Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@15:45:51 GMT

عدم تخصیص حق‌آبه تالاب‌ها بحران ریزگردها را رقم زد!

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۸۰۴۳

عدم تخصیص حق‌آبه تالاب‌ها بحران ریزگردها را رقم زد!

علاوه بر کانون‌های خارجی ریزگرد که بر اثر سدسازی‌های کشورهای همسایه به ویژه ترکیه ایجاد شده است، عدم تخصیص حق‌آبه تالاب‌ها، باعث تشدید طوفان ریزگردها در کشور شده است.

به گزارش مشرق، هجوم ریزگردها به کشور و افزایش آلودگی هوا در ۲۶ استان کشور سبب شد تا بار دیگر موضوع تخصیص حق‌آبه تالاب‌ها و جلوگیری از تبدیل اراضی تالابی بعه کانون‌های گرد و غبار و همچنین بحث دیپلماسی آب و عدم نادیده گرفتن سهم ایران از حق‌آبه رودخانه‌های مرزی در کشور مطرح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ببینید: عکس/ هوای کرمانشاه در وضعیت بحران

در رابطه با این موضوع محسن موسوی خوانساری, کارشناس محیط زیست و توسعه پایدار اظهار کرد: سیلاب‌هایی که از طریق رودخانه‌های دجله و فرات وارد تالاب‌ها می‌شد می‌توانست تالاب‌ها را غنی و از تبدیل اراضی تالابی به کانون‌های گرد و غبار جلوگیری کند اما کشور ترکیه با ساخت ۲۲ سد که ۳ برابر ظرفیت این ۲ رود توانایی ذخیره آب دارند, عملا حق‌آبه این رودخانه‌ها را دزدیده است.

وی در رابطه با حق‌آبه تالاب‌های داخلی توضیح داد: در قوانین کشور آمده است که بعد از آب شرب, باید حق‌آبه تالاب تأمین شود و اگر بخواهیم که دیگر شاهد طوفان گرد و غبار در کشور نباشیم باید این حق‌آبه پرداخت شود. سازمان محیط زیست باید برای عدم تخصیص حق‌آبه از وزارت نیرو شکایت کند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین ماه رمضان قیمت آلودگی هوا گرد و غبار اخبار حوادث خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت حق آبه تالاب ها تخصیص حق آبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۸۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است

جام جم آنلاین اصفهان؛ دکتر سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان، در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان در خصوص آلودگی هوای اصفهان، گفت: یکی از مسائل اصلی استان اصفهان آلودگی هوا است و همه ما بر این موضوع اذعان داریم.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط خاص استان مسئولین سطح ملی نیز به مسائل حوزه آلودگی هوای اصفهان ورود کرده‌اند.
استاندار اصفهان بیان کرد: در این راستا سال گذشته دو جلسه با حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور، یک جلسه با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور، دو جلسه با حضور وزیر کشور و یک جلسه با حضور رئیس‌جمهور و برخی از وزیران مختص آلودگی هوای اصفهان برگزار شد که نشان می‌دهد مسئولان استان و مدیران ارشد کشور نسبت به مسئله آلودگی هوای اصفهان دغدغه‌مند هستند.
استاندار اصفهان عنوان کرد: تقویت حمل و نقل همگانی و مدیریت کردن منابع آلاینده متحرک، مدیریت واحد‌های صنعتی، مدیریت و بهبود سوخت مصرفی در استان از جمله موضوعاتی است که در این نشست‌ها اتخاذ شد و در مسیر اجرا است.
دکتر مرتضوی با اشاره به اینکه کیفی ترین سوخت کشور در استان اصفهان توزیع می‌شود، گفت: پروژه گوگرد زدایی پالایشگاه اصفهان که با حضور ریاست‌جمهوری افتتاح شد و تلاش برای به ثمر رساندن رینگ چهارم ترافیکی شهر اصفهان و خط دو متروی اصفهان نیز در همین راستا است.
استاندار اصفهان در خصوص تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی اصفهان، بیان کرد: در دو سال گذشته ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل اصفهان افزوده شد و در سال‌جاری نیز درصدد تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی استان هستیم.
وی ادامه داد: برقی شدن اتوبوس‌های اصفهان نیز پروژه‌ای است که آن را دنبال می‌کنیم.
دکتر مرتضوی به جابه‌جایی واحد‌های آلاینده از شعاع ۵۰ کیلومتر اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۵۳ واحد ریخته‌گری به شهرک بزرگ اصفهان منتقل شدند که در نوع خود بی‌سابقه است، همچنین ۴۰ واحد آلاینده آجرپزی نیز رسماً تعطیل شدند.
وی در مورد مازوت سوزی در اصفهان عنوان کرد: سال گذشته برای اولین بار با حمایت‌های وزیر کشور در برابر سوخت مازوت مقاومت کردیم اما عملیات خرابکارانه در شبکه گاز کشور ما را مجبور به استفاده از سوخت مازوت در روزهای پایانی سال کرد.
استاندار اصفهان از خشکی تالاب بین‌المللی گاوخونی نگرانی و تأثیرات نادیده گرفتن حقتبه تالاب گاوخونی ابراز نگرانی کرد و گفت: بستر خشک تالاب گاوخونی غول خفته ای است که بیدار شدن آن سبب می شود تا بخش وسیعی از فلات مرکزی کشور با چالش جدی روبه رو شود.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا با پیگیری های انجام شده بتوانیم سهم بهتری از حقابه تالاب گاوخونی را تأمین کنیم زیرا بستر خشک تالاب گاوخونی یکی از اصلی ترین مراکز تولید گردو غبار و آلودگی در استان اصفهان است.
استاندار اصفهان گفت: البته این حقابه بایستی در سطح ملی نیز مطالبه و پیگیری شود.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

دیگر خبرها

  • ادامه جستجو برای یافتن جوان غرق شده در رودخانه نازلوچای با پهپاد
  • آبگیری هفت هزارهکتار از تالاب جازموریان
  • مدیریت بحران زنجان در حالت آماده‌ باش
  • هشدار مدیریت بحران کرمانشاه در پی تشدید سامانه بارشی
  • هشدار مدیرکل مدیریت بحران استانداری در پی تشدید بارش‌ها در کرمانشاه
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند»
  • هشدار مدیریت بحران استان به کوهنوردان، گردشگران و عشایر
  • اقدام پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد برای مقابله با ریزگردها
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان