Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@06:23:24 GMT

خط لوله فاز ۱۶ پارس جنوبی به مدار تولید بازگشت

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۳۶۰۵

خط لوله فاز ۱۶ پارس جنوبی به مدار تولید بازگشت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، یحیی رشیدی گفت: با تعمیر و بازسازی بخش آسیب‌دیده خط لوله ۳۲ اینچ دریایی انتقال گاز فاز ۱۶ پارس جنوبی، بهره‌برداری از این سکو از سر گرفته شد.

وی با اشاره به اینکه خط لوله دریایی فاز ۱۶، دهم دی‌ماه سال گذشته به دلیل ایجاد نشتی در بستر دریا دچار توقف شد، افزود: پس از بررسی و شناسایی موقعیت حادثه، خروجی‌های سکو بسته و نشتی به طور کامل مهار شد و در ادامه با تلاش همکاران، نسبت به بازسازی بخش آسیب‌دیده این خط لوله اقدام و خوشبختانه پس از تعویض بخش مورد نظر و انجام تست خط، سکوی SPD16 آماده ارسال گاز به پالایشگاه خشکی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پشتیبانی و عملیات شرکت نفت و گاز پارس، تدابیر اجرا شده و تلاش کارکنان سکوهای گازی برای تولید حداکثری گاز را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در زمستان سال ۱۴۰۰ توانستیم با حداکثر تولید از سکوهای درحال بهره‌برداری، سوخت مورد نیاز کشور را تأمین کنیم، ضمن اینکه عملکرد صحیح وزارت نفت در زمینه مصرف انرژی نیز تعیین‌کننده بود.

رشیدی با اشاره به اقدام‌های صورت‌گرفته به منظور بازسازی خط لوله دریایی فاز ۱۶ پارس جنوبی، گفت: با توجه به آسیب‌دیدگی این خط لوله، به دستور مدیریت ارشد، تعمیر بخش آسیب‌دیده با سرعت در دستور کار قرار گرفت و با بهره‌گیری از توان داخلی، ساخت اسپول (Spool) به منظور نصب در دریا و تعویض بخش آسیب‌دیده این خط لوله ۳۲ اینچ در اسکله بندری پارس آغاز شد.

وی با بیان اینکه خطوط لوله ۳۲ اینچ دریایی پارس جنوبی برای انتقال گاز ترش سکوها به پالایشگاه‌های خشکی طراحی شده، تصریح کرد: برای تعمیر و تعویض این خطوط از تکنولوژی فلنج‌های هوشمند استفاده می‌شود و به دلیل ضرورت تأمین اقلام اضطراری تعمیر، خوشبختانه طی همکاری با شرکت دانش‌بنیان ایرانی، این تجهیز، پیش از این ساخته و در کمتر از مدت ۲۰ روز جهت به کارگیری در موقعیت خط لوله سکوی فاز ۱۶، به بندر پارس یک در عسلویه منتقل شد.

رشیدی با اشاره به تکمیل عملیات ساخت و تست اسپول به طول ۸۰ متر در مجتمع بندری پارس یک، افزود: با اتمام این عملیات، اسپول ساخته شده به همراه فلنج‌های هوشمند، پس از انتقال توسط بارج شناور به موقعیت خط لوله آسیب‌دیده در خلیج فارس، نصب و پس از انجام تست‌های مربوطه وارد مدار بهره‌برداری شد.

به گزارش خبرنگار مهر دی ماه سال گذشته بود که سکوی شماره ۱۶ پارس جنوبی دچار حادثه گسترده شده و از مدار تولید خارج شد. طبق اخبار منتشر شده در پی این حادثه که بدلیل نشتی گاز رخ داد حدود ۱۵ میلیون متر مکعب از تولید گاز کم شد. مسئولان مربوطه احتمال حمله سایبری را منتفی اعلام کرده بودند.

کد خبر 5464428

منبع: مهر

کلیدواژه: پارس جنوبی شرکت نفت و گاز پارس وزارت جهاد کشاورزی تحريم اقتصادي روسيه نهضت ملی مسکن سید احسان خاندوزی قیمت گوشت بورس وزارت امور اقتصادی و دارایی درج قیمت تولیدکننده روی کالا ابربدهکاران بانکی بانک مرکزی طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار گمرک ایران تسهیلات بانکی قیمت طلا بخش آسیب دیده ۱۶ پارس جنوبی خط لوله فاز ۱۶

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۳۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایستگاه فضایی چین آسیب دیده است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، رسانه‌های دولتی چین پس از دست دادن نسبی نیرو در ایستگاه فضایی تیانگونگ، اعلام کردند، این ایستگاه در اثر برخورد زباله‌های فضایی آسیب دیده و میزان تاثیرپذیری آن در اثر زباله‌های فضایی به مرور افزایش می‌یابد.

فضانوردان ماموریت شنژو۱۷ زمستان امسال دو راهپیمایی فضایی در خارج از ایستگاه فضایی تیانگونگ انجام دادند که آخرین آنها در یکم مارس بود. در آن زمان، رسانه‌های چینی نوشتند که پس از آسیب پنل‌های خورشیدی منبع تغذیه آن آسیب دیده است.

آژانس فضایی سرنشین دار چین نیز روز گذشته با برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی گزارش داد پیاده‌روی‌های فضایی موفقیت آمیز بودند و آژانس قصد دارد در آینده اقدامات بیشتری برای محافظت از ایستگاه در برابر زباله‌های فضایی در مدار انجام دهد.

رسانه ملی چین مشخص نکرده که این زباله‌ها ناشی از برخورد ریزشهاب‌سنگ‌ها یا فعالیت‌های انسانی در فضا هستند. هر دو نوع زباله، تهدیدی برای تیانگونگ و همچنین ایستگاه فضایی بین‌المللی به شمار می‌روند و می‌توانند فعالیت‌های تحقیقاتی فضانوردان را مختل کنند.

فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی (نوراد) (North American Aerospace Defense Command)، به تازگی گزارش داده که بیش از ۴۳ هزار جرم فضایی را تاکنون رصد کرده که بیش از ۷ و ۵۰۰ مورد آن مربوط به ماهواره‌های اینترنتی استارلینک می‌شوند.

این حادثه یک نشانه دیگر از مخاطراتی است که در مسائل فضایی وجود دارد. برخورد‌های فضایی یکی از مشکلات شایع فضاپیما‌ها و ایستگاه‌های فضایی است و می‌تواند به آسیب‌های جدی و حتی نابودی ابزار‌های فضایی منجر شود.

ایستگاه فضایی تیانگونگ یک پروژه بزرگ و حیاتی برای چین است که برای تحقیقات علمی و فناوری فضایی استفاده می‌شود و آسیب این ایستگاه ممکن است به توقف تحقیقات و ماموریت‌های آن منجر شود و برنامه‌های فضایی چین را تحت تأثیر قرار دهد.

با توجه به شیوع آسیب‌های فضایی، این حادثه یک بار دیگر تاکید کرد که لازم است برای حفاظت از ایستگاه‌های فضایی و فضاپیما‌ها اقدامات احتیاطی بیشتری انجام شود که شامل توسعه تکنولوژی‌های مبارزه با آسیب‌های فضایی، نظارت دقیق‌تر بر شیوع زباله‌ها در فضا و همچنین همکاری بین کشور‌ها برای حفاظت از فضای مشترک است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید گاز در سکوی شماره ۲۳ پارس جنوبی در خلیج فارس
  • تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی آغاز شد
  • ۱۳ حلقه چاه در کرج حفر و وارد مدار بهره برداری شد
  • سقف کاذب کناف برای پوشاندن سقف خراب
  • دو سانحه رانندگی با ۱۴ حادثه‌دیده در بم
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • آب شرب روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی
  • ایستگاه فضایی چین آسیب دیده است
  • فیلم/ تلاش برای بازسازی جاده‌های آسیب‌دیده از سیل