Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت سیزدهم در راستای حل مشکل مسکن اقشار ضعیف از طرح ساخت 4 میلیون مسکن با آورده حداقلی حدود 40 میلیون تومان و تسهیلات 350 تا 450 میلیون تومانی رونمایی کرد تا بی خانمان‌ها در وضعیتی که قیمت مسکن به شدت افزایش یافته است، بتوانند با حداقل هزینه‌ صاحب مسکن شوند.

یکی از مهمترین مشکل عموم مردم برای خانه دار شدن، تامین آورده اولیه و پرداخت اقساط هست، به همین دلیل سعی دولت جدید این بوده که هم آورده اولیه و هم مبلغ اقساط در کمترین مبلغ ممکن باشد تا دهک های پایین از پس پرداخت آن برآیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس، طیق گفته محمد اسلامی وزیر سابق راه و شهرسازی ، زمان بازپرداخت تسهیلات 20 ساله در نظر گرفته شد تا میزان اقساط ماهانه کمتر شود.

رستم قاسمی وزیر فعلی راه و شهرسازی هم پیشتر در همین باره گفته بود، زمان بازپرداخت اقساط طرح نهضت ملی مسکن 20 ساله است و در حال توافق با سازمان مدیریت و بانک مرکزی هستیم تا اقساط این طرح به صورت پلکانی و منطبق با توانمندی مردم تعیین شود. از سوی دیگر بخشی از این اقساط را دولت پرداخت خواهد کرد که هزینه های مردم کاهش پیدا کند. البته میزان این حمایت دولتی بعدتر اعلام خواهد شد.

دیماه سال گذشته محمودزاده معاون مسکن و ساختمان از تامین 50 تا 55 درصد هزینه ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از طریق تسهیلات خبر داد و گفته بود: اقساط وام نهضت ملی مسکن برای کم‌درآمدها 2.5 میلیون تومان است.

وی درباره اقساط خرید این واحدهای مسکونی گفت: باز پرداخت تسهیلات با نرخ 18 درصد محاسبه می شود و در قانون جهش تولید، صندوق ملی مسکن پیش بینی شده است که براساس دهک های جامعه ما به التفاوت بین 18 درصد را محاسبه و توسط دولت پرداخت می‌شود.

وی اضافه کرده بود: صندوق ملی مسکن، مبلغ قابل توجهی را برای دهک های‌ اول تا ششم جامعه طراحی کرده است که براساس آن اقساط پایین ترین دهک از مبلغ 2.5 میلیون آغاز و هر چقدر مبلغ تسهیلات بالاتر باشد، اقساط نیز افزایش می یابد.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفته بود: میزان تسهیلات از 250 تا 450 میلیون تومان و نرخ بهره از 5 تا 18 درصد متغیر است که یارانه نرخ بهره به همه اقشار به یک میزان پرداخت نمی‌شود.

بر اساس اظهارات معاون وزیر راه و شهرسازی، قسط وام 450 میلیون تومانی با نرخ بهره 5 درصدی در سال اول (پلکانی) 2 میلیون و 320 هزار تومان است و در سال بیستم میزان اقساط به 4 میلیون و 69 هزار تومان افزایش خواهد یافت.

این در حالی است که شب گذشته سرپرست شرکت‌ عمران شهرهای جدید ایران اعلام کرد: دوره بازپرداخت تسهیلات 350 تا 450 میلیونی نهضت ملی مسکن را 5ساله پیش‌بینی کرده‌ایم که قسط ماهانه وام 350 تا 450 میلیون تومانی بین 10 تا 15 میلیون تومان است.

به گزارش تسنیم، اعلام بازپرداخت 5 ساله و اقساط 10 تا 15 میلیون تومانی یا به دلیل بی اطلاعی  مدیر مربوطه انجام شده و یا اینکه تصمیم جدیدی در این باره اتخاذ شده است که اگر چنین باشد، نیاز به بازنگری جدی در این تصمیم است. چرا که مردمی که توان تامین اورده اولیه 40 میلیون تومان را ندارند، چطور می خواهند ماهانه 10 تا 15 میلیون تومان اقساط بدهند.

در پایان با توجه به گستردگی طرح نهضت ملی مسکن، پیشنهاد می‌شود در رابطه با این برنامه بزرگ دولت یک سخنگوی واحد از سوی وزیر راه و شهرسازی منصوب شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: مسکن ملی یارانه جدید دولت یارانه نرخ بهره میلیون تومانی نهضت ملی مسکن راه و شهرسازی میلیون تومان تا 450 میلیون نرخ بهره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۴۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گره عجیب نهضت ملی مسکن

  بعد از این‌که دولت سیزدهم سرکار آمد، پروژه ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال را در قالب نهضت ملی مسکن در دست گرفت اما زمان زیادی نیاز نبود تا مشخص شود ساخت این تعداد مسکن کار ساده‌ای نیست. حالا با گذشت حدود سه سال از استقرار دولت، مشکلات مسکن آن‌قدر زیاد و قیمت‌ها به قدری بالا رفته که نه دولت و نه پیمانکار و نه متقاضی، هیچ‌کدام نمی‌دانند پایان کار به چه صورت خواهد بود. با گذری به استان‌ها، گرفتاری‌های این طرح به‌وضوح قابل رویت است و اهالی آذربایجان شرقی‌می‌گویند، نهضت ملی مسکن که قرار بود در عرض چهار سال بخش زیادی از مشکلات این حوزه را رفع کند، حالا خودش به گره کوری تبدیل شده که با دندان هم باز نمی‌شود. مسکن یکی از نیازهای ضروری افراد در زندگی بوده و تأمین آن از مهم‌ترین دغدغه‌های اقتصادی و اجتماعی دولت‌ها به شمار می‌رود و با روی کار آمدن هر دولت، طرح‌ها و برنامه‌های زیادی در این خصوص ارائه می‌شود. بر همین اساس دولت سیزدهم در راستای تحقق بخشیدن به شعار ساخت چهار میلیون مسکن با هدف کاهش قیمت مسکن، افزایش تولید صنایع ساختمانی،کم شدن نرخ بیکاری وحمایت وتأمین مسکن برای قشرهای ضعیف جامعه،طرح نهضت ملی مسکن را اجرایی کرد امامتأسفانه بعد ازگذشت حدود سه سال هنوز در بسیاری از استان‌ها این طرح به‌درستی اجرا نشده و متقاضیان هنوز نمی‌دانند در کجای بازی قرار دارند.هرچندمسئولان پیوسته از شرایط خوب ساخت و سازها وبعضا افتتاح پروژه‌ها در نقاط مختلف کشور حرف می‌زنند اما درعمل هنوز نمی‌توان استانی رایافت که کارهارابه‌درستی وکامل پیش‌برده باشد. 
     
متقاضیان، خسته و بی‌پول‌تر از همیشه
در آذربایجان شرقی کارها نصفه و نیمه پیش می‌رود و در طرح‌های نهضت ملی مسکن مردم بلاتکلیف مانده‌اند. آذر سال گذشته بود که خبر گروه‌بندی متقاضیان مرحله اول طرح نهضت ملی مسکن آذرشهر منتشر شد. در خبری که در وزارت راه و شهرسازی منتشر شد، آمده بود: طرح نهضت ملی مسکن آذرشهر قبلا با اختصاص زمین‌های موجود راه و شهرسازی در شهرک بهاران شروع شده بود که از چندی قبل با طی مراحل اداری و قانونی با اختصاص زمین از محل لوله‌سازی آذرشهر سرعت گرفت. با انجام گروه‌بندی و قرعه‌کشی که در روزهای آتی با حضور سرگروه‌ها و دستگاه‌های اداری ناظر انجام خواهد شد، ادامه طرح در زمین‌های اختصاصی لوله‌سازی عملیاتی خواهد شد. اختصاص زمین برای سایر متقاضیان نیز در دستور کار قرار گرفته و در حال طی مراحل اداری و قانونی است. قابل ذکر است که با توجه به تلاش‌ها و پیگیری‌های مستمر صورت گرفته برای اختصاص زمین مناسب، زمین‌های تحویلی به متقاضیان محترم طرح نهضتی ملی مسکن شهر آذرشهر به لحاظ موقعیت در بهترین نقطه واقع شده و به لحاظ ریالی از ارزش منطقه‌ای خوبی برخوردار است. حالا پنج ماه از زمان انتشار این اتفاق مهم سپری شده اما باز هم خبری از مسکن ملی آذرشهر نیست‌؛ نه‌فقط زمینی با موقعیت مناسب بلکه زمین معمولی هم تحویل داده نشده است.متقاضیان در این منطقه می‌گویند: چند سال از ایجاد پروژه مسکن ملی سپری شده اما همچنان خبری از زمین‌های این پروژه در آذرشهر نیست. اگر ما تمکن مالی داشتیم هیچ‌وقت در مسکن ملی ثبت‌نام نمی‌کردیم، گرانی است و وضعیت مسکن اسفناک پس ما هم مجبوریم از این طریق صاحبخانه شویم. با این روند تحویل زمین‌ها و گرانی مصالح فکر می‌کنم آرزوی خانه‌دار شدن را با خود به گور ببریم.آذرشهر ۳۰۰۰ متقاضی واجد شرایط مسکن ملی دارد که در دو ماه اخیر فقط برای ۳۰۰ نفر زمین تعیین شده و بقیه در بلاتکلیفی به سر می‌برند. در همین رابطه مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی می‌گوید: آذرشهر از شهرهای مهم استان است. در سنوات گذشته به‌دلیل محدودیت زمین واجد شرایط برای احداث مناسب مسکن ملی با مشکل جدی مواجه بودیم، بنابراین اولین بحث تأمین زمین بود. خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده دو پروژه در حال پیگیری است‌؛ سایت پنج هکتاری لوله‌سازی که تمام شده و در حال آماده‌سازی است و ۴۵۰ تا ۵۰۰ نفر را در برمی‌گیرد و یک سایت ۱۵۲هکتاری شهرک مسکونی آذرشهر که به شورای عالی شهرداری انتقال داده شده و ظرف چند ماه آینده مصوبه ابلاغ و کار آماده‌سازی منطقه آغاز می‌شود. احمد موسوی با بیان این‌که از مجموع ۳۰۰۰ متقاضی واجد شرایط مسکن ملی در این شهرستان، فقط به ۳۰۰ متقاضی زمین واگذار شده و این روند به هیچ‌وجه قابل قبول نیست، ادامه می‌دهد: طراحی سایت پنج هکتاری لوله‌سازی پایان یافته و عملیات اجرایی واحدهای مسکونی در این سایت توسط گروه‌های ساخت به ‌زودی آغاز می‌شود. 

دیگر خبرها

  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران
  • گلستان جزء استان‌های برتر در زمینه پرداخت تسهیلات مسکن شهری و روستایی
  • سهمیه یک‌هزار و ۷۰۰ واحدی میاندوآب در طرح نهضت ملی مسکن
  • تخصیص تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • گره عجیب نهضت ملی مسکن
  • دولت سیزدهم عزم راسخی برای تأمین مسکن اقشار کم‌برخوردار دارد
  • پرداخت بخشی از وام ودیعه مسکن به متقاضیان
  • بهره‌برداری از ۲۴۰ پروژه عمران روستایی در استان اردبیل
  • خاندوزی: تمام بدهی های کشور به بانک توسعه اسلامی را تسویه کردیم