند، امیرعلی برای عبور از عرض رودخانه وارد آب می‌شود که سطح بالا و سرعت جریان آب امکان مقاومت را از این کودک گرفته و به دنبال آن فاطمه با نهایت حس خواهرانه برای نجات برادر و کمک به او خود را به جریان رودخانه می‌سپارد.

بازی کودکانه با مرگ/بی‌توجهی به هشدارها کام یک روستا را تلخ کرد

محمد در تمام این دقایق نظاره‌گر حادثه بوده و بعد از بریدن امید از امکان نجات امیرعلی، با حرف فاطمه که در این حین در خلاف جریان آب به یک تکه چوب در حاشیه رودخانه پناه برده بوده به سمت روستا دویده و این حادثه را به مادر خانواده اعلام می‌کند، تا شاید با رسیدن فوری چند نفر از اهالی امیرعلی و فاطمه از سرنوشت تلخی که در انتظار آن‌ها بوده نجات پیدا کنند.

از اعلام خبر به اهالی تا رسیدن به محل حادثه چند دقیقه بیشتر فاصله نبود اما همین دیر رسیدن کافی بود تا چنین حادثه تلخی رقم بخورد.

از اعلام خبر به اهالی تا رسیدن به حاشیه رودخانه چند دقیقه‌ای بیشتر فاصله نبوده اما همین دیر رسیدن کافی بود تا در کنار تاب نیاوردن امیرعلی و فاطمه در برابر سرعت وحشیانه رودخانه، چنین حادثه تلخی رقم بخورد.

به گفته تعدادی از اهالی بعد از رسیدن چند نفر به حاشیه سلاله چای یکی از اهالی بخشی از بدن دختر غرق شده در رودخانه را به فاصله‌ای دور می‌بیند، اما به دلیل در دسترس نبودن تجهیزات اولیه، نیروهای کمکی و سرعت و عمق آب شرایط نجات در آن لحظه مهیا نمی‌شود که به دنبال آن همین یک نشانه کوچک هم در میان گل و لای رودخانه ناپدید می‌شود.

بازی کودکانه با مرگ/بی‌توجهی به هشدارها کام یک روستا را تلخ کرد

همه حیرت‌زده در کنار خانواده نگران و مضطرب این دو کودک، چشم به درازای رودخانه دوخته بودند تا شاید آخرین تقلای امیرعلی و فاطمه هر چند در فاصله‌ای دورتر، از دیده‌ای پنهان نبوده و یک نشانه کوچک از آن‌ها اهالی را مجاب کند که با تمام توان به دل رودخانه خروشان زده تا بلکه بتوانند با تلاش‌های خود این دو کودک را نجات داده و به حیات بازگردانند.

عزیز خوانسالار، یکی از اهالی روستای آزادلو و همسایه خانواده داغدار در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: ما از همان دقایق اولیه به همراه مأموران نیروی انتظامی در محل حادثه حاضر شدیم اما متأسفانه به دلیل شرایطی که در منطقه حاکم بود و وضعیت آب رودخانه و نبود دید کافی قادر به انجام کاری نبودیم.

دو کودک خردسال قربانی وحشی‌گری سلاله چای

رحمان کمالی، دهیار روستای آزادلوی گرمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، به عمق آب رودخانه سلاله گرمی در روز حادثه اشاره و اذعان کرد: با توجه به ذوب شدن برف دامنه کوه‌های اطراف روستا عمق رودخانه در ساعات اولیه حادثه در حدود ۱.۲۰ متر بود که با نزدیک شدن به عصر ۱۱ ام فروردین عمق آب تا ۳.۵۰ و ۴ متر در محل تلاقی دو رودخانه سلاله و بالهارود هم رسید که همین موضوع فرصت آغاز عملیات جست‌وجو و پایش دقیق را در ساعات اولیه حادثه از نیروهای امدادی و کمکی گرفت.

وی اظهار کرد: در روزهای عادی عمق رودخانه سلاله در منطقه خیلی کمتر از یک متر و همیشه برای مردم منطقه یک رودخانه امن بوده اما در روز حادثه حجم آب جاری شده از این رودخانه که عرض آن ۳ متر است سبب تعجب همه اهالی شد، چرا که انتظار نمی‌رفت با آب شدن برف کوه‌های اطراف سطح آب رودخانه تا این اندازه بالا بیاید.

بازی کودکانه با مرگ/بی‌توجهی به هشدارها کام یک روستا را تلخ کرد

حضور نیروهای کمکی؛ از سگ‌های زنده‌یاب تا بسیجیان سواره

حسین مولایی، فرماندار شهرستان گرمی در خصوص رسیدن نیروهای امدادی به منطقه برای نجات دو کودک غرق شده در بالهارود به خبرنگار مهر گفت: ساعت ۱۳ روز ۱۱ فروردین طی تماسی ما از این حادثه باخبر شدیم، اگر چه در ابتدا صحت خبر برای ما نامعلوم بود به همین دلیل برای مسجل شدن خبر به فاصله کم به همراه بخشداران و مسئولان بومی به محل موردنظر رسیدیم که پس از گزارش به مرکز استان نهایتاً نیروهای امدادی به تدریج تا عصر همان روز در محل حاضر شدند.



وی تصریح کرد: پیش از رسیدن نیروهای کمکی از مرکز استان نیروهای هلال احمر منطقه با تجهیزات در محل مستقر شده و به کمک بیل مکانیکی و سایر ادوات کشاورزی نسبت به گل‌ولای روبی حاشیه رودخانه و آماده‌سازی محل برای جست‌وجوی دقیق و پایش گسترده اقدام کردند.

به گفته فرماندار گرمی تیم غواصی استان برای ورود به جریان رودخانه و آغاز عملیات پایش ساعت ۲۳ همان روز به آزادلو رسیده و پس از بازرسی دقیق محل تا پاسی از شب، از صبح روز ۱۲ فروردین جست‌وجو را آغاز کردند که به دنبال تلاش چندین باره متأسفانه تداوم پایش آب به علت سرعت بالای جریان آب، عمق رودخانه، بوته‌های تمشک وحشی در بستر رود و همچنین گل و لای فراوان حتی برای تیم غریق نجات مهیا نشد.

مولایی به حضور اکیپ‌های جست‌وجو از شهرهای بیله‌سوار، اردبیل، پارس‌آباد و گرمی اشاره و اذعان کرد: علاوه بر نیروهای کمکی بسیج، هلال احمر و مرزبانی گروه‌های مردمی از روستای آزادلو و روستاهای پایین‌دست هم به صورت خودجوش تشکیل و عملیات جست‌وجوی دو کودک غرق شده از روز بعد از حادثه به صورت گسترده در منطقه شروع شد.


مرزبانان آذربایجان هم به کمک آمدند

رحمان کمالی، دهیار روستای آزادلو در تکمیل جزئیات این حادثه به ازدیاد نیروهای کمکی در حادثه مذبور اشاره و اظهار کرد: علاوه بر نیروهای انسانی از روز دوم سگ‌های زنده‌یاب هلال احمر استان و نیروهای بسیج سواره به همراه اسب‌های خود برای ورود به جریان آب و تسریع عملیات پایش در محل مستقر شدند.

در بطن عملیات نیروهای مرزبانی آذربایجان هم به صورت داوطلبانه هم‌پای نیروی مرزبانی ایران به جست‌وجو مشغول شدند.

کمالی، دهیار آزادلو با اشاره به حضور مستمر نیروهای مرزبانی در منطقه به دلیل اشرافیت کامل به مناطق صفر مرزی گفت: در این حادثه نیروهای مرزبانی به دقت محل حادثه و نقاط مشکوک در مجاورت مرز را پایش کردند که نیروهای مرزبانی آذربایجان هم به صورت داوطلبانه در منطقه حضور یافته و هم‌پای نیروی مرزبانی ایران به جست‌وجو مشغول شدند و این موضوع بسیار جالب توجه بود.

یوسف شیری، رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان گرمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، گفت: پس از اعلام حادثه غرق‌شدگی دو کودک در رودخانه بالهارود ۱۵ تیم عملیاتی شامل ۹ تیم سیلاب، ۴ تیم ارزیاب و ۲ تیم آنست متشکل از ۴۵ نفر نجاتگر و همچنین ۸ دستگاه خودروی امدادی از جمعیت هلال‌احمر شهرستان‌های گرمی، بیله سوار، پارس آباد و مرکز استان به محل حادثه اعزام شدند.

با هماهنگی دادستان در عرض رودخانه تور ماهیگیری به طول ۵۰ و ارتفاع ۵ متر جهت جلوگیری از انتقال اجساد از بالهارود به کشور آذربایجان پهن شد.

وی تصریح کرد: بلافاصله پس از حضور تیم‌های امدادگر با هماهنگی دادستان، فرمانداری و مرزبانی در شهر بیله سوار در عرض رودخانه بالهارود تور ماهیگیری به طول ۵۰ و به ارتفاع ۵ متر جهت جلوگیری از انتقال جسد از رودخانه بالهارود به کشور آذربایجان پهن شد.

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان گرمی گفت: با توجه به مسافت رودخانه از آزادلو به بیله سوار به طول ۴۵ کیلومتر نیروهای مردمی یک روز پس از حادثه فراخوان داده شد که در طول ایام تا روز کشف اجساد جست‌وجوی پیکر دو کودک غرق شده با حضور دائمی فرماندار، دادستان هنگ مرزی، بخشدار موران، کلیه اعضای ستاد بحران، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان و معاون امداد و نجات، نجاتگران داوطلب جمعیت هلال‌احمر، اعضای گروه چای پارا، بسیجیان، تیپ ۳۷ حضرت عباس (ع) سپاه استان، پرسنل امور آب و گروه‌های مردمی در رودخانه بالهارود انجام شد.

کشف اجساد پس از ۴ روز تلاش

دهیار روستای آزادلو در رابطه با پیدا شدن پیکر بی‌جان دو کودک غرق شده در رودخانه بالهارود گفت: متأسفانه پس از گذشت ۴ روز ساعت ۱۷:۵۰ روز یکشنبه ۱۴ فروردین پیکر یکی از دو کودک مفقودی توسط اکیپ چای پارا پیدا و تحویل هنگ مرزی شد.


به گفته وی پس از گذشت ۵ روز ساعت ۱۳:۳۰ روز دوشنبه نیز پیکر دومین کودک غرق شده توسط عوامل جمعیت هلال‌احمر گرمی در منطقه پیدا و تحویل هنگ مرزی شد.

این مسئول در جزئیات محل کشف اجساد نیز گفت: جسد دختربچه غرق شده در رودخانه بالهارود در حالی کشف شد که جسد به یک تکه چوب متصل در حاشیه رودخانه بوده و همچنین پیکر پسر بچه غرق شده نیز در حاشیه رودخانه و پایین‌دست روستای آزادلو در میان بوته‌های تمشک وحشی کشف شد.

حادثه ناگواری که درپی هشدارها اتفاق افتاد

حسین مولایی، فرماندار شهرستان گرمی اعلام احتمال افزایش حجم آب رودخانه چند روز پیش از وقوع این حادثه تلخ را یادآور شد و اظهار کرد: با توجه به بارش‌های ابتدای امسال در منطقه و حجم برف‌های انباشت شده در دامنه کوه‌ها چند روز پیش از این حادثه هشدارهای لازم به اهالی ۲۲ روستای حاشیه رودخانه بالهارود جهت احتیاط و عدم تردد در حواشی رودخانه ابلاغ شده بود و انتظار می‌رفت مردم روستاها با نهایت دقت به این هشدارها توجه کنند.

وی با اشاره به اینکه چند روز پیش از حادثه غرق شدن دو کودک در رودخانه بالهارود یک جوانی که قصد شنا در رودخانه داشت توسط مأموران مرزبانی شناسایی و ممانعت شده بود، افزود: با اعلام مدیریت بحران و پیش‌بینی‌های انجام شده به بخشداران و دهیاران روستا اعلام شده بود که اطلاع‌رسانی به مردم روستاها به صورت گسترده انجام شده تا شاهد بی‌احتیاطی و هرگونه حادثه تلخ احتمالی نباشیم.

بازی کودکانه با مرگ/بی‌توجهی به هشدارها کام یک روستا را تلخ کرد

این مسئول ادامه داد: حادثه غرق شدن دو کودک خردسال در رودخانه بالهارود متأسفانه نتیجه یک بی‌احتیاطی بود که نه تنها اهالی یک روستا بلکه مردم کل منطقه را تحت تأثیر قرار داد که با کمی دقت و احتیاط از سوی اهالی امکان رخداد چنین حادثه‌ای می‌توانست صفر باشد.

مولایی به انجام ساحل‌بندی حاشیه رودخانه بالهارود اشاره و بیان کرد: بخشی از اعتبارات لازمه برای انجام طرح ساحل‌بندی اختصاص یافته است که در صورت تکمیل اعتبارات تخصیصی بخش عمده‌ای از حواشی رودخانه مذبور که در محدوده ۲۲ روستای منطقه واقع شده است ساحل‌بندی و تعیین حریم خواهد شد.

وی همچنین از انجام تمهیدات لازم برای مواقع اضطراری و بحرانی خبر داد و افزود: با توجه به اینکه هم‌اکنون در تمام جاده‌های منتهی به بالهارود توسط مرزبانی بنر مربوطه حاوی پیام عدم تردد و ورود به رودخانه نصب شده است، دهیاری روستاهای منطقه نیز تابلوی احتیاط را در حاشیه رودخانه نصب کردند تا از رخداد حادثه تلخ مشابه جلوگیری شود.

اگر چه هم‌اکنون پس از رخداد حادثه تلخ غرق‌شدگی دو کودک در رودخانه بالهارود تدابیر برای جلوگیری از تکرار حوادثی اینچنینی به مراتب بیشتر از قبل شده است، اما شاید اگر این هشدارها، اخطارها و اطلاع‌رسانی‌ها کمی دقیق‌تر و منسجم‌تر بود و اهالی منطقه نیز با دقت بیشتری به آن توجه می‌کردند اکنون چنین سرنوشت تلخی برای دو کودک و خانواده آن‌ها رقم نمی‌خورد.

در کنار چشم‌پوشی از زوایای مختلف این حادثه تلخ، یک نکته مثبت و عالی از این اتفاق در قاب فروردین ۱۴۰۱ به ثبت رسید، اینکه تمام نیروهای کمکی، امدادی، نجاتگران، مسئولان و همچنین گروه‌های مردمی بدون در نظر داشتن هیچ محدودیت یا ممنوعیتی تنها با یک هدف چند روز پیاپی در صحنه حاضر بودند و آن چیزی جز تلاش بی‌وقفه و خالصانه برای پیدا کردن جسد امیرعلی و فاطمه و تسکین خاطر خانواده داغدارشان نبود.

منبع: ناطقان

کلیدواژه: رودخانه بالهارود غرق شده در رودخانه حاشیه رودخانه نیروهای مرزبانی کودک در رودخانه امیرعلی و فاطمه جمعیت هلال احمر دو کودک غرق شده نیروهای کمکی شهرستان گرمی خبرنگار مهر آب رودخانه روز پیش بیله سوار حادثه تلخ حادثه غرق محل حادثه جریان آب غرق شدن جست وجو چند روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۲۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمان/ فوت پسربچه ۵ ساله در سایه اهمال کاری‌ ها

با شنیدن صدای جیغ و فریاد همبازی‌هایش همه سراسیمه به سمت گودالی که در بستر رودخانه فصلی شهر رودبار کرمان حفر شده بود دویدند، اما نرسیدند و محمدمهدی پنج ساله در قعر گل‌ولای از نفس افتاد.

به گزارش ایسنا، ماجرای تلخ از اینجا شروع می‌شود که یک رودخانه فصلی از میانه شهر رودبار می‌گذرد که سال‌ها بخاطر خشکسالی‌های متمادی آبی به خود ندیده است و مسئولان هم خاطر جمع از این سراب نسبت به ایجاد حفاظ و ساماندهی بستر رودخانه شدند تا اینکه بارش‌های اخیر باعث جاری شدن سیلاب شد و گودالی که به عمق چهار متر در بستر آن به هر دلیلی حفر شده، پر از آب می‌شود و باز هم بی‌توجهی مسئولان شهری و مسئولان اداره آبیاری به عنوان متولی اصلی رودخانه‌ها حادثه‌ای تلخ را آفرید.

 به دفعات شاهد خسارت جانی استخرهای کشاورزی و بستر رودخانه‌ها بوده‌ایم؛ فاضلاب زندان جیرفت در بستر رودخانه «ملنتی» این شهر نیز قبلا هم یک قربانی گرفت، اما هنوز ساماندهی‌ها اندر خم یک کوچه مانده‌است.

 بیدار باش متولیان امر

یکی از فرهنگیان شهرستان رودبار جنوب که اطلاع کامل از اتفاق دارد در گفت‌وگو با ایسنا، از روز حادثه و جان سپردن محمدمهدی پنج ساله گفت.

خدامراد ناوکی سری تکان داد و با نگاهی غمبار می‌گوید رودخانه فصلی سال‌ها به صورت بلاتکلیف از میانه مناطق مسکونی عبور می‌کند. اگر چه بارندگی آنچنانی نداشتیم، اما ساماندهی بستر آن به علت همجواری با منطقه مسکونی از نان شب واجب‌تر بود، زیرا حوادث و بارندگی‌ها خبر نمی‌کنند و یک دفعه شاهد بارش و جاری شدن سیل خواهیم بود.

این فرد که با شهر و اوضاع شهر هم کاملا آشناست، ادامه می‌هد: پیش از این در بستر رودخانه فصلی گودالی عمیق به اندازه ارتفاع یک کمپرسی و لودر حفر شده و می‌دیدیم  که ماشین‌ها از این مکان شن حمل می‌کنند.

او که فعال رسانه‌ای هم هست، بی‌توجهی مسئولان امر را در بارندگی‌های اخیر علت جمع شدن حجم زیاد آب در این گودال عمیق شده‌ دانست و با انتقاد از این وضعیت ادامه داد: اینکه باز هم با جمع شدن آب در این گودل در همجواری‌ مناطق مسکونی، احدی اقدام به حفاظ بندی و یا نصب علائم هشدار دهنده نکرده، جای سوال و تامل دارد.

مرگ پسربچه ۵ ساله در سایه اهمال کاری‌ها در رودبار جنوب

ناوکی درباره مشاهدات خود در روز حادثه و جان سپردن پسربچه پنج ساله به این گوال گفت: واقعا باید خون گریست. خودمان را یک لحظه جای خانواده این بچه بگذاریم چه حالی خواهیم داشت؟ بعد از ظهر جمعه، هفتم اردیبهشت ماه در همین مسیر همجوار با رودخانه مراسم عزا بوده که خانه محمدمهدی هم در همسایگی‌شان است. متاسفانه بچه‌ها در محل نزدیک به گودال با هم بازی می‌کردند که پای محمد مهدی سُر می‌خورد و داخل گوال آب می‌افتد و با سر و صدای هم بازی‌هایش همه جمع می‌شوند، اما کاری از دست کسی بر نمی‌آید چون گوال حدود پنج متر عمق دارد.

وی ادامه داد: همه نیروهای امدادی از جمله هلال احمر حضور داشتند، اما با دست خالی و بدون تجهیزات که خیلی دردناک است، لحظه‌ها سخت می‌گذشتند. مردم، همسایه‌ها، بستگان و خانواده محمدمهدی شیون کنان کنار گودال منتظر بودند تا اینکه یک شناگر محلی با طناب به جستجوی محمدمهدی رفت و با جسم بی‌جان این پسربچه بی‌گناه بالا آمد.

این فعال رسانه‌ای با بغض نسبت به عدم وجود امکانات و تجهیزات جستجو و نجات غریق باز هم انتقاد کرد و گفت: این کمبودها هم به نوبه خود دردناک هستند. چرا باید با دست خالی آن هم توسط افراد محلی پیکر بی جان غرق شده را پیدا کنند؟ حتی یک کاور نبود که جنازه را داخلش قرار بدهند و جلوی چشم مادر و بستگانش جنازه غرق در گل و لای روی زمین خاکی قرار گرفت.

او از دادستان به عنوان مدعی العموم خواست، برای تسکین آلام عمومی نسبت به کوتاهی‌هایی مسئولان و سازمان‌ها انجام داده‌اند، ورود کند تا دیگر شاهد چنین حوادث دلخراشی نباشیم.

ساماندهی رودخانه‌ها بر عهده اداره آبیاری است، نه شهرداری

اما رئیس شورای اسلامی شهر رودبار جنوب در گفت‌وگو با ایسنا درباره علت حفر گودال عمیق در بستر رودخانه فصلی همجوار با منطقه مسکونی شهری و اینکه گفته می‌شود شهرداری عامل حمل شن برای یک پروژه عمرانی است، گفت: بنده با خانواده محمد مهدی ابراز همدردی می‌کنم و متاسفم که این حادثه تلخ به این شیوه رقم خورده است، اما اینکه می‌گویند شهرداری برای تامین شن موردنیاز پروژه شهری اقدام به گودبرداری کرده، اینگونه نیست و مستندات لازم موجود است که یک شخص حقیقی این کار حادثه‌ساز را انجام داده است.

علیرضا زابلی می‌گوید: گودبرداری توسط ماشین آلات‌ شخصی انجام شده و نه شهرداری و دستگاه‌های شهرداری در بازگشایی دهانه‌های پل نقش داشتند و وظیفه شهرداری است زیرا در گذشته دهانه‌ها مسدود شده بودند و ربطی به گودال حفر شده در بستر رودخانه ندارد.

او ادامه می‌دهد: متاسفانه این گودال به عمق چهار تا پنج متر در بستر رودخانه حفر شده که برای تامین شن و ماسه توسط افراد شخصی صورت گرفته است.

شهرداری چند مرتبه گودال را پر کرده است

رئیس شورای اسلامی شهر رودبار جنوب از تنظیم بخشنامه و ارسال به اداره آبیاری به عنوان متولی اصلی ساماندهی بستر رودخانه‌ها ارسال شده، خبر داد و گفت: علی رغم اینکه این گودال چندین مرتبه توسط شهرداری پر شده و بخشنامه‌ای هم به اداره آبیاری رودبار به عنوان متولی حفظ و حراست از رودخانه‌ها ارسال کردیم، اما متاسفانه تا کنون هیچ گونه همکاری نکرده است.

زابلی همچنین با یادآوری کمک‌های مالی شهرداری به ساماندهی رودخانه‌ها در سال گذشته به مبلغ چهار میلیارد تومان گفت: باز هم شهرداری آماده همکاری است اما اداره آبیاری باید در چارچوب ضوابط همکاری کند که این هماهنگی تا کنون اتفاق نیفتاده است.

رئیس شورای اسلامی شهر رودبار جنوب از ارائه مستندات به مراجع ذیصلاح جهت تنویر افکار عمومی خبر داد او ادامه می‌دهد: با بررسی این اسناد روشنگری می‌شود که کدام دستگاه در این راستا کوتاهی کرده‌ است.

او می‌گوید: روز حادثه با رئیس دادگستری رودبار تماس گرفتم و توضیحات لازم را دادم و امیدوارم مراجع قضایی پیگیر علت حادثه باشند تا شاهد چنین حوادث تلخی برای شهروندان نباشیم.

به گزارش ایسنا، اگر چه داغ جانکاه محمدمهدی با هیچ بهایی فراموش نخواهد شد اما اصلاح رویه‌های نادرست در سازمان‌ها و رفع عوامل حادثه‌ساز مهمترین پیامدهای تاثیرگذار این دست اتفاقات خواهد بود و از طرفی خبرنگار ایسنا از ساعات اولیه اطلاع از این موضوع ناگوار ضمن تماس‌های مکرر با فرماندار رودبار جنوب، شهردار، رئیس شورای شهر و رئیس اداره آبیاری رودبار جنوب برای پیگیری، تنها موفق به گفت‌وگو با رئیس شورای شهر شد و رئیس شعبه هلال احمر هم به این جمله اکتفا کرد که «ما اجازه انجام مصاحبه نداریم».

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انفجار منزل مسکونی در قوچان/ یک نفر فوت شد
  • سقوط اتوبوس به دره‌ در پرو با ۲۵ کشته و ۱۷ مصدوم
  • ۳۸۷ نیرو مشغول یافتن «یسنا دیدار» در کلاله/اعزام بالگرد به گلستان
  • جست‎جو برای یافتن کودک ۴ ساله در کلاله/ نیروهای کمکی اعزام شدند
  • سقوط اتوبوس به رودخانه‌ای در شمال پرو/ ۲۵ نفر جان باختند
  • بسیج نیروهای امدادی گلستان برای یافتن کودک ۴ ساله
  • تلاش نیروهای هلال احمر گلستان برای پیدا کردن یسنای ۴ ساله مفقود شده
  • جسد کودک غرق شده در رودخانه خرسان هنوز پیدا نشده است
  • کرمان/ فوت پسربچه ۵ ساله در سایه اهمال کاری‌ ها
  • جست‌وجو برای یافتن پیکر فرد غرق شده در نازلوچای ادامه دارد