Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت خارجه گقت: حجم بسیار زیادی از آبریز رودی مانند دجله در خود عراق است، خشک شدن هور‌های عراق برای دیروز و امروز نیست و این موضوع به تصمیمات صدام باز می‌گردد و مدیریت گسترده کنترلی آب بر روی دجله که در داخل مرز‌های خود عراق انجام می‌شود.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز و در پاسخ به سوال خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درباره مضوع سدسازی گسترده ترکیه و ریزگردهای اخیر در منطقه گفت: نهاد‌های تخصصی در خصوص منشاء ریزگرد‌ها باید نظر قطعی بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی در خصوص عراق و سوریه به عنوان منشاء صحبت میکنند گفته‌هایی هم هست که عربستان و حتی سودان به عنوان منشاء ریزگردهامعرفی می‌کنند.

وی افزود: فارق از این بحث اگر واقعاً ما منشاء را در در عراق بدانیم، باید حواسمان باشد که دیپلماسی آب ابعاد مختلفی دارد. این بدان معنی نیست که ما صرفاً به سدسازی‌های زیاد ترکیه در مجرای ورودی آب‌ها در دجله توجه کنیم.

خطیب زاده با اشاره به موضوع‌گیری خود در این باره گفت: در این خصوص باید گفتگو‌های جدی بین کشور‌های منطقه و ترکیه انجام شود، باید مدیریت مشترک آب‌های مرزی در این مناطق داشته باشیم این‌ها میراث همه ما در منطقه است. صرف مرز‌های جغرافیایی نمی‌تواند تعیین کننده مدیریت این‌ها باشد به ویژه آن‌هایی که در بالادست این آب‌ها در حال سدسازی هستند.

سخنگوی وزارت خارجه گقت: حجم بسیار زیادی از آبریز رودی مانند دجله در خود عراق است، خشک شدن هور‌های عراق برای دیروز و امروز نیست و این موضوع به تصمیمات صدام باز می‌گردد و مدیریت گسترده کنترلی آب بر روی دجله که در داخل مرز‌های خود عراق انجام می‌شود.

خطیب زاده به آمار‌ها اشاره کرد و افزود: اگر میزان آبریز دجله حدود 45 میلیون متر مکعب در داخل خود عراق باشد، بیش از 110 میلیارد مترمکعب کنترل آب در داخل عراق بر روی دجله انجام می‌شود که خود این باعث خشک شدن بسیاری از آن‌ها و متضرر شدن کشور‌های منطقه شده است. این‌ها همه حاکی از آن است که فارق از آنکه از نظر تخصصی باید تعیین بشود که منشاء ریزگرد‌ها کجاست، باید همه کشور‌های همسایه بدون نگاه سیاسی به مدیریت مشترک آب‌ها در منطقه بپردازند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نشست خبری نشست خبری خطیب زاده نشست خبری سعید خطیب زاده نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه خود عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۳۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، محمد مخبر عصر شنبه در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه های همکاری های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت هم است، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ۱۰ ساله همکاری دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه‌ها و قراردادهای امضا شده هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • اسد خطاب به وزیر بحرینی: همبستگی کشورهای عربی به ثبات در منطقه می‌انجامد
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق