Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@19:22:26 GMT

دانش‌آموزان کرونایی چگونه در مدارس رصد می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۷۶۹۷۷

دانش‌آموزان کرونایی چگونه در مدارس رصد می‌شوند؟

الزام مدارس به ثبت اطلاعات دانش‌آموزان مبتلا به کرونا یا دارای علائم با توجه به حذف فاصله‌گذاری اجتماعی میان دانش‌آموزان بسیار مهم است.

به گزارش مشرق، ۱۰ روزی از بازگشایی کامل مدارس می‌گذرد و بنا به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش، غایبان از کلاس‌های درس به تدریج در حال بازگشت به مدرسه هستند به گونه‌ای که جمعیت ۸۳ درصدی دانش‌آموزان حاضر در مدارس اکنون به ۹۰ درصد رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: وزیر کشور:  بررسی افزایش مدت تحصیل دانش‌آموزان

بازگشت به آموزش حضوری تصمیم قابل دفاعی است که پس از چندین مرحله بازگشایی ناموفق سرانجام عملیاتی شد اما در کنار تأکید بر این ضرورت و نیم‌نگاهی به افت تحصیلی شدید دانش‌آموزان و آسیب‌های جسمی و روانی آنها در خانه‌نشینی دو ساله، موضوع دیگری که نمی‌توان نسبت به آن چشم‌پوشی کرد، شیوه بازگشایی مدارس و ثبت آمار دانش‌آموزان مبتلا به کرونا است در این صورت می‌توان، کلاس درس و مدرسه‌ای را که روند رو به رشدی در ابتلا به کرونا دارد، شناسایی و پیشگیری و مراقبت‌های لازم را اعمال کرد.

در کنار ضرورت بازگشایی کامل مدارس، حفظ سلامت دانش‌آموزان موضوع مهمی است که نباید همانند تأکید بر دایر بودن مدارس و الزام دانش‌آموزان برای حضور در آلوده‌ترین روز تهران، از آن غافل بود.

ثبت اطلاعات دانش‌آموزان مبتلا به کرونا در سامانه "ایران من"

طبق گفته‌های صادق ستاری‌فرد معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، مدارس ملزم به ثبت اطلاعات دانش‌آموزان مبتلا به کرونا و دارای علائم در سامانه ایران من هستند و این موضوع از طریق مناطق مختلف به اطلاع مدیران مدارس رسیده است.

مدیران مدارس چه می‌گویند؟

در گفت‌وگوهایی که با تعدادی از مدیران مدارس داشتیم، بخش قابل توجهی از آنها اعلام کردند که نسبت به موضوع ثبت اطلاعات دانش‌آموزان مبتلا یا مشکوک به کرونا آگاه هستند و موارد را در این سامانه ثبت می‌کنند، در عین حال برخی مدیران نیز اطلاعات لازم را نداشتند.

یکی از مدیران در منطقه ۵ آموزش و پرورش شهر تهران در این رابطه گفت: اسفندماه سال ۱۴۰۰ از سوی منطقه اعلام کردند تمام مدارس باید با ورود به سامانه studenthealth.sbmu.ac.ir اطلاعات خود را ثبت کنند.این سامانه با عنوان سامانه سنجش سلامت دانش‌آموزی زیر نظر وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونای استان تهران فعال است که با ثبت‌نام، مدرسه تحت پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران قرار می‌گیرد و روند ابتلا به کرونا در مدارس رصد می‌شود؛ با توجه به اینکه آموزش مجازی تعطیل است، دانش‌آموزان دارای علائم به مدرسه می‌آیند و همین موضوع باعث شده برخی خانواده‌ها از فرستادن فرزندشان به مدرسه امتناع کنند.

البته سامانه‌ای که از سوی مدیر این مدرسه مطرح شد با سامانه ایران من که از سوی معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش معرفی شد، متفاوت است و این شائبه مطرح می‌شود که آیا برخی مدارس به ثبت اطلاعات در سامانه "ایران من" آگاه نیستند؟

الزام مدارس به ثبت اطلاعات دانش‌آموزان مبتلا به کرونا یا دارای علائم با توجه به حذف فاصله‌گذاری اجتماعی میان دانش‌آموزان بسیار مهم است چرا که در این صورت می‌توان روند دانش‌آموزان مبتلا به کرونا را به طور دقیق پیگیری و اقدامات لازم را اعمال کرد.

چه تعداد دانش‌آموز به کرونا مبتلا شدند؟

اگر اطلاعات از سوی تمام مدارس در "سامانه ایران من" ثبت شود در آن صورت می‌توان به آمار دانش‌آموزان مبتلا به کرونا دسترسی داشت، این موضوع را از مسئولان آموزش و پرورش پیگیری کردیم.

آموزش و پرورش شهر تهران همچنان غیرشفاف

آموزش و پرورش شهر تهران همچون روال گذشته بر عدم شفافیت اصرار دارد و از هر گونه پاسخ پیرامون مشکلاتی که خانواده‌ها با آن مواجه هستند سرباز می‌زند، در چنین فضایی به سوالاتی پیرامون نحوه بازگشایی مدارس، نظارت‌ها، تعداد مدارسی که اطلاعات خود را در سامانه ثبت کرده‌اند و آمار دانش‌آموزان مبتلا به کرونا پاسخی ندادند.

با این حال مجتبی هاشمی مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش درباره ثبت اطلاعات دانش‌آموزان مبتلا به کرونا اظهار کرد: شورای سلامت در مدرسه فعال است که با محوریت این شورا، اسامی و آمار دانش‌آموزان مبتلا در سامانه رصد بیماری کرونا ثبت می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر مدرسه‌ای به ثبت اطلاعات افراد مبتلا به کرونا اقدام نکرد، چگونه اقدام خواهد شد؟ بیان کرد: معاونت تربیت‌بدنی با استفاده از مربیان بهداشت، رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مدارس را نظارت می‌کند همچنین واحد ارزیابی عملکرد در نظارت بر مدارس موضوع ثبت اطلاعات دانش‌آموزان مبتلا به کرونا را رصد می‌کند؛ از روز گذشته نظارت بر استان‌ها آغاز شد که این روند برای شهر تهران از ۱۴ فروردین انجام شد تا بتوانیم بر روی نظارت استان‌ها نیز نظارت داشته باشیم.

هاشمی درباره آمار دانش‌آموزان مبتلا به کرونا گفت: بنده به آمار مبتلایان دسترسی ندارم چون این سامانه زیرمجموعه معاونت تربیت‌بدنی و سلامت فعالیت می‌کند.

اطلاعات ثبت نشود غیبت دانش‌آموز غیر موجه می‌شود

همچنین صادق ستاری‌فرد معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه مدارس باید اطلاعات دانش‌آموزان مبتلا به کرونا را در سامانه ایران من که سامانه رصد و مراقبت کرونا در بستر سیدا است، ثبت کنند، در غیر این صورت غیبت دانش‌آموز غیرموجه خواهد بود، گفت:وزارت بهداشت و آموزش و پرورش به این سامانه دسترسی دارند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا آمار دانش‌آموزان مبتلا به کرونا مشخص است؟ گفت: خیر، چرا که مدارس صرفاً آمار مبتلایان به کرونا را ثبت نمی‌کنند بلکه ممکن است دانش‌آموزی تست او منفی باشد یا به سرماخوردگی مبتلا شده باشد، اطلاعات او نیز در این سامانه ثبت می‌شود و می‌توانند به مدرسه نیایند؛ فعلاً نمی‌توانیم آماری از مبتلایان به کرونا اعلام کنیم و آمار تجمیع شده‌ای نداریم البته ممکن است مدارس آمار غایبان را اعلام کنند اما الزاماً همه آنها مبتلا به کرونا نیستند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین ماه رمضان قیمت دانش آموزان مدارس دولتی ویروس کرونا سلامت وزارت آموزش وپرورش دانش آموزان استان تهران خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت آمار دانش آموزان مبتلا به کرونا وزارت آموزش و پرورش تربیت بدنی و سلامت سامانه ایران من ثبت اطلاعات دارای علائم شهر تهران سامانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۶۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم

حجت الله الماسی با بیان اینکه مدارس خاص اوتیسم جزو گروه مدارس آموزش و پرورش استثنایی هستند گفت: گروه‌های مختلف در سازمان استثنایی شامل کم توان ذهنی، ناشنوا، نابینا، معلول جسمی حرکتی هستند که اوتیسم جز یکی از این گروه‌هاست.

وی با بیان اینکه در مدارس اوتیسم دانش‌آموزان با اختلالات طیف اوتیسم تحصیل می کنند افزود: پایه‌های تحصیلی آن ها از پیش دبستانی تا متوسطه دوم و کار و دانش ویژه است؛ الگوی آموزشی در این مدارس از پیش دبستانی تا پایان دوره ابتدایی معمولاً آموزش انفرادی که در دنیا رایج است صورت می‌گیرد و کمتر کار گروهی و فعالیت گروهی انجام می‌شود.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی حداکثر تراکم کلاس در مدارس اوتیسم را پنج نفر عنوان کرد و ادامه داد: در متوسطه اول و یا به عبارتی پیش حرفه‌ای و کار و دانش خاص با توجه به ویژگی‌های هر کدام از گروه‌های دانش آموزان با نیازهای ویژه در طیف اوتیسم، در گروه‌های کوچک آموزش‌های کلاسی ارائه می‌شود.

الماسی تفاوت این مدارس را با مدارس عادی اینگونه توضیح داد: در این مدارس سعی می‌کنیم متناسب با نیاز دانش‌آموزان طیف اوتیسم که عموما به ارتباط نداشتن و تعامل با محیط و عدم توجه دچار هستند، مناسب سازی‌ لازم انجام شود به عنوان مثال نور در چنین مدارسی باید خاص باشد.

وی با بیان اینکه طیف اوتیسم در سه سطح خیلی شدید، شدید و خفیف تعریف می‌شود گفت: میزان آموزش‌ها با توجه به شدت معلولیت انجام می‌شود. در آموزش با نیازهای ویژه در طیف اوتیسم بیشتر تمرکز بر ارائه محتوای دیداری و تصاویر است و کمتر متن و سایر رسانه‌های دیگر اهمیت دارند.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی تعداد دانش آموزان با اختلالات اوتیسم در کشور که در مدارس استثنایی تحصیل می‌کنند را حدود ۳۵۰۰ نفر عنوان کرد و افزود: حدود ۳۵۰ نفر طیف اوتیسم با شدت کم یا خفیف در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند.

الماسی با بیان اینکه در کشور ما ۳۵ مدرسه خاص اوتیسم وجود دارد اظهار کرد: در استان‌های مختلف گاه بیشتر از یک مدرسه وجود دارد و بعضی استان‌ها مدرسه ندارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • گلایه والدین از افزایش سرسام آور شهریه مدارس غیرانتفاعی در رشت
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان کردستان برپا شد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم