Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@03:29:11 GMT

سورپرایز برای جاماندگان سهام عدالت

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۸۵۳۹

سورپرایز برای جاماندگان سهام عدالت

محمدرضا پورابراهیمی در دیدار با پرسنل بیمارستان فاطمه الزهرا (س) با اشاره به تحلیل شاخص‌های عملکرد هشت ساله دولت یازدهم و دوازدهم اظهار کرد: برخی افراد مسائل بیرونی را عامل اصلی وضعیت اقتصادی کشور می‌دانند و می‌گویند وقتی تحریم هستیم وضعیت این است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اکنون مشکل، تأمین ارز برای واردات است و باید اولویت بندی کرد و به دلیل محدودیت منابع ارزی، اولویت تخصیص منابع ارزی به خودرو از سال ۹۷ حذف شد زیرا در سه سال اخیر برای اولین بار در تاریخ کشور چه قبل و بعد از انقلاب، تراز تجاری کشور منفی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بله تحریم‌های دولت آمریکا و اروپایی‌ها که در دوره ترامپ به شدت افزایش یافت و اوج آن در سال‌های ۹۶ و ۹۷ موجب این اتفاقات شده و به اعتقاد بنده عوامل تحریم بر اقتصاد ایران اثرگذار است اما هنر ما در مدیریت اقتصاد کشور این است رویکرد تحریم را که تهدید اقتصاد است را به یک فرصت تبدیل کنیم و این امکان پذیر است.

پورابراهیمی تصریح کرد: شهید سلیمانی سال‌ها در عرصه جهاد حضور داشت چه در دوران دفاع مقدس و چه پس از آن و در سال‌های اخیر که تغییرات منطقه‌ای ایجاد کرد و با اراده، تفکر موجود علیه شیعه را به فرصت به نفع نظام اسلامی تبدیل کرد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس بیان کرد: اگر در تحریم برخلاف اینکه باید مدیریت کنیم، ضریب فزاینده به آن بدهیم اوج بی هنری است و برخی تصمیمات حوزه اقتصادی دولت قبل ضریب فزاینده دادن به اثر تحریمی ناشی از عملیات دشمن بود.

وی اظهار کرد: نرخ رشد اقتصادی در طول هشت سال دولت‌های یازدهم و دوازدهم تقریباً صفر است در حالی که هدف گذاری هشت درصد بوده و شاخص فقر مطلق در کشور در آغاز دولت آقای روحانی ۲۵ درصد و در پایان دولت بر اساس گزارش رسمی کمیسیون اقتصادی قرائت شده در صحن مجلس که چند ماه روی آن کار شده، به ۳۳ درصد رسیده است.

پورابراهیمی با بیان اینکه آیا ما در مقابل تحریم اقتصادی دشمن دست بسته هستیم؟ افزود: چرا تحریم در حوزه صنایع دفاعی اثر نگذاشته و امروز قدرت نظامی اول منطقه هستیم و دشمن این را می‌گوید پس مشخص است اشکال جای دیگر است.

وی با اشاره به اینکه نگاه راهبردی در دولت قبل این بود مشکلات اقتصادی در پرتو نگاه خارجی حل می‌شود و مشکلات اقتصادی مردم به مذاکرات گره زده شد، گفت: ما مخالف مذاکره نیستیم و تاکید داریم حقوق ملت ما باید احصا شود و اخیراً نیز یادآوری کردیم اکنون هم نباید ذره‌ای از منافع کشور کوتاه بیاییم اما اینکه همه مسائل کشور را در سبد مذاکره بگذاریم بزرگ‌ترین خطا و جفا به نظام جمهوری اسلامی است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: معیار مجلس بستگی به عملکرد دولت به ویژه در حوزه اقتصادی است و اگر وزرا خوب کار کنند، حمایت می‌کنیم و عملکرد ضعیف را ابتدا تذکر داده و اگر تصمیم گیری نشود خودمان در مجلس تصمیم گیری می‌کنیم.

وی تصریح کرد: شرایط کشور در نیمه دوم سال گذشته به تدریج رو به بهبود رفت و نرخ رشد صادرات حدود ۳۰ درصد افزایش یافته و درآمدهای نفتی وضعیت خوب دارد و باید زمان بگذرد تا شاخص‌ها وضعیت بهتری بگیرد.

پورابراهیمی بیان کرد: بانک جهانی و صندوق بین المللی پول نرخ رشد سه درصدی در اقتصاد ایران برای امسال پیش بینی کرده و این علامت حرکت خوب در اقتصاد است اما تا وضعیت مطلوب خیلی فاصله داریم.؛ باید هنر ما این باشد که سرعت را افزایش داده و تاب آوری نظام در مقابل دسیسه‌های دشمن افزایش یابد اما در مجموع مسیر حرکت آینده اقتصاد را مثبت ارزیابی می‌کنیم.

وی درباره مذاکرات وین عنوان کرد: اکنون آخرین مراحل برای تضامین و ایفای تعهدات اقتصادی طرف مقابل در حال انجام است که البته جنگ روسیه و اوکراین بی تأثیر نبود و وقفه‌ای ایجاد کرد و پیش بینی این است طی هفته‌های آینده متن تضامین نهایی به سرانجام برسد و طی یکی دو ماه آینده خبرهایی در برجام، به جهت انجام و توافق بین جمهوری اسلامی و طرف‌های مقابل اعلام شود.

پورابراهیمی درباره واردات خودرو گفت: در بحث خودرو و برخی اقلام دیگر مخالفتی با واردات نداریم؛ البته معتقدیم شاید واردات خودرو به معنای واقعی نتواند رقابت ایجاد کند اما در فضای کلان تعدیل تقاضا و تقویت زمینه شرایط رقابتی درست است.

وی ادامه داد: اکنون مشکل، تأمین ارز برای واردات است و باید اولویت بندی کرد و به دلیل محدودیت منابع ارزی، اولویت تخصیص منابع ارزی به خودرو از سال ۹۷ حذف شد زیرا در سه سال اخیر برای اولین بار در تاریخ کشور چه قبل و بعد از انقلاب، تراز تجاری کشور منفی شد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس بیان کرد: پیش بینی بنده این است امسال تراز تجاری مثبت می‌شود و با روند بهبود وضعیت، احتمال تخصیص سهمیه منابع برای واردات خودرو عملی شود لذا مشکل خودرو مسائل داخلی نیست، مشکل آن منابع ارزی است.

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره مسکن ملی اظهار داشت: در بحث مسکن ملی پیشنهاد ما این است دوره بازپرداخت اقساط طولانی‌تر شود و برای این امر راهکارهایی در نظر گرفته ایم و دولت ورود کرده و ساختار تأمین مالی در نظر گرفته است.

پورابراهیمی درباره طرح صیانت از فضای مجازی تصریح کرد: این طرح در کمیسیون تخصصی جمع بندی شده و قرار است گزارش آن قرائت شود که ابهامات و نکاتی مطرح شده و در حال بررسی است و احتمال دارد تعدیلاتی در کمیسیون مربوطه اتفاق افتد و بعد ارجاع شود و یا نه.

وی اضافه کرد: در مجموع به جهت اینکه نگران فضای مجازی در جامعه هستیم و با توجه به آسیب‌ها، موضوعات فرهنگی و عقیدتی و دینی حتماً باید در این حوزه تصمیماتی بگیریم تا آثار منفی به حداقل برسد و در کنار آن نباید ظرفیت فعالیت‌های اقتصادی را بگیریم و تفکیک این دو حوزه ضروری است.

پورابراهیمی بیان کرد: مخالفیم که امکان ظرفیت اقتصادی را از کشور بگیریم و در کنار آن حتماً باید برای فضای فرهنگی، نگاه اعتقادی و دینی تصمیم گیری شود و جمع این دو امکانپذیر است و خیلی از کشورها اعمال می‌کنند و برای آن قاعده دارند اما در مجموع جمع بندی طرح صیانت هنوز از مجلس به شورای نگهبان نرفته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه درباره جاماندگان سهام عدالت گفت: برآورد این است حدود ۲۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت ندارند که در کمیسیون اقتصادی طرح را تصویب کردیم و بر این اساس کسانی که مشمول باشند، سهام عدالت دریافت کنند.

وی افزود: بنده به رئیس جمهور نامه دادم و توافقات اولیه انجام و در بودجه امسال تصویب شد و دولت کلیات را پذیرفته و دولت باید آئین نامه اجرایی بنویسد و سامانه ثبت نامی ایجاد شود تا همه اقشار واجد شرایط ثبت نام نمایند و فکر می‌کنم تا اردیبهشت ماه بانک اطلاعاتی موردنیاز را کامل کنیم و حتماً بخش عمده‌ای امسال واگذاری انجام خواهد شد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به جاماندگان سهام عدالت گفت: برآورد این است حدود ۲۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت ندارند که در کمیسیون اقتصادی طرح را تصویب کردیم بنده به رئیس جمهور نامه دادم و توافقات اولیه انجام و در بودجه امسال تصویب شد و دولت کلیات آن را پذیرفته و بر این اساس کسانی که مشمول باشند، در سال جاری سهام عدالت دریافت می‌کنند./خانه ملت

 

منبع: فردا

کلیدواژه: سهام عدالت جاماندگان سهام عدالت کمیسیون اقتصادی سهام عدالت منابع ارزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۸۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، مجلس یازدهم در حوزه اقتصادی آنچنان که ادعا می‌کرد توانست عمل کند؟ و حالا که مشکلات اقتصادی در کشور به عنوان یک امر واقع وجود دارد باید بررسی کرد که وظیفه مجلس بعد برای رفع مشکلات موجود چیست؟

مهرداد لاهوتی، فعال سیاسی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «مجلس یک وظیفه قانون‌گذاری دارد و یک وظیفه نظارتی. مجلس یازدهم اولویت‌های اقتصادی و مشخصا رفع مشکلات اقتصادی را در قانون‌گذاری‌اش قرار نداد و طرح‌ها و لوایحی را بررسی کرد که خیلی از آنها ضرورتی نداشت. در واقع مجلس یازدهم در اولویت‌بندی مسائل مهم کشور ضعیف عمل کرد و حالا مجلس دوازدهم باید در حوزه اولویت‌بندی مسائل به بهترین شکل عمل کند. در حوزه نظارتی هم مجلس کنونی نتوانست از اختیارات خود به بهترین شکل استفاده کند».

او ادامه داد: «تمرکز مجلس آینده باید بر موضوع اقتصاد و اصلاح‌ ساختارهای اقتصادی باشد. اکنون مشکلاتی در کشور وجود دارد که اگر به آنها توجه نشود، از حالت چالش به ابرچالش تبدیل می‌شوند مثلا موضوع ناترازی‌هایی که در بانک‌ها داریم یکی از آنهاست و اگر به این موضوع توجه نکنیم تبدیل به بحران می‌شود».

این منتخب مجلس دوازهم همچنین بیان کرد: «واقعیت این است که باید ناترازی‌های بانک‌ها حل شود. ما در حوزه انرژی هم ناترازی‌های زیادی داریم. افزایش قیمت بنزین راهکار رفع ناترازی نیست بلکه باید خودروهای فرسوده را با خودروهای جدید جایگزین کنیم، باید سوخت مدیریت شود و... در صندوق‌های بازنشستگی هم ناترازی هست. در مجموع من تصور می‌کنم مهم‌ترین اولویت مجلس آینده باید رفع ناترازی‌ها باشد».

لاهوتی در پایان گفت: «نکته آخر هم این است که مجلس آینده باید فکری به حال موضوع فرونشست هم بکند زیرا ما دومین کشوری هستیم که دچار بحران فرونشست هستیم به این دلیل بخش زیادی از منابع زیرزمینی آب را استفاده کرده‌ایم».

دیگر خبرها

  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • خط و نشان برای شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را نمی‌دهند | سود مرحله سوم چه زمانی واریز می شود؟
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، رایگان است
  • گشتی در اقتصاد ایران | جاماندگان سهام عدالت برای اعتراض به کجا مراجعه کنند؟
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست