Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- بوشهر، محمدامین خلجی: امروزه کشاورزی و باغداری به‌ عنوان یکی از ارکان مهم در تولید مواد خوراکی و حتی مورد استفاده در صنایع گوناگون، با ایجاد اقتصادی کشت محور، نقش چشم‌گیری در استحکام زیربنای اقتصادی کشورها دارد، بنابراین توجه به زیرساخت‌ها و نیازها در این حرفه حیاتی از کلیدی‌ترین وظایف هر دولت و فعالان در این عرصه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گسترش فناوری‌های نوین در علم زراعت، محققان در تلاش هستند تا همواره بهینه‌ترین سطح مورد نیاز برای کشت محصولات کشاورزی را ایجاد کنند تا با کم‌ترین هزینه و صرف انرژی، بیش‌ترین بازدهی در هر کشت و برداشت حاصل شود.

بستر کشت هیدروپونیک به بستری جایگزین خاک و فاقد بیماری‌های خاکزاد برای کشت و پرورش گیاهان اطلاق می‌شود؛ در این بستر خصوصیات جذب و نگهداری آب جهت افزایش کارایی و بهره‌وری بهتر از این مایع حیات ارتقا می‌یابد.

ابتکار خلاق جوانان بوشهری

این موضوع در استان ما از این‌ جهت بسیار مهم است که کشاورزان با کمبود آب دست‌وپنجه نرم می‌کند. در همین راستا جوانان بوشهری با اتکا به علم و فناوری بومی توانستند نمونه داخلی بسترهای کشت هیدروپونیک را با استفاده از ضایعات نخیلات تولید کنند.

شرکت دانش‌بنیان مهر آفرین از مجموعه شرکت‌های فناور پارک علم و فناوری خلیج‌فارس بوشهر است که در سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را در زمینه محصولات کشاورزی با مدیریت عیسی مشایخی آغاز و هم اکنون تولیدات آن‌ها جایگزین موفقی برای بسترهای وارداتی(کوکوپیت) به شمار می‌آید؛ این مجموعه در شهر بادوله از توابع شهرستان دشتی فعالیت می‌کند.

 جذب مطلوب و نگهداری بهینه آب

عیسی مشایخی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مهر آفرین با تاکید بر اینکه بستر تولیدی آن‌ها جایگزین مناسبی برای بستر کشت وارداتی از کشورهای هند و سریلانکا است، گفت: در شرکت ما محصول بستر هیدروپونیک با برند تجاری EasaSoil  و نام محصول toppeat تولید می‌شود.

وی افزود: از ویژگی‌های منحصربه‌فرد بستر toppeat  خاصیت جذب مطلوب و نگهداری بهینه آب است؛ همچنین به دلیل تولید این محصول در استان بوشهر، فاقد بذر علف‌های هرز ناشناخته بوده که گاهی در بسترهای وارداتی مشاهده شده و از طرفی با عنایت به شرایط خاص تولید، فاقد هرگونه عوامل بیماری‌زای خاکی است. محصول ما این امکان را برای بهره‌برداران این بخش فراهم کرده تا بتوانند با استفاده کم‌تر از سموم و کاهش هزینه‌های مرتبط با آن، تولیدی بی‌دغدغه و آسان‌تر داشته باشند.

محصولات تولیدی این شرکت برای استفاده در کشت‌های خانگی، فضای سبز و کشاورزی حرفه‌ای تولید و بخش عمده‌ای از نیاز تولیدکنندگان نشا (نهال یا گیاهچه هر نوع محصول زراعی و باغی) داخلی را برطرف می‌کند. همچنین در تلاش هستند تا در سال جدید، محصولات خود را به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صادر کنند.

 ۶ میلیون نفر درخت خرما در استان بوشهر

مدیرعامل این شرکت درباره اینکه این محصولات از ضایعات نخیلات تولید می‌شود نیز گفت: در استان بوشهر بالغ بر ۶ میلیون نفر درخت خرما موجود است که هر درخت به طور متوسط سالیانه مقدار قابل‌ توجهی از شاخ‌وبرگ و سایر اجزای جانبی هرس شده داشته و تا به‌ حال این مواد دور ریخته و معمولاً سوزانده می‌شد؛ این عمل علی‌رغم از دست‌دادن مواد زیستی کاربردی نخیلات و تولید آلاینده‌ها، در برخی موارد موجب آتش‌سوزی گسترده و ایجاد خسارت در برخی از باغ‌ها می‌گردید.

این شرکت با به‌کارگیری فناوری‌های زیستی، علاوه بر ایجاد امنیت زیست‌محیطی، باعث فراهم شدن بستر اشتغال مستقیم برای ۱۰ نفر (راننده، کارگران کارگاهی، کارگران جمع‌آوری مواد اولیه و نیروهای تکریب نخیلات) و به‌صورت غیرمستقیم برای حداقل ۲۵ نفر شده است.

جلوگیری از خروج ۱۱ میلیون دلار ارز کشور

مشایخی با اشاره بر جلوگیری از خروج ارز، تصریح کرد: با تولید سالانه ۲۰ هزار تن بستر، باعث صرفه‌جویی در خروج ارز جهت واردات بسترهای مشابه خواهیم شد؛ در این بازار به‌ازای واردات هر یک تن محصول بهایی معادل ۵۶۰ دلار صرف شده که در مقیاس تولید ۲۰ هزارتنی در یک سال، از خروج بیش از ۱۱ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می‌شود.

 

مشایخی ضمن تشکر از مسؤولین مربوطه و درخواست حمایت‌های همه‌جانبه برای تولید و صادرات، اضافه کرد: مجموعه ما عضو پارک علم و فناوری خلیج‌فارس استان بوشهر در مرکز رشد شهرستان دشتی در حال فعالیت است؛ مجموعه پارک علم و فناوری در هدفمند کردن تولیداتمان، بازاریابی، چگونگی بسته‌بندی و ارتباط با مشتریان، مشاوره‌های مفید و مؤثری را ارائه و هماهنگی‌های لازم برای برگزاری جلسات با متولیان امر در حین تولید، جهت رفع مشکلات تولید را انجام داده است.

به گزارش فارس، امید است در سال جدید و برای تحقق شعار تولید دانش‌بنیان، دستگاه‌های دولتی تلاش جدی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در جهت تولید و رفع نیاز داخلی به کار ببندند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کشت محصولات کشاورزی خاک کشت جوانان بوشهری علم و فناوری استان بوشهر دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۱۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور ایرانی برای خودروی ایرانی

به گزارش همشهری آنلاین، تولید موتور خورجینی ۴ لیتری با این حجم بالا که مناسب خودروهای شاسی‌بلند و آفرودی است می‌تواند شرکت‌های خودروسازی داخلی را برای تولید این مدل‌ها بی‌نیاز کند.

محصولی کاملا دانش‌بنیان

تیم سازنده این موتور، متشکل از حدود ۴۰متخصص و عضو هیأت‌علمی دانشگاه‌های برتر ایران و جهان هستند که حضور این افراد نشانه اهمیت بالای تولید چنین قوای محرکه‌ای است. این تیم بیش از ۳سال پیش با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتورهای ۶سیلندر گام گذاشتند و در نتیجه موفق شدند این محصول باکیفیت در سطح استاندارد جهانی را منطبق با روزآمدترین طراحی، تولید و مورد آزمایش قرار دهند.

توان تولید انبوه

روح‌الله دهقانی، معاون علمی رئیس‌جمهوری در رونمایی از این دستاورد مهم دانش‌بنیان گفت: «قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملا راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی‌سازی و تولید آن گام برداشته‌اند». او افزود: «امروز توانمندی تولید موتور ۶سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴هزار سی‌سی دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید و امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه‌ افتاده، با قوت ادامه پیدا کند و به‌زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.»

توانمندسازی خودروسازی بومی

بومی‌سازی محصولاتی مانند موتور ۶سیلندر خورجینی ۴لیتری، ازجمله فناوری‌های راهبردی‌ و کلیدی‌ است که می‌تواند منجر به ساخت دیگر محصولات بومی شود. صنعت خودروسازی کشور نیز با تکیه بر توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند با ارتقای سطح تولیدات خود، زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود. دهقانی با تأکید بر این موضوع گفت: «معاونت علمی به‌عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را برعهده گرفته است.»

بیشتر بخوانید:

خودروهای برقی این شرکت گوشی ساز با قیمت قبل به‌روزرسانی شد توجه به نیاز کشور

کلید پروژه ساخت موتور ۶سیلندری با توجه به نیاز کشور از سوی پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف زده شد. طبق تخمین این شرکت دانش بنیان، نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود ۱۰هزار خودرو تخمین زده شده است و با درنظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰هزار عدد نیز می‌رسد. برای پیشبرد این پروژه از حدود ۱۳۰موتور بنزینی الگوبرداری شد و دستاورد ۱۳سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و درنهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی ۶سیلندر، انتخاب و پس از چند سال تلاش، نخستین نمونه از این موتور ساخته شد.

کد خبر 847304 برچسب‌ها روح‌الله دهقانی فیروزآبادی تکنولوژی (فناوری) دانش بنیان خودرو - ایرانی

دیگر خبرها

  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان ‌محقق می‌شود
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی