Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@06:25:16 GMT

شليک دروغ به سمت شهرداري

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۳۵۹۸

خبرگزاری آریا-دروغ را نقاب هدف‌شان قرار می‌دهند و با انتشار خبری مربوط به چند سال قبل یا پیوست کردن تصویر و ویدئویی به خبری غیرمرتبط، راه تخریب را در پیش می‌گیرند. این راهی است که برخی در پیش می‌گیرند و نهادی مانند شهرداری را که روزانه و به‌صورت مدوام به شهروندان خدمت‌رسانی می‌کند با اخبار غیرواقع و کذب، زیرسؤال می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاری آریا، دروغ را نقاب هدف‌شان قرار می‌دهند و با انتشار خبری مربوط به چند سال قبل یا پیوست کردن تصویر و ویدئویی به خبری غیرمرتبط، راه تخریب را در پیش می‌گیرند. به گزارش همشهری، این راهی است که برخی در پیش می‌گیرند و نهادی مانند شهرداری را که روزانه و به‌صورت مدوام به شهروندان خدمت‌رسانی می‌کند با اخبار غیرواقع و کذب، زیرسؤال می‌برند. حالا، درست در نخستین روزهای سال جدید چنین افراد یا گروه‌هایی، شهرداری تهران را بدون درنظر گرفتن اخلاق، مورد هجمه‌های دروغین قرار داده‌اند. به‌طور نمونه و واضح می‌توان 5مورد را مثال زد که از اواخر سال گذشته به شهرداری تهران و مجموعه‌های وابسته به آن تهمت زده‌اند و دست آخر هم مشخص شده که هدف نه انتقاد سازنده بوده، نه اعلام مشکلی و نه دغدغه انجام کاری مثبت، بلکه تنها دروغ گفته‌اند تا ذهن عده‌ای از شهروندان را به بیراهه بکشانند.
البته کم نیست چنین اقدامات مخربی در سطح کشور که در وهله نخست دودش به چشم مردم می‌رود؛ مثلا چند روزی می‌شود که ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر دیوارکشی شهرداری بجنورد برای جداسازی زنان و مردان پارک آفرینش این شهر، دست به‌دست می‌شود؛ درصورتی که موضوع کذب بوده و ماجرا به احداث بوستان بانوان برمی‌گردد. با همین بهانه، شاید باید در انتظار خبری دروغ درباره جداسازی زنان و مردان در برخی از پارک‌های شهر تهران بود؛ درحالی‌که این روزها شهرداری پایتخت به‌دنبال ایجاد فضاهای مناسب و امن‌تر برای زنان، از یک‌سو در هر محله بخشی از یک‌بوستان را برای حضور مادران و کودکان آماده‌سازی می‌کند و از سوی دیگر، احداث 2بوستان فقط مختص بانوان را در دستور کار قرار داده است.
به هرترتیب برای آنکه موضوع تخریب شهرداری تهران را به‌عنوان نهادی خدمتگزار مرور کنیم، چند مورد را طی 3ماه اخیر بررسی کرده‌ایم.
1- اواسط دی 1400 / کوه‌ها بسته شدند
 «شهرداری تهران کوه‌ها را تعطیل کرده است»؛ این خبری بود که یکی ‌از مدیران در دولت پیشین توییت کرد، اما واقعیت نداشت. ادعای او این بود که شهرداری تهران به‌خاطر شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، ورودی‌های کوه‌ها و بوستان‌های جنگلی شهر را بسته است؛ درصورتی که این اقدام تنها در مورد مجموعه فرهنگی- تفریحی توچال رخ داده بود که زیرمجموعه شهرداری است. از سوی دیگر، نکته ویژه قضیه هم اساسا بیان نشده بود که شهرداری تهران متولی کوه‌ها نیست.
واقعیت چه بود؟ همه پارک‌های شهر از پارک تلو در منتهی‌الیه شرقی تا کوهسار در غرب که در دامنه کوه‌های تهران قرار دارند در 16دی‌ماه1400 به روی شهروندان باز بودند.
2- اواسط بهمن 1400 / رقص زنان در برج میلاد
یک‌خبرنگار مستقل با انتشار ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی نوشت‌: «رقص گروهی از بانوان با مجوز شهرداری تهران در برج میلاد.» پس از این، بلافاصله رضا سیفی، دستیار رسانه‌ای شهردار تهران واکنش نشان داد و این موضوع را تکذیب کرد. بعدتر نیز عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران در توییتی اعلام کرد که اجرای چنین برنامه‌های مغایر با هنجارها و ارزش‌های فرهنگی جامعه به‌هیچ‌وجه مورد تأیید شهرداری تهران نیست.
واقعیت چه بود؟ فیلم منتشرشده به یک مدرسه دخترانه ارتباط پیدا می‌کرد که یکی از سالن‌های ورزشی شهرداری را برای برگزاری برنامه فرهنگی اجاره کرده بود. به‌عبارت دقیق‌تر، این مراسم متعلق به شهرداری و زیرمجموعه‌هایش نبود و فیلم هم بدون اجازه و اطلاع مدیران مدرسه منتشر شده بود.
3- مجسمه زن جارو به‌دست / اواسط فروردین1401
طی روزهای گذشته تصویری از مجسمه یک زن در حال خانه‌تکانی در نزدیکی ایستگاه متروی دانشگاه شریف در تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که اعتراض بسیاری از کاربران فضای مجازی را در پی داشت. منتقدان این مجسمه را توهینی به زنان دانستند. به اعتقاد آنها، این المان خانه‌تکانی در حالی در نزدیکی دانشگاه شریف نصب شده که طبق آمار حدود نیمی از دانشجویان کشور را دختران تشکیل می‌دهند. اما این خبر دروغ بود؛ چراکه اساسا مجسمه‌ای در کار نبود.
واقعیت چیست؟ محمدجواد زمان‌آبادی، مدیر روابط‌عمومی سازمان زیباسازی شهر تهران در توضیح این ماجرا گفت: «المان خانه‌تکانی که در شبکه مجازی توییتر برخی آن را متعلق به این دوره مدیریت شهری دانسته و حتی محل نصب آن ‌را مقابل دانشگاه شریف عنوان کرده‌اند، متعلق به دوره گذشته مدیریت شهری است. عکس‌های منتشر شده نشان می‌دهد که روی تابلوی پشت سر این المان شهری عنوان متروی دانشگاه شریف نوشته شده است؛ این در حالی است که المان مذکور در مقابل دانشگاه شریف نصب نشده، بلکه در میدان تیموری واقع در خیابان شهید حبیب‌اللهی بوده است. این مجسمه جزو برنامه‌های فرهنگی و هویتی‌ای بود که در سال گذشته توسط مدیران وقت در این محدوده اجرایی شده بود تا سنت‌های عید نوروز را به نوعی نشان دهند که بعد از عید نیز این المان جمع‌آوری شد و عکس‌های بعدی نیز حکایت از آن دارد که در محل مذکور وجود ندارد. در گذشته کارهایی مانند خانه‌تکانی، شستن فرش و... جزئی از هویت آیین نوروز بوده که در ایران انجام می‌شده است و به‌نظر می‌رسد ساخت المانی از این سنت‌ها نمی‌تواند توهین به قشر خاصی باشد؛ چراکه این المان‌ها در شهر تهران به‌صورت زنجیره‌ای که بازسازی‌ سنت‌های قدیمی است در سال‌های گذشته کار شده است.» او در نهایت هم عنوان کرد که کیفیت این مجسمه هم مورد تأیید سازمان زیباسازی نیست.
4- خانواده موتورسوار / نیمه فروردین1401
همزمان با موضوع مجسمه زن جاروبه دست، عده‌ای موج رسانه‌ای دیگری درباره مجسمه خانواده‌ای موتورسوار که در خیابان بهار نصب شده است را به راه انداختند؛ مجسمه‌ای که به نوعی اهمیت فرزندآوری را در خیابانی که بورس فروش سیسمونی و لباس بچگانه است، یادآوری می‌کند. آنها ساخت و نصب این المان را به شهرداری این دوره نسبت دادند؛ درصورتی چنین چیزی صحت ندارد. واقعیت چیست؟ این مجسمه در 2دوره پیش‌تر مدیریت شهری ساخته و نصب شده و همان زمان عده‌ای، انتقاداتی به موضوع وارد کردند. به هر ترتیب واقعیت آن است که این مجسمه را شهرداری و سازمان زیباسازی دوره فعلی نساخته‌اند؛ البته احتمال می‌رود که بابت آسیبی که دیده از یک‌طرف و انتقاداتی که به آن وارد شده از طرف دیگر، به کل جمع‌آوری یا اصلاح شود.
5- باز هم داماد زاکانی / نیمه‌فروردین1401
پایگاه خبری اصلاح‌طلب «انتخاب» مدعی شد که حسین حیدری، داماد علیرضا زاکانی، شهردار تهران رئیس هیأت‌مدیره هلدینگ فناوری اطلاعات بانک شهر است. این خبر را در نهایت روابط عمومی بانک شهر تکذیب کرد. ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز درباره طرح ادعاها درمورد انتصاب داماد زاکانی در یکی از شرکت‌های شهرداری به میزان گفت: «ما هم این خبر را از طریق آنچه در فضای مجازی منتشر شده شنیده‌ایم، ولی من از یک منبع موثق در بانک شهر سؤال کردم که ایشان تأیید نکرد و گفت: من خودم صورتجلسه انتصاب‌های آن شرکت را دیده‌ام و اسمی از آن فرد مورد ادعا در این صورتجلسه وجود ندارد. این چیزی است که آن فرد مطلع به‌صورت تلفنی به‌خود من گفت. البته قرار شد درصورت نیاز مدارک مربوط به این موضوع را هم برای ما بفرستند که بررسی کنیم.» واقعیت چیست؟ در مصوبه‌ هیأت‌مدیره شرکت تابعه بانک شهر هیچ نامی از حسین حیدری به چشم نمی‌خورد. همچنین نکته قابل توجه اینکه بانک شهر زیرمجموعه شهرداری تهران نیست.
6- زنانه مردانه شدن پارک‌های شهر تهران / 20فروردین1401
سیدمحمد آقامیری، عضو شورای شهر تهران در واکنش به انتشار بنری از سر در یک پارک در منطقه14 شهرداری تهران و انتشار برخی اخبار مبنی بر زنانه و مردانه شدن پارک‌های تهران به سایت دیده‌بان ایران گفت: عکسی که در فضای مجازی منتشر شده درخصوص طرحی است که شهرداری تهران   قصد دارد برخی پارک‌های تهران را در اختیار مادر و کودک قرار بدهد و به نوعی این پارک‌ها را به پارک‌های خانواده تبدیل کند. اجرای این طرح به این دلیل است که یک مادر به دور از چشم نامحرم به‌راحتی بتواند با فرزندش بازی کند. پس از این تعدادی رسانه و فعالان شبکه‌های اجتماعی از این خبر به‌عنوان «زنانه و مردانه شدن پارک‌های تهران» برداشت کردند که اساسا صحت ندارد.
 واقعیت چیست؟ شهرداری تهران از سال گذشته طبق یک‌برنامه در راستای ایجاد فضای راحت، مناسب و امن برای زنان به‌ویژه مادران و کودکان، در هر محله، بخشی از یک‌بوستان محله‌ای را مناسب‌سازی می‌کند. این‌گونه مادران مانند آنچه به‌عنوان اتاق مادر و کودک در فضاهای همگانی مثل مترو قرار دارد، می‌توانند به امورات فرزند و نوزاد خود رسیدگی کنند و با خیال راحت‌تری به بازی با کودک خود بپردازند. در این راستا، اواخر دی‌ماه سال1400، احداث پارک‌های ویژه مادر و کودک از منطقه10 تهران شروع شد و در 25اسفندماه، 27بوستان مادر و کودک به بهره‌برداری رسید. تا پایان امسال نیز، 325بوستان محلی بوستان مادر و کودک می‌شود. همچنین شهرداری برای افزایش تعداد بوستان‌های مختص بانوان، ساخت 2بوستان جدید بانوان را دنبال می‌کند. تهران هم‌اکنون 7بوستان بانوان دارد با 2بوستان جدید و در پایان سال1401، 9بوستان که فقط زنان در آن می‌توانند حضور داشته باشند، خواهد داشت.
7- گم‌شدن شهردار در گرد و خاک تهران /  19فروردین1401
یک‌فعال حوزه توییتر و به قول خودش روزنامه‌نگار سابق، روز جمعه در اوج آلودگی گرد و خاک تهران، به جای آنکه حضور اعضای شورای شهر به‌عنوان نمایندگان مردم در کمیته اضطرار آلودگی هوا را پیگیری کند، ‌توییت زد: «در وضعیت بحرانی تهران یک عدد شهردار گم شده، کسی از زاکانی خبری داره؟» این در حالی است که مشخص نیست شهرداری تهران اساسا در مورد کنترل پدیده گردوغبار و ریزگرد چه نقشی می‌تواند ایفا کند. علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران هم گفت: «مبدأ توفان از کشور عراق است و با توجه به این موضوع، مسئولیت کنترل وضعیت برعهده شهرداری نیست.»
واقعیت چیست؟ ارگان‌های مرتبط با شهرداری تهران، به‌خصوص مترو و اتوبوسرانی همزمان با اوج‌گیری شدت گردوغبار پایتخت و اعلام اینکه مدارس و دانشگاه‌ها در روز شنبه 20فروردین تعطیل نیستند، در اطلاعیه‌ای عنوان کردند که برای جابه‌جایی بدون مشکل و کمترین حضور شهروندان در فضای آزاد، با تمام ظرفیت آماده خدمت‌رسانی هستند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شهرداری شبکه های اجتماعی پیش می گیرند شهرداری تهران دانشگاه شریف واقعیت چیست مادر و کودک خانه تکانی منتشر شده بانک شهر منتشر شد پارک ها کوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۳۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از حصار کشی در پارک لاله تا وعده چمران مبنی بر عدم قطع درختان

خبرگزاری مهر، گروه جامعه: طی روزهای اخیر تصاویری از سوی برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد قطعه‌ای از پارک لاله به مساحت بیش از سه هزار هزار متر مربع حصارکشی شده و ظاهراً قرار است در این زمین تغییراتی حاصل شود. تغییرات در جنب غربی ایستگاه آتش‌نشانی و روبه‌روی خیابان پور سینا بوده و آنجا حصارهایی نصب شده است. این موضوع در فضای مجازی و حقیقی با واکنش‌های مختلفی به دلیل احتمال قطع درختان این بوستان قدیمی مواجه شد که البته شهرداری تهران تا این لحظه موضع و اطلاع رسانی درباره این ماجرا نداشته است.

خبرنگار مهر درباره این مساله به سراغ برخی از مسؤولان شهرداری تهران اعم از سازمان بوستان‌ها و شهرداری منطقه ۶ رفت. برخی از مدیران مربوطه تمایلی به انجام مصاحبه در این زمینه نداشته یا اظهار بی اطلاعی کردند.

روابط عمومی شهرداری منطقه ۶ هم در این زمینه اعلام کرد: هر گونه دخل و تصرف در بوستان‌ها برعهده سازمان بوستان‌ها است و شهرداری مناطق فقط در بحث نگه داشت بوستان‌ها دخیل است.

یکی دیگر از مدیران شهری هم به مهر گفت: سرانجام حصار کشی مشخص نیست و شاید کلاً طرحی که مد نظر بوده لغو شود و اجرایی نشود.

وی افزود: ساخت فرهنگسرا و سرویس بهداشتی از جمله پروژه‌های مطرح شده بوده است که اجرای آن فعلاً تعلیق شده و سرانجام آن مشخص نیست.

علت فنس کشی حریم سازی بر اساس نیاز پارک و مردم

برخی مسؤولین شهرداری تهران که نامی از آنها منتشر نشده به برخی از رسانه‌ها گفته‌اند علت فنس کشی حریم سازی بر اساس نیاز پارک و بنا به درخواست مردم بعد از برگزاری جشن‌ها و مراسم‌های متنوع ماه‌های قبل صورت گرفته و برای پروژه ایجاد فضای عمومی و آبنما برای زیباسازی بوستان لاله است و قرار نیست حتی یک درخت هم در آنجا قطع شود. همچنان که برای کل پارک لاله پروژه بزرگ روشنایی برای بهره برداری بیشتر مردم در نظر گرفته شده است تا این پارک با ظرفیت بالاتری در خدمت مردم باشد.

اجازه نخواهیم داد درختی قطع شود

امروز هم ماجرای حصارکشی در بوستان لاله تهران در صحن شورای شهر مطرح شد و مهدی چمران در حاشیه جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران در خصوص ایجاد فرهنگسرا در بوستان لاله اظهارداشت: بعد از جشن ماه رمضان احساس شد که فضاهایی برای چنین طرح‌هایی مورد نیاز است. این موضوع مطرح شد که درختی قطع نمی‌شود و ما نیز اجازه نخواهیم داد درختی قطع شود. باید منتظر باشیم طرح ارائه شود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در دوره سوم طرحی مصوب شد که در بوستان‌هایی با مساحت بیش از یک هکتار مسجد و کتابخانه احداث شود و ساختمان اداری منع شده است، گفت: البته طرح باید به شورا ارائه شود و هیأت موردنظر طرح را مورد بررسی قرار دهد و اگر نیاز بود احداث شود به شرطی که درختی قطع نشود.

پارک لاله یکی از خاطره‌انگیزترین پارک‌های تهران با وسعت ۳۵ هکتار است و کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که به پایتخت سفر کرده باشد و نام پارک لاله را نشنیده یا از آن بازدید نکرده باشد. پارک لاله گونه‌های مختلف گیاهی مثل چنار، اقاقیا، کاج، سرو نقره‌ای، نارون، پالم، اقاقیا، افرا، ماهونیا، بربریس و صنوبر وجود دارد و فضای سبز زیبای آن محلی مناسب برای آرامش و استراحت و رهایی از شلوغی و آلودگی‌های شهر است. در قسمت جنوبی پارک نیز آب‌نماها و جوی‌های مارپیچ به سبک ژاپنی ساخته شده است که با جلوه زیبای خود، این بوستان را به یکی از معروف‌ترین پارک‌های تهران تبدیل کرده‌اند.

اکنون باید دید سرانجام حصارکشی چه خواهد شد و آیا پروژه در نظر گرفته شده با وعده چمران مبنی بر عدم قطع درختان اجرایی یا کامل تعلیق خواهد شد؟

کد خبر 6097237 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • (ویدیو) تعبیر خواب شهرداری زاکانی برای پارک‌های تهران
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا
  • وعده چمران برای عدم قطع درختان پارک لاله
  • تکلیف‌نامه شهرداری تهران برای پارک‌های پایتخت چه می‌گوید؟
  • ماجرای کاشت ساختمان در پارک‌های تهران
  • از حصار کشی در پارک لاله تا وعده چمران مبنی بر عدم قطع درختان
  • درخت کشی در تهران؛ چرا شهرداری به دنبال قطع درختان است؟
  • شهرداری طرح‌ها را به جای پارک لاله به اطراف دانشگاه تهران منتقل کند
  • چرا شهرداری می‌خواهد با تانک از روی پارک‌های تهران بگذرد؟
  • کاشت ساختمان در پارک‌های تهران؛ ممنوع یا مجاز؟