Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه می‌گوید اکنون در شرایط جنگ روانی ویژه‌ای هستیم که باید دست به دست هم دهیم تا از این دوره عبور کنیم. آنچه می‌بینم، این فضا، ساختگی است و برای تفرقه به وجود آمده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست اصحاب رسانه و فرهنگ افغانستان در محکومیت به شهادت رساندن روحانیون در حرم رضوی عصر امروز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حال برگزاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا قزوه دبیر اجرایی این مراسم با اشاره به اینکه طی حادثۀ حرم رضوی که منجر به شهادت دو تن از روحانیون کشور ما شد، شاهد بودیم مردم افغانستان از خودشان شعر و مقاله و آثار بسیار خوب ارائه دادند و یادآور روزهایی شدند که دختران مظلوم افغانستانی در مدرسه‌ای واقع در دشت برچی این کشور به شهادت رسیدند که در آن زمان، شعرای کشور ما اشعار زیادی سرودند.

وی افزود: این حادثۀ تلخ نشان داد که چقدر اهل فرهنگ و رسانه دو کشور همدل هستند. وقتی فضای مجازی را رصد کردم، بیشترین شعر را از عزیزان افغانستانی شنیدم تا حدی که می‌توان برنامه‌های ادبی بزرگی برگزار کرد.

حجت‌الاسلام ایمانی‌پور ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن خیر مقدم به مهمانان، در بخش ابتدایی سخنان خود گفت: نجابت، عنصر ذاتی مردم افغانستان است. ما خودمان را از هم جدا نمی‌دانیم. ایران و افعانستان جزو یک دین و فرهنگ هستند. درد شما درد ماست و درد ما درد شماست و دوستی ملت ایران با افغانستان هر روز تقویت می‌شود

وی افزود: در ماجرای تلخ صحن مقدس رضوی حتماً دست‌های پنهانی بود که حاصل آن، لطمه وارد کردن به وحدت جهان اسلام و آسیب زدن به دوستی دو ملت افغانستان و ایران بود. در چنین ماجراهایی باید دید آنکه سود می‌برد کیست و مقصر را او دانست. در حادثۀ تروریستی صحن مقدس رضوی، سودش را استکبار برد.

سیدرسول موسوی، مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه در این نشست گفت: این روزها یک نوع نگرانی بر من غلبه کرده است که بیراه هم نیست. اتفاقاتی که در پیرامون رخ می‌دهد، نشان می‌دهد ماجراهایی در حال قلیان کردن هستند. شهادت این دو روحانی بزرگوار در صحن مقدس رضوی نمونه‌ای از حوادثی بود که بر این نگرانی دامن زد. این اتفاقات ساده نیست و نباید ساده‌انگارانه به آنها نگریست.

وی افزود: در طول دوره کاری خودم شاید سومین یا چهارمین باری است که چنین موجی از التهاب را شاهدم. در دوره‌های مختلف هم این امواج را مدیریت کردیم که حاصل آن، ایجاد تفرقه بین ایرانیان و مردم افغانستان است. اگر حواسمان را جمع نکنیم، دچار مشکل می‌شویم. تشدید این مسئله سبب دل‌نگرانی می‌شود. نهایت اینکه دشمن هر تحرکی کند، مردم ایران و افغانستان با هم هستند و خواهند بود.

موسوی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب به ما یک خط را نشان دادند؛ ایشان فرمودند تمام کارهایتان در راستای منافع مردم افغانستان باشد. ما هم اگر با یک سیستم سیاسی دور و نزدیک می‌شویم، بر اساس منافع مردم افغانستان است. اکنون در شرایط جنگ روانی ویژه‌ای هستیم که باید دست به دست هم دهیم  تا از این دوره عبور کنیم. جنایتکار در هر سیستمی است و ملیت‌بردار نیست. آنچه می‌بینم، این فضا، ساختگی است و برای تفرقه به وجود آمده است. همۀ ما باید به هم کمک کنیم تا این فضا را پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مردم افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۸۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید وزیر خارجه مصر بر تقویت روابط مردمی و گردشگری با ایران

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول پایتخت گامبیا به سر می‌برد، با «سامح شکری» وزیر خارجه مصر دیدار کرد.

به گزارش ایسنا، در این دیدار، طرفین در خصوص آخرین روند تلاش‌های فی مابین برای ارتقای روابط دوجانبه و همچنین آخرین تحولات منطقه به خصوص اوضاع فلسطین و غزه و تلاش‌های جاری برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

وزیران امور خارجه ایران و مصر در ابتدای این ملاقات ضمن ابلاغ سلام‌ها و درودهای گرم روسای جمهور ۲ کشور به یکدیگر،  اهتمام ویژه سران ۲ کشور برای پیگیری تقویت روابط فیمابین را مورد تاکید قرار دادند.

۲ وزیر همچنین آخرین ارزیابی‌های خود را از تحولات منطقه به خصوص در عرصه فلسطین و جنگ علیه غزه را تبادل کردند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این دیدار  از تلاش ها و مواضع مصر برای تلاش در توقف نسل‌کشی در غزه تشکر و آمادگی ایران را برای ارسال کمک های انسانی به غزه مورد تاکید مجدد قرار داد و خواستار مساعدت قاهره در این خصوص شد.

امیرعبداللهیان بر مبنای توافق روسای ۲ کشور تبادل هیات‌ها میان موسسات دینی ۲ کشور در چارچوب تقریب مذاهب و گفت‌وگوهای دینی را مفید و موثر دانست که این موضوع مورد استقبال طرف مصری قرار گرفت و وزیر خارجه مصر بر اهتمام ویژه الازهر مصر برای گفت‌وگوی بین مذاهب و همچنین تقویت روابط مردمی و گردشگری بین ۲ کشور تاکید کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن تشریح ابعاد حمله تروریستی رژیم اسرائیل به سفارت ایران در دمشق و همچنین واکنش نیروهای مسلح ایران در چارچوب دفاع مشروع، از موضع مصر در محکومیت اقدام تروریستی رژیم اشغالگر تشکر کرد.

سامح شکری وزیر امور خارجه مصر نیز ضمن ابراز خرسندی از این ملاقات تاکید کرد: همواره برای گفت‌وگو و تماس بین مصر و ایران به عنوان ۲ کشور با تمدنی ریشه دار اهتمام داریم و مصر توجه ویژه به پیگیری توسعه روابط بین ۲ کشور دارد.

سامح شکری همچنین با اشاره به تبعات تداوم جنگ در غزه و حملات اسرائیل علیه مردم فلسطین و خسارات بالای انسانی و مادی به خصوص کشتار غیرنظامیان توسط رژیم اشغالگر، ابراز امیدواری کرد تلاش‌های جاری سیاسی و مذاکراتی، منجر به توقف جنگ علیه غزه و احقاق حقوق مردم فلسطین شود.

سامح شکری مجددا حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان سفارت ایران در سوریه را محکوم و شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران را تسلیت گفت و دیدگاه کشورش برای تلاش جهت جلوگیری از افزایش تنش در منطقه را مورد تاکید قرار داد.

وزیران امور خارجه ایران و مصر در پایان ابراز امیداری کردند برگزاری اجلاس سران همکاری اسلامی در گامبیا، موجب تقویت همبستگی و وحدت جهان اسلام در حمایت از مردم فلسطین و حل و فصل مسائل و مشکلات منطقه شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم
  • تاکید وزیر خارجه مصر بر تقویت روابط مردمی و گردشگری با ایران
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • بهره برداری از ۱۱۰۰ مسکن ویژه محرومان به همت بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • توافق ایران و امارات برای تقویت همکاری‌های تجاری
  • جنگ کریدورها، موقعیت و فرصت ویژه ایران
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار