Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@04:24:05 GMT

اوپک ۵۷ هزار بشکه در روز تولید خود را افزایش داد

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۷۹۵۲۶

اوپک ۵۷ هزار بشکه در روز تولید خود را افزایش داد

کشورهای عضو اوپک روی هم رفته ۲۸.۵۶ میلیون بشکه در روز نفت در ماه مارس تولید کرده‌اند که تنها ۵۷ هزار بشکه در روز بیشتر از ماه قبل‌ بوده است. - اخبار اقتصادی -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اویل پرایس، افزایش تولید نفت اوپک در ماه مارس تنها 57 هزار بشکه در روز بیشتر از ماه قبل‌از آن بوده است. کشورهای آفریقایی عضو اوپک برای تولید بیشتر نفت خام با مشکل مواجه هستند که تا حدی افزایش تولید اعضای خاورمیانه این گروه را کم‌رنگ می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش ماهانه اوپک از بازار نفت، تمام 13 عضو این گروه از جمله لیبی، ایران و ونزوئلا که از قرارداد اوپک پلاس معاف شده‌اند، 28.56 میلیون بشکه در روز نفت در ماه مارس تولید کرده‌اند که تنها 57 هزار بشکه در روز نسبت‌به ماه فوریه افزایش دارد.

تولید نفت بیشتر در سه تولیدکننده عرب حاشیه خلیج‌فارس یعنی عربستان، کویت و امارات افزایش‌یافته و تولید لیبی، نیجریه و کنگو پایین آمده‌است.

دبیرکل اوپک: نمی‌توانیم توقف صادرات نفت روسیه را جبران کنیمنیجریه: اوپک هیچ ظرفیت مازادی برای افزایش تولید ندارد

عربستان‌سعودی تولید خود را 54 هزار بشکه در روز در ماه مارس افزایش داده و به 10.262 میلیون بشکه رسانده‌است، این در حالی است که سهمیه عربستان برای تولید در این ماه طبق قرارداد اوپک پلاس برابر با 10.331 میلیون بشکه در روز است. تولید امارات 23 هزار بشکه در روز افزایش‌یافته و به 2.983 میلیون بشکه رسیده‌است. سهمیه این کشور طبق قرارداد اوپک پلاس برابر با 2.976 میلیون بشکه در روز است. کویت هم تولید خود را 25 هزار بشکه در روز بالا برده و به 2.639 میلیون بشکه رسید رسانده‌است که کاملاً مطابق با سهمیه آن طبق قرارداد اوپک پلاس است.

درحالی‌که تولیدکنندگان حاشیه خلیج‌فارس کم‌وبیش به سهمیه‌های خود پایبند بوده‌اند، تولیدکنندگان آفریقایی مثل نیجریه، کنگو و آنگولا با کاهش تولید مواجه هستند. تولید نیجریه 24 هزار بشکه در روز پایین آمده و به 1.354 میلیون  بشکه رسیده‌است. درحالی‌که طبق سهمیه اوپک پلاس می‌تواند 1.718 میلیون بشکه در روز تولید کند.

 اوپک رشد عرضه نفت تولیدکنندگان غیراوپک را در سال جاری میلادی 300 هزار بشکه در روز پایین آورده و 2.7 میلیون بشکه در روز اعلام کرده‌است که بیشتر مربوط می‌شود به کاهش 530 هزار بشکه‌ای تولید روزانه روسیه. اوپک همچنین پیش‌بینی خود از رشد تولید نفت خام آمریکا را 260 هزار بشکه در روز بالا برده‌است.

انتهای پیام/26

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میلیون بشکه در روز قرارداد اوپک پلاس هزار بشکه در روز ماه مارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۹۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکتشافات جهانی نفت و گاز سقوط کرد

اکتشافات جهانی نفت و گاز در سال میلادی گذشته، به معادل ۵ میلیارد بشکه نفت کاهش و همزمان، هزینه‌های اکتشاف نزدیک به دو برابر افزایش یافت.

به گزارش ایسنا، گزارش مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) که توسط خبرگزاری آنادولو نقل شده است، نشان می‌دهد ۶۰ درصد از پنج میلیارد بشکه، اکتشاف نفتی جدید و مابقی آن، اکتشافات گازی بوده است.

این پنج میلیارد بشکه در مقایسه با معادل ۱۰.۵ میلیارد بشکه نفت اکتشاف شده در سال ۲۰۲۲، کاهش نشان می‌دهد و استدلال‌های اوپک را تائید می‌کند که با وجود رشد تقاضا، صنعت نفت و گاز به میزان کافی در تولید، سرمایه گذاری نمی‌کند. اوپک، علت این روند را دلسردی سرمایه‌گذاری از مواضع آژانس‌های پیش‌بینی‌کننده و دولت‌های حامی گذار انرژی، می‌داند.

مشکل هزینه هم احتمالا در کاهش نرخ سرمایه گذاری موثر بوده است. مجمع کشورهای صادرکننده گاز گزارش کرد هزینه اکتشاف معادل هر بشکه نفت در سال ۲۰۲۳ برای گاز طبیعی، به ۵.۳۰ دلار در مقایسه با ۲.۶۰ دلار در سال ۲۰۲۲، افزایش یافت.

طبق گزارش  این گروه، هزینه‌های اکتشاف برای نفت هم به طور قابل توجهی افزایش یافته و از ۳.۵۰ دلار معادل هر بشکه نفت در سال ۲۰۲۲، به ۸.۸۰ دلار معادل هر بشکه نفت صعود کرده است که می‌تواند به دلیل انجام بیشتر اکتشافات جدید در بلوک‌های فراساحلی در آب‌های عمیق باشد.

اطلاعات مجمع کشورهای صادرکننده گاز نشان می‌دهد ۴۱ درصد از اکتشافات جدید در سال میلادی گذشته، در آب‌های فوق عمیق و ۳۰ درصد دیگر در قسمت آب‌های عمیق انجام شده است.

از نظر توزیع جغرافیایی اکتشافات جدید، بزرگترین بخش از اکتشافات جدید در سال ۲۰۲۳، در آسیا با ۳۲ درصد انجام شد و پس از آن آمریکای لاتین (۲۱ درصد) در جایگاه دوم و اروپا و آفریقا هر کدام با ۱۱ درصد، مشترکا در رتبه سوم قرار گرفتند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، افزایش هزینه‌های اکتشاف و چالش‌های موجود در یافتن منابع جدید نفت و گاز، ممکن است باعث کاهش رشد سرمایه‌گذاری در این بخش شود و نگرانی‌هایی را که اکنون به طور منظم توسط اوپک از کسری ساختاری در حال ظهور در بازارهای نفت ابراز می‌شود، تشدید کند، در حالی که تقاضا برای نفت همچنان در مسیر رشد قرار دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اکتشافات جهانی نفت و گاز سقوط کرد
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • کلیات جدول ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • جدول هزینه‌های متفرقه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳
  • کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟