Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعدادی از هنرمندان و پژوهشگران کشور‌های سوریه، عراق و لبنان با همراهی تعدادی از کارشناسان شناخته شده تئاتر کشورمان در یک وبینار بین المللی به بیان نقطه نظرات خود در حوزه «تاثیرات انقلاب اسلامی بر هنر‌های نمایشی منطقه» می‌پردازند.

در این وبینار بین المللی که ساعت ۱۶ تا ۱۸ روز چهارشنبه بیست و چهارم فروردین ماه همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی توسط دفتر امور بین الملل اداره کل هنر‌های نمایشی با همکاری دانشکده هنر و معاونت پژوهشی دانشگاه سوره به دبیری رامتین شهبازی مدرس دانشگاه، پژوهشگر و منتقد تئاتر برگزار می‌شود، نعیمه حسوکی از کشور سوریه، جبار حسین صبری از کشور عراق، رضا حسن اسکندر از لبنان، علی ظاهر از لبنان و کورش زارعی از کشورمان به ارائه نقطه نظرات خود می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نعیمه حسوکی از جمله هنرمندان و پژوهشگران حوزه فرهنگ و هنر کشور سوریه است که تحصیلات خود را در مقطع دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس به پایان رسانده است. وی فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات عربی دانشگاه حلب است که علاوه بر تدریس در حوزه‌های مختلف زبان و ادبیات عربی و فارسی ترجمه کتاب‌های «آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان»، «نگاه پرباران – خاطران زنان در دوران دفاع مقدس» و مقالات متعددی از فارسی به عربی در مجله «سجسور ثقافیه» سوریه را به عهده داشته است.

جبار حسین صبری هم از کارشناسان و پژوهشگران حوزه تئاتر کشور عراق است که مدرک دکترای فلسفه خود را از دانشکده هنر‌های زیبا دانشگاه بغداد دریافت کرده است. وی علاوه بر نویسندگی، ترجمه و کارگردانی چندین اثر نمایشی مطرح حوزه تئاتر و تالیف چندین اثر پژوهشی حوزه‌های مختلف تئاتر در حوزه نقد نیز حضور فعالی دارد. این در حالی است که دریافت جایزه بهترین اجرای تلفیقی برای نمایش «حلبچه القلب» در جشنواره السلام، عضویت در اتحادیه نویسندگان عراق، عضو موسس باشگاه تئاتر کانون نویسندگان عراق، عضو موسس مرکز فرهنگ و هنر عراق، کارشناس بررسی متون و تماشای نمایش در معاونت سینما و تئاتر وزارت فرهنگ عراق، عضویت در هیات داوران جشنواره‌ها و مسابقات مختلف تئاتر و ادبیات، مشاور علمی مجله «الخشابه» در حوزه هنر‌های نمایشی و ارائه چندین مقاله تخصصی در بخش‌های مختلف تئاتر بخشی از پیشینه فرهنگی هنری وی را تشکیل می‌دهد.

رضا حسن اسکندر از کشور لبنان هم یکی دیگر از شرکت کنندگان در این وبینار است که داری مدرک دکترای پژوهش هنر است و هم اکنون به عنوان مدرس مجموعه‌های دانشگاهی، چون دانشکده هنر‌های زیبا و معماری بیروت و دانشکده ارتباطات بیروت مشغول به فعالیت است. ضمن اینکه فعالیت در عرصه‌های مختلف تهیه کنندگی سینما و تلویزیون، نویسندگی فیلمنامه، کارگردانی و مستند سازی از دیگر فعالیت‌های اجرایی این پژوهشگر است.

علی ظاهر از کشور لبنان هم از از جمله کارشناسان حوزه هنر و رسانه و گردشگری کشور لبنان است که علاوه بر مدیریت و سازماندهی چندین پروژه هنری، رسانه‌ای و گردشگری در کمیته‌های داوری چندین رویداد هنری و رسانه‌ای کشور‌های لبنان، سوریه، مصر، ترکیه، تونس، قطر، امارات عربی متحده و ایران حضور داشته است. ضمن اینکه همراهی در پروژه‌های مشترک سینمایی و تلویزیونی کشور‌های مختلف از دیگر فعالیت‌های این کارشناس مسائل فرهنگی هنری محسوب می‌شود.

کورش زارعی نیز از جمله هنرمندان و کارشناسان شناخته شده تئاتر کشورمان است که طی سال‌های اخیر علاوه بر نویسندگی، بازیگری، کارگردانی در چندین پروژه نمایشی، تلویزیونی و سینمایی، پروژه‌های مختلفی را در کشور‌های مختلف با موضوعات انقلاب و حوزه مقاومت روی صحنه برده که هرکدام از آن‌ها نیز با استقبال مخاطبان مواجه شده است. وی در کنار فعالیت‌های هنری و پژوهشی خود در عرصه تئاتر مدیریت مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی را نیز به عهده داشته است.

این وبینار از ساعت ۱۶ روز چهارشنبه ۲۴ فروردین ماه از تلویزیون تاتر ایران به صورت مستقیم پخش می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هنرهای نمایشی هنر انقلاب هنر های نمایشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۴۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری اسلامی در بخش‌های مختلف هوایی محتاج هیچ کشوری نیست

کاپیتان محمد محمدی بخش چهارشنبه در آیین اعطای گواهینامه فرودگاهی در فرودگاه بین‌المللی شهید آیت‌الله دستغیب شیراز اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی یکی از وزارتخانه پُرکار و پُردامنه حوزه مسئولیت در دولت سیزدهم است و می‌توان گفت بخش عمده‌ای از مطالبات مردم در این حوزه محقق می‌شود.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: صنعت هوایی ایران از آبان ۵۸ یا به اعتقاد برخی از بهمن ۵۷ دچار تحریم است؛ مخرج مشترک تمام تحریم‌ها حتی تحریم‌های حوزه‌های غیرهوایی به حوزه هوایی برمی‌گردد، در حقیقت تحریم‌های حوزه مالی نیز که به کشور اعمال شد صنعت هوایی را تحت تاثیر قرار داده است.

وی اضافه کرد: امروز علامت سوال بزرگ استکبار به‌ویژه آمریکای جنایتکار و همدستانش از خودشان این است که با اینهمه تحریم چطور می‌شود که ایران هنوز بتواند اقتدار خود را در بخش هوا و فضا حفظ کند، آنها منتظر زمین خوردن هستند و منتظرند که کشور ایران حتی یک فرودگاه و پرواز هم نداشته باشد.

معاون وزارت راه و شهرسازی افزود: امروز نظام جمهوری اسلامی از ۱۰۰ فرودگاه و بیش از ۲۰ شرکت بهره می‌برد و به ۱۰۸ نقطه دنیا پرواز دارد و توانسته دو امانت مردم یعنی ایمنی و امنیت را حفظ کند.

وی اضافه کرد: بخش هوایی در آتشفشانی از بحران‌ها و تهدیدها از جمله اتفاقات اخیر کشور ایمن و آرام کار خود را انجام می‌دهد، در واقع افراد بسیاری در این عرصه برای امنیت آسمان کشور در تلاش هستند، برخی از آنها به صورت گمنام در لایه‌های مختلف در حال کار هستند تا آسمان کشور امن و آرام باشد، البته نخستین وظیفه حکمرانان در صنعت هوایی همین است.

او بر ضرورت توسعه صنعت هوایی تأکید کرد و گفت: امروز توسعه بخش هوایی پیشران پیشرفت در حوزه‌های مختلف است، توسعه زیرساخت‌ها در سایر بخش‌ها زمان‌بر است اما ما ناگزیر هستیم که توسعه در حوزه هوایی انجام شود.

به گفته محمدی بخش امروز در بسیاری از جزایر هواپیمای مسافربری می‌نشیند، مردم ما با هواپیمای خودمان به حج می‌روند؛ اربعین ۱۴۰۰ برای ۳۰ هزار نفر جابه‌جایی در شرایط نامطلوبی به سر می‌بردیم اما با تدابیر اتخاذ شده در اربعین ۱۴۰۲، حدود ۴۵۰ هزار زائر با پروازهای خودمان جابه جا شدند.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه امروز برای اقصی نقاط اروپا و آسیای شرقی پرواز داریم، گفت: عملیات وعده صادق نشان داد که جمهوری اسلامی ایران و فرزندان دلیرش زیر بار هیچ زورخواهی و باج خواهی نخواهد رفت؛ فراموش نکنیم که آسمان شیراز پذیرای بیش از چند هزار پرواز در همین باره زمانی بود.

وی بیان کرد: حتی برای یکی از فرودگاه‌های حاشیه خلیج فارس اتفاقی افتاد و به دلیل محدودیت‌هایی که برای فضای امنیتی ایجاد شده بود تا آرام شدن وضعیت آن فرودگاه، مجبور بودیم تا روی شیراز چند صد پرواز را هدایت کنند؛ این اتفاقات خوب جز با اتکا به دانش جوانان این مرز و بوم میسر نبود.

محمدی بخش اضافه کرد: در حوزه فرودگاهی، سیاست دولت سیزدهم سیاست رشد متوازن است؛ یعنی ما بایستی هم فرودگاه‌ها را در حوزه ایمنی، امنیت و تسهیلات، ایرلاین ، شرکت و هواپیما توسعه دهیم و هم مدل‌های مختلف هواپیمایی داشته باشیم.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری معتقد است امروز جمهوری اسلامی برای تأمین و نگهداری در بخش‌های مختلف هوایی محتاج هیچ کشوری نیست.

او گفت: خیلی خون دل خورده شده تا به این جایگاه رسیدیم، امروز فرودگاه را خودمان می‌سازیم، طراحی، نظارت، مشاوره، اجرا، کنترل و ساخت رادارش توسط نیروهای بومی انجام می‌شود.

وی افزود: قبل از دولت سیزدهم زیر ۱۰۰ فروند هواپیمای عملیاتی بوده اما امروز در چند بعد هم خرید هواپیما، هم ورود هواپیما و هم تعمیرات اساسی هواپیماها کار می‌شود.

محمدی بخش با اعتقاد به اینکه در دولت سیزدهم اقدامات قابل توجهی برای توسعه و نوسازی ناوگان انجام می‌شود، گفت: شیراز نیز به عنوان سومین حرم اهل بیت است نقش بسزایی در جذب زایرین کشورهای همسایه و اقصی نقاط ایران دارد و سهم عمده‌ای از بخش گردشگری کشور را به خود اختصاص داده است، بنابراین توسعه صنعت هوایی در شهر شیراز و استان فارس باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: حوزه گردشگری موتور محرک اقتصاد کشور است، البته موتور محرک اصلی‌تر حمل و نقل است؛ اگر حمل و نقل فراهم نباشد مفهومی در حوزه گردشگری نخواهیم داشت.

وی بر لزوم استانداردسازی در سطح عالی در حوزه فرودگاهی تأکید کرد و گفت: در حوزه‌های مختلف محیط زیست، سبز بودن فضای فرودگاه، توسعه پایدار، انرژی‌های تجدیدپذیر و روان‌سازی تسهیلات عبور و مرور و ایمنی حوزه تخصصی فرودگاه شهید دستغیب شیراز اتفاقات خوبی افتاده است.

محمدی بخش با بیان اینکه امروز از فرودگاه شهید دستغیب شیراز بهره‌برداری دوگانه می‌شود، افزود: در این فرودگاه هم سرویس بخش نظامی و هم بهش غیرنظامی ارائه می‌شود که این اقدام نیاز به هماهنگی‌های بسیاری دارد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری یادآور شد: فرودگاه‌های استان فارس هنوز هم نیازمندی‌های متعددی دارند که اتخاد تدابیر لازم برای رفع این نیازها در دستورکار است.

وی عنوان کرد: اخذ گواهینامه بر مبنای قوانین بالادستی که سازمان هواپیمایی بر ما تکلیف کرده جزو الزامات است و بر این مبنا استانداردهای چندگانه‌ و چندلایه‌ای پایه‌گذاری می‌شود،دستورالعمل‌هایی نوشته و بازدید می‌شود؛ همه این ها حلقه‌های زنجیر به هم پیوسته حوزه ایمنی و امنیت است.

محمدی بخش افزود: فرودگاه شهید دستغیب شیراز سومین یا چهارمین فرودگاهی است که موفق شده گواهینامه بین‌المللی بر مبنای استانداردهای جهانی را اخذ کند.

وی بر لزوم راه‌اندازی «کارگو» در استان فارس تأکید کرد و گفت: امروز باید در حوزه کارگو برای استان فارس فکر کنیم؛ در این حوزه عقب هستیم، کارگو از ضرورت‌هایی است که باید در یکی از فرودگاه‌های این استان راه‌اندازی شود، در حال حاضر محصولات درجه یک کشاورزی فارس به سختی صادر می‌شود.

او مهمترین بخش صادرات را صادرات هوایی دانست و گفت: امروز از هواپیمای پنج تن تا ۱۰۰ تن در حوزه کارگو داریم و نیاز است تدابیر برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها اتخاذ شود؛ در حوزه صادرات دانش‌بنیان در بخش هوایی هم این اتفاق می‌تواند رخ دهد و سرویس‌های متعددی را می‌توانیم در این بخش هم ارائه دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • سردار رادان در جمع اعضای جامعه مدرسین حاضر شد
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر «طوفان القوافی»/ اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • آیین بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی در شاهرود برگزار شد
  • راهیابی دو اثر نمایشی به جشنواره ملی تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • جمهوری اسلامی در بخش‌های مختلف هوایی محتاج هیچ کشوری نیست
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • راهیابی ۲ اثر نمایشی از چهارمحال و بختیاری به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • ۲ اثر به جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد راه یافت
  • برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم