Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@05:20:43 GMT

چرا حضرت خدیجه به پیامبر اکرم(ص) پیشنهاد ازدواج داد؟

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۷۱۶۷۵

چرا حضرت خدیجه به پیامبر اکرم(ص) پیشنهاد ازدواج داد؟

تهران- ایرنا- نویسنده کتاب «زنان نمونه تاریخ و انقلاب» گفت: پیشنهاد ازدواج از سوی حضرت خدیجه به پیامبر اکرم (ص) در آن روزگار روشی مرسومی نبود و باعث شد زنان مکه حتی سلام خدیجه را جواب نمی‌دادند.

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام علی شیرازی به مناسبت سالروز وفات حضرت خدیجه (س) اظهار داشت: اگر پیامبر اکرم (ص) توانستند همان مسلمانان آغازین را حفظ کنند تا اسلام مطرح شود و رشد کند و آنگاه رسول خدا (ص) در مدینه حکومت تشکیل دهند، مقدمات این حکومت با همان افرادی است که در مکه آنها را گردهم آوردند و آنها به پیامبر ایمان آوردند و ثروت حضرت خدیجه نقش بسزایی داشت، به ویژه در سه سالی که در شعب ابوطالب در محاصره کامل بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر ثروت حضرت خدیجه، قدرت خدیجه و ابوطالب بود که می‌توانستند تحریم اقتصادی شعب ابوطالب را دور بزنند و بعضی نیازهای آنان را وارد شعب کنند.

وی افزود: یکی از نکاتی که کمتر به آن پرداخته شده، شخصیت حضرت خدیجه است. خدیجه بهترین زنان عالم است یعنی اگر بخواهیم چهار زن را به عنوان بهترین زنان معرفی کنیم، حضرت خدیجه، فاطمه، مریم و آسیه هستند و خدیجه از یک نظر از همه برتر است. چون مادر حضرت فاطمه است و جایگاه مادری را دارد و بهترین زن برای پیامبر اکرم (ص) است. پیامبر فرمود هیچگاه هیچ زنی برای آن حضرت جایگزین خدیجه نشد. 

جانشین سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع ادامه داد: حضرت خدیجه از یک طایفه مشهور و صاحب ثروت فراوانی بود. پیامبر (ص) در کاروان بازرگانی حضرت خدیجه کار می کرد و زمانی که به عنوان رسول خدا بعد از بعثت پیامبری خود را در جمع خصوصی اعلام کردند، اولین زنی که به آن حضرت ایمان آورد، حضرت خدیجه بود.

وی افزود: باید توجه کنیم اسلام برای اولین بار ابلاغ می‌شد و مرام و تفکر خدیجه ویژه بود. چون او موحد بود ولی اسلام، دین جدیدی بود و نگاه جدیدی به آن حضرت داشت. چون رسول خدا (ص) در کاروانش به عنوان نیروی او کار می کرد و حضرت خدیجه او را تصدیق کرده و همه ثروتش را برای تبلیغ اندیشه پیامبر که اندیشه اسلام ناب است، در اختیار پیامبر اکرم (ص) گذاشت. از طرف دیگر این کمک ها زمانی بود که هیچکس به پیامبر کمک نمی کرد. یعنی نه کمک مالی به رسول خدا می کردند و نه پیامبر را یاری می کردند تا کسی ایمان بیاورد.

نویسنده کتاب حاج قاسمی که من می شناسم افزود: با این حال حضرت خدیجه تحت فشار قرار گرفت، به گونه‌ای که بسیاری از زنان نامدار آن زمان ارتباط خود را با حضرت خدیجه قطع کردند. چون خدیجه یک زن متمکنی بود که همه ثروت خود را در اختیار پیامبر گذاشته بود و با این که همه از او بریدند و تنها شده بود ولی یک گام عقب نشینی نکرد و پیامبر را یاری کرد.

وی ادامه داد: حضرت خدیجه یک مرام و هدفی را دنبال می‌کرد ولی هیچگاه به دنبال دنیا و تجملا و اشرافی گری نبود و زمانی که هدف خود را با هدف پیامبر یکی دیدند، همه ثروت خود را در این مسیر قرار دادند. این مساله نشان می دهد که حضرت خدیجه همه ثروت خود را در مسیر پیامبر و همان حرکتی که از روز اول دنبال می کردند، هزینه کردند.

نویسنده کتاب پرتوی از خورشید گفت: یکی از نکات جالب این است که پیشنهاد ازدواج از سوی حضرت خدیجه به پیامبر اکرم (ص) داده شد که در آن روزگار چنین روشی مرسوم نبود. وقتی حضرت خدیجه عظمت پیامبر را ۱۵ سال قبل از بعثت دید و همه رشد و کمال خود را در آن حضرت مشاهده کرد، لذا پیشنهاد ازدواج داد و این مساله برای زنان آن روز مکه گران تمام شد. یعنی هم این نوع حرکت و هم گزینه‌ای که حضرت خدیجه انتخاب کرده بود. به همین دلیل زنان مکه با پیامبر دشمنی کردند و حتی سلام خدیجه را جواب نمی‌دادند و هر کسی که می خواست با حضرت خدیجه رفت و آمد کند، اجازه نمی‌دادند و در واقع آن حضرت را در محاصره ای قرار داده بودند که کسی با او ارتباط نداشته باشد و خدیجه همه این سختی ها را به خاطر هدفی که داشت، تحمل کرد.

حضرت خدیجه ۶۸ سال قبل از هجرت دیده به جهان گشود و در دوران جوانی با تشکیل کاروان های تجاری به کسب درآمد پرداخت. ایشان با مدیریت و درایتی قوی و به دور از رسم تاجران زمانه که رباخواری را از اصول ثروت اندوزی قرار داده بودند، به تجارت روی آورده بود و تاریخ نگاران، بارها از او با عنوان هایی همچون بانوی دوراندیش و خردمند یاد کرده اند.

خدیجه یکی از ثروتمندترین مردم مکه بود ولی هرگز از یاری فقیران روی برنگرداند و خانه اش همواره کعبه آمال مردم بینوا و پناهگاه نیازمندان بود. همسر رسول خدا (ص) نخستین زنی بود که به پیامبری حضرت محمد (ص) ایمان آورد و اولین بانویی بود که همراه حضرت علی (ع) با پیامبر به نماز ایستاد و پیشانی بندگی بر خاک سایید.

حضرت خدیجه (س) در سن ۶۵ سالگی در دهم ماه رمضان سال دهم بعثت در خارج ازشعب ابوطالب جان به جان آفرین تسلیم کرد و پیغمبر خدا (ص) خدیجه را غسل داد؛ حنوط کرد و با همان پارچه ای که جبرییل از طرف خدا برای خدیجه آورده بود؛ کفن کرد. رسول خدا (ص) که پیکر همسر خود را در قبرستان مکه در حجون به خاک می سپرد؛ به درون قبر رفت، سپس خدیجه را در خاک نهاد و آنگاه سنگ لحد را در جای خویش استوار ساخت. آن حضرت بر خدیجه اشک می ریخت، دعا می کرد و برایش آمرزش می طلبید.

منبع: ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حجت الاسلام علی شیرازی حضرت خدیجه س پیشنهاد ازدواج پیامبر اکرم حضرت خدیجه همه ثروت رسول خدا آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۱۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلات: مگر دیوانه‌ام پیشنهاد لیورپول را رد کنم

به گزارش "ورزش سه"، یورگن کلوپ سه ماه قبل به طور رسمی اعلام کرد که در پایان فصل جاری لیورپول را ترک می‌کند و پس از 9 سال همکاری با قرمزها از این جمع جدا می‌شود و حالا با توجه به قطع همکاری او در هفته‌های منتهی به پایان فصل، بحث انتخاب جانشین‌اش هم جدی‌تر از همیشه شده است.

طی هفته‌های گذشته بحث حضور آرنه اسلات در لیورپول به جای یورگن کلوپ جدی‌تر از سایر گزینه‌ها به میان آمد که سرمربی فاینورد و علیرضا جهانبخش به آن واکنش جدی نداشت تا اینکه پس از دیدار مقابل گو اهد ایگلز نسبت به این موضوع پرداخت و از علاقه‌اش به قرمزهای انگلیس صحبت کرد.

اسلات که هفته قبل قهرمانی در جام حذفی هلند را همراه با فاینورد به دست آورد و تجربه قهرمانی در لیگ اردیویسه را نیز دارد، یکی از جدی‌ترین گزینه‌های باشگاه لیورپول است و البته این سرمربی هم اعلام کرد علاقه زیادی به رقم خوردن این انتقال دارد.

سرمربی فاینورد پس از برتری سه بر یک تیمش مقابل گو اهد ایگلز در هفته سی و یکم لیگ اردیویسه هلند که منجر به کسب سهمیه فصل آینده لیگ قهرمانان اروپا هم شد، نسبت به احتمال حضورش در لیورپول در جمع خبرنگاران گفت: همانطور که گفتم، دوست دارم به لیورپول بروم. دو باشگاه فاینورد و لیورپول در حال مذاکره هستند و رفتن به لیورپول قدم بعدی برای من خواهد بود.

او با بیان اینکه دوران خوبی را همراه با فاینورد سپری کردم، یادآور شد: وقتی نام باشگاهی مثل لیورپول در میان باشد، تو دیوانه‌ای اگر به آن فکر نکنی! این یک قدم عالی برای من در دوران مربیگری خواهد بود. باشگاه‌ها در حال مذاکره با یکدیگر هستند و من هم منتظر هستم تا نتیجه را ببینم.

سرمربی موفق فاینورد تاکید کرد: من باور دارم که باشگاهم اجازه حضور در لیورپول را می‌دهد، چراکه این یک قدم خیلی بزرگ برای من خواهد بود. مذاکرات دو باشگاه به خوبی پیش می‌رود و من در انتظار تایید این انتقال خواهم بود. در فاینورد خوشحال هستم، اما حضور در لیورپول یک فرصت فوق‌العاده است.

دیگر خبرها

  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدان گفت‌وگو بودند/نباید به مقدسات توهین شود
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • دستور لازم برای رفع مشکلات آزاد راه پیامبر اعظم(ص) داده شده است
  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • گوزن سفید
  • اسلات: مگر دیوانه‌ام پیشنهاد لیورپول را رد کنم
  • پیشنهاد هلندی برای مهدی قایدی
  • مسیرهای دسترسی تقاطع محور فردوسی و بلوار پیامبر اعظم(ص) تکمیل می‌شود
  • حزباوی: من و اکرم عفیف شما همه!