Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@21:19:07 GMT

تلاش محققان برای محافظت از ریه‌ها و مغز نوزادان نارس

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۷۱۹۵۵

تلاش محققان برای محافظت از ریه‌ها و مغز نوزادان نارس

محققان بیمارستان اُتاوا کانادا در مطالعه اخیرشان پتانسیل وزیکول‌های خارج سلولی که از سلول‌های بنیادی مزانشیمی(MSCs)بند ناف برای محافظت از ریه‌ها و مغز نوزادان نارس به دست می‌آیند را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، نوزادان نارس طی زایمان زودرس متولد می‌شوند. زایمان زودرس در انسان به تولد نوزاد پیش از هفته ۳۷ام بارداری گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت زایمان زودرس در اغلب موارد ناشناخته است. چنین نوزادانی به اکسیژن مکمل نیاز دارند، اما این امر نیز می‌تواند به ریه‌های آنها آسیب برساند و باعث ایجاد بیماری به نام دیسپلازی برونکوپولمونری(BPD) شود. در این میان مغز این نوزادان نیز به دلیل اکسیژن کم در معرض خطر است.

محققان این مطالعه پتانسیل سلول‌های بنیادی مزانشیمی را برای کمک به محافظت و بازسازی چنین بافت‌هایی بررسی کردند و آزمایشی را روی موش‌ها انجام دادند که نتایج آزمایش نشان داد که وزیکول‌های خارج سلولی از چنین سلول‌هایی می‌توانند مزایای درمانی داشته باشند و این روش می‌تواند بسیار ارزشمند باشد، زیرا کنترل، ذخیره و ساخت وزیکول‌ها بسیار آسان‌تر هستند.

سلول‌های بنیادی مزانشیمی از پتانسیل درمانی قابل توجهی برخوردارند. با وجود این، پزشکان و محققان هنوز این پتانسیل را به درمان‌های بالینی اصلی تبدیل نکرده‌اند. بخشی از مسائل در این واقعیت نهفته است که چنین سلول‌هایی ساختارهای ظریف و زنده‌ هستند و زنده نگه داشتن و حفظ آنها باید بسیار دقیق صورت گیرد. از دیگر مسائلی که در این باره کار دانشمندان را سخت‌تر کرده نیز این است که سلول‌ها به راحتی به دست نمی‌آیند یا ذخیره نمی‌شوند.

خوشبختانه این سلول‌ها، وزیکول‌های خارج سلولی با اندازه نانو را آزاد می‌کنند که نگهداری و ذخیره آنها آسان‌تر است و همچنین ممکن است پتانسیل درمانی داشته باشد. جالب اینجاست که آنها برخلاف سلول‌های بنیادی مزانشیمی می‌توانند از سد خونی مغزی عبور کنند و بنابراین ممکن است در درمان مشکلات مغزی نیز از پتانسیل بالایی برخوردار باشند.

سد خونی مغزی یا در اصطلاح پزشکی(BBB) محدوده جداکننده بین مایع برون‌سلولی مغز در سیستم اعصاب مرکزی و جریان خون گردشی در بدن است به طوری که اگر مواد رنگی به‌ درون خون تزریق شود می‌توان مشاهده کرد که از این ماده درون مغز اثری دیده نمی‌شود.

در این مطالعه جدید، محققان بیمارستان اُتاوا پتانسیل درمانی خود را در موش مبتلا به دیسپلازی برونکوپولمونری(یک بیماری مزمن ریوی که نوزادان نارس را تحت تاثیر قرار می‌دهد)، آزمایش کردند.

اکسیژن مورد استفاده برای درمان نوزادان نارس می‌تواند به ریه‌های آنها آسیب برساند و به دیسپلازی برونکوپولمونری منجر شود. در همین حال، کمبود اکسیژن به مغز می‌تواند به مشکلات رشدی در نوزادان نیز منجر شود.

در این مطالعه جدید، محققان بررسی کردند که آیا وزیکول‌های خارج سلولی مشتق از سلول‌های بنیادی مزانشیمی می‌توانند هر دو مشکل را در موش‌های دارای دیسپلازی برونکوپولمونری کاهش دهند یا خیر. محققان به طرز شگفت انگیزی مشاهده کردند وزیکول‌های خارج سلولی در جلوگیری از آسیب ریه و مغز عملکرد مناسبی دارند.

 "برنارد تباد"(Bernard Thébaud) از محققان این مطالعه گفت: درمانی که سلامت ریه و مغز را بهبود می‌بخشد، برای نوزادان نارس مبتلا به بیماری مزمن ریوی بسیار مفید است. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سلول های بنیادی مزانشیمی ریه مغز نوزادان نارس سلول های بنیادی مزانشیمی وزیکول های خارج سلولی نوزادان نارس وزیکول ها سلول ها ریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۱۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»

عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد موفق به کسب رتبه برتر چهارمین جشنواره تحقیقات برتر در حوزه سلول درمانی و سلول های بنیادی خونساز شد

به گزارش ایسنا، چهارمین جشنواره تحقیقات برتر سلول های بنیادی خونساز و سلول درمانی به همت پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی و پژوهشکده انکولوژی، هماتولوژی و سل تراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان شریعتی برگزار شد.

در این مراسم زهرا سادات هاشمی، عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی با ارائه مقاله؛In vivo study for cytotoxicity of murine NK cell-derived exosomes against Triple-Negative mouse mode توانست رتبه نخست را کسب کند، همچنین مرکز رشد فناوری های پیشرفته درمانی و تشخیصی با ارائه مقاله؛ «تولید گوشت آزمایشگاهی جهت تغذیه حیوانات خانگی برای اولین بار در ایران» حائر رتبه دوم و سرکار خانم فاطمه سلیمیان پژوهشگر پژوهشکده سرطان معتمد با مقاله " Human Placenta Derived Mesenchymal Stem Cells Transplantation in Patients with Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) Caused by COVID-19 (Phase I Clinical Trial):Safety profile assessment رتبه سوم را در این دوره از جشنواره کسب کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟
  • فواید این گیاه خوراکی در کاهش وزن و حفاظت از قلب
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی