Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@07:22:37 GMT

امضاء تفاهم‌نامه بین وزارت نفت و معاونت علمی فناوری

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۷۷۷۰۶

امضاء تفاهم‌نامه بین وزارت نفت و معاونت علمی فناوری

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، تفاهم‌نامه همکاری وزارت نفت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف تدوین برنامه جامع برای توسعه دانش‌بنیان صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بین سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری و جواد اوجی، وزیر نفت امضا شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه شورای سیاست‌گذاری با هدف سیاست‌گذاری کلان توسعه دانش‌بنیان صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و پایش تحقق اهداف تشکیل می‌شود که معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری و معاون ذی‌ربط، وزیر نفت، معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه آب و انرژی و مدیران عامل چهار شرکت اصلی وزارت نفت اعضای این شورا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به‌منظور برنامه‌ریزی و اجرای موضوع این تفاهم‌نامه، هفت کارگروه تخصصی با عناوینی همچون «کارگروه توسعه دانش‌بنیان در حوزه بالادستی نفت و گاز»، «کارگروه توسعه دانش‌بنیان در حوزه پالایش و پتروپالایش»، «کارگروه توسعه دانش‌بنیان در حوزه پتروشیمی»، «کارگروه توسعه دانش‌بنیان در حوزه پایین‌دست گاز»، «کارگروه توسعه دانش‌بنیان در حوزه بومی‌سازی تجهیزات صنعت نفت»، «کارگروه توسعه دانش‌بنیان در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی» و «کارگروه توسعه دانش‌بنیان در حوزه توسعه زیست‌بوم فناوری صنعت نفت» تشکیل خواهد شد و اعضای کارگروه‌های تخصصی شامل مدیران ذی‌ربط و مدیران اصلی شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نفت و مدیران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خواهند بود.

هماهنگی‌های لازم برای تشکیل کارگروه‌های تخصصی یادشده و برگزاری نشست‌های منظم، دریافت مجوز‌های لازم و تأمین زیرساخت‌های فیزیکی و قانونی برای طرح‌های مصوب کارگروه‌ها به‌منظور اجرای طرح‌های فناورانه ذیل برنامه‌های مدون کارگروه‌های تخصصی، حمایت از سازندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان همسو با دریافت گواهینامه کیفیت محصول از نهاد‌های ارزیابی انطباق، تسهیل ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به فهرست بلند (وندورلیست) صنعت نفت با هدف اجرای طرح‌های فناورانه مرتبط با موضوع تفاهم‌نامه، برنامه‌ریزی درباره تأمین و تسهیل اعتبارات مورد نیاز طرح‌های فناورانه مصوب کارگروه‌های تخصصی و حمایت از اجرای قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور در شرکت‌های تابع، هلدینگ‌ها و شرکت‌های خصولتی از جمله تعهد‌های وزارت نفت در این تفاهم‌نامه است.

ارائه تجربه‌ها و الگو‌های اجرایی در همه زمینه‌های تفاهم‌نامه، اطلاع‌رسانی نیاز‌ها و اولویت‌های اعلام‌شده از سوی کارگروه‌های تخصصی، به شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق و انجام اقدام‌های لازم برای رفع این نیاز‌ها از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از ظرفیت‌های موجود نظیر رویداد‌های فناورانه، نمایشگاه ساخت داخل و...، حمایت مادی از طرح‌های فناورانه در چارچوب ضوابط و مقررات قانونی در جهت پوشش ریسک توسعه فناوری و دانش فنی، مشارکت و همکاری در رفع نیاز‌های فناورانه از طریق قانون تولید بار اول (برگزاری مناقصه بدون تشریفات)، همکاری لازم درباره اخذ مجوز و شکل‌گیری شتاب‌دهنده، مرکز نوآوری و صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه تخصصی و حمایت و همکاری‌های لازم برای اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی در چارچوب ضوابط و مقررات از جمله تعهد‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این تفاهم‌نامه است.

برگزاری نشست‌های منظم شورای سیاست‌گذاری و کارگروه‌های تخصصی برای پیگیری موضوع‌های همکاری تفاهم‌نامه، تدوین برنامه‌های عملیاتی از سوی کارگروه‌های تخصصی، دریافت مصوبه‌های قانونی، تدوین تفاهم‌نامه‌ها و شیوه‌نامه‌های اجرایی برنامه‌های مصوب، پشتیبانی لازم از تفاهم‌نامه‌ها و قرارداد‌های امضاشده ذیل مصوبه‌های برنامه‌های کارگروه‌های تخصصی، پایش و ارزیابی عملکرد کارگروه‌های تخصصی از سوی شورای سیاست‌گذاری و ارائه گزارش به مراجع ذی‌ربط از جمله روش‌های اجرایی این تفاهم‌نامه به‌شمار می‌آیند.

درباره موضوع‌هایی که مستلزم صرف هزینه و بار مالی است، هماهنگی‌های لازم از سوی کارگروه‌های تخصصی اشاره‌شده انجام شده است و در شورای سیاست‌گذاری تصویب و منابع مورد نیاز با استفاده از ظرفیت‌های طرفین تأمین می‌شود.

تفاهم‌نامه امضا شده بین وزارت نفت و معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهوری پنج‌ساله خواهد بود و در صورت توافق دو طرف زمان آن قابل تمدید است.

بر اساس این گزارش، همسو با اجرایی شدن این تفاهم‌نامه در صنعت نفت به دستور وزیر نفت «کارگروه توسعه دانش‌بنیان در حوزه بالادستی نفت و گاز» به نمایندگی محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، «کارگروه توسعه دانش‌بنیان در حوزه پالایش و پتروپالایش» به نمایندگی جلیل سالاری، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، «کارگروه توسعه دانش‌بنیان در حوزه پتروشیمی» به نمایندگی مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، «کارگروه توسعه دانش‌بنیان در حوزه پایین‌دست گاز» به نمایندگی مجید چگنی، معاون وزیر نفت در امور گاز، «کارگروه توسعه دانش‌بنیان در حوزه بومی‌سازی تجهیزات صنعت نفت» به نمایندگی وحیدرضا زیدی‌فرد معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، «کارگروه توسعه دانش‌بنیان در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی» به نمایندگی مشترک معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، معاون وزیر نفت در امور گاز و معاون وزیر در امور برنامه‌ریزی و «کارگروه توسعه دانش‌بنیان در حوزه توسعه زیست‌بوم فناوری صنعت نفت» به نمایندگی مشترک معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری و مدیرعامل شرکت ملی نفت تشکیل شد.

در همین حال، مهدی شریف‌زاده، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های آب و انرژی به‌عنوان نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در هفت کارگروه یادشده معرفی شد.

در پایان مقرر شد نمایندگان وزارت نفت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کارگروه‌های تخصصی در اسرع وقت نسخه نهایی آئین‌نامه اجرایی کردن تفاهم‌نامه را تدوین کنند، همچنین نمایندگان دو طرف در کارگروه‌های تخصصی موضوع تفاهم‌نامه، اقدام‌ها و برنامه‌ریزی‌های لازم را با هماهنگی طرف‌ها به‌منظور تدوین سازوکار‌های اجرایی کردن آئین‌نامه و اجرای برنامه‌ها و تحقق بخشیدن به اهداف تفاهم‌نامه، انجام دهند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان طرح ترافیک 1401 آلودگی هوا دعای روز دهم رمضان وزارت نفت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهم نامه همکاری ماه رمضان طرح ترافیک 1401 آلودگی هوا دعای روز دهم رمضان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کارگروه توسعه دانش بنیان در حوزه وزارت نفت و معاونت علمی معاون وزیر نفت در امور شرکت های دانش بنیان شورای سیاست گذاری کارگروه های تخصصی طرح های فناورانه تفاهم نامه پژوهش و فناوری برنامه ریزی کارگروه ها برنامه ها صنعت نفت نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۷۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه توانمندی‌های صادراتی ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) با پیش بینی بازدید بیش از دو هزار و ۵۰۰ تا سه هزار تاجر و بازرگان خارجی از بیش از ۹۰ کشور دنیا قرار است از هشتم تا دوازدهم اردیبهشت ماه امسال در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار شود.

یکی از رویکرد‌های مهم دولت سیزدهم، ارتباط نزدیک و قدرتمند با بخش خصوصی برای صادرات محصولات ایرانی به سایر کشور‌های دنیا است و به طورحتم نخستین گام در تحقق هرچه بهتر این هدف، توسعه روابط اقتصادی و تجاری، معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی به فعالان اقتصادی خارجی و البته شناخت متقابل از ظرفیت‌های کشور‌های دیگر است.

 معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در دولت سیزدهم، قصد دارد همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با در اختیار گرفتن فضایی مناسب، توانمندی‌های صادراتی فناوران نخبه کشورمان در عرصه‌های مختلف در معرض دید بازدیدکنندگان خارجی بگذارد. رویدادی که به طور حتم گشودن دریچه بزرگ صادراتی به روی دانش‌بنیان‌ها خواهد بود.

عرضه هزار و ۵۰۰ محصول دانش‌بنیان در اکسپو ۲۰۲۴

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز عزم خود را جزم کرده است که همچون گذشته همزمان با برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) به‌عنوان بزرگترین نمایشگاه معرفی دستاورد‌ها و محصولات ایرانی، مثل سال‌های گذشته با در اختیار گرفتن فضایی مناسب، توانمندی‌های صادراتی فناوران فعال در شرکت‌های دانش بنیان کشورمان اعم محصولات نوآورانه ایرانی قابل رقابت با محصولات مشابه سایر کشور‌ها در بخش‌های مختلف را در معرض دید بازدیدکنندگان خارجی بگذارد.

محفلی که به گفته معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در آن بسیاری از شرکت‌ها و بازرگانان و تجار خارجی با توانمندی‌ها و قابلیت‌های حداقل ۷۰۰ شرکت دانش بنیان کشورمان از نزدیک آشنا خواهد شد و این رویداد به طورحتم فرصتی برای صادرات محصولات نوآورانه ایران به روی دانش بنیان‌ها خواهد بود.

سید مجتبی قدمگاهی، معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی، نمایشگاه اکسپو ایران را سازمان توسعه تجارت ذیل وزارت صمت هر سال برگزار می‌کند، افزود: این نمایشگاه در واقع ارائه دستاورد‌ها و محصولات ایران برای مجموعه‌های خارجی است و هدف آن بیشتر معرفی و نمایش آخرین دستاورد‌های شرکت‌های ایرانی در این گردهمایی بزرگ است.

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی با بیان اینکه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری سالن A ۳۷ در  سه طبقه را به صورت سالن دائمی و اختصاصی به نمایش محصولات دانش بنیان اختصاص داده است، اظهار داشت: قصد داریم محصولات دانش بنیان کشورمان را در این نمایشگاه با هدف آشنایی و بازدید مهمانان و شرکت‌های خارجی با آخرین دستاورد‌های ایران در حوزه‌های مختلف فناوری به نمایش بگذاریم.

قدمگاهی با بیان اینکه، در این نمایشگاه حدود ۱۵۰۰ محصول نوآورانه به نمایش گذاشته خواهد شد، افزود: اگرچه ظرفیت ایران بیش از این تعداد است، اما درصدی از شرکت‌های تراز اول و مناسب را توانسته ایم برای حضور در این رویداد دورهم جمع کنیم.

۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان در اکسپو ایران حضور خواهند داشت

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ادامه تصریح کرد: حدود ۷۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور ایرانی در نمایشگاه اکسپو ایران ۲۰۲۴ حاضر خواهند بود و آن‌ها می‌توانند دستاورد‌های خود را به بازدیدکنندگان خارجی ارائه کنند.

قدمگاهی یکی از اهداف دعوت از دانش بنیان‌ها برای حضور در این نمایشگاه را ایجاد تسهیلات ارتباطی برای دانش بنیان‌ها در ارتباط با شرکت‌های خارجی برای معرفی محصول خود و همچنین مذاکره و انعقاد قرارداد فروش و همچنین انعقاد تفاهم نامه همکاری با شرکت‌های خارجی عنوان کرد.

وی با بیان اینکه، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در خصوص این نمایشگاه از تجربیات ارزنده‌ای برخوردار است، اضافه کرد: سال گذشته قریب به ۵۰۰ میهمان و شرکت خارجی در اکسپو ۲۰۲۳ حضور داشتند و برآوردمان این است که امسال نیزهمین تعداد مهمان از حوزه‌های مختلف تجاری و تولیدی خارجی در این نمایشگاه حضور یابند.

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ادامه ابراز امیدواری کرد که با برگزاری اکسپو ایران ۲۰۲۴ بتوانیم به صورت هدفمند شرکت‌ها و بازدیدکنندگان خارجی را برای صادرات محصولات ایرانی ترغیب کنیم.

برگزاری جلسات تجاری بین دانش‌بنیان‌های ایرانی و طرف‌های خارجی

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری همچنین در ادامه از برگزاری جلسات B ۲ B و تجاری بین دانش بنیان‌های ایرانی و طرف‌های خارجی همزمان با برگزاری ششمین نمایشگاه اکسپو ایرانی خبر داد.

قدمگانی افزود: این نشست‌های تجاری به موازات بازدید‌های هیئت‌های خارجی در هر کدام از غرفه‌ها در محلی که برای این هدف طراحی شده است در سالن آی هیت برگزار می‌شود و با طراحی انجام شده شرکت‌های فناور هر کدام غرفه خود را به صورت موضوعی در این سالن برپا خواهند کرد.

شناخت خارجی‌ها از توانمندی دانش‌بنیان‌های ایرانی مطلوب نیست

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری همچنین تصریح کرد: امسال مهمانان خارجی می‌توانند در حاشیه برگزاری نمایشگاه اکسپو ایران ۲۰۲۴ از پارک‌های علم و فناوری و همچنین شرکت‌های دانش بنیان بزرگ کشور و خطوط تولید و ظرفیت‌های نوآورانه و فناورانه آن‌ها بازدید کنند.

قدمگاهی در خصوص دلایل دعوت خارجی‌ها به بازدید از مجموعه‌های دانش بنیان کشور توضیح داد: با توجه به تجربیات موجود خارجی‌ها شناخت کافی نسبت به دانش بنیان‌های ایران ندارند و حتی شاید باور اینکه فناوران ایران در این لایه و سطوح بالا به فناوری‌های گوناگون قابل رقابت با شرکت‌های اروپایی دست پیدا کرده اند، سخت باشد.

وی افزود: حتی گاهی مشاهده شده که بازدیدکنندگان خارجی با رویت محصول فناورانه ایرانی به یقین نرسیده اند که محصول مورد نظر در ایران تولید شده، اما هنگام بازدید از خطوط تولید متوجه می‌شوند که از کوچکترین قطعه همچون پیچ تا قطعات فناورانه در بدنه شرکت‌های فناور ایرانی تولید می‌شود.

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ادامه داد: آن‌ها به هنگام بازگشت به کشورشان می‌توانند هر کدام سفیرانی برای معرفی وضعیت واقعی حوزه فناوری ایران باشند.

قدمگاهی همچنین گفت: همچنین در سالن دیگری نیز در نمایشگاه اکسپو ایران ۲۰۲۴ غرفه‌ای مربوط به معاونت توسعه کسب و کار بین المللی و معرفی اقدامات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در کریدور صادرات، باشگاه سرآمدان صادراتی و صندوق توسعه صادرات برپا خواهد شد.

وی افزود: این غرفه در سالنی است که زنجیره‌های ارزش استانی هم توسط وزارت کشور قرار است معرفی شود و ما از این فرصت استفاده خواهیم کرد برای اینکه زنجیره ارزش صادراتی استانی را از درگاه‌ها و پایگاه‌های صادراتی خودمان در سراسر دنیا به یک شبکه تبدیل و آن‌ها را به دنیا معرفی کنیم.

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که برای چند کشور خارجی جهت حضور در اکسپو ایران ۲۰۲۴ دعوت نامه ارسال شده است، گفت: سازمان توسعه تجارت به صورت ویژه‌تر پای کار است و از کشور‌های مختلف دعوت به عمل آورده است. ما هم به نوبه خود در معاونت علمی دعوت نامه برای چندین کشور ارسال کرده ایم.

قدمگاهی افزود: بر اساس هماهنگی به عمل آمده و فعال کردن نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشور‌ها مختلف، آن‌ها متناسب با حوزه کاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و دانش بنیان‌ها که علم و فناوری است، مهمان دعوت کرده‌اند ضمن اینکه پایگاه‌های صادراتی را هم به صورت هدفمند را نیز برای حضور این مهمانان درگیر کرده‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برپایی پاویون دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه پزشکی ویتنام ۲۰۲۴
  • شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند
  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • عرضه توانمندی‌های صادراتی ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • نمایش توانمندی‌های صادراتی نخبگان کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد