Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@00:23:02 GMT

سرانه فضای سبز کاشان یک چهارم استاندارد دنیاست

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۷۸۴۶۷

سرانه فضای سبز کاشان یک چهارم استاندارد دنیاست

گروه استان‌ها- منابع طبیعی تجدیدپذیر کاشان در معرض خطر قرار دارد و از این رو لازم است تا اقدامات لازم در زمینه حفظ و توسعه آن به کار گرفته شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  کاشان ، منابع طبیعی تجدیدشونده اگر به صورت علمی و درست استفاده شوند همواره باقی می‌ماند در حالی که این روزها منابع طبیعی تجدید به علل‌های مختلف بیشتر از گذشته مورد تعرض قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه منابع طبیعی تجدیدپذیر در کاشان به دلیل نبود آگاهی، فقر فرهنگی و مالی و منافع شخصی برخی افراد سودجو مورد تعرض قرار گرفته است و به نوعی دغدغه و نگرانی را نسبت به از دست رفتن تعادل مصرف و جایگزینی در آنان به وجود آورده است.

این اقدامات به نوعی تیشه زدن بر ریشه این نوع منابع است و خسارات ناشی از این اقدامات نادرست گاها غیرقابل جبران است در حالی که منابع طبیعی تجدیدپذیر منشاء حیات و سرآغاز فعالیت‌ها است اما خطر نابودی در آینده آنان را تهدید می‌کند.

 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان در این باره در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان با بیان اینکه شهرستان کاشان دارای 360 هزار هکتار مراتع، 15هزار هکتار جنگل دست کاشت و طبیعی و 15هزاز هکتار بیابان و کویر است، اظهار داشت: طرح‌های متنوعی در این زمینه اجرا شده به نحوی که سه هزار و 700 هکتار از وسعت شهرستان کاشان را جنگل‌های دست کاشت تشکیل می‌دهد.

محمدمهدی شریفی با بیان اینکه گونه قالب مراتع کاشان دِرمَنه و گون است، افزود: ما به صورت موروثی گنجینه‌ای ارزشمند را به ارث بردیم اما با توجه به شرایط در پیش رو به علل مختلف از جمله دخالت انسان و عوامل طبیعی لازم است منابع طبیعی را افزایش دهیم چراکه جمعیت منطقه کاشان رو به افزایش و نزولات آسمانی و پوشش گیاهی رو به کاهش است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کاشان با بیان اینکه مباحث مدیریتی نیاز به تجهیزات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری است، ابراز داشت: تحقق این مهم نیازمند اعتبارات لازم است که به دلیل کمبود اعتبارات به صورت شایسته اقدامات لازم صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه با تمامی محدودیت‌ها طی سه سال گذشته 200 میلیارد ریال طرح‌های آبخیزداری اجرا شده است، گفت: با اجرای این طرح‌ها پنج میلیون مترمکعب آب پشت بندهای آبی اضافه شود و پروژه جنگل‌کاری با کاشت 300هزار درخت بادام کوهی و اضافه شدن 30 مترمربع به سرانه فضای سبز از جمله اقدامات صورت گرفته است.

شریفی با بیان اینکه نگهداری درخت از درخت کاری مهمتر است، تصریح کرد: عرصه بیابانی کاشان نسبت به آران و بیدگل کمتر است و از این رو اقدام به ایجاد کمربند سبز کردیم و از سوی دیگر پروژه 200هکتاری اکالیپتوس با کاشت 125هزار درخت در دست اقدام است.

شهردار یزد: فضای سبز ادارات در اختیار شهروندان قرار گیردبحران فرونشست بیخ گوش پایتخت/ مصرف نصف آب‌های زیرزمینی تهران برای آبیاری فضای سبزمتوسط سرانه فضای سبز در اراک فراتر از 26مترمربع است

وی با بیان اینکه عرصه طبیعی حاضر متعلق به نسل‌های آینده است، تاکید کرد: سرانه فضای سبز کاشان یک چهارم استاندارد دنیا است و در صورت عدم مشارکت همگانی و عدم فرهنگ‌سازی در حفظ منابع طبیعی می‌تواند آثار سوء به دنبال داشته باشد.

رضا دهقانی در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه منابع طبیعی از جمله منابعی هستند که در ایجاد آن انسان‌ها نقشی ندارند، اظهار داشت: این منابع به دو دسته تجدیدناپذیر و تجدیدپذیر یا پایدار تقسیم می‌شود که در صورت استفاده علمی و درست تا سالیان متمادی قابل بهره‌برداری هستند.

وی ضمن اشاره به خشک شدن دریاچه ارومیه به عنوان بزرگترین دریاچه آب شور افزود: یک سانتی متر خاک برای تولید آن 300 سال زمان نیاز دارد و از این رو ارزش منابع طبیعی تجدیدپذیر تا به حدی اهمیت دارد که باید اقدامات موثر در زمینه مدیریت مصرف آن صورت پذیرفت.

عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان ضمن اشاره به تراژدی منابع عام ابراز داشت: این تراژدی متاسفانه در کشور ما شروع شده است در حالی که 11 اقلیم از 13 اقلیم شناخته شده در کشور وجود دارد و این موضوع نشان از تنوع اقلیمی کشور است.

وی با بیان اینکه به واسطه کاهش نزولات آسمانی کاشان در وضعیت خطر قرار دارد، گفت: متاسفانه قدردان 6 میلیون هکتار از جنگل‌های بلوط کشور نیستیم در حالی که بلوط درختی است که سال‌ها عمر می‌کند اما برای مصارفی نظیر ذغال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دهقانی با بیان اینکه خوشبختانه مردم در زمینه حفظ منابع طبیعی دغدغه دارند، تصریح کرد: حفظ این عرصه‌های طبیعی مستلزم نزولات آسمانی است اما بین استفاده پوشش گیاهی از نزولات آسمانی و منابع آبی ارتباط وجود دارد.

وی با بیان اینکه هر گونه مداخله در طبیعت یک سری آثار سوء به دنبال دارد، تاکید کرد: فعالیت غیراصولی معادن یکی از این مداخلات است و از این رو لازم است در این زمینه مدیریت ویژه‌ای به کار گرفت.

انتهای پیام/801/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: منابع طبیعی تجدیدپذیر سرانه فضای سبز نزولات آسمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۸۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان مازندران - منطقه نوشهر در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: دامداران از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع خودداری کنند.

در این اطلاعیه آمده است:
از کلیه مرتعداران و دامداران استان مازندران درخواست می‌شود در عمل به تکالیف قانونی خود با مامورین منابع طبیعی همکاری کرده و موجبات پایداری و سلامت مراتع و رونق بخشی به تولید را فراهم کنند.

بدین منظور رعایت موارد ذیل الزامی می‌باشد:

۱_ از کوچ و چرای زودرس دام در مراتع اجتناب گردد.


۲_ از چرای دام مازاد و بیش از ظرفیت مندرج در پروانه چرا و طرح مرتعداری جدا" خودداری گردد.


۳_ دامدارانی که فاقد پروانه چرای دام می‌باشند به هیچ وجه حق تعلیف و گسیل نمودن دام به مراتع را ندارند.

کلیه دامداران و فرزندان آنها که از مزایای خروج دام از جنگل بهره‌مند شده اند، حق استفاده از مراتع را ندارند.

عدم رعایت موارد فوق توسط دامداران تخلف محسوب شده و در صورت مشاهده و تکرار آن برابر ضوابط و مقررات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با افراد متخلف برخورد خواهد شد.

دیگر خبرها

  • چند خبر از شهرستان های نیشابور، بردسکن و فریمان
  • کسب رتبه دو کشوری در شاخص بی دردی زایمان طبیعی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • ثبت بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در البرز
  • سرانه فضای ورزشی مدارس اردبیل ۲.۵ برابر شد
  • مسجد و فرهنگسرا را چرا داخل پارک می‌سازند؟/ تهران خشک به بوستان نیاز دارد
  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • بازداشت عامل تیراندازی به ماموران منابع طبیعی مازندران
  • کشف ۳ تن چوب قاچاق در سوادکوه
  • ۶۰ هکتار به سرانه فضای سبز شهر سنندج افزوده می‌شود