Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-یک بررسی جدید که جرم یک ذره بنیادی را اندکی بیشتر از میزانی که دانشمندان تصور می‌کردند، نشان ‌می‌دهد، ممکن است بیانگر وجود خطاهای جدید عمده‌ای در مدل فعلی توضیح چگونگی کار جهان باشد.

فیزیکدان ذره‌ای در دانشگاه تگزاس A&M و سخنگوی «آزمایشگاه شتاب‌دهنده ملی فرمی» در نزدیک شیکاگو که این تجربیات در آن انجام شده است:‌ «موضوع این نیست که چیزی اشتباه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» به گفته او، اگر آزمایشگاه‌های دیگر این نتایج را تکرار کنند، «واقعا به معنای آن است که اشتباهی بنیادی در درک ما از طبیعت وجود دارد.»

فیزیکدانان در این آزمایشگاه در طول بیش از ده سال گذشته ذرات را با هم برخود داده‌اند و جرم ۴ میلیون ذره «بوزون W» را اندازه گرفته‌آند. این ذرات زیراتمی مسئول نیروی بنیادی در مرکز اتم‌ها هستند و فقط برای کسری از ثانیه پیش از متلاشی شدن به ذرات دیگر وجود دارند.

توباک می‌گوید:‌«این ذرات به طور مداوم از کف کوانتومی جهان بیرون می‌زنند و به آن باز می‌گردند.» «کف کوانتومی» (quantum foam) مفهومی در مکانیک کوانتوم ست که به عنوان بنیاد ساخت جهاان تعریف شده است.

بر اساس این بررسی بوسیله گروهی ۴۰۰ نفره از دانشمندان در سراسر جهان که در ٰژورنال «ساینس» منتشرشده است این تفاوت یافت‌شده در جرم این ذره بنیادی نسبت به مقدار آن بر اساس پیش‌بینی نظریه حاکم در توصیف جهان بیش از حد بزرگ است که مربوط به خطای «گرد کردن» یا هر چیز دیگر به آسانی قابل‌توضیح باشد.

این دانشمندان می‌گویند این نتایج به قدری غیرعادی است که باید بوسیله تجربه دیگری تایید شود. اگر این نتایج تایید شوند، بزرگترین مشکل را برای آنچه «مدل استاندارد» در توضیح کیهان گفته می‌شود، به وجود می‌آورند.
«مدل استاندارد» جهان به پرسش کشیده می‌شود

آشوتوش و کوتوال، فیزیکدان در دانشگاه دوک، سرپرست آنالیز در این طرح گفت این یافته‌ها مانند کشف کردن اتاقی پنهان در خانه شما است.

این دانشمندان این فرضیه را مطرح کرده‌اند که ممکن است ذره کشف‌نشده‌ای وجود داشته باشد که با بوسون W در حال تعامل باشد و بتواند این تفاوت را توضیح دهد. ممکن است ماده تاریک، یک جزء کمتر شناخته‌شده جهان، نقشی داشته باشد. یا به گفته این پژوهشگران اصول فیزیکی جدیدی دست اندرکار است که در این لحظه شناخته نشده‌اند.

مدل استاندارد می‌گوید بوسون W باید جرمی به اندازه ۸۰۳۵۷۰۰۰ الکترون ولت به علاوه منهای شش داشته باشد.

جیورجیو چیارلی، یک دانشمند دیگر در تیم آزمایشگاه فرمی مدیر پژوهش موسسه ملی فیزیک هسته‌ای ایتالیا می‌گوید: «نتایج ما جرم این ذره اندکی بیشتر نشان داد. نه خیلی زیاد، اما همین مقدار هم کافی است. مقیاس تیم آزمایشگاه فرمی بوسون W را سنگین‌تر و در حد ۸۰۴۳۳۰۰۰ الکترون ولت به علاوه منهای نه نشان می‌دهد.

گرچه این تفاوت بزرگ به نظر نیم‌رسد، اما در دنیای زیراتمی عظیم شمرده می‌شود.

اما هم پژوهشگران این گروه و هم کارشناسانی که در این بررسی شرکت نداشتند، می‌گویند برای اینکه چنین تفاوت بزرگی را ثابت کرد نیاز به شواهد بیشتر بوسیله گروه دومی از پژوهشگران است.

قبلا اندازه‌گیری‌های کمتر دقیق‌تر جرم ذرع بوسون W بوسیله گروه‌های دیگر آن را نسبت به مقدار پیش‌بینی‌شده سبک‌تر نشان داده بود، بنابرای به گفته شون ام کارول، فیزیکدان موسسه فناوری کالیفرنیا که در این پژوهش شرکت نداشت می‌گوید «شاید چیز سستی در این تجربه وجود داشته باشد» و البته «کاملا ارزش جدی گرفتن را دارد.»

این یافته از این لحاظ مهم است که اثرات بالقوه‌ای بر مدل استاندارد فیزیک دارد.

کوتوال از دانشگاه دوک می‌گوید: «طبیعت حقایقی دارد. این مدل شیوه‌ درک ما از این حقایق است.»

دانشمدان مدت‌ها است که دریافته‌اند مدل استاندارد کامل نیست. این مدل ماده تاریک یا گرانش را به خوبی توضیخ نمی‌دهد. اگر دانشمندان مجبور باشند به عمق ماجرا بروند و این یافته‌های جدید را توضیح دهند باید اطمینان حاصل کنند که باعث به هم خوردن مجموعه‌ای ازمعادلات ریاضی که اکنون برای توضیح و پیش‌بینی سایر ذرات و نیروها به کار می‌روند، نمی‌شوند.

ای مشکل قبلا هم برای این مدل پیش آمده است. یک سال پیش هم گروه متفاوتی از دانشمندان یک مشکل دیگر را با مدل استاندارد و چگونگی واکنش گروهی دیگر از ذرات بنیادی به نام «میون‌ها»‌ هم پیش آمد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مدل استاندارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۲۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در آستانه روز کارگر، شرایط معیشت این قشر زحمتکش حالا به یکی از مهمترین مسائل روز جامعه تبدیل شده است.

اما کلاف سردرگم دستمزد به جایی رسیده است که علی دهقان‌کیا، فعال کارگری در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: ما تنها درخواستی که از دولت داریم این است که به قانون عمل کند. نارضایتی کارگران از عدم عمل به قانون نشات می‌گیرد. در سال جاری شورای عالی کار مصوبه‌ای داشت که در آن حداقل حقوق را ۳۵ درصد و دیگر سطوح را ۲۲ درصد به اضافه ۶۹۷ هزار تومان افزایش یافت.  

وی ادامه داد: عنوان می‌کنند که افزایش حقوق کارگران موجب تورم خواهد شد، اما در سال ۱۴۰۱ که حداقل دستمزد ۵۷ درصد افزایش پیدا کرد، تورم در آن سال ۴۶.۳ درصد شد که از این طریق سفره کارگران ۱۰ درصد ترمیم شد؛ اما در سال ۱۴۰۲ که حداقل دستمزد ۲۷ درصد افزایش یافت، ما حدود ۴۳ درصد تورم داشتیم. پس می‌توان نتیجه گرفت که دستمزد ارتباطی با تورم ندارد.  

این پیچیدگی‌ها باعث شد که ما در پادکست دستمزد به بررسی این دغدغه اقتصادی - اجتماعی بپردازیم. با اولین قسمت از این پادکست با عنوان "معمای تعیین دستمزد کارگری" همراه باشید.

دانلود صوت اصلی کد صوت

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقاب پشت نقاب
  • آغاز بکار دفتر استاندارد و استانداردسازی در چهارمحال و بختیاری
  • گولسیانی: پزشک سپاهان از بازیکنان این تیم بیشتر دوید
  • بارش‌های پراکنده برای استان قزوین
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران در قم آغاز شد
  • کنفرانس فیزیک بنیادی در قم آغاز شد
  • يزدانى - اسنايدر، كشتى جهان چشم انتظار شماست!
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • برگزاری کنفرانس فیزیک بنیادی ایران به میزبانی قم
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ۱۲ اردیبهشت در قم برگزار می‌شود