Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-01@10:20:28 GMT

دولت درباره فضای مجازی لایحه بدهد

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۷۷۸۸

دولت درباره فضای مجازی لایحه بدهد

پرستو بیرانوند : غافلگیرکننده ترین و پربازتاب ترین خبر امروز مربوط به طرح صیانت بود . نمایندگان، صبح امروز، چراغ خاموش به جلسه غیرعلنی بهارستان رفتند و خبرهای اولیه نمایندگان منقد از بازگشت طرح صیانت به صحن علنی با ۱۲۰ رای حکایت داشت اما حامیان این طرح جنجالی هم بیکار ننشستند و رای گیری را استمزاجی اعلام کردند و از ادامه کار کمیته مشترک خبر دادند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان ، موضع سلیمی ، عضو هیات رئیسه مجلس که تاکید کرد :«کمیسیون جدیدی برای بررسی طرح صیانت تشکیل می‌شود»، کفه ترازو را به نفع منتقدان صیانت ، سنگین کردو در واکنش به این رخداد ، حامیان طرح ، نامه اعتراضی به قالیباف نوشتند .

اینک ، نکته مشترک نگاه افکارعمومی این است که چرا مجلس انقلابی ، قادر نیست یک اطلاع رسانی ساده و شفاف درباره جلسه ای مهم داشته باشد؟ سوای این نکته ، با نوری قزلجه عضو منتقد کمیسیون درباره متن و حاشیه های نشست غیرعلنی به گفت و گو نشستیم که با هم می خوانیم :

گویا طرح صیانت بالاخره تعیین‌تکلیف شد.

باتوجه به شرایطی که این طرح داشت٬‌ نمی‌توانست در مجلس جلو برود. به محض اینکه موضوع تصویب غیرقانونی در خلال بودجه اتفاق افتاد٬‌ نمایندگان حساس شده و از هیات‌رییسه درخواست کردند طرح به صحن برگردد تا در وضعیتی عادی رسیدگی شود. امروز این موضوع مطرح شد و بر اساس رای نمایندگان٬‌ اختیار بررسی طرح صیانت به صحن سپرده شد. این نتیجه‌ای بود که مجلس روی آن اجماع داشت. علی‌القاعده طرح صیانت بعد از این توسط هیات‌رییسه به کمسیون‌های متخصص ارسال می‌شود و در صورت تصویب کلیات نمایندگان وارد جزییات خواهند شد. اما با توجه به چارچوب نظری که برای این طرح ریخته شده است٬ آنچه پیش از این مطرح شده بود وجاهت قانونی ندارد. البته پیش‌بینی من این است که کلیات هم رد خواهد شد و باید دنبال طرحی کارشناسی برای فضای مجازی بود. به‌همین دلیل دولت باید از این محافظه‌کاری دست بکشد و در حوزه طرح صیانت از گاهی به نعل و گاهی به میخ زدن بیرون بیاید و لایحه‌ای مشخص را در این خصوص ارایه بدهد.

موافقانی که فشار می‌آورند و می‌خواهند توپ را به زمین مجلس بیاندازند، از دولتی ها هستند؟
شاید بخشی هم از دولتی‌ها باشند. آقای رییس‌جمهور هم گفته بود مجلس کار خودش را انجام بدهد. با این حال این دولت است که باید به این بحث ورود کرده و نظر کارشناسی خودش را در قالب لایجه اعلام کند.

علت تناقض‌گویی‌ها درباره نتیجه رای گیری چیست؟

واقعا نمی‌دانم بعضی‌ها مجلس را با کجا اشتباه گرفته‌اند که فکر می‌کنند با هوچی‌گری و فشار آوردن می‌توانند کارشان را به پیش ببرند. اگر آقایان به اصل جلسه اعتراض دارند٬ چرا شرکت کردند و حتی به عنوان موافق صیانت اظهارنظر کردند؟ قاعده کلی مشخص است ، مجلس بر اساس دموکراسی و رای اکثریت تصمیم‌گیری می‌کند.

بیشتر بخوانید :

پاتک صبحگاهی ۱۲۰ نماینده در جلسه غیرعلنی به حامیان فیلترینگ

بازگشت صیانت به صحن ۱۲۰ رای آورد اما ۱۸۵ نماینده درخواست بازگشت را امضا کرده بودند. چرا تعداد آرا از تعداد امضاها کمتر شد؟
امیدواریم بیش از این کاهش پیدا نکند. این مسایل پیچیده است. اما بالاخره این نمایندگان هستند که در نهایت رای می‌دهند. البته ۱۲۰ رای هم برای این موضوع کافی بود.

دلیل غیرعلنی بودن جلسه چه بود؟

برای من جای سئوال داشت که چرا چنین تصمیمی گرفته شد. چون موضوع با موضوع‌هایی که به طور غیرعلنی رسیدگی می‌شوند٬‌ همتراز نبود. هیات‌رییسه در این مساله با طراحان و حامیان صیانت همراهی کرد. این هم یکی از آن کارهایی بود که هیچ موضوعیتی نداشت.

نکته‌ای مانده است؟

اگر دولت واقعا این احساس را دارد که در این موضوع به قانون احتیاج داریم٬‌ با کار کارشناسی لایحه‌ای کارشناسی شده را به مجلس بدهد تا با دید تعاملی که با پلتروم‌های خارجی برقرار شود٬ بتوانیم کاری کنیم تا مردم با امنیت لازم در فضای مجازی مشغول به فعالیت شوند.

۲۱۲۱۵

کد خبر 1620880

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی مجلس یازدهم دولت سیزدهم طرح صیانت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۷۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۱ اردیبهشت) در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد جدول ۱۰- ج در خصوص اعتبارات استانی با ۱۵۴ رأی موافق، ۲۷ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۰ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

حمیدرضا حاجی بابایی در نشست علنی نوبت صبح امروز (سه شنبه، ۱۱ اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در توضیح بخش درآمدی جدول ۱۰- ج لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: این جدول مربوط به اعتبارات استانی می‌باشد که ریالی در آن بالا و پایین نشده است، بخشی از آن به مناطق محروم اختصاص داده می‌شود، این جدول به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شود، در بخشی از جدول حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان به بودجه‌های جهادی اختصاص داده شده که به طور مساوی به تمام استان‌ها تقسیم می‌شود. هیچ گونه تغییری در این جدول اعمال نشده است فقط ۴ ستون به آن اضافه شده، ۴ مورد آن نیز در مورد مباحث استانی می‌باشد.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در توضیح جدول ۱۰- ج، گفت: این جدول با نظر دولت تنظیم شده، تغییرات مختصری بر آن اعمال گردیده که مخالفتی با آن نداریم، مبالغ عنوان شده در این جدول به صورت یکجا برای حل مسائل مدارس نیمه تمام، راه‌های روستایی و آبرسانی به مناطق محروم اختصاص داده می‌شود و همگی در یک ستون آورده می‌شود، اما در ستون توازن یک سوءبرداشتی نشود، بودجه در اختیار نمایندگان است، قطعا توافق ما این نیست که بودجه را در اختیار نمایندگان بگذاریم بلکه این اعتبارات بودجه‌ای در اختیار شورای برنامه ریزی استان‌ها قرار می‌گیرد.

حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق در ادامه، گفت: تمام بودجه با همکاری دولت و مجلس دنبال شده است، این جدول نیز براساس توافق دولت و مجلس به نتیجه رسیده است، تلاش می‌شود با رعایت انصاف و عدالت بودجه تقسیم شود.

قالیباف در توضیح جدول ۱۰- ج، گفت: بخشی که در توازن یک آمده و در زیرمجموعه نمایندگان قرار می‌گیرد توافق بر این شده است که در سازمان برنامه، شورای برنامه ریزی آن استان در حوزه مسائل عمرانی با برنامه قرار بگیرد، با نظر دوستان در همان سیستم نیز انجام پذیرد، حتی اولویت هم باید با کار‌های زیرساختی باشد، چون توافق صورت گرفته ابهامی نیز ایجاد نمی‌شود.

رئیس مجلس در ادامه یادآور شد: ۱.۵ همتی که برای موضوع فنی و حرفه‌ای اختصاص داده شده بود که در حوزه ملی باشد با پیشنهاد دولت در همان مبحث استانی تعلق می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد | کج‌فهم به فضای مجازی ظلم کردی!
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد
  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد /از او پرسیدم طرح را خوانده ای گفت نه /با کج فهمی به فضای مجازی ظلم کرد
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • مجلس با وجود مخالفت دولت با الحاق جدولی به بودجه ۱۴۰۳ موافقت کرد
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • حواشی جلسه بودجه‌ای مجلس؛ مشکل سامانه‌ها بررسی را مختل کرد