Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@21:50:17 GMT

چرا پشه‌ها برخی از افراد را بیشتر نیش می‌زنند؟

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۷۹۰۰

چرا پشه‌ها برخی از افراد را بیشتر نیش می‌زنند؟

به گزارش همشهری آنلاین آیا پشه‌ها برای نیش زدن افراد خاصی را انتخاب می‌کنند؟ پاسخ اجمالی بله است.

پشه‌ها برای مکیدن خون شما را نیش می‌زنند- البته پشه‌های ماده که برای ایجاد تخم‌های بارور به خون نیاز دارند و پشه‌های نر نیش نمی‌زنند- و از هر ۱۰ نفر یک نفر جذابیت زیادی برای این پشه‌ها دارند.

پژوهش‌های بسیاری درباره اینکه کدام ترکیبات و رایحه‌هایی که بدن انسان خارج می‌شود، پشه‌ها را به سوی خود جلب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجبه بیش از ۴۰۰ ترکیبی که ما از بدنمان خارج می‌کنیم، این تحقیقات هنوز در ابتدای راه است.

آنچه دانشمندان با اطمینان می‌دانند این است که ژنتیک افراد که نوع و میزان رایحه‌ها و ترکیبات را معین می‌کند، مسئول ۸۵ درصد حساسیت بیشتر افراد به گزش پشه‌ها است. آنان مچنین اجزای معینی در ترکیبات شیمیایی بدن را شناسایی کرده‌اند که هنگامی که به مقدار زیاد در سطح پوست قرار دارند، باعث جلب پشه‌ها می‌شوند.

از جمله افرادی که غلظت‌های بالیی از ترکیبات استروئیدی یا کلسترول را در سطح پوستشان دارند، پشه‌ها را جلب می‌کنند. این امر به معنای آن نیست که پشه‌ها به سراغ افرادی می‌روند که میزان کلی کلسترول خونشان بالاتر است. مسئله این است که بدن این افراد کارآمدی بیشتری در سوخت‌وساز کلسترول دارد که محصولات فرعی این روند روی پوست باقی می‌ماند و پشه‌ها را جلب می‌کند.

پشه‌ها همچنین افرادی را هدف قرار می‌دهند که مقدار بیش از حدی از اسیدهای آلی مانند اسید اوریک را روی پوستشان داشته باشند. این مواد می‌تواند حس بویایی پشه‌ها را تحریک کنند و آن را به نشستن روی پوست قربانیان بکشانند.

اما روند جذب پشه مدت‌ها پیش از فرود آنها را روی سطح پوست آغاز می‌شود. پشه‌ها می‌توانند بوی قربانیانشان را از فاصله‌ای تا ۵۰ متر حس کنند. این توانایی به خصوص برای افرادی که مقدار زیادی دی‌اکسید کربن از بدنشان متصاعد می‌شود، خبر خوبی نیست.

دی‌اکسید کربن حتی در فاصله‌های طولانی برای پشه‌ها جذاب است. افراد با جثه بزرگتر دی‌اکسید کربن بیشتری از ریه‌های خود بیرون می‌دهند، برای همین است که پشه‌ها به طور معمول بزرگسالان را بیش از کودکان کم‌سن می‌گزند. زنان باردار هم در معرض افزایش خطر گزیده شدن هستند، چرا که آنها هم مقداری بیش از حد عادی دی‌اکسید کربن در هوای بازدمی‌شان به خارج می‌فرستند. حرکت و گرما هم پشه‌ها را به خود جلب می‌کند.

بنابرای اگر می‌خواهید از شر پشه‌ها در بیرون از خانه در امان بمانید، نشستن بی‌حرکت در یک آلاچیق بسیار بهتر از دویدن به دنبال توپ فوتبال است. هنگامی که شما دارید، مثلا در یک بازی فوتبال به این طرف و آن طرف می‌دوید، پشه‌ها حرکت شما را حس می‌کنند و به سوی شما هجوم می‌آورند.  وقتی به علت فعالیت جسمی به  نفس نفس می‌افتید، بوی دی‌اکسید کربن تنفس شدیدتر شما آنها را بیشتر به شما نردیک می‌کند. همچنین در این وضعیت اسید لاکتیک بیشتر از غدد عرقی پوست ترشح می‌شود که باز هم پشه‌ها را برای نیش زدن شما مشتاق‌تر می‌کند.

منبع: WebMD

چطور پشه بدن انسان را نیش می‌زند؟ چطور از مواد دافع حشرات استفاده کنیم؟ کد خبر 668942 برچسب‌ها مجله چطورهای پایه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دی اکسید کربن پشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۷۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین بارش سال زراعی سیستان و بلوچستان مثبت شد

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: میانگین بارش بلند مدت سال زراعی استان ۱۰۰.۷ میلیمتر است که تاکنون ۲۱ درصد نسبت به بلند مدت سال زراعی مشابه افزایش یافته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، محسن حیدری اظهار داشت: میزان بارش استان سیستان و بلوچستان از ابتدای سال زراعی تاکنون 121.8 میلیمتر بوده که 49.4 درصد بیشتر از میانگین بلند مدت این دوره محسوب می‌شود.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین میانگین بارش بلند مدت سال زراعی استان 100.7 میلیمتر است که تاکنون 21 درصد نسبت به بلند مدت سال زراعی مشابه افزایش یافته است.

وی درباره بارش‌های مونسون عنوان کرد: احتمال بارش‌های خوب تابستانه مونسونی در جنوب شرق کشور و استان پیش‌بینی می‌شود.

حیدری با اشاره به اینکه  استان سیستان و بلوچستان 20 سال درگیر خشکسالی بوده، گفت: این بارش‌ها می‌توانند اثرات خشکسالی را قدری کاهش دهد. همچنین با توجه به ادامه‌دار بودن روند خشکسالی در استان در مدت زمان 10 ساله 99.3 درصد پهنه استان درگیر خشکسالی شدید و بسیار شدید است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: میانگین دمای استان تا خرداد ماه 0.5 تا 1درجه بیشتر از نرمال خواهد بود و از نیمه خرداد تا شهریور در نیمه شمالی استان 1 تا 2 درجه بیشتر از نرمال و در نیمه جنوبی 0.5 درجه بیشتر از نرمال پیش بینی می‌شود.

وی درباره میانگین دمای استان گفت: از ابتدای سال زراعی تاکنون، 19.5 درجه سانتی‌گراد اعلام کرد و از افزایش 1.3 درجه‌ای دمای استان نسبت به دوره بلند مدت مشابه خبر داد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • وحیدی: قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم
  • وزیر کشور: دیگر قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان و بلوچستان مثبت شد
  • میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • استقلال یک امتیاز بیشتر گرفته، اما یک پله سقوط کرد
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده