Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-03@03:30:07 GMT

گردوغبار نفس آهوی "قراویز" را هم تنگ می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۷۶۸۲

به گفته رئیس اداره محیط زیست شهرستان سرپل‌ذهاب (استان کرمانشاه)، گرد و غبار زندگی حیات وحش این منطقه خصوصا گونه‌های جانوری مهمی نظیر آهو را تحت تاثیر قرار داده است.

کیانوش احسانی پور در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه سرپل ذهاب بواسطه نزدیک بودن به مناطق مرزی بیشتر در معرض مواجه با ریزگردها است، گفت: از ابتدای امسال در سرپل ذهاب هفت روز هوای غیراستاندارد داشتیم که سه روز هشدار، یک روز اضطرار و سه روز بحران بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه وضعیت روزهای غبارآلود امسال نسبت به سال گذشته بدتر شده، خاطرنشان کرد: سال گذشته ۲۷ روز هوای غیراستاندارد در سرپل ذهاب داشتیم که ۲۱ روز آن هشدار، دو روز اضطرار و چهار روز بحران بوده است.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان سرپل ذهاب از تبعات غبارآلود بودن هوا بر زندگی مردم و محیط زیست منطقه یاد کرد و ادامه داد: نکته مهمی که شاید کمتر مورد توجه قرار گیرد، تبعات ریزگردها بر زندگی حیات وحش منطقه است.

احسانی پور بروز مشکلات تنفسی برای حیات وحش را یکی از مهمترین این تبعات دانست و تاکید کرد: ریزگردها روی پوشش گیاهی منطقه که خوراک بسیاری از گونه‌های جانوری است می‌نشیند و همین امر باعث بروز مشکلات گوارشی در حیات وحش می‌شود.

وی اضافه کرد: اگرچه طی سال‌های اخیر وضعیت ریزگردها کمی بهتر بود و از همین رو مطالعات چندانی در زمینه تاثیر ریزگردها بر جمعیت گونه‌های جانوری منطقه صورت نگرفته، اما تبعات این پدیده بر زندگی جانوران انکارناپذیر است.

رئیس اداره محیط زیست سرپل ذهاب با بیان اینکه در سرپل ذهاب منطقه مهم پناهگاه حیات وحش "قراویز" با وسعت بیش از ۳۶۰۰ هکتار را داریم که سال گذشته از منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به پناهگاه حیات وحش ارتقا یافت، اظهار کرد: این منطقه زیستگاه غنی از گونه‌های جانوری خصوصا آهو است که جمعیت مناسبی در این منطقه دارند.

احسانی پور از تنوع زیستی بالای منطقه قراویز یاد کرد که گونه‌هایی نظیر گراز، گرگ، روباه و .. نیز در آن زیست می کنند و همه این گونه‌ها در معرض تهدیدات ناشی از ریزگردها قرار دارند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: گونه های جانوری محیط زیست سرپل ذهاب حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۷۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ در هسته خورشید، دما به 15 میلیون درجه سانتیگراد می‌رسد! اینجا جایی است که همجوشی هسته ای اتفاق می‌افتد و با ترکیب اتم‌های هیدروژن به هلیوم انرژی ایجاد می‌شود. انرژی تولید شده در اینجا به سمت بیرون حرکت می‌کند و به ما نور می‌دهد.

در بیرون هسته، ناحیه تابشی وجود دارد. در این منطقه، انرژی از طریق تابش الکترومغناطیسی - مشابه نور - منتقل می‌شود. ممکن است هزاران سال طول بکشد تا انرژی تولید شده در هسته به لایه بعدی یعنی ناحیه همرفتی منتقل شود.

ناحیه همرفتی مانند یک دیگ جوشان سوپ است. پلاسمای داغ به سمت بالا می‌رود، در سطحش سرد می‌شود و سپس به پایین فرو می‌رود. این حرکت ثابت به انتقال انرژی به بیرون به سمت سطح خورشید کمک می‌کند.

لایه بیرونی خورشید که از زمین می‌بینیم فوتوسفر(photosphere) نام دارد. این نقطه جایی است که بیشتر نور مرئی ساطع می‌شود. در سطح خورشید گهگاه لکه‌های خورشیدی دیده می‌شود که نواحی سردتر ناشی از فعالیت مغناطیسی آن است.

فعالیت خورشید از طریق چرخه‌هایی به نام «چرخه‌های خورشیدی» می‌گذرد که تقریباً 11 سال طول می‌کشد. تنها ستاره منظومه ما در طول اوج خورشیدی، دارای لکه‌های خورشیدی و شعله‌های زیادی است، در حالی که در حضیض خورشیدی فعالیت کمتری دارد.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

خورشید با افزایش سن  به تدریج گرم‌تر و درخشان‌تر می‌شود. حدود 5 میلیارد سال دیگر وارد مرحله جدیدی به نام فاز غول سرخ خواهد شد. در آن دوره منبسط خواهد شد و احتمالاً برخی از سیارات داخلی مانند عطارد و زهره را خواهد بلعید.

خورشید لایه‌های بیرونی خود را پس از مرحله غول سرخ به بیرون منتشر می‌کند و یک صحنه زیبا به نام سحابی سیاره ای ایجاد خواهد کرد. آنچه از هسته خورشید باقی می‌ماند سرد می‌شود و ستاره کوچک و متراکمی به نام کوتوله سفید تشکیل می‌شود.

چرخه حیات خورشید سفری جذاب است که میلیاردها سال به طول می‌انجامد. درک ساختار و تغییرات آن به ما بینشی از دوره حیات و آینده این ستاره دوست‌داشتنی می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • اقدام پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد برای مقابله با ریزگردها
  • عشق در قلمرو حیات وحش؛ وقتی حیوانات عاشق می‌شوند (عکس)
  • ۱ فوتی و ۱ مصدوم در برخورد پراید با کامیون در محور قصرشیرین به سرپل‌ذهاب
  • حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌ها است
  • تصاویر عجیب از طوفان شدید و گردوغبار در همسایگی ایران
  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • غرق شدن نوجوان ۱۴ ساله در سرپل ذهاب
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری