Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه زندگی ـ برخی والدین گله می‌کنند؛ حالا که ویروس کرونا فروکش کرده و شرایط  دیدوبازدیدها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بهتر شده، اما فرزندانشان  از مهمانی‌ها و دیدارهای خانوادگی استقبال نمی‌کنند و وارد تعامل با اقوام و دوستان نمی‌شوند. جالب‌تر اینکه بسیاری از کودکان در این شرایط سرشان را به گوشی همراه یا تبلت گرم می‌کنند تا وارد تعامل با غریبه‌ترها نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ابتدا باید بدانیم  این رفتارها  با بحران بزرگی که جامعه طی دو سال  از سر گذرانده  کاملاً طبیعی است چراکه کرونا فرصت اجتماعی شدن را از کودکان ما گرفت. خیلی از بچه‌ها در همین دوران قرنطینه به دنیا آمدند، چشمشان کمتر به دیدن طبیعت، پارک، مهمانی و دیگران غیر از والدین عادت کرد، پس طبیعی است که مهارت‌های اجتماعی  کودکانمان ضعیف شده باشد.

حتی شما خودتان به‌عنوان یک فرد بالغ  با کمی دقت  متوجه خواهید شد که  دیگر انسان قبل از شیوع ویروس کرونا نیستید، ارتباطاتتان  محدودشده، با دوستانتان بیشتر تعامل تلفنی دارید، در محل کار، سرتان بیشتر به کار خودتان است و رفت‌وآمدهای خانوادگی و فامیلی‌تان خیلی کمتر از قبل شده است.

 در این گزارش تصمیم داریم چند راهکار ساده برای تقویت اجتماعی شدن بچه‌ها به‌ویژه کودکان را آموزش دهیم تا والدین از طریق این مهارت ها  بتوانند بر نحوه تعامل فرزندانشان با دیگر بچه‌ها یا دوست و آشنا اثرگذار باشند.

 

1- آموزش مهارت های ارتباطی را گام به گام آغاز کنید

اگر شما فرزندی دارید که از دیدن غریبه ها یا حتی فامیل هایی که کمتر دیده است، می ترسد و در جمع بی قراری می کند، یا با ورود به جمع گریه می کند، باید آموزش مهارت های اجتماعی را گام به گام شروع کنید.

2-فرزندتان را در محیط قرار دهید اما نه محیط های شلوغ!

مثلا فرزندتان را هر روز بیرون ببرید، در شرایط مناسب با رعایت پروتکل ها، اما جایی بروید که تعداد آدم هایی که آنجا هستند کم باشد تا بچه احساس راحتی کند، نه اینکه دو مرتبه دچار اضطراب شود. بعد به راحتی تعداد آدم ها را به مرور بیشتر کنید و او را وارد جمع های بزرگتر کنید.

3-روش آرام کردن فرزندی با اضطراب غریبه

اگر فرزند شما دچار اضطراب غریبه می شود ـ اضطراب غریبه بین هشت ماهگی تا یک سالگی اوج می گیرد  و کودک با دیدن غریبه ها می ترسد و گریه می کند ـ او را یک مرتبه وارد جمع های زیاد نکنید. به طور مثال پس از ورود به یک جمع زیاد وقتی دیدید فرزندتان بهانه گیری یا گریه می کند، او را به یک کنج اتاق یا اتاق دیگری که شلوغ نیست ببرید تا فرزندتان آرام شود و بعد کم کم وارد جمع شوید.

 

4- بچه ها را وارد بازی کنید

یکی از روش ها این است که برای فرزندتان شرایطی فراهم کنید تا وارد بازی با دیگر بچه ها شود، بچه ها وقتی وارد بازی با هم می شوند،‌ بهتر ارتباط برقرار می کنند تا اینکه یک مرتبه وارد یک جمع بزرگترها شوند، بنابراین مراقب باشید تا فرزندتان مخصوصا با بچه های آرام و خوش خلق و خوش رفتار به بازی بپردازد. بازی کردن با بچه های دیگر به همراه اسباب بازی هایشان باعث می شود که فرزند شما روند اجتماعی شدن را بهتر طی کند.

5-با کودکتان ارتباط برقرار کنید

نحوه تعامل خود شما به عنوان و الدین اثر مثبتی بر اجتماعی شدن بچه تان دارد اگر شما از آن دست مادر ، پدرهایی هستید که واکنش عصبی نسبت به ایزوله بودن فرزندشان می کنند، قطعا کمک مثبتی نمی توانید به فرزندتان بکنید جز اینکه او را بیشتر گوشه گیر کنید. بهتر است نحوه تعامل و ارتباط برقرار کردن را از چهره  گرفته تا نوع صحبت و عشق ورزیدن به فرزندتان تصحیح کنید. یعنی از شکلک در آوردن برای آوردن او در جمع استفاده کنید،‌ ارتباط چشمی با مهربانی را فراموش نکنید تا او به دوستان و اقوام بازگردد.

6-گه گاهی میهمانی بدهید

حال که ماه مبارک رمضان است و بساط سفره افطار ثواب زیادی هم دارد،‌می توانید برای اینکه کودک نوپا یا کودک بزرگتر شما یشتر با اقوام و دوستان همراه شود و لذت ببرد، میهمانی افطاری بدهید.البته اگر کودک شما کمتر از دو سال دارد و دچار اضطراب  می شود  ، بهتر است  او را ناراحت و خجالت زده نکنید تا خودش اعلام آمادگی حضور کند.

 

7-برای اجتماعی شدن بچه ها «الگوسازی کنید»

منظور از الگوسازی این است که با مثال زدن دیگران ، رفتار اجتماعی را به او آموزش دهید البته این نباید به صورتی باشد که فرزندان تصور مقایسه به او دست بدهد، بلکه باید به صورت یک نوع احترام گذاشتن به شخصی که شما او را الگوی فرزندتان قرار داده اید،‌بشود. مثلا پسرعموی فرزند شما خیلی فرد اجتماعی و مهربانی است شما می توانید در میهمانی ها به او توجه کرده و او را با فرزندتان بیشتر پیوند بدهید و بابت اینکه اسباب بازی هایش را در اختیار فرزند شما قرار می دهد،‌از او تشکر کنید.

8-فرزندتان را عضو گروه های حقیقی و مجازی کنید

حال که شرایط کرونا بهتر شده و با رعایت پروتکل ها می توان در مراکز عمومی شرکت کرد، می توانید با نظرخواهی از فرزندتان او را  در گروه های ورزشی ، هنری و...عضو کنید .

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: مهارت تعامل اجتماعی پسا کرونا اضطراب اجتماعی شدن فرزند شما مهارت ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۹۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج حمایتها از طرح نور | ۳۲ دستگاه متولی حجاب، از فراجا دفاع کنند

به گزارش جام جم‌آنلاین، با اینکه برخی دیدگاه‌ها در این‌باره دچار غرض ورزی و ضدیت با احکام دینی بود، اما بخش دیگری از نقدها با هدف کارآیی بیشتر چنین طرح‌هایی مطرح شد که باید به آنها توجه داشت.

با این همه، واقعیت اینست که موافقان و مخالفان طرح نور یک واقعیت را نمی‌توانند نادیده بگیرند و آن اینکه مطالبات مردمی درخصوص رسیدگی به وضعیت بی حجابی ، ناهنجاریهای اجتماعی وبرهنگی در برخی مناطق و بعضا هدایت شده در یک سال اخیر جدی است.

مردم انتظار ندارند خیابانهای ایران در معرض گناهی آشکار و سبک زندگی مفایر با فرهنگ ایرانی و احکام اسلامی باشد.

حمایت قوای سه گانه و دستگاههای حاکمیتی از اجرای طرح نور و وحدت نظر در این زمینه با هدف جلوگیری از تضعیف فراجا ، پاسخی به مطالبه پشتیبانی های لازم قانونی، مادی و معنوی برای کمک به ارتقاء و موثر بودن سطح عمل فراجا در برخورد با بی حجابی است.

با وجود تلاشها برای درگیر کردم طرح نور با حواشی، این طرح با اجماع نظر کامل سیاستگذاران در حال اجراست.

نکته مهم این حمایتها، ضرورت اقتدار نیروهای انتظامی کشور در انجام وظایف قانونی در مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی و درخواست برای هوشمند سازی، حرفه ای سازی و توجه به عمل هنرمندانه در مواجه با مردم و موضوعات فرهنگی اجتماعی است.

روشن است که انتظار از پلیس برای رعایت ظرافتهای یک طرح فرهنگی بالاست اما این انتظارات نباید اصل طرح را دچار حاشیه کند.

باید توجه داشت که آنچه باعث شده پلیس به موضوع حجاب ورود کند، کم‌کاری سایر دستگاه‌هاست. شرح وظایف دستگاه‌های 32‌ گانه متولی عفاف وحجاب برای ایفای وظایف مربوطه روشن است اما متاسفانه هر یک به دلایلی، کارآمدی کافی در رعایت این وظایف را ندارند.

شاید تصویب و عملیاتی کردن قانون جامع عفاف وحجاب در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان و تصریح شفاف وظایف دستگاه‌های متولی می‌تواند هناهنگی اجرایی در عمل به قانون حجاب را افزایش دهد.

واقعیت اینست که باوجود ضرورت تلاش برای اجرای هرچه بهتر طرح نور و پرهیز از اقداماتی که موجب حاشیه‌سازی در این رابطه شود، نقش دشمن در ایجاد و گسترش بی حجابی و ناهنجاریهای اجتماعی ضدفرهنگ ایرانی ، اسلامی پررنگ است.

بازخوانی برخی پرونده های فساد و آثار شوم آن بر خانواده و جامعه و توجه دست های پنهان آن حکایت از آن دارد که مقوله حجاب در این موضوعی امنیتی است که نمی‌توان برای حفظ آرامش اجتماعی به آن بی تفاوت بود.

هرچه هست، جامعه، انتظار پاکسازی جامعه از انحرافات را دارد و در این مسیر هرگز نباید تحت تاثیر تبلیغات پرحجم در فضای مجازی قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • موج حمایتها از طرح نور | ۳۲ دستگاه متولی حجاب، از فراجا دفاع کنند
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد