Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به مرمت و بازسازی کاروانسرای سنگی زنجان، گفت: این بنا با هزینه‌ای بالغ بر هفت میلیارد تومان بازسازی شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حجت‌الاسلام مختار کرمی در جمع خبرنگاران با اشاره به مرمت و بازسازی "کاروانسرای سنگی زنجان" اظهار کرد: با توجه به شرایط اضطراری، مرمت و بازسازی کلی این بنا لازم و ضروری بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه کاروانسرای سنگی یک اثر تاریخی به شمار می‌رود، افزود: این اثر یک موقوفه بوده و تحت تملک اداره اوقاف و تحت نظارت کارشناسان معاونت میراث فرهنگی مرمت می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به اینکه برای مرمت و بازسازی اساسی کاروانسرای سنگی زنجان بالغ بر هفت میلیارد تومان اعتبار، هزینه شده است، خاطرنشان کرد: بخش اعظمی از بودجه مورد نیاز برای این پروژه از سوی سرمایه‌گذار بخش خصوصی تأمین شده است و بخشی نیز از محل اعتبارات این اداره کل و موقوفه تأمین شده است.

وی ادامه داد: هم اکنون این بنا با کاربری رستوران سنتی و تاریخی در حال بهره‌برداری و خدمت‌رسانی است و پس از ماه مبارک رمضان به صورت رسمی افتتاح خواهد شد.

حجت‌الاسلام کرمی بدنه‌سازی، بندکشی بین آجرها، تعویض نورگیرها، مرمت آجرهای فرسوده، کف‌سازی، اجزای کانال‌کشی، استحکام‌بخشی پی و طاق‌ها، اندود طاق‌های داخلی، ساماندهی تأسیسات مکانیکی و برقی، استحکام‌بخشی و عایق‌کاری کلی بنا، تسطیح و بهسازی حیاط، تعویض همه درب‌ها و نوسازی کلیه تأسیسات برقی و آبی و سرمایشی و گرمایشی، اجرای گرمایش از کف و سبک‌سازی بنا را از جمله اقدامات مرمتی در بنای تاریخی کاروانسرای سنگی اعلام کرد.

وی ادامه داد: طی این مراحل سعی شد ظاهر اولیه بنا به هیچ وجه تغییر نکرده و حتی برخی خصوصیات از بین رفته بنا نیز مثل محل بستن اسب‌ها در زمانی که این محل به عنوان کاروانسرا استفاده می‌شد دوباره احیا شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه مصالح به کار گرفته شده در این کاروانسرا بیشتر از سنگ بوده و به همین دلیل به کاروانسرای سنگی شهرت یافته است، ادامه داد: بیشتر کاروانسراهایی که در این مسیر احداث شده‌اند، سنگی هستند.

وی با تاکید بر اینکه کاروانسراها به‌عنوان آثار ملی موقوفه بخشی از هویت گذشتگان و نحوه زندگی آن‌ها را به نسل‌های حاضر و آینده معرفی می‌کنند و از ارزش زیادی برخوردار هستند، افزود: این بنا به گونه‌ای مرمت شده است که تا سال‌های طولانی نیاز به تعمیرات و بازسازی ندارد با این حال باید در حفظ، مرمت و نگهداری و معرفی این گونه بناها بیش از پیش کوشا باشیم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، قدمت کاروانسرای سنگی زنجان به دوره صفویان و شاه عباس صفوی بازمی‌گردد.

کد خبر 568108

منبع: ایمنا

کلیدواژه: زنجان مرمت آثار تاریخی کاروانسرا های ایران بافت تاریخی آثار تاریخی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مرمت و بازسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۱۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت وقف جدید ۲۰۰ میلیاردی در کاشان

رئیس اداره اوقاف کاشان از ثبت وقف یک باعث باغ مسکونی جدید به ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال در کاشان خبر داد. - اخبار استانها -

مسلم محمودزاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، اظهار داشت: واقف خیراندیش امیر حسین ستوده، یک باب باغ مسکونی خود را به پلاک ثبتی 358 فرعی از 122 اصلی در روستای کمال‌الملک به نیت حضرت ولی عصر(عج) وقف کرد.

وی در بیان جزییات وقف صورت گرفته، افزود: مساحت این باغ مسکونی سه هزار و 451 متر مربع است که دارای 300 متر مربع مسکونی است و در یکی از بهترین نقاط این روستا واقع شده و ارزش این باغ مسکونی حدود 200 میلیارد ریال است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان کاشان ابراز داشت: واقف نیک‌اندیش این ملک را به عنوان مجتمع فرهنگی تفریحی حضرت ولی عصر(عج) نامگذاری کرد و هدف و نیت وقف را برای استفاده‌های فرهنگی مذهبی و تفریحی اقشار و گروه‌های مختلف برای اسکان یک شب قرار داده تا قشرهای مختلف در قالب گروه از امکانات این مجموعه در راستای ارتقای برنامه‌های فرهنگی - مذهبی همراه با تفریح و نشاط استفاده کنند.

وی با بیان اینکه این واقف کاشانی در وقف‌نامه خود را به عنوان متولی موقوفه قرار داده است، گفت: این موقوفه در سامانه جامع بانک اطلاعات موقوفات و اماکن متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه به ثبت رسید.

احیای 37.2 هکتار اراضی موقوفه حضرت علی بن باقر(ع) اردهال کاشان

محمودزاده با بیان آمار مربوط به موقوفه‌ها و رقبه‌های ثبتی در شهرستان کاشان، تصریح کرد: شهرستان  کاشان دارای دو هزار و 375 موقوفه و 9 هزار و 486 رقبه وقفی با کاربری‌های مختلف بوده که به صورت رسمی به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/801/

دیگر خبرها

  • قبرستان دهخدا تبدیل به پارک می‌شود
  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • ذخیره روزانه بیش از ۱۰۰۰ تن مرغ گرم/ صادرات مرغ بلامانع است
  • ثبت وقف جدید ۲۰۰ میلیاردی در کاشان
  • قبرستان متروکه منطقه دهخدای زنجان تعیین تکلیف می‌شود
  • تامین آب شرب سالم و پایدار برای روستای «دره دول» بخش ماژین
  • افزایش لوکس نوری در بوستان‌های منطقه ۷ اصفهان
  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان
  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب