Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@07:48:36 GMT

خوراکی‌های دوستدار کبد کدامند؟

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۹۴۶۳

خوراکی‌های دوستدار کبد کدامند؟

علیرضا یارقلی، متخصص طب سنتی درباره «اقدامات جهت حفظ سلامت و پاکسازی کبد»، بیان داشت: داشتن فعالیت بدنی منظم و روزانه و پیشگیری از چاقی، لزوم داشتن خواب شبانه زودهنگام و با کیفیت یعنی پرهیز از خواب روزانه، خوردن به موقع وعده‌های غذایی به ویژه صبحانه و شام و خوب جویدن لقمه‌های غذا بسیار مؤثر است.

وی ادامه داد: کنترل و پرهیز از بروز اعراض نفسانی چون غم و اندوه، استرس، اضطراب و عصبانیت، مصرف متعادل غذاها با طعم گرم یا سرد، درمان یبوست مزاج و مشکلات قاعدگی پرهیز از درهم خوری، برهم خوری و پرخوری، فست‌فود، سرخ‌کردنی، شیرینی و قندهای مصنوعی، غذاهای سوخته و خمیری توصیه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص طب سنتی ابراز کرد:‌باید از مصرف مواد غذایی غلیظ و لزج و افراط در مصرف ویتامین A،مکمل‌ها و داروهای گیاهی خودداری کرد.

یارقلی اضافه کرد:‌عدم نوشیدن آب یخ و انواع نوشیدنی همراه یا بلافاصله بعد و قبل از غذا و همچنین نوشیدن آب ناشتا، بلافاصله پس از ورزش، هنگام و پس از حمام و بعد از رابطه جنسی توصیه می‌شود.

وی متذکر شد:‌عدم استفاده از چربی‌های ترانس و جایگزین کردن آنها با روغن‌های سالم نظیر روغن زیتون، کنجد، بادام شیرین و خوردن غذاهای معطر و لذید خانگی و خوراکی‌های دوستدار کبد؛ مانند سبزیجات برگ سبز تیره، تخم کتان، چغندر قرمز، فالوده سیب، هویج، انجیر، توت، عرق کاسنی، هویج، شاهتره و خاکشیر نیز مورد تاکید قرار دارد.

منبع: فارس

منبع: فردا

کلیدواژه: خوراکی ها کبد سالم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۹۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ مینا کاویانی مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی با تاکید بر اهمیت تغذیه مناسب در کاهش علایم و جلوگیری از پیشرفت بیماری آسم به بیان توصیه‌هایی به این بیماران پرداخت.

وی افزود: رعایت برنامه غذایی صحیح برای حفظ سلامت، اجتناب از صرف وعده غذایی حجیم و جلوگیری از اتساع معده یا پیشگیری از بروز عفونت‌ها با افزایش مقاومت بدن از جمله نکات مهم در این افراد است.

کاویانی شناسایی غذاهای آلرژی‌زا و حذف آنها از رژیم غذایی را در مبتلایان به آسم آلرژیک بسیار مهم عنوان کرد و گفت:افزایش دریافت آب با رقیق کردن ترشحات می‌تواند در این بیماران کمک‌کننده باشد.

وی بهبود وضعیت تغذیه از طریق دریافت ویتامین‌ها، مواد معدنی، افزایش دریافت مواد آنتی اکسیدان و غذاهای حاوی سلنیوم را از اصول مهم تغذیه‌ای در آسم برشمرد و تصریح کرد:مصرف وعده‌های غذایی کوچک حاوی مقادیر بالای مواد مغذی نظیر پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین، مواد معدنی و انرژی برای کاهش خطرعفونت و ضعف سلامت بسیاری مفید است.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی با اشاره به ضرورت مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین‌های A, B6 ، روی و ویتامین C به دلیل نقش آنتی‌اکسیدانی آن‌ها ادامه داد: مصرف سایر مواد مغذی موثر بر سیستم ایمنی بدن مانند کوئرستین موجود در سیب، انواع پیاز، مرکبات و انواع توت‌ها و همچنین مصرف منابع غذایی حاوی سلنیوم مانند انواع مغزدانه‌ها و مصرف ویتامینE بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: حذف غذاهای آلرژن(حساسیت‌زا)  در بیمار مبتلا به آسم آلرژیک ( برخی غذاهای حساسیت‌زا نظیر شیر، تخم مرغ، ماهی و غذاهای دریایی) و مصرف آب بیشتر در صورت نداشتن منع مصرف وکنترل مقدار نمک مصرفی به دلیل تاثیر در کنترل آسم به ویژه در مردان را بسیار مهم است.

کاویانی گفت: محدود کردن مصرف چربی‌های اشباع شده و جامد، جایگزین کردن روغن‌های غیراشباع با یک پیوند دوگانه مانند روغن زیتون و در صورت تحمل مصرف گردو و تخم بذرک در کنترل بیماری آسم بسیار مهم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • لزوم پایش سلامت و کیفیت روغن خوراکی از مبدأ ورودی روغن خام
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود! +فیلم
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود!
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • قیمت روغن خوراکی امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳