Web Analytics Made Easy - Statcounter

امید بنفشی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس راه‌های انتقال و پیشگیری از بیماری سرخک را تشریح و اظهار کرد: سرخک، بیماری حاد تنفسی و بسیار مسری  است و احتمال آلودگی بیش از 90 درصد افراد حساس در تماس نزدیک با بیمار آلوده وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه ویروس سرخک از طریق قطرات تنفسی و یا بوسیله تماس مستقیم با ترشحات بینى و گلوى فرد بیمار انتقال مى‌یابد، اظهار کرد: بیماری با تب، ضعف، آبریزش از بینی، قرمزی چشم، سرفه و بثورات جلدی یا نقاط قرمز روی پوست که ابتدا در ناحیه سر و گوشها و صورت بیمار ظاهر می‌شوند و بعد از 3 تا 4 روز به تنه، دستها و پاها انتشار می‌یابند، شروع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دوره واگیری سرخک را 2 تا 4 روز قبل و 4 روز بعد از ظهور بثورات اعلام کرد و گفت: بیماری سرخک دارای واکسن مؤثر است و واکسیناسیون باعث کاهش موارد ابتلا و در نتیجه کاهش موارد مرگ ناشی از سرخک می‌شود.

وی گفت: این واکسن از سال 1383 در برنامه واکسیناسیون جاری کودکان در کشور در حال انجام است و در دو نوبت 12 و 18 ماهگی برای همه کودکان انجام می‌شود.

بنفشی همچنین با تأکید بر انجام واکسیناسیون، مراجعه به موقع به واحدهای بهداشتی جهت واکسیناسیون کودکان را با توجه به وجود واکسن مؤثر در کشور مهم خواند و بر مراجعه به پزشک یا واحدهای بهداشتی درمانی در صورت داشتن تب توصیه کرد.

انتهای پیام/2330/71

منبع: فارس

کلیدواژه: بیماری سرخک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۴۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان

سازمان «افغانستان بدون پولیو» در افغانستان اعلام کرد از امروز 10 اردیبهشت در تمام ولایت‌ها، واکسیناسیون فلج اطفال آغاز شده است، همچنین هم‌زمان برای تقویت ایمنی کودکان در برابر بیماری به آنان ‌ویتامین E نیز داده می‌شود.

پیش‌تر وزارت بهداشت طالبان تأکید کرده بود: از آغاز سال 2024 تاکنون هیچ مورد مثبت ابتلا به فلج اطفال در افغانستان مشاهده نشده است.

گفتنی است افغانستان و پاکستان دو کشوری هستند که بیماری فلج اطفال هنوز کودکان آنها را تهدید می‌کند، این بیماری ویروسی درمان ندارد، دستگاه گوارش و در بعضی مواقع دستگاه عصبی مرکزی را درگیر می‌کند و فقط با واکسیناسیون قابل پیشگیری است.

رسانه‌های افغانستان نیز پیش‌تر به نقل از گزارش سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده بودند دلیل اصلی گسترش این ویروس رفت‌ و آمدهای نامنظم مردم و بیماران از پاکستان به افغانستان در گسترش این ویروس تاثیرگذار بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • انجام مرحله نخست واکسیناسیون فلج اطفال اتباع خارجی در کردستان
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان