Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: ذائقه کویرنشینان عمدتاً با دسرهای گرم مثل شیرینی‌های یزدی عجین شده و همین خوراکی‌هاست که آنها را در مقابل گرما و خشکی کویر مقاوم کرده اما فصل تابستان و دسرهای خنک و گوارای آن حکایت دیگری دارد.

گرمای غیرقابل تحمل تابستان‌های طولانی و داغ یزد را دسرهایی همچون فالوده یزدی گوارا می کند، دسری که یزدی‌ها هم در کنار شیرازی‌ها و کرمانی‌ها که نوعی از فالوده را به نام خود ثبت کرده اند، مدعی آن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دسر خوشمزه کم از شیرینی یزدی ندارد و بیش از یک قرن قدمت دارد. این فالوده اصیل که نام اصلی آن پالوده است، طرفداران بسیاری در میان خانواده های یزدی دارد و بسیاری از خانواده ها از مهمانان تابستانی خود با این دسر گوارا پذیرایی می کنند.

اغلب واحدهای عرضه پالوده یزدی در مرکز شهر و اطراف بازار قدیمی به ویژه شاهزاده فاضل قرار دارند و غروب‌های بهار و تابستان بعد از رفتن به بازار و گشت و گذار در مرکز شهر، نشستن روی صندلی های چوبی مغازه های پالوده فروشی و خوردن پالوده به شیوه سنتی یعنی سرکشیدن کاسه پالوده بدون استفاده از قاشق، با عطر گلاب، خستگی را از تن بیرون می کند البته امروزی ها بیشتر پالوده را با قاشق میل می کنند.

مواد اولیه این خوراکی خوشمزه نشاسته، گلاب، شیره شکر و آب است که با یکدیگر ترکیب شده و گوارای وجود می شوند. بعد از پختن نشاسته آن را از یک صافی یا آبکش عبور داده و در ظرف پر از یخ وارد می کنند که سریع منجمد ‌شود و به شکل رشته درآید.

سپس آب آن را گرفته و به آن شکر و گلاب اضافه می کنند و بسته به سلیقه مشتریان به آن تخم شربتی، خاکشیر، تخم خرفه و ... اضافه می کنند و گاهی نیز این دانه های خوراکی پر خاصیت، در ظرفی در کنار کاسه اصلی پالوده سرو می شود.

مصرف روزانه ۶ تن پالوده در یزد

رئیس اتحادیه حلواساز و عصار یزد در گفتگو با خبرنگار مهر از فعالیت ۴۰ واحد تولید و فروش پالوده در یزد خبر داد و اظهار داشت: با توجه به اینکه فعالیت برخی از این واحدها تنها محدود به روزهای گرم سال است، فقط ۱۵ درصد واحدهای فعال در طول فعالیت می کنند.

مجید آب حیات، مصرف روزانه پالوده یزدی را بین ۴ تا ۶ تن در روز اعلام کرد و میزان مصرف را به قیمت عرضه میوه به ویژه هندوانه وابسته دانست و افزود: زمانی که هندوانه ارزان می شود، مصرف پالوده کاهش می یابد اما زمانی که هندوانه گران است، مصرف پالوده به مراتب بیشتر می شود.

قیمت هر پرس پالوده یزدی ۱۰ هزار تومان

رئیس اتحادیه حلواساز و عصار یزد درباره قیمت عرضه پالوده و عرضه آن به قیمت های مختلف در نقاط مختلف شهر به ویژه در بافت تاریخی اظهار داشت: هر پرس پالوده یزدی شامل یک کاسه ۳۵۰ گرمی خمیر پالوده، ۱۰۰ گرم شیره شکر، ۲۵ گرم گلاب با یک ظرف و قاشق یک بار مصرف ۱۰ هزار تومان است اما کسانی که آن را برای مصرف در منزل خریداری می‌کنند، برای هر پرس ۸ هزار تومان پرداخت می‌کنند.

وی درباره تفاوت قیمت ها و عرضه هر پرس حتی تا ۲۰ هزار تومان نیز بیان کرد: اتحادیه فقط بر پخت و کیفیت نظارت دارد و نرخ گذاری را انجام می‌دهد اما نظارت بر قیمت رسیدگی به شکایت های مردمی به عهده اتاق اصناف و اداره تعزیرات است زیرا اتحادیه نیروی لازم برای سازماندهی و بررسی قیمت‌ها را ندارد.

آب حیات، از افزایش قیمت عرضه پالوده با توجه به افزایش قیمت شکر و نشاسته خبر داد و گفت: پیش‌بینی می شود با توجه به افزایش قیمت‌ها، احتمالاً در آینده نزدیک افزایش قیمت ۳۰ درصدی پالوده را شاهد خواهیم بود.

ویژگی‌های پالوده خوب

رئیس اتحادیه حلواساز و عصار یزد درباره کیفیت پالوده خوب عنوان کرد: پالوده خوب گوارا و عاری از هر نوع بو و رنگ خاص است و باید سفید و شفاف و دانه های آن باید مرواریدی باشد و خرد نباشد، رشته های خرد شده نشان از ماندگی پالوده دارد.

وی ادامه داد: رنگی بودن پالوده نشان می‌دهد که تولیدکننده از شیره نبات به جای شیره شکر استفاده کرده است. استفاده از شیره نبات در تولید پالوده بسیار ارزان‌تر و البته ممنوع است. گلاب و تخم خرفه هم باید در پالوده استفاده شود.

به گفته آب حیات، برخی برای ایجاد جذابیت و تنوع تخم شربتی هم در کنار عرضه پالوده استفاده می‌کنند و هزینه بیشتری دریافت می‌کنند که این کار سلیقه‌ای است.

پالوده فروشی‌های معروف یزد کجاست؟

رئیس اتحادیه حلواساز و عصار یزد از برندهای پالوده قدیمی به پالوده شیرحسین، هوشنگ، باباعلی و آب حیات اشاره کرد و گفت: پالوده یزدی در بهار و تابستان به مراتب افزایش می یابد اما به نظر می رسد افزایش قیمت ها امسال بر میزان مصرف تاثیر بگذارد.

یکی دیگر از تولیدکنندگان و فروشندگان فالوده یزدی نیز که البته سابقه چندانی هم در این کار ندارد و در کنار آن سایر نوشیدنی ها و بستنی نیز عرضه می کند به خبرنگار مهر گفت: روزگاری زیرگذرها و کنار بازارها و حتی گاری‌هایی در بازارهای یزد پالوده یزدی عرضه می کردند که روز به روز از تعداد آنها کاسته شد و به نظر می رسد هر چه پیش تر می رویم شرایط به گونه ای پیش می رود که این خوراکی خوشمزه به فراموشی سپرده شود.

حمید دهقان بیان کرد: هر چند یزدی های قدیمی همچنان با رسیدن فصل گرما به یاد پالوده افتاده و با این خوراکی خوشمزه عطش گرما را از مهمانان خود دور می کنند اما باید شرایطی را فراهم کرد که تولیدکنندگان هم حمایت شده و دست از کار نکشند.

افزایش قیمت شکر تولید پالوده را تحت تاثیر قرار می دهد

این جوان یزدی افزود: افزایش قیمت شکر و نشاسته که مواد اولیه تولید پالوده هستند، قطعا هم تولید و هم مصرف را تحت تاثیر قرار می دهد. باید به این شغل به عنوان یک میراث نگاه کرده و از آن حمایت کرد تا از بین نرود.

وی از مسئولان خواست: در تامین مواد اولیه پالوده فروشان سنتی و به نام را حمایت کنند تا کرکره دکان‌هایشان پایین کشیده نشود و همچنان شاهد رفت و آمد مشتریانشان در زیر گذرها و حوالی بازار باشیم چرا که فضای تاریخی بازار با همین عناصر زندگی، جان گرفته و هویت دارد.

کد خبر 5465868

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد مواد خوراکی میراث فرهنگی یزد ویروس کرونا بوشهر گرد و غبار کرمانشاه آلودگی هوا ماه رمضان 1401 آمار کرونا خراسان رضوی هفته هنر انقلاب اسلامی مشهد خطبه های نماز جمعه انقلاب اسلامی هنر گرد و خاک ماه مبارك رمضان افزایش قیمت هزار تومان آب حیات قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۱۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان معاملات انجام شده در بازار روز جاری نهایتا با رشد 650 واحدی کار را تمام کار البته که بازار در نیمه اول در مسیر نسبتا صعودی قرار داشت اما این روند ضعیف دوامی نداشت و در نیمه دوم مسیر نزولی را انتخاب کرد تا بازار عملا تغییر خاصی را به چشم نبیند.

بازار توان و قدرت رشد را ندارد از طرفی هم کاسه منفی شدن و افت خود را لبریز کرده است.

شاید اگر زیرساخت لازم برای دو طرف کردن بازار سرمایه هرچه زودتر فراهم می‌شد شاهد بهبود روند و ارزش معاملات در بازار سرمایه بودیم و بازار سرمایه همچنان جذابیت خود را برای سرمایه گذاری داشت.

این در حالی است که بازارهای موازی با بازار سرمایه از قابلیت دو طرف بودن استفاده می‌کنند و علاقمندان و معامله‌گران بیشتری را به خود جذب می‌کنند.

قادر معصومی مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس اظهار داشته است که تا زمانی که شرایط بازار سرمایه مساعد نشود عرضه‌ای صورت نخواهد گرفت. این در حالی است که کمی قبل تر از پایان سال 1402 عرضه‌های اولیه در بازار سرمایه متوقف شده است. البته بازهم فعالان بازار انتظار داشتند که این عرضه ها از ابتدای سال 1402 متوقف شود اما با اصرار رییس سازمان بورس هفته یک عرضه در سال گذشته به بازار وارد شد و این موضوع مورد انتقاد خیلی از فعالان این حوزه بوده است.

قادر معصومی در این خصوص این مطلب را  اضافه کرده است که باید بازار کشش کافی برای عرضه‌ها اولیه را داشته باشد و نقدینگی جدید وارد بازار سرمایه شود تا IPO‌ها از سر گرفته شوند.

اما پای وزارت خارجه به تعطیلی پایان هفته‌ای باز شد و وزارت امور خارجه در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌ خصوصی با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافقت کرد. این وزارتخانه در راستای بهبود شرایط اقتصادی کشور هم تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده‌ است!

وزیر صنعت ، معدن و تجارت هم اعلام کرده است که امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. او گفته ما به ظرفیت تولید 5 هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود 20 درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است. در بحث واردات خودرو ، قصد داریم تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده‌ایم و مردم می‌توانند ثبت‌نام کرده و بخرند.

این در حالی است که به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد ارقام خودروهای دپو شده در گمرکات کشور از زبان مسئولان امر کاملا در تضاد با هم است.

دنیای اقتصاد این طور نوشته که طی یک ماه گذشته ارقام متفاوتی از خودروهای وارداتی دپو شده در گمرکات کشور و مناطق آزاد منتشر شده است. بطوریکه وزیر صمت خودروهای متوقف مانده در گمرکات را 50 هزار دستگاه اعلام کرده این در شرایطی است که معاون وی و رییس سازمان توسعه تجارت مدعی است، 13 هزار خودروی وارداتی دپو شده است. با این حال احسان خاندوزی وزیر اقتصاد ماه گذشته اعلام کرد ۲۰هزار دستگاه خودرو در آستانه ورود به گمرکات کشور قرار دارند.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 

با توجه به رشد مس در بازارهای جهانی این انتظار برای افزایش قیمت فملی در بازار روز جای وجود داشت تا این نماد بتواند تاثیر خوبی را روی شاخص کل نیز قرار دهد . فملی امروز به تنهایی بیش از 2900 واحدی شاخص کل را مثبت کرد اما نمادهای دیگر اجازه رشد شاخص کل را نداند و مسیر شاخص کل صعودی نشد.

از منظر تکنیکالی همچنان سایه سنگین سقف کانال صعودی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بر سر شاخص کل سنگینی می‌کند و اجازه رشد به شاخص کل داده نمی شود اما اهالی بازار همچنان معتقد هستند که بازار می تواند به اعداد بالاتری برسد چرا که قیمت دلار در بازار آزاد کمی عقب نشسته است و این موضوع را نشانه ای برای کاهش تنش های منطقه ای می بینند.

معافیت مالیات عایدی بر سرمایه در بازار بورس هم به همراه افزایش قیمت دلار نیما می تواند از دیگر عواملی باشد که بازار برای صعود شاخص کل روی آنها حساب باز می‌کند و یا حداقل به این موارد در تحلیل های خود وزن بیشتری خواهد داد.

منبع:‌ اکو ایران

tags # بورس سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • پدیده جدید و مشکوک در مراکز تفریحی شهر