Web Analytics Made Easy - Statcounter

هدف از اجرای طرح تامین و انتقال آب آشامیدنی از سدکوثر گچساران به 2 شهر و 2 هزار روستا با 2میلیون و 500هزار نفر جمعیت استان‌های جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس؛ساکنین خطه‌ جنوب کشور در مجاورت حاشیه خلیج‌فارس در طول سال‌ها از نعمت داشتن آب آشامیدنی مناسب محروم بوده‌اند، انتقال آب از حوزه‌های پرآب‌تر زاگرس مرکزی به محدوده‌ فوق، رویایی بوده که اکنون به تحقق پیوسته که این امر از طریق طولانی‌ترین خط انتقال‌ آب کشور یعنی طرح بزرگ آبرسانی به شهرهای حاشیه‌ خلیج فارس میسر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبانی اولیه‌ طرح در سال 1371 با انجام مطالعات تفصیلی جمعیتی و نیازآبی به طور کامل برای دو مقطع زمانی 1385 و 1400 تعیین شد. بر اساس این مبانی سرانه‌ آب برای ساکنین شهرهای بزرگ، کوچک، جدید و دهستان‌ها به ترتیب 260، 225، 185 و 135 لیتر در روز منظور شد که بر این اساس قطر لوله‌های مورد نیاز محاسبه و پس از کسر مقدار آبی که از سایرمنابع به منطقه طرح منتقل می‌گردد، میزان آب انتقالی از سدکوثر گچساران تا بندرلنگه(هرمزگان) در سال 1385 معادل 4 مترمکعب در ثانیه برای فاز اول و درسال 1400 معادل 7.5 مترمکعب برای فاز دوم پیش‌بینی شده بود.

محدوده‌ طرح درجنوب ایران حد فاصل سد کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد تا حاشیه‌ خلیج فارس، از بندر دیلم تا بندرلنگه شامل سه بخش است که بخش اول خط لوله فولادی از سدکوثر تا ابتدای خط لوله‌ محرم به‌طول222کیلومتر،بخش دوم از ابتدای خط لوله‌ محرم تا بندرطاهری به‌طول223کیلومتر( این بخش توسط وزارت نفت انجام شد) و بخش سوم نیز از بندرطاهری تا بندرلنگه به‌طول 317 کیلومتررا شامل می شود.

 آب مورد نیاز طرح از طریق سد مخزنی کوثر در دیار نفتخیز گچساران که بر روی رودخانه خیرآباد در محل تنگ دوک واقع است، تامین  می شود و  هدف از اجرای طرح عبارت از انتقال آب آشامیدنی از سدکوثر برای 5 شهر بزرگ، 11 شهر کوچک ، 36 شهر جدید و 47 دهستان شامل 1200 روستا است درحالی که آب مورد نیاز از طریق 40 انشعاب انتقال می یابد.جمعیت پیش بینی شده در محدوده طرح در سال 1385معادل یک میلیون و 500هزار نفر و درسال 1400معادل 2میلیون و 500هزار نفر بوده است.

خبرنگار: مرادی
انتهای پیام/

مرورگر شما از نمایش ویدیو پشتیبانی نمیکند. 54564بثصبثصثص دانلود

منبع: دانا

کلیدواژه: خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۶۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه انتقال آب از بندرچارک به بستک و جناح

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی آبفای هرمزگان، آخرین وضعیت پروژه‌های آبرسانی شهرستان خمیر، بستک و قشم با حضور ذوالفقار مهدی زاده معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و عبدالحمید حمزه پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان بررسی شد.

در این بازدید وضعیت پیشرفت فیزیکی دو پروژه بزرگ و تأثیرگذار آبرسانی شامل خط انتقال آب از آب شیرین کن خلیج فارس به بخش‌های کهورستان و رویدر و خط انتقال آب از آب شیرین کن چارک به شهرستان بستک مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و پروژه‌های تکمیل شده با هدف تأمین آب شهرای لافت و درگهان و روستاهای مسیر مورد ارزیابی قرار گرفت.

مهدی زاده در بازدید از شهرستان خمیر، اهمیت تسریع در آبرسانی به بخش‌های کهورستان و رویدر مورد تاکید قرار داد و افزود: لوله‌های این پروژه خریداری و در مسیر پروژه تخلیه شده است.

وی وضعیت ایستگاه در حال احداث کهورستان را مطلوب عنوان کرد و گفت: کیفیت احداث این پروژه بالاست و با تکمیل فاز دوم خط انتقال آب از آب شیرین کن خلیج فارس وارد مدار بهره برداری خواهد شد.

معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در ادامه با سفر به شهرستان بستک از روند پروژه آبرسانی به شهرستان بستک بازدید کرد و گفت: این پروژه نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا را تأمین خواهد کرد و باعث پایداری وضعیت آب در این شهرستان می‌شود.

وی گفت: این پروژه به صورت ۱۰ پیمان و با اعتبار ۱,۲۰۰ میلیارد تومان فعال است.

مهدی زاده ادامه داد: نیاز آبی این شهرستان از آب شیرین کن واقع در چارک با اجرای ۴۲ کیلومتر خط انتقال به شهر جناح تأمین می‌شود که با اجرای ۲۸ کیلومتر باقیمانده تا شهر بستک آبِ آب شیرین کن چارک به شهر بستک خواهد رسید.

به گفته معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، طرح آبرسانی از چارک به جناح و بستک با توجه به مشکلات موجود و کم آبی یک ضرورت است که امیدواریم به سرعت تکمیل و مورد بهره برداری قرار گیرد.

در ادامه این بازدید، عبدالحمید حمزه پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان به تشریح جزئیات خط انتقال آب از چارک به بستک پرداخت و گفت: در اجرای خط انتقال، ۵ باب ایستگاه پمپاژ، ۶ باب مخزن با حجم ۱۱ هزار متر مکعب و ۲۲ کیلومتر شبکه برق پیش بینی شده است.

وی افزود: برای تأمین نیاز آبی بستک و روستاهای مسیر، یک باب آب شیرین کن با ظرفیت ۸ هزار متر مکعب در شبانه روز پیش بینی شده است.

مدیرعامل آبفا، پیشرفت فیزیکی کل پروژه را ۴۰ درصد عنوان کرد که با تکمیل آب شیرین کن، اتفاق بزرگی در زمینه آبرسانی به شهرستان بستک صورت خواهد گرفت.

کد خبر 6089450

دیگر خبرها

  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نگاه نمایش اقتدار ایران در بوشهر
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه انتقال آب از بندرچارک به بستک و جناح
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • صنایع استان بوشهر به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند
  • طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟
  • احداث و راه اندازی ۳۹۰۰ مترمکعب تصفیه خانه پساب در غرب تهران
  • سمینار «خلیج‌فارس؛ بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای» برگزار می شود