Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@14:12:03 GMT

شرح دعای روز دهم ماه رمضان؛ او به ما مشتاق بود

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۹۹۱۰

شرح دعای روز دهم ماه رمضان؛ او به ما مشتاق بود

ایسنا/قم در دعای روز دهم ماه رمضان آمده است:«خدایا در این ماه مرا از توکّل‏ کنندگان بر خودت‏ و از رستگاران در نزدت و از مقرّبان درگاهت قرار ده، به نیکی و احسانت ای نهایت آرزوی طلب‏ کنندگان»

«اللهُمَّ اجْعَلْنی‏ فیهِ مِنَ‏ الْمُتَوَکِّلینَ عَلَیْکَ، وَاجْعَلْنی‏ فیهِ مِنَ الْفآئِزینَ لَدَیْکَ، وَاجْعَلْنی‏ فیهِ‏مِنَ‏ الْمُقَرَّبینَ الَیْکَ، بِاحْسانِکَ یا غایَةَ الطَّالِبینَ‏»

«خدایا در این ماه مرا از توکّل‏ کنندگان بر خودت‏ و از رستگاران در نزدت و از مقرّبان درگاهت قرار ده، به نیکی و احسانت ای نهایت آرزوی طلب‏ کنندگان»

شرح دعای روز دهم ماه مبارک رمضان از منظر آیت‌الله مکارم شیرازی:

معناشناسی توکل و کارکردهای آن در قرآن و روایات، تبیین ویژگی سعادتمندان حقیقی و شاخصه‌های تقرب الهی و ترسیم محبت خدا به بندگانش، از جمله مهم‌ترین نکات مطروحه در دعای روز دهم ماه مبارک رمضان به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‏ توکل در آیینه قرآن و روایات

از آیات قرآن به خوبی استفاده می‏‌شود که مسئله توکّل‏ به عنوان یک فضیلت مهم اخلاقی و از شئون توحید آن است که مؤمنان تنها بر خدا توکل‏ کنند، چرا که همه چیز و همه کار به دست او است.

در روایات اسلامی نیز اهمیت فوق العاده‌ای به این ارزش اخلاقی داده شده است.

به عنوان نمونه در حدیثی از رسول خدا (ص) می‌‏خوانیم: «مَنْ سَرَّهُ انْ یَکُونَ اقْوَی النَّاسِ فَلْیَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ؛ کسی که دوست دارد قوی‏ترین مردم باشد بر خدا توکّل کند»!

 حقیقت توکل چیست؟

حقیقت توکّل همان اعتماد قلبی در تمام‏ کارها بر خدا و صرف نظر کردن از ماسوی اللَّه است و این منافات با تحصیل اسباب ندارد مشروط بر اینکه اسباب را در سرنوشت خود اصل اساسی نشمرد.

در حقیقت‏ «توکل‏» واگذاری کار به دیگری و انتخاب او به وکالت است؛ البته نه اینکه انسان دست از تلاش و کوشش بردارد، بلکه باید نهایت تلاش و کوشش خود را به کار زد و در صورتی که نتوانست مشکل را حل کند، با اتکاء به لطف پروردگار و استمداد از ذات پاک و قدرت بی‏پایان او، ایستادگی به خرج دهد.

آثار و کارکردهای توکل بر خداوند

توکل بر خداوند نور امید بر دل می‌افکند و به خاطر آن توان و استعداد انسان شکوفا می‏‌گردد، خستگی راه بر او چیره نمی‏‌شود و در همه حال احساس آرامش می‏‌کند.

قطع نظر از برکات معنوی این فضیلت اخلاقی، توکل سبب می‏‌شود که انسان در برابر مشکلات دستپاچه و وحشت ‏زده نشود و قدرت بر تصمیم‏ گیری را حفظ کند و نزدیک‌ترین راه درمان و حل مشکل را بیابد.

«فائزین» چه کسانی هستند؟

در قرآن کریم برای« فائزین»، سه وصف ذکر شده است: اطاعت خدا و پیامبر، خشیت، و تقوی، لذا اطاعت یک معنی کلی است و خشیت شاخه درونی آن و تقوی شاخه بیرونی آن.

به عبارت دیگر سعادتمندان‏ و برنامه سه‏ گانه آن‌ها با « ایمان» و« سعی و تلاش» و« اراده سرای آخرت» معنا می‌یابد.

فقط این افراد مقرّب درگاه خدایند

گروه مقربین دسته‏‌ای خاص از مؤمنان هستند که بر نامۀ اعمال نیکان و ابرار، شاهد و ناظرند؛ یعنی مقربین به چنان مقامی می‌رسند که اگر اعمال نیک ابرار را انجام دهند، گوئی سیئه‏‌ای مرتکب شده و باید استغفار کنند، در حقیقت اعمال آن‌ها خالص‌‏تر و پرقیمت‏‌تر از اعمال ابرار است.

به راستی اگر مهر و عشق الهی یعنی ایمان از وجود بشر حذف گردد، چه می‏‌ماند؟ موجودی با یک سلسله احساسات خشن و وحشی، بشری ناآرام، مضطرب، خائف، محزون و ناامید.

این همان چیزی است که در دعای پرمحتوای افتتاح در ماه مبارک رمضان‏ می‌خوانیم: «یا ربّ، إنّک تدعونی فأولّی عنک،... فلم یمنعک ذلک من الرّحمة لی و الإحسان‏ الیّ...؛ پروردگارا! تو مرا فرا می‏‌خوانی ولی من از تو روی می‏‌گردانم، تو به من محبّت می‌کنی؛ ولی من با تو دشمنی می‏‌ورزم، تو به من دوستی می‏‌کنی؛ ولی من پذیرا نمی‏‌شوم، گویا منتی بر تو دارم؛ ولی این احوال، تو را از رحمت، احسان و تفضّل به جود و کرمت نسبت به من باز نمی ‏دارد».

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری دعای ماه رمضان ماه رمضان دعای روز دهم ماه بر خدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۹۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین جزئیات پلیس درباره طرح ترافیک امسال تهران

به گزارش همشهری آنلاین،‌ سرهنگ فیروز کشیر درباره اینکه آیا امسال تغییری در طرح ترافیک تهران اعمال خواهد شد یا خیر گفت:‌ امسال هیچ تغییری در طرح ترافیک اعمال نشده و اعمال نیز نخواهد شد. تصمیمات این‌چنینی باید در کمیته مشترک میان کارشناسان حوزه شهری و امور ترافیکی و انتظامی برگزار شود و پس از رسیدن به نظرات واحد و تصویب آن، اطلاع رسانی انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر طرح ترافیک تهران مانند سال گذشته در حال اجراست، گفت:‌ تا امروز نشست مشترک و تصمیمی در مورد تغییر در طرح ترافیک گرفته نشده و اگر تصمیم جدیدی اتخاذ شود، قطعا اطلاعات لازم داده خواهد شد. البته مواردی در مورد طرح جدید ترافیک مطرح شده که این ها باید در شورای ترافیک مطرح و تصویب شود.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ گفت: هسته مرکزی شهر، ترافیک سنگینی دارد و باید مدیریت کلان شهری برای آنجا صورت گیرد تا مردم متضرر نشوند. لذا اگر در آینده طرح جدیدی ریخته شود به اطلاع مردم خواهد رسید.

کد خبر 848977 منبع: ایسنا برچسب‌ها ترافیک - شهری پلیس راهور - شهر خبر مهم طرح ترافیک

دیگر خبرها

  • فیلم/تظاهرات دانشجویان فرانسوی در حمایت از مردم غزه با وجود اعمال محدودیت پلیس
  • چند آموزه‌ مهدوی در دعای عهد و ندبه‌ ی امام صادق (ع)
  • طرح ترافیک تهران عجالتا تغییری نخواهد داشت
  • آخرین جزئیات پلیس درباره طرح ترافیک امسال تهران
  • طرح ترافیک تهران امسال تغییری نخواهد داشت
  • زمزمه دعای کمیل در روستای لیلی یادگار + فیلم
  • اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه بی فایده است
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • اعمال محدودیت ترافیکی در تقاطع محور باغیک_تفرش