Web Analytics Made Easy - Statcounter

حیدر لطفی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با اشاره به افزایش پدیده ریز گردها در چند روز اخیر در بیشتر استان‌های کشور اظهار کرد: این پدیده یکی از انواع بلایای طبیعی است که هر ساله باعث وارد آمدن آسیب‌های جدی به محیط زیست شده و متاسفانه برخی  از طوفان‌های گرد و خاک  یا همان ریزگرده به قدری شدت دارند که باعث به خطر انداختن سلامت مردم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بر اساس آخرین گزاش «APCC»  (هیئت اقلیمی سازمان ملل) تغییر اقلیم در منطقه اروپا به ویژه اروپای شرقی و ترکیه در حال رخ دادن است، گفت: کاهش منابع آبی یکی از دلایل اصلی این تغییر اقلیم بوده که متاسفانه توسط بشر در حال رخ دادن است.

این استاد دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ترکیه یکی از کشورهای پیش رو در تغییر اقلیم است و آینده بسیار خطرناکی برای ادامه فعاایت‌های سد سازی آن  پیش بینی شده است. این کشور برای فرار از این اتهام و فریب افکار عمومی، اقدام سریع به آب گیری سدهای خود کرده است و اجازه نمی‌دهد آب زیادی وارد کشور عراق شود.

وی با اشاره به نتایج اقدام ترکیه برای سد سازی بیان کرد: در نتیجه منطقه موصل کشور عراق تبدیل به منطقه‌ای به شدت خشک و بی آب شده که منشا ایجاد گرد و غبار در منطقه از جمله کشورمان است. همچنین بادهای غالب در این فصل هم سرعت بیشتری دارند و هم از سمت غرب وزش دارند. بنابراین ریزگردها را به سمت ایران هدایت می کنند.

افزایش پدیده گرد و غبار در آینده

لطفی در پاسخ به این پرسش که وضعیت پدیده گرد و غبار در آینده چگونه خواهد شد، گفت: به طور قطع این پدیده در سال‌های آینده گسترش خواهد داشت چرا که سدسازی در کشورهای همسایه ادامه دارد و در نتیجه ایجاد بیابان های بایر نیز بیشتر خواهد شد.

این کارشناس محیط زیست ادامه داد: پدیده ریز گردها در سال های گذشته تنها استان های غربی کشور را تحت تاثیر قرار می داد؛ اما در حال حاضر از غرب آغاز شده و مرکزی و شمال شرق را در بر می‌گیرد. 

وی با بیان اینکه متاسفانه در سال های اخیر  بیشتر منابع آبی کشور را از دست داده‌ایم، گفت: همچنین وسعت آب‌های سطحی و زمین‌های کشاورزی و باغات کاهش یافته و بیشتر دریاچه‌ها و تالاب‌های خشک شده است. تمامی این عوامل باعث ایجاد ریزگردهای از داخل کشور می‌شود. در نتیجه با وزش بادهای موافق گرد و غبار پدیده غالب بر جو کشور خواهد شد.

لطفی در پایان درباره راهکارهای مبارزه با ریزگردها خاطرنشان کرد: تا زمانی که منشا ایجاد گرد و غبار از بین نرود نمی‌توان به صورت اصولی با این پدیده مقابله کرد و در غیر این صورت تمام راهکارها جنبه موقت و ناپایدار دارد. همچنین صنعت کشاورزی باید مدرنیته و طبق روش های علمی و نوین روز دنیا پیش رود چرا که انجام کشاورزی به صورت کنونی باعث از بین رفتن منابع آبی و سفرهای آب زیر زمینی کشور  می‌شود.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1136026 برچسب‌ها اخبار روز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اخبار روز تغییر اقلیم گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۱۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر دریادار سیدمحمود موسوی معاون عملیات ارتش در آیین اختتامیه تمرین پاسگاه فرماندهی مرکب صیاد «حلقه امنیتی ۲۰۲۴» با شعار «امنیت برای همه»، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و به‌ویژه شهیدان عالی‌قدر ارتش، با بیان اینکه لازمه استقلال، پیشرفت، توسعه و رفاه هر ملت و کشوری وجود امنیت پایدار است، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین وظایفی که بر عهده نیروهای مسلح هر کشوری است، تأمین همین امنیت پایدار در راستای توسعه منافع آن کشور در سطح منطقه و جهان است.

امیر دریادار موسوی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با بهره‌گیری از همه منابع خود علاوه بر تأمین امنیت ایران، در راستای تأمین امنیت منطقه و حتی جهان در تلاش است.

معاون عملیات ارتش با بیان اینکه دین اسلام همواره بر صلح، آرامش و گفتمان تأکید می‌کند، گفت: دین اسلام علی‌رغم تأکیدات بسیارش بر روی پرهیز از نزاع و درگیری، مسلمان را به دفاع و مقابله با هرگونه تهدیدی ملزم می‌کند.

وی با بیان اینکه اگر در منطقه ناامنی ایجاد شود، همه کشورهای آن منطقه آسیب خواهند دید، افزود: اگر همه دولت‌ها و ملت‌ها بر این باور باشند، اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه را نمی‌توان پذیرفت؛ چراکه اقدامات این رژیم جعلی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است.

دریادار موسوی عنوان کرد: با نگاهی به سالیان گذشته درمی‌یابیم که یکی از نقشه‌ها و توطئه‌هایی که کشورهای استکباری برای ایجاد ناامنی در سطح منطقه، مناطق مورد نظر و ایجاد اختلاف، نزاع، درگیری و مشغول کردن کشورهای منطقه، شکل‌دهی، سازماندهی و آموزش گروه‌های تروریستی بوده است که شاهد اقدامات غیرانسانی و جنایات آنان در کشورهایی همچون سوریه، عراق، افغانستان و سایر کشورها بودیم.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی با استناد به آموخته‌های دینی و فرهنگ غنی خود برای مقابله با پدیده شوم تروریسم و برای کمک به ایجاد صلح و امنیت پایدار در سطح منطقه به میدان مبارزه آمد، تصریح کرد: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته توسط جمهوری اسلامی ایران و همکاری برخی از کشورهای منطقه، خطر تروریسم پایان یافته است؛ اما همچنان ریشه‌های اختلاف برای شعله‌ور شدن اتفاقات تروریستی در سطح منطقه وجود دارد.

معاون عملیات ارتش تأکید کرد: برای ریشه‌کن کردن این پدیده شوم، نیاز به همکاری، تعامل و وحدت همه طرف‌هاست تا بتوانیم با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها و امکانات، به مقابله با پدیده افراط‌گرایی که حاصل سیاست‌های دشمنانه کشورهای استکباری است، بپردازیم.

امیر موسوی با اشاره به تمرینات انجام‌شده در رزمایش‌های مرکب بین کشورهای ایران، بلاروس، آذربایجان، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان گفت: از کشورهای حاضر در این تمرین مشترک کمال تشکر و قدردانی را دارم؛ اما این قدم، جزو گام‌های نخستین برای شکل‌گیری تعامل و ایجاد کارگروه‌های مشترک در راستای مبارزه با پدیده تروریسم در منطقه است.

معاون عملیات آجا ادامه داد: ما باید بتوانیم با اجرای این تمرینات، به یک فرهنگ و زبان مشترک برای مقابله با پدیده تروریسم برسیم و امیدواریم این تمرین آغازی برای کسب آمادگی در راستای اجرای رزمایش‌های واقعی باشد.

وی با بیان اینکه در تمرین‌های مربوط به رزمایش مرکب، سعی شده است تا از تجارب و نظرات حاضرین در این تمرین نهایت استفاده شود، یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی توسعه تعاملات و همکاری‌های نظامی را با کشورهای دوست و برادر منطقه دارد.

دریادار موسوی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم که تمریناتی از این قبیل در برنامه‌های کشورها، به صورت سالیانه و یا دوسالانه ثبت شوند تا بتوانیم در یک برنامه‌ریزی منظم و هدفمند، به اجرای این تمرینات مشترک پرداخته و به آمادگی‌ها و هماهنگی‌های لازم جهت اقدامات مشترک برسیم.

کد خبر 6098252 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده
  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده در بیش از ۱۵ استان کشور
  • زیباترین اما خطرناک‌ترین شهر ساحلی جهان
  • ترکیه: مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در مسئله فلسطین و مقاومت
  • گل‌ها و مهارت‌های فرانکو ماستانتونو، پدیده ۱۶ ساله آرژانتینی مدنظر رئال مادرید برای فصل آینده + ویدئو