Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@12:15:23 GMT

از طبخ نان تا حلوای اوماج و کنجدی

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۰۴۴۳

از طبخ نان تا حلوای اوماج و کنجدی

مردم شهرستان گرمسار از گذشته‌ها تا کنون با گرامیداشت ماه مهمانی خدا، خود را برای استفاده هرچه بهتر از برکت این ماه عزیز آماده می‌کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پریسا صبوری، مدیر موزه اقوام شهرستان گرمسار در گفتگو با خبرنگار مرآت، ضمن تشریح آداب و رسوم مردم شهرستان گرمسار در ماه مبارک رمضان گفت: از دیر باز در شهرستان گرمسار با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان با همیاری و تعاون، بانوان هر محله در روستاها، شروع به پخت نان برای مصرف خانوار در طول ماه مبارک می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها هر روز مبادرت به پخت نان برای یک خانواده درمحله خود می‌کردند و به این صورت امر سخت پخت نان برای مصرف یک ماه را در عرض یک هفته تا شروع ماه مبارک و با همکاری یکدیگر به پایان می‌رساندند.

مدیر موزه اقوام شهرستان گرمسار با توصیف روحیه احسان در میان مردمان این بوم، بیان کرد: در گرمسار از قدیم تا به امروز بر این باور بوده‌اند که هیچ سفره‌ای با برکت‌تر از سفره ما رمضان نیست و ساکنین یه محله و یا کوچه به خصوص در ایام گذشته عادت داشتند تا از آنچه برای افطار برای خود آماده می‌کردند برای همسایگان و خویشان خود ببرند تا در این میان اگر همسایه یا خویشاوند نیازمندی دارند با این کار زیبا و آبرومندانه، از افطاری مقوی و مناسبی بهره‌مند شود.

وی در ادامه افزود: در این دیار مادران و مادربزرگ‌ها بر این باور بوده و هستند که آنچه در ماه مبارک خورده می‌شود باید از انرژی و قوت خوبی برخوردار باشد و بقول خودشان «قوت دلشان» باشد به‌طور مثال پای ثابت سفره‌های افطار، آش‌های مقوی مانند آش بلغور بوده است. همین‌طور از خوردنی‌های مغذی مانند رنگینک و غذایی فرنی شکل، برای سفره افطار بهره می‌ بردند.

صبوری در ادامه به معرفی سایر خوردنی‌های سفره افطار در این شهرستان پرداخت و عنوان کرد: در صورت تقارن ماه مبارک مقارن با فصل سرما، حلواهایی مانند حلوای اماج و حلوای کنجدی پخته و مصرف می‌شد. البته در بیابانک هنوز هم حلوای کنجدی را که ماندگاری خوبی هم دارد؛ مصرف می‌کنند. در گذشته گولاچ به‌ عنوان خوردنی شیرین بعد از افطار و به‌جای زولبیا و بامیه کنونی، پخته و مورد مصرف قرار می‌گرفت.

مدیر موزه اقوام شهرستان گرمسار ضمن تأکید بر شرکت مردم در مراسمات ماه مبارک از قدیم الایام تاکنون بیان کرد: در گذشته جزء خوانی قرآن و مراسم احیای شب‌های قدر در منزل بزرگترها و یا در مسجد برگزار می‌شد اما امروزه این مراسمات عموماً در زینبیه‌ها و مساجد برگزار می‌شود  و همچنین بنا بر باور قدیمی مردم که شب عید فطر هر کجا مهمان باشند، فطریه بر گردن میزبان است؛ شب آخر ماه مبارک مهمانی افطار برگزار نمی‌شد و همه در منزل خودشان می‌ماندند.

وی به توصیف رسوم عید فطر در این شهرستان پرداخت و اظهار کرد: اگر در اقوام و خویشاوندان خانواده داغداری وجود داشت که بیش از 40 روز از مرگ عزیزشان می‌گذشت؛ بزرگترهای خاندان حنا درست می‌کردند و یا لباسی نو برای خانواده متوفی می‌بردند و آن‌ها را از سوگ در می‌آوردند.

صبوری در ادامه تصریح کرد: با توجه به این که عید جز فطر بزرگترین اعیاد مسلمین است؛ خانواده‌های صاحب عزا از صبح سفره‌ای پهن کرده و در آن خوراکی‌هایی مانند شیر برنج، حلوا، نان، پنیر، سبزی و چای گذاشته و از مهمانانی که به منظور تسلی خاطرشان می‌آمدند؛ پذیرایی می‌کردند و همچنین مردم برای روز عید فطر نان‌هایی به نام نان کیلایی که نوعی نان پخته شده با دنبه بود و نان قندی درست و صبحانه روز عید را با خوردن نان جدید آغاز می‌کردند.

مدیر موزه اقوام شهرستان گرمسار با شرح رسم عیدی بردن برای نوعروسان خاطر نشان کرد: اگر دختری نامزد کرده بود و به اصطلاح قولش را گرفته بودند، روز عید فطر مادر داماد ته‌چین درست کرده و به عنوان ناهار با بزرگان خاندان داماد به همراه یک تکه لباس و یا طلا برای خانواده عروس برده و خودشان هم برای ناهار در خانه عروس می‌ماندند و به این شکل مراسم عید دیدنی و عیدی بردن برای عروسشان را به جا می‌آوردند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ماه مبارک عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۰۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تبریک روز معلم + پوستر و عکس نوشته

تبریک روز معلم با پیام ادبی، اس ام اس، پیامک، وضعیت، عکس پروفایل، عکس نوشته، پوستر، شعر، استوری، تبریک رسمی و همچنین جملات و متن های زیبا در مورد روز معلم برای تبریک به معلمان مرسوم است.

به گزارش ایمنا، روز معلم مصادف با شهادت استاد مرتضی مطهری در ایران گرامی داشته می‌شود.

تاریخ روز معلم در سال ۱۴۰۳ روز معلم در ایران مصادف با شهادت استاد مرتضی مطهری و برابر با چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ است. روز معلم در تقویم قمری برابر با ۲۲ شوال ۱۴۴۵ و در تقویم میلادی برابر با اول می ۲۰۲۴ است.

معلم گرامی از تو تشکر می‌کنم برای هدایت ما

و از اینکه بهترین راه را برای ساختن امروزمان نشان دادی

تویی که ما را از «هیچ» به «همه چیز» رساندی

شاگرد کوچک شما

روز معلم مبارک باد

فروغ صبح دانایی

انیس روز نادانی

چگونه پاس دارم تو را؟

اینک که می‌دانم خدا هم نیز چون من تو را بسیار دوست می‌دارد

من هم چون خدایم تو را دارم

با سپاس بی‌حد

روزت مبارک معلم من

عارفان علم عاشق می‌شوند

بهترین مردم معلم می‌شوند

عشق با دانش متمم می‌شود

هر که عاشق شد معلم می‌شود

پیشاپیش روز معلم بر تمام معلم‌های عزیز و دوست داشتنی مبارک باد

یک پدر بخشنده آب و گل است

یک پدر روشنگر جان و دل است

لیک اگر پرسی کدامین برتر است

آنکه دین آموزد و علم یقین

روز معلم بر همه معلمان مبارک باد

نمی‌دانم کدامین جمله را برای توصیف محبت‌هایتان بنویسم

نمی‌دانم چگونه شما را توصیف کنم

معلمی از جنس بلور، آسمانی و مهربان، چقدر زیبا واژه‌ها را آسمانی می‌کنید.

شاگرد کوچک شما

ای باغبان دل‌ها!

دل را به تو سپردم

سیراب کن ز علمت کویر تشنه‌ام را

بعدش بکار درخت پر بار مهربانی تا باران ببارد بر بوستان دل‌ها

جاری شود چو خونی در جان بی‌توان‌ها…

روزت مبارک آموزگار بزرگوار

تا خدا بوده و هست معلم بوده و هست و هر روز روز معلم هست

معلمی هنر است عشقی است آسمانی

روزت مبارک

ممتاز و نمونه شدن برای یک سال است

و ماندگار شدن برای یک عمر؛

سلام بر معلمی که هر سال نمونه است و یک عمر ماندگار

معلم عزیزم روزت مبارک که جهانی از نور تو مبارک گشته است

بر جام عطش نوشت و بی‌تابم کرد

در ساحل شب چراغ مهتابم کرد

این روح زلال عشق در مهر کلاس

از چشمه نور علم سیرابم کرد

روزت مبارک معلم

ای معلم تو را سپاس: ای آغاز بی پایان

ای وجود بی کران، تو را سپاس

ای والا مقام، ای فراتر از کلام، تو را سپاس

ای که همچون باران بر کویر خشک اندیشه‌ام باریدی

روزت مبارک

کد خبر 747744

دیگر خبرها

  • تصویری پنجاه ساله از زحمت و تلاش؛ روز کارگر مبارک + عکس
  • تصادف کامیون و تیبا در محور گرمسار به سرخه ۶ مصدوم داشت
  • تبریک روز معلم به همکار با ۴۰ متن ادبی، زیبا و رسمی
  • روز معلم ۱۴۰۳ + پیام، متن و عکس نوشته تبریک
  • پیام تبریک روز معلم + پوستر و عکس نوشته
  • کشاورزی حفاظتی در گرمسار به هزار هکتار افزایش می‌یابد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • پیام تبریک روز کارگر ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری
  • شور و هیجان وصف ناشدنی در مسابقات کشتی نونهالان استان سمنان
  • نیمی از پرونده‌های قضایی گرمسار الکترونیکی شد