Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:52:06 GMT

خدایا! بهره‌ای از رحمت گسترده‌ات را نصیبم کن

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۲۶۷۴

خدایا! بهره‌ای از رحمت گسترده‌ات را نصیبم کن

‍‍‍‍‍‍

دریافت 17 MB

پیامبر اکرم (ص) در نهمین روز از ماه مبارک رمضان اینگونه دعا کردند: اللّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ نَصِیبا مِنْ رَحْمَتِک الْوَاسِعَةِ وَ اهْدِنِی فِیهِ لِبَرَاهِینِک السَّاطِعَةِ وَ خُذْ بِنَاصِیتِی إِلَی مَرْضَاتِک الْجَامِعَةِ بِمَحَبَّتِک یا أَمَلَ الْمُشْتَاقِینَ. خدایا برای من در این ماه بهره‌ای از رحمت گسترده‌ات قرار ده، و به دلایل درخشانت راهنمایی کن، و به سوی خشنودی فراگیرت متوجه کن، به مِهرت ای آرزوی مشتاقان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حجت الاسلام حسن عامری استاد حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم (ع) با اشاره به دعاهای روزهای گذشته و توفیق یافتن برای انجام دادن کارهایی مانند رسیدگی به یتیمان و همنشینی با خوبان به خبرنگار معارف ایرنا گفت: نتیجه توفیق در دعای روز نهم آمده است و همه این کارها با توفیق الهی به دست می آید و نتیجه آن نیز رحمت واسعه الهی است. در این روز از خدا می خواهیم که نصیبی از رحمت واسعه به ما بدهد که یکی از مصادیق آن این است که پرده ها از مقابل چشم انسان برداشته شود و یکی از مسائلی که باعث می شد مردم در گذشته کمتر با مشکلات روبرو شوند، برخورداری از رحمت واسعه بود.

وی ادامه داد: اگر امروز دوست را از دشمن تشخیص نمی دهیم، به این دلیل است که نمی دانیم افراد با نیت دوستی یا دشمنی به ما نزدیک می شوند. گاهی به دنبال خرید ملکی هستیم یا می خواهیم مقدمات ازدواج فرزندمان را فراهم کنیم ولی تشخیص نمی دهیم خیر ما در چیست زیرا برهان ساطع یعنی دلیل درخشان نداریم. اولیای الهی به قدری برهان ساطع دارند که حتی بوی تعفن غیبت را متوجه می شوند ولی ما ممکن است غیبت کنیم و بوی تعفن گوشت مرده برادرمان را متوجه نشویم. بنابر این رحمت واسعه اینگونه تجلی پیدا می کند که پرده ها کنار می رود و از خدا می خواهیم که با یک برهان بتوانیم حق را از باطل تشخیص دهیم.

عامری افزود: به همین علت برخی افراد بعد از ۴۰ سال هنوز تشخیص نمی دهند که حق چیست و باطل کدام است ولی بعضی افراد نورانیت باطن پیدا می کنند و به خوبی تشخیص می دهند که حق کدام است و چه کاری را باید انجام دهند. در این دعا ما خود را به خدا می سپاریم. یعنی می گوییم خدایا همه سرنوشت من به دست توست. چون گاهی یک اشتباه و لغزش موجب گرفتاری های عجیب و فراوانی برای انسان می شود ولی وقتی سرنوشت خود را به خدا بسپاریم، از بسیاری لغزش ها در امان خواهیم بود.

وی با بیان این که ناصیه در زبان عربی به معنای پیشانی است، ادامه داد: در اینجا منظور از ناصیه، سرنوشت است و از خدا می خواهیم که سرنوشت ما را در جایی قرار دهد که رضایت کامل پروردگار در آنجاست. آن هنگام است که انسان طعم محبت را در ذائقه خود احساس می کند و اگر بخواهیم محبت الهی را درک کنیم، می توانیم به دعاهای روزهای هفتم و هشتم عمل کنیم.

برخی کارشناسان نیز معتقدند رحمت الهی گاهی بدون مقدمه و واسطه و گاهی با واسطه به انسان می رسد. حجت الاسلام علی‌رضا شاه فضل قمصری گفت: در این دعا از خدا می خواهیم بهره ای از رحمت بی پایان خود برای ما مقرر بگرداند. در قرآن کریم می فرماید و رحمتی وسعت کل شیء یعنی رحمت خدا همه چیز را در بر می گیرد. به عبارت دیگر رحمت الهی استعداد فراگیری همه چیز را دارد اما این که آیا این رحمت بی حساب و کتاب و بدون مقدمه به افراد داده می شود یا خیر مطلب دیگری است.

وی افزود: رحمت الهی به دو شکل نصیب بندگان می شود. شکل اول این است که بدون نیاز به مقدمه و واسطه انجام می شود. در آیه ۳۵ سوره نور می فرماید رحمت الهی مانند آتش گیره ای است که بدون نیاز به آتش، خود به خود آتش می گیرد. خدا می فرماید برخی از جلوه های رحمت الهی نیاز به محرک ندارد و بدون اینکه فرد، کاری انجام بدهد مشمول رحمت می شود. شکل دوم این است که رحمت الهی نیاز به مقدمه و واسطه دارد.

این حافظ قرآن اضافه کرد: دعا کردن، انجام کارهای خیر، دوری از گناه و امثال آن واسطه هایی هستند که رحمت الهی را برای بشر به فعلیت می رساند. مثلاً در آیه هفتم سوره ابراهیم می فرماید لئن شکرتم لازیدنکم یعنی اگر شکر کردید خدا نعمتش را بیشتر می کند که در اینجا شکر محرکی برای رحمت بیشتر است یا در آیه ۱۵۶ سوره اعراف می فرماید فساکتبها للذین یتقون و یوتون الزکو بآیاتنا ه و الذین همیومنون یعنی شرط تحقق رحمت واسعه الهی که استعداد فراگیری همه چیز را دارد، عبارت از تقوی و دادن زکات و داشتن ایمان است. 

وی افزود: در فراز دیگر این دعا از خدا می خواهیم ما را به ادله محکم خود در مسیر دینداری و خداشناسی رهنمون کند. یکی از مشکلات بشر امروزی شبهات فراوانی است که در مسیر خداشناسی و بندگی خدا پیش روی او وجود دارد. شبهاتی در مورد اصل وجود خدا، صفات خدا، قیامت، معاد، عدل الهی و مانند آن؛ به ویژه جوانان در این برهه به میزان فراوانی در معرض این شبهات هستند و دشمنان دین سعی می کنند جوانان را با ابزارها و روش های مختلف از راه دین دور کنند. در این شرایط براهین محکم می تواند ما را از این شبهات و انحرافات حفظ نماید. در این فراز از خدا می خواهیم به وسیله قرآن، روایات و کلام بزرگان این برهان های استوار را برای ما قرار دهد تا بتوانیم در تندباد شبهات و حوادث موفق و سربلند بیرون بیاییم.

این استاد دانشگاه افزود: در فراز دیگر این دعا از خدا طلب می کنیم ما را به سمت رضایت کامل خویش سوق دهد. منظور از این عبارت این است که خدا به ما توفیق دهد کارهایی انجام دهیم که بتوانیم رضایت کامل الهی را کسب کنیم و از هر آنچه ما را از رضایت الهی دور می کند، پرهیز کنیم. عمل کردن به واجبات و ترک محرمات الهی مهمترین ابزارهای کسب رضایت الهی است. کمک کردن به نیازمندان و هدایت افراد به سمت امور دینی و معنوی می تواند نقش بسیاری در رضایتمندی خدا از انسان داشته باشد.

وی تاکید کرد: در ماه مبارک رمضان روزه داری، تلاوت قرآن و صدقه دادن از اموری است که رضایت الهی را به همراه دارد. باید تلاش کنیم تا حد امکان در این ماه نسبت به واجبات اهتمام بورزیم و در انجام مستحبات کوشا باشیم تا بتوانیم زمینه های رضایت الهی را فراهم آوریم. همه آنچه در این دعا از خدا می خواهیم از محبت او طلب می کنیم چرا که او بزرگترین آرزوی مشتاقان درگاهش بوده و محبت الهی راه بسیار همواری برای تقرب به خداوند است.

برچسب‌ها اختصاصی ایرنا ماه رمضان اخلاق دعا و نیایش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اختصاصی ایرنا ماه رمضان اخلاق اختصاصی ایرنا ماه رمضان اخلاق دعا و نیایش دعا از خدا رحمت واسعه رضایت الهی رحمت الهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۲۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب

آیت الله غلامرضا فیاضی در درس اخلاق دفتر مقام معظم رهبری در قم به بیان راهکارهایی برای برخورد مناسب «برای رفع اضطراب‌ و پریشانی» پرداخت که تقدیم شما خواهد شد:

سؤال پرسیدند که برای رفع اضطراب و استرس هایی که بدون منشأ خاصی به انسان وارد می‌شود و از طریق پزشکی هم حل نشده چه کار باید کرد؟

قرآن می فرماید: «الَّذِینَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِکْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»، همین.

آدم اهل فکر باشد، اهل تامل باشد، توجه کند که به این دنیا نیامده که برای اینکه مثل حیوان زندگی کند، بلکه در این دنیا به دید اینکه به قول حضرت امیرالمومنین علیه السلام، دنیا تجارت خانه‌ای بیش نیست، آمده است.


تمام سعی او این باشد هر چه که عقل و شرع برای او تعیین کرده‌اند، جدی بگیرد و در این صورت ، مواردی که برای او مایه اضطراب و هم‌ّوغم ّ آینده باشد، از این موارد خیالش آسوده است.

برای اینکه می داند که خدا از خودش به او مهربان تر است، مگر یکی از اسامی خدا، ارحم الراحمین نیست؟ یعنی هر چقدر والدین شما، بهترین دوست و دلسوز شما باشد، یک میلیاردم آن رحمت و لطف خدا نمی‌شود. چون رحمت و لطف خدا بی پایان است. رحمت دیگران اگه واقعیت داشته باشد محدود است و محدود نسبت به نامحدود هیچ است. این امر را باید توجه داشته و سعی کنیم خدا را فراموش نکنیم.

همه عواملی که باعث اضطراب می‌شوند، چیز محدودی هستند، چون خدا ولی انسان است و خدا این طور است که «أ لیس بکاف عبده».

خداوند متعال فرموده: بشر شعورت کجا رفته است؟ عقلت کجا رفته؟ مگر می‌شود خدا کفایت کار بنده خودش را به عهده نگیرد.

امام در هواپیمای فرانسوی نشسته و بختیار نخست وزیر شاه هم در ایران دستور داده چهار بمب افکن بلند شده و وقتی که امام می‌نشیند، هواپیمای امام را بمباران کنند. خیلی ها فکر می کنند که امام دچار اضطراب است، در صورتی که خیلی هم از من و شما حالشان عادی تر است، چرا؟ چون متوجه است که خدا عالم را اداره میکند. حالا بختیار در این امر در مقابل قدرت الهی کسی نیست.


«إِنْ یَنْصُرْکُمُ اللهُ فَلا غالِبَ لَکُمْ وَ إِنْ یَخْذُلْکُم فَمَنْ ذَا الَّذی یَنْصُرُکُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَ عَلَی اللهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ».

خیال و اضطراب به این خاطر است که انسان غفلت می کند و دچار وسوسه شیطان می شود.

ما اگر بخواهیم، باید استغفار در سحر را جزو برنامه زندگی خود قرار دهیم که این قلب باید موانعش رفع شود.

امام در همین فرمایشات و در برخی کتاب‌های دیگر مباحثی دارد که قلب را خدا ساخته برای اینکه خودش در آنجا استقرار پیدا کند.

«اَلْقَلْبُ حَرَمُ اَللَّهِ فَلاَ تُسْکِنْ حَرَمَ اَللَّهِ غَیْرَ اَللَّهِ» .


زنگارهای حاصل از غفلت های گذشته، جز با استغفار و صلوات بر پیغمبر اکرم صلی الله علیه و اله و سلم پاک نمی‌شوند.

اگر پاک کنیم، خداوند متعال ساکن و مستقر میشود.


بله برای اینکه مشکلمان حل شود، باید اول نگاه کنیم که خودمان در ارتباط با خدا چه گیر کاری داریم؟

بهترین راه این است که وقتی به حرم می‌رویم، بعد از زیارت دو رکعت نماز بخوانیم و به حضرت معصومه سلام الله علیها هدیه کنیم؛ سپس سر به سجده گذاشته و صد بار بگوییم «اللهم العن هارون و مامون»، بعد به بی بی عرض کنیم که آمده‌ایم محضر شما برای اینکه بفهمیم کجای کار ما عیب دارد.

آن وقت یک قلم و کاغذی دست گرفته و عیب های خود را یادداشت می کنیم.


اگر به نمازمان اهمیت نمی‌دهیم، می نویسیم بی اعتنایی به نماز؛ اگر به پدر و مادرمان اهمیت نمی‌دهیم باید بنویسیم بی اعتنایی به پدر و مادر؛ اگر به همسرمان آن طوری که باید برخورد خوب داشته باشیم، می نویسیم و بالاخره همه این ها را را یکی یکی می‌نویسیم، بعد که تمام شد اگه چیزی به نظرمان نیامد، هفت صلوات می‌فرستیم که بلکه اگر چیز دیگری هم هست یادمان بیاید و اگر به یادمان آمد باز می نویسیم، بعد زیر نوشته های خود می نویسیم: خدایا من در محضر این بی بی تعهد می کنم که دیگر این غفلت‌ها را نداشته باشم، خودت هم کمکم کن .


از حضرت معصومه سلام الله علیها بخواهید که عنایت کند تا بتوانید غفلت‌های گذشته را به صورت جدی ترک کنید و استغفار در سحر هم به دنبال اینکه بهترین اعمال است داشته باشید.

اگر تصمیم بگیرید که یک سال کامل در سحرها صد بار استغفار کنید، دیگر دلهره و اضطراب نخواهید داشت. لفظ نجس خارجی را هم ننویسید، چون ما باید فرهنگ نجس آنها را مثل خودشان نجس بدانیم و نوکر بی مواجب آنها نباشیم، برای اینکه یکی از فرهنگ آن ها زبانشان است که ما نباید ترویج کنیم.

دیگر خبرها

  • آوای آرامبخش باران در شهرستان کنگان پیچید + فیلم
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان
  • آسفالت معابر آرامستان بهشت رحمت شهرکرد
  • بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • قرآن؛ کتاب زندگی/ قرآن، نور و رحمت و هدایت به سوی خیر و سعادت است
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است
  • دام سیاه مرد رمال برای ۵ زن | می‌خواستم شوهر خوبی نصیبم شود اما این مرد...
  • آغاز بارش رحمت الهی در خوزستان
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب