Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، به نقل از ایندیپندنت، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در هفته اول جنگ با اوکراین قوای تسلیحات هسته‌ای راهبردی کشور را در سطح هشدار بالا قرار داد تا جهان را از آنچه که ممکن است رخ بدهد بترساند.

رئیس‌جمهوری روسیه تقصیرات را به گردن "اقدامات غیردوستانه در حوزه اقتصادی" انداخت و مدعی شد که اعضای اصلی ناتو با "بیانیه‌های ستیزه‌جویانه‌شان" وی را مجبور به این اقدام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیمتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز افزایش تنش‌ها را به اظهارات لیز تراس، وزیر خارجه انگلیس مرتبط دانست.

پس از گذشت سه هفته، حمله روسیه با سرعت کمتری از آنچه که پوتین انتظار داشت، ادامه یافت.

در پی دستورات پوتین برای پیروزی در جنگ، چه اتفاقاتی ممکن است رخ دهد؟

پوتین درخصوص تسلیحات هسته‌ای چه گفته است؟

تلوزیون روسیه در ۲۷ فوریه ویدیویی از دیدار پوتین با وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک روسیه منتشر کرد که به آن‌ها توصیه می‌کرد تا تسلیحات هسته‌ای را در "حالت رزمی" قرار دهند.

پاتریشا لویس، رئیس برنامه امنیت بین‌الملل در اندیشکده چتم هاوس در اینباره گفت: آنچه گمان می‌کنیم رخ داده این است که روسیه نمی‌تواند در زمان صلح از تسلیحات هسته‌ای خود استفاده کند، پس برای استفاده از تسلیحات هسته‌ای باید وضعیت را از حالت زمان صلح به وضعیت رزمی تغییر دهد.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد که پوتین زمینه حقوقی را برای استفاده از تسلیحات هسته‌ای در صورت تمایل ایجاد کرده است.

پروفسور مالکوم چالمرز از موسسه خدمات متحده سلطنتی می‌گوید منظور پوتین کاملا "واضح" نبوده است.

وی عنوان کرد: من هیچ گزارشی درخصوص تغییر در وضعیت نیرو‌های هسته‌ای روسیه مشاهده نکرده‌ام. مشخصا من دسترسی به اطلاعات محرمانه ندارم، اما گزارشی در این خصوص منتشر نشده است. مشخص نیست که وضعیت به چه شکل تغییر می‌کند. ممکن است ارتباطی به سازوکاری خاص میان رئیس‌جمهوری و نیرو‌های هسته‌ای داشته باشد. حتی ممکن است اصلا سازوکاری وجود نداشته باشد.

احتمال حمله هسته‌ای چقدر است؟

بن والاس، وزیر دفاع انگلیس تلاش کرده تا آب سردی بر روی ترس از جنگ هسته‌ای بریزد و عنوان کرده که نگرانی‌ها را درک می‌کند، اما حرف پوتین "لفاظی" است.

وی در گفت‌وگویی با اسکای نیوز گفت: من درخصوص اینکه آقای پوتین ممکن است در آینده چه کاری انجام دهد گمانه‌زنی نمی‌کنم.

والاس مدتی بعد به بی بی سی گفت که آن‌ها شاهد هیچ تغییری در وضعیت هسته‌ای روسیه نسبت به قبل نبوده‌اند.

وی گفت: پوتین مشخصا این مسئله را بر روی میز قرار داده تا به مردم و جهان یادآوری کند که عامل بازدارندگی در اختیار دارد. ما کاری برای تشدید تنش‌ها در این زمینه انجام نمی‌دهیم و کاری نمی‌کنیم که منجر به اشتباه محاسباتی شود. ما این مسئله را بسیار جدی می‌گیریم.

تام تاگندهت، رئیس کمیته روابط خارجی گفت که روسیه تسلیحات هسته‌ای را تنها یک "انفجار بزرگتر" تلقی می‌کند و ممکن است دستور نظامی برای استفاده از آن‌ها را صادر کند.

سایر متخصصان گفته‌اند که مشخص نیست پوتین دست به حمله هسته‌ای بزند یا نه.

پروفسور چالمرز احتمال استفاده روسیه از تسلیحات هسته‌ای را "غیر محتمل" دانست و گفت: هرگونه استفاده از تسلیحات هسته‌ای باعث باز شدن جعبه پاندورا می‌شود. زمانی که یک کشور از سلاح هسته‌ای استفاده کند احتمال تشدید استفاده از این تسلیحات بوجود می‌آید و فشار بر روی کشور‌های دارنده سلاح هسته‌ای برای پاسخ‌دهی قابل توجه خواهد شد. روسیه و غرب این مسئله را به خوبی درک می‌کنند.

در حمله هسته‌ای چه ممکن است رخ دهد؟

به گفته متخصصان اگر روسیه به یک کشور عضو ناتو حمله کند ممکن با حملات متقابل دیگر کشور‌های عضو مواجه شود. پروفسور چالمرز می‌گوید که چنین درگیری می‌تواند تبعاتی بیشتر از جنگ جهانی دوم داشته باشد.

میزان تلفات به نقطه هدف قرار گرفته بستگی خواهد داشت. با توجه به تراکم جمعیت در شهرها، تسلیحات هسته‌ای توانایی کشتن صد‌ها هزار نفر را خواهند داشت. اگر یک تاسیسات خاص هدف قرار بگیرد، باقی افراد ممکن است به دلیل مسمومیت از تشعشعات آسیب ببینند.

روسیه چه سلاح‌های هسته‌ای در اختیار دارد؟

نشریه دانشمندان اتمی که آمار زرادخانه‌های هسته‌ای هر کشور را منتشر می‌کند هفته گذشته اطلاعات در خصوص زرادخانه‌های هسته‌ای روسیه را بروزرسانی کرد.

مطابق با این گزارش روسیه تقریبا ۴۴۷۷ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد که از این میان ۱۵۸۸ مورد کلاهک استراتژیک هستند که توانایی سوار شدن بر موشک‌های بالیستیک را دارند. پایگاه‌های بمب‌افکن‌های سنگین تقریبا ۹۷۷ کلاهک استراتژیک دیگر در اختیار دارند. روسیه حدود ۱۹۱۲ کلاهک غیراستراتژیک در اختیار دارد که آن‌ها را ذخیره نگه داشته است.

وضعیت سایر مناطق جهان چیست؟

مطابق با آخرین اطلاعات فدراسیون دانشمندان آمریکا، ایالات متحده ۵۴۲۸، انگلیس ۲۲۵، فرانسه ۲۹۰، پاکستان ۱۶۵، چین ۳۵۰، هند ۱۶۰، اسرائیل ۹۰ و کره شمالی ۲۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان طرح ترافیک 1401 آلودگی هوا دعای روز دهم رمضان روسیه سلاح هسته ای جنگ هسته ای پوتین ایندیپندنت ماه رمضان طرح ترافیک 1401 آلودگی هوا دعای روز دهم رمضان تسلیحات هسته ای تسلیحات هسته ای هسته ای هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۷۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم

معاون وزارت دفاع لهستان پس از کشمش‌های فراوان در زمینه استقرار سلاح‌های هسته‌ای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در خاک این کشور، از آمادگی ورشو برای اجرای این طرح خبر داد.

به گزارش مشرق، پاول زالوسکی روز سه‌شنبه گفت که کشورش درخواستی برای مشارکت در طرح به اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو ارائه کرده و از آن خارج نشده است.

وی با بیان اینکه این موضوع باید با شرکای غربی مورد بحث قرار گیرد، اضافه کرد: ما در مورد برنامه‌ای به نام اشتراک‌گذاری هسته‌ای صحبت می‌کنیم. این یک برنامه ناتو است، اما تصمیم گیری و کنترل کامل استفاده از سلاح‌های هسته‌ای، که مثلاً ممکن است در لهستان مستقر شود، توسط آمریکایی‌ها گرفته می‌شود.

بر اساس این گزارش، بلژیک، ایتالیا، آلمان و لهستان برای شرکت در این برنامه اعلام آمادگی کرده‌اند.

برنامه اشتراک هسته‌ای به ایالات متحده اجازه می‌دهد تا سلاح‌های هسته‌ای خود را در کشورهای عضو ناتو بدون آنکه آنها اختیار استفاده از آنها را داشته باشند، مستقر کند.

آندری دودا رئیس‌جمهوری لهستان چندی پیش پس از صدور بیانیه آمادگی این کشور برای میزبانی از سلاح‌های هسته ای، بیانیه دیگری صادر و اعلام کرد که هنوز تصمیم رسمی در این مورد گرفته نشده است.

همه این اظهارات در حالی است که دونالد تاسک، نخست وزیر لهستان اعلام کرده است که به دنبال دیدار با رئیس جمهوری است تا بفهمد چه چیزی او را بر آن داشته تا امکان اشتراک هسته‌ای را پیشنهاد دهد.

معاون وزیر دفاع لهستان نیز در عین حال از طرح موضوع استقرار هسته‌ای در محافل داخلی این کشور که توسط رئیس‌جمهوری لهستان ارایه شده، انتقاد و تاکید دارد که باید به جای آن با شرکای غربی گفت وگو شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • جنگنده رادارگریز سوخو ۷۵ روسیه ممکن است به ایران بیاید/ فیلم
  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • زلنسکی: روسیه از سرعت پایین انتقال تسلیحات به ما بهره می‌برد
  • دوگین: اوکراین نباید وجود داشته باشد!
  • «دوگین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • تصویری از جدیدترین پهپاد سپاه پاسداران؛ کپی سلاح مخوف پوتین
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • پولیتیکو : مرد شماره دو روسیه از ولادیمیر پوتین هم ترسناک تر است/ نیکلای پاتروشف استفاده از سلاح هسته ای را تبلیغ می کند