Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@12:22:36 GMT

یادداشت| نظرسنجی‌های نوین؛ مزیت‌ها و چالش‌ها

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۷۰۵۴

یادداشت| نظرسنجی‌های نوین؛ مزیت‌ها و چالش‌ها

"یکی از ویژگی‌های روش‌های نظرسنجی جدید اتکای آن‌ها به تحقیقات و پژوهش‌های آکادمیک است. کاربرد دانش مدل‌سازی و هوش مصنوعی در علم آمار باعث شده تا بسیاری از محدودیت‌های علم آمار برطرف شود." - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، مرکز نظرسنجی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع) در یادداشتی با نگاهی کوتاه به روش‌های جدید نظرسنجی مخصوصا روش مدل‌سازی جمعیتی و مزیت‌‌های آن نسبت به نظرسنجی‌های سنتی، به مطلبی که اخیراً در یکی از رسانه‌ها در نقد نظرسنجی‌ها نوشته شده بود واکنش نشان داد که به شرح زیر است:

همواره در میان تحلیل‌گران اجتماعی جامعه ایران نسبت به نظرسنجی‌های سنتی نگرانی‌های متعددی وجود داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خطای ایزومورفی یا همریختی، خودسانسوری پاسخ‌گویان، اعتبار نظرسنجی‌ها، کاهش نرخ پاسخگویی از جمله مواردی است که همواره مورد دغدغه پژوهشگران بوده و به عنوان نقایص نظرسنجی‌های سنتی شناخته می‌شده است. اما امروزه با گسترش روش‌های نوین نظرسنجی بارقه‌هایی از امید در میان تحلیل‌گران اجتماعی نسبت به عبور از چالش‌های نظرسنجی‌های سنتی(به خصوص نظرسنجی‌هایی که به صورت مرسوم بر جامعه ایران انجام می‌شود) به وجود آمده است.

روش‌های نوین نظرسنجی که به واسطه رشد روش‌های مدل‌سازی و هوش مصنوعی تنوع بسیار زیادی پیدا کرده است دارای مزیت‌های زیاد است. برخی از مزیت‌های این روش‌ها عبارتند از کاهش هزینه، امکان افزایش سرعت، کاهش نرخ «بی پاسخ» و «نمی دانم» کاهش ضریب محافظه کاری و ترس از خود افشاگری، کاهش خطای بی نگرش (Non-attitude)، امکان ایجاد تحقیقات پانل، کاهش سوگیری در پاسخ افراد، امکان تخمین نظرات به تفکیک طبقات جمعیت شناختی.(1)

تاریخچه روش‌های نوین نظرسنجی

در حال حاضر مؤسسات متعددی از جمله مؤسسه (2)dalia و (3)civey و (4) گالوپ با استفاده از روش‌های نظرسنجی‌های غیرنمایا در حال انجام نظرسنجی‌های متعددی هستند. همچنین در سطح آکادمیک مقالات متعددی با موضوع نظرسنجی‌های غیرنمایا(non-representative sampling) به رشته تحریر در آمده که در این آثار حدود هشت روش(از جمله روش مدل‌سازی جمعیتی) برای این‌گونه نظرسنجی‌ها احصا و مورد کاوش قرار گرفته است؛ اما سرآغاز اینگونه روش‌ها به سال 2012 برمی‌گردد که نرخ مشارکت در نظرسنجی‌های تلفنی ایالات متحده در بعضی از موارد به زیر 10 درصد رسیده بود و همچنین نظرسنجی‌های ایالات متحده دیگر توانایی پیش‌بینی دقیق انتخابات را نداشتند. این مسئله به حدی بغرنج شد که در سال 2015 نظرسنجی‌های مهم و مطرح نتوانستند پیش‌بینی دقیقی از انتخابات انجام دهند.

این در حالی بود که برای اولین بار در سال 2012 یک نظرسنجی غیرنمایا توانسته بود از داده‌های کاربران کنسول بازی ایکس باکس انتخابات ریاست جمهوری را پیش‌بینی کند و پژوهشگران این نظرسنجی پژوهش‌ها بر سر این نوع نظرسنجی‌ها آغاز شد. در ایران نیز در سال 1400 نظرسنجی مرکز متا مرکز رشد دانشگاه امام صادق ع با روش مدل‌سازی جمعیتی یکی از دقیق‌ترین پیش‌بینی را از نتایج انتخابات ریاست جمهوری پیش از برگزاری انتخابات ارائه داد.

اتکای روش‌های نظرسنجی نوین به تحقیقات علمی

یکی از ویژگی‌های روش‌های نظرسنجی جدید اتکای آن‌ها به تحقیقات و پژوهش‌های آکادمیک است. کاربرد دانش مدل‌سازی و هوش مصنوعی در علم آمار باعث شده تا بسیاری از محدودیت‌های علم آمار برطرف شود. در اینجا به یکی از دستاوردهای پیشرفت علم آمار که در برخی از روش‌های نوین نظرسنجی مثل مدل‌سازی جمعیتی مورد استفاده قرار می‌گیرد اشاره می‌شود: همبستگی چند سطحی.

ریشه شکل‌گیری مدل‌های همبستگی چند سطحی به این مسئله باز می‌گردد که اساسا رفتار انسان اغلب تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله محیط و ساختارهای اجتماعی قرار دارد. ساختارهای اجتماعی در‌واقع پدیده‌هایی سلسله‌ مراتبی هستند. افراد در گروه‌ها، گروه‌ها در سازمان‌ها و سازمان‌ها در ساختارهایی گسترده‌تر قرار دارند. مدل‌سازی چندسطحی، تحلیلی آماری است که به پژوهشگران اجازه می‌دهد اثر عوامل مختلف را بر رفتار افراد در‌ حالی مفهوم‌سازی کنند که این تأثیرات به‌علت ساختار خوشه‌ای پدیده‌های انسانی در سطوح چندگانه اتفاق می‌افتند. در دو دهۀ اخیر با پیشرفت ظرفیت‌های نرم‌افزاری تکنیک‌های مدل‌سازی چند‌سطحی به‌عنوان تکنیکی برای درک بهتر پدیده‌های اجتماعی مطرح شده است.

تکنیک مدل‌سازی چند‌سطحی در صدد رفع مشکلات ناشی از بررسی پدیده‌ها در یک سطح و با لحاظ‌‌ کردن هم‌زمان چندین واحد تحلیل، امکان مطالعۀ روابط پیچیدۀ درونی و بیرونی بین سطوح را در بررسی پدیده‌ها فراهم می‌کند. با این تکنیک می‌توان میزان تأثیر هر کدام از عوامل مؤثر در نظر افراد را محاسبه و نهایتا نظر جامعه را بر اساس آن مدل‌سازی کرد. این سخن بدان معناست که دیگر لازم نیست متغیر مؤثر در نظر افراد محدود به چهار متغیر دموگرافیک یعنی سن و جنس و تحصیلات و محل سکونت شود بلکه می‌توان از تمامی متغیرهای مؤثر برای تحلیل و حتی گردآوری نظرات عمومی بهره برد.(5)

به عبارت دیگر، در روش‌های نوین می‌توان امکان استفاده از بیگ‌دیتاهاو نظرسنجی‌های آنلاین با حجم نمونه بالا برای تحلیل وشبیه‌سازی جامعه کل با استفاده از مدل‌سازی چند سطحی استفاده نمود. این بدان معناست که در این روش‌ها از نمونه‌های با تعداد بالا برای مدل‌سازی تأثیر متغیرهای گوناگون در نظر افراد استفاده می‌شود و بر اساس فهم تأثیرات فوق و بهره‌مندی از داده‌های ثبتی و پراکندگی‌های جمعیتی، می‌توان نظرات عمومی را مورد سنجش قرار داد.

این مسئله یک پیشرفت بزرگ در دانش نظرسنجی نوین به حساب می‌آید. در نظرسنجی‌های سنتی عمدتا برای نمونه‌گیری تصادفی از چهار متغیر دموگرافیک برای کنترل صحت نمونه‌گیری استفاده می‌شود. یعنی فرض نمونه‌گیری تصادفی بر این است که اگر توزیع نمونه تصادفی معادل توزیع جامعه در نسبت‌های متغیرهای دموگرافیک شود، نظر افراد نمونه می‌تواند در همه حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و... از جامعه کل نمایندگی کند.

این روش نمونه‌گیری در علم آمار به نمونه‌گیری طبقه‌ای معروف است و اغلب نظرسنجی‌هایی که در ایران در حال انجام است از این روش نمونه‌گیری بهره می‌برد. این در حالی است که مبتنی بر تحقیقات انجام شده این تردید به وجود آمده است که در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی نمونه تصادفی بر حسب متغیرهای دموگرافیک(نمونه‌گیری طبقه‌ای) دارای توزیع نامتعادل نسبت به متغیرهای مؤثر غیردموگرافیک هستند و این عدم تعادل منجر می‌شود که نمونه به دست آمده در حالی که نسبت به برخی از متغیرها تصادفی است، نسبت به برخی از متغیرهای وابسته غیرنمایانگر شود.(6)

چالش‌های نظرسنجی‌های نوین در ایران

با وجود پیشرفت‌های به وجود آمده در حوزه نظرسنجی و رفع برخی از چالش‌های نظرسنجی‌های سنتی اما واقع امر این است که همچنان چالش‌های فراوانی بر سر راه نظرسنجی(مخصوصا در کشور) وجود دارد. در این میان دو چالش نظری از سایر چالش‌ها مهم‌تر است:

محدودیت‌های روشی:

اولین چالش محدودیت‌هایی هست که با وجود پیشرفت‌های به وجود آمده همچنان تحلیل جوامع را برای تحلیل‌گران سخت می‌کند. محققان علاوه بر چالش‌هایی که بر برای نظرسنجی‌های سنتی وجود دارد، چالش‌هایی را نیز برای نظرسنجی‌های نوین برمی‌شمارند. نبود داده‌های ثبتی به روز، هزینه بالای انجام پیمایش‌ها و هزینه تأمین زیرساخت مناسب برای رشد روش‌های نوین از جمله این محدودیت‌ها است که ضرورت تلاش بیشتر مجموعه‌های نظرسنجی برای توسعه هرچه بیشتر این روش‌های نوین را دو چندان می‌کند.

با همه این توصیفات این‌گونه می‌توان در این بخش نتیجه گرفت که اساسا همه روش‌های نظرسنجی علاوه بر مزیت‌های نسبی نسبت به یکدیگر دارای چالش‌هایی نیز هستند که استفاده محض از یک روش به عنوان روش بی‌عیب و نقص برای فهم و تحلیل جوامع را غیرممکن می‌سازد. به همین واسطه بسیاری از تحلیل‌گران و مؤسسات امروزه از ترکیب روش‌های متعدد برای تحلیل اجتماعی بهره می‌برند. هر روش دارای محدودیت‌های هست که با تلفیق روش‌ها می‌توان محدودیت‌های روشی از میان برداشت. از این رو مرکز تحلیل اجتماعی(مِتا) دانشگاه امام صادق(ع) همواره تلاش داشته است تا از ترکیبی از روش‌های نظرسنجی تلفنی و مدل‌سازی بهره ببرد.

محدودیت‌های سازمانی:

دومین چالش وابستگی نهادهای نظرسنجی به سازمان‌های دولتی و رسانه‌های ذی‌نفع است. عمده نهادهای نظرسنجی در ایرن از روش‌های سنتی نظرسنجی استفاده می‌کنند که بسیاری از پژوهش‌ها به خاطر وابستگی مالی آن‌ها به پروژه‌های سفارشی از عمق و کیفیت بالایی(به خاطر عدم نیاز کارفرما) برخوردار نیست و عمدتا داده‌های تولید شده به صورت خطی و حداکثر تلفیقی از دو داده و بدون نظرگرفتن طیف وسیعی از متغیرهای مستقل مؤثر صورت‌بندی می‌شوند و کارکرد چندانی برای فضای آکادمیک و سیاستگذاری ندارند.

علاوه بر آسیب فوق، عدم پذیرش پیشرفت‌های حاصل از پژوهش‌های علمی توسط این مؤسسات از آسیب‌های دیگر است. این آسیب از آن‌جایی نشأت می‌گیرد که اکثر این مؤسسات یا برای حل چالش‌های سازمانی و یا نیازهای رسانه‌ها برای تأمین داده‌ لازم جهت عملیات‌های رسانه‌ای به وجود آمده‌اند و دغدغه چندانی برای فهم عمیق جامعه ایران ندارند. به همین سبب علاوه بر عدم تمایل برای توسعه رویه‌های نظرسنجی مرسوم‌شان، نسبت به پیشرفت‌های این حوزه در مؤسسات مستقل و علمی رویکردی واکنشی دارند.

به نظر می‌رسد علاوه بر لزوم برگزاری محافل و نشست‌های علمی برای توسعه و نقد روش‌های نظرسنجی و پرهیز از مجادلات رسانه‌ای، باید حمایت از مؤسسات مستقل -که ریشه در نهادهای علمی دارند و در تحلیل‌های اجتماعی فاقد سوگیری‌های منفعت‌گرایانه سیاسی و اقتصادی هستند- در دستور کار نهادهای علمی قرار بگیرد. این اقدام منجر به شکل‌گیری پایگاهی قدرت‌مند برای فهم و تحلیل جامعه ایران و جوامع هدف به منظور اعتلای دانش و به تبع آن پیشرفت جوامع خواهد شود. انشاءلله.

1-  برای مطالعه بیشتر ر.ک

Sharad Goel; Adam Obeng; David Rothschild.(2015). Non-Representative Surveys: Fast, Cheap, and Mostly Accurate. بازیابی شده از نشانی: https://researchdmr.com/research

2-  daliaresearch.com

3-  civey.com

4- Gallup.com

5- برای مطالعه بیشتر ر.ک سبحانی فرد، یاسر، اخوان خرازیان، مریم.(1391). تحلیل عاملی، مدل سازی معادلات ساختاری و چندسطحی. تهران: انتشارات امام صادق(ع)

6-  برای نمونه ر.ک

Whiteley, Paul, Clarke, Harold(2016). Representative samples are an issue for the pollsters but so are respondents who lie. BPP Team.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نظرسنجی های سنتی روش های نظرسنجی وجود آمده مدل سازی چند جامعه ایران امام صادق ع محدودیت ها نمونه گیری برای تحلیل تحلیل گران نظر افراد پژوهش ها چند سطحی پدیده ها علم آمار پیش بینی چالش ها مزیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۷۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟

در عصر دیجیتال امروزی، کتاب‌های الکترونیکی به‌طور فزاینده‌ای در بین خوانندگان محبوب شده‌اند. چاپ دیجیتال مدتی است که رواج پیدا کرده و گسترده شده است. اگرچه کتاب‌های چاپ شده با جلد گالینگور به دلیل اصالت و احساس در دست داشتن یک کتاب واقعی طرفداران زیادی دارد، کتاب‌ الکترونیک از نظر سهولت حمل بسیار کاربردی‌تر هستند. اجازه دهید در ادامه برخی از مزایای کتاب‌های الکترونیکی را با هم ببینیم.

مزایای کتاب الکترونیک

کتاب‌های الکترونیکی مزایای زیادی نسبت به کتاب‌های چاپی دارند. آنها مقرون‌به‌صرفه، راحت، قابل حمل و سازگار با محیط زیست هستند. آنها همچنین چندین گزینه سفارشی‌سازی، ویژگی‌های دسترس‌پذیری، دانلود کتاب صوتی و عناصر چندرسانه‌ای را ارائه می‌کنند که در کتاب‌های چاپی در دسترس نیستند. علاوه بر این، کتاب‌های الکترونیکی مزایای متعددی را برای یادگیری و آموزش فراهم می‌کنند. درحالی‌که کتاب‌های چاپی همیشه پیروان وفاداری خواهند داشت، مزایای کتاب‌های الکترونیکی آن‌ها را به جایگزینی جذاب برای خوانندگان تبدیل می‌کند.

داشتن یک کتابخانه روی یک دستگاه الکترونیک

کتاب‌های الکترونیکی قابل حمل و سبک هستند. به جای حمل چندین کتاب حجیم، یک کتابخوان الکترونیکی می‌تواند هزاران کتاب الکترونیکی را در خود جای دهد که باعث صرفه‌جویی در فضا می‌شود. یک دستگاه برای خواندن هر تعداد کتاب که می‌خواهید کافی است. به‌ویژه دانشجویان بیشترین بهره را از آن می‌برند. زیرا مجبور نیستند هر روز یک کیف پر از کتاب حمل کنند. این امر به کاربر اجازه می‌دهد تا کتاب‌های زیادی را در دستگاه ذخیره کند.

قابل دسترس در همه جا

کتاب‌های الکترونیکی را می‌توان دانلود و برای استفاده‌های بعدی ذخیره کرد. همچنین می‌توان کتاب‌ الکترونیک را با خود حمل کرد و در هر زمانی آن‌ها را بخواند. افراد می‌توانند در خانه و حتی در سفر مطالب آموزشی را مرور کنند. برخی از کتاب‌خوان‌های الکترونیکی دارای گزینه دسترسی آفلاین هستند که به افراد امکان می‌دهد حتی در صورت عدم اتصال به اینترنت از آن استفاده کنند.

برخلاف کتاب‌های چاپی که باید از کتابفروشی سفارش داده یا خریداری شوند، خوانندگان می‌توانند به‌راحتی در هر زمان و هر مکان اقدام به خرید کتاب الکترونیک کنند.

به روز رسانی آسان

محتویات کتاب‌های الکترونیکی عمدتا مبتنی بر فضای ابری هستند. به این معنی که می‌توان آن را در هر زمان به‌روزرسانی کرد. نویسندگان و ناشران همیشه می‌توانند اطلاعات به‌روز را اضافه کنند و آخرین محتوای دیجیتال را در اختیار کاربران قرار دهند. این امر باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های چاپ مجدد و زمان درگیر در فرآیند می‌شود.

محتوای قابل اشتراک گذاری

محتویات کتاب‌ الکترونیک را می‌توانید با چندین کاربر به اشتراک بگذارید. ویژگی اجتماعی کتاب‌های الکترونیکی امکان اشتراک‌گذاری و پسندیدن محتوا را فراهم می‌کند که در مورد کتاب‌های چاپی امکان‌پذیر نیست. شما می‌توانید انواع کتاب‌های الکترونیکی را همزمان با افراد زیادی به اشتراک بگذارید.

تجربه واقعیت افزوده

واقعیت افزوده، تجربه کتاب‌های الکترونیکی را به سطحی کاملا جدید رسانده است. اکنون می‌توان متون و تصاویر را با یک تصویر سه‌بعدی تقویت شده که بر روی صفحه نمایش کاربر ظاهر می‌شود، جاسازی کرد. خوانندگان می‌توانند یک مدل سه‌بعدی کامپیوتری از تصویر را مشاهده کنند که خواندن و یادگیری را تجربه‌ای بسیار فراگیرتر می‌کند. بسیاری از موسسات و سازمان‌های آموزشی این فناوری را در کتاب‌های الکترونیکی خود به کار می‌گیرند تا تجربه کاربر را افزایش دهند.

راحتی در خواندن

این روزها کتاب‌ الکترونیک دارای ویژگی‌هایی است که می‌توانید روشنایی صفحه را بر اساس زمان روز و بسته به ترجیحات خود تنظیم کنید. بسیاری از کتاب‌خوان‌های الکترونیکی حتی ویژگی‌هایی را در تاریکی مطالعه کرده‌اند، با نورهایی که به چشمان شما فشار نمی‌آورند و همچنین باعث ایجاد مزاحمت برای اطرافیان شما نمی‌شوند. کاربران حتی می‌توانند فونت متن را تغییر دهند. آن‌ها می‌توانند اندازه فونت را افزایش یا کاهش دهند. اساسا کتاب‌های الکترونیکی تضمین می‌کنند که به چشمان شما آسیبی وارد نمی‌شود.

قابلیت صوتی کتاب‌ الکترونیک

برخی کتاب‌های الکترونیکی دارای ویژگی‌های تبدیل متن به گفتار یا خواندن با صدای بلند هستند. این امر به افراد امکان می‌دهد اگر برای خواندن کتاب‌های الکترونیکی بیش از حد شلوغ هستند، مثلا در حین رانندگی یا در حین انجام برخی کارها، به آن گوش دهند. این ویژگی کتاب صوتی همچنین برای کودکان و بزرگسالان دارای ناتوانی یادگیری یا اختلال بینایی مفید است. همچنین برای کمک به کاربر در درک نحوه تلفظ یک کلمه خاص مفید است.

عناصر تعاملی

گنجاندن ویژگی‌های تعاملی در کتاب‌های الکترونیکی، تجربه خواندن را جذاب‌تر می‌کند. کتاب‌های الکترونیکی را می‌توان با صدا و فیلم جاسازی کرد. پیوندهای خارجی را می‌توان برای ارائه اطلاعات اضافی گنجاند. کاربر حتی می‌تواند یک صفحه خاص از کتاب‌ الکترونیک را نشانه‌گذاری کرده یا یک کلمه را به روشی سریع و بدون زحمت پیدا کند. همچنین به کاربران اجازه می‌دهد تا حاشیه نویسی کنند. چندین ویژگی تعاملی از این دست وجود دارد که می‌توان آن‌ها را برای بهبود تجربه کلی خواندن گنجاند.

کتاب‌های الکترونیکی سازگار با محیط زیست هستند

آن‌ها فرآیند چاپ کاغذ را کاملا حذف و در هزینه چاپ برای ناشران صرفه‌جویی می‌کنند. تقریبا 2.2 میلیون کتاب هرساله با استفاده از حدود 3 میلیون درخت منتشر می‌شود. اگر قرار بود این کتاب‌های کاغذی با یک کتاب دیجیتال جایگزین شود، می‌توان تمام آن درختان را از قطع شدن نجات داد. جدای از قطع درختان، با حمل مواد اولیه، فرآیند تولید و حمل‌ونقل نهایی بر میزان تولید کربن نیز اضافه می‌کند. تمام این فرآیندها را می‌توان با کمک کتاب‌ الکترونیک حذف کرد.

مقرون‌به‌صرفه بودن در دراز مدت

برخی از مردم ممکن است احساس کنند که از آنجایی که این یک فناوری جدید و دستگاه جدید است، هزینه آن به وضوح بیشتر از کتاب‌های چاپی خواهد بود. اما، کاملا برعکس است. قیمت کتاب‌های الکترونیکی به‌ویژه در فیدیبو بسیار کمتر از کتاب‌های چاپی است؛ بدون جلد شومیز، بدون چاپ کاغذ، بدون هزینه بسته بندی، بدون حمل‌ونقل.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900572

دیگر خبرها

  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • حد نصاب تازه «جو بایدن» کمترین میزان محبوبیت رئیس جمهور در ۷۰ سال اخیر
  • پلیس آگاهی: مردم از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند
  • رشته‌ها و سطوح برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال