Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس گردشگری با اشاره به پیش‌بینی افزایش حداقل ۴۰ درصدی سفر در تابستان پیش‌رو نسبت به تابستان ۹۸ گفت: نابسامانی سفرهای نوروزی دقیقاً به جایی برمی‌گردد که وزارت میراث فرهنگی باید با انجام وظایف خود مانع از ایجاد مشکلات عدیده می‌شد. - اخبار اجتماعی -

رحیم یعقوب‌زاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ ضمن انتقاد از عملکرد وزارت میراث فرهنگی در ارتباط با کنترل سفرهای نوروزی، مدیریت صورت گرفته در این خصوص را ضعیف دانست و با تأکید بر ضرورت توجه به توسعه زیرساخت‌های گردشگری از جمله هتل‌ها و اتخاذ تدابیر لازم برای توزیع زمانی و مکانی مناسب سفر در سطح کل کشور با توجه به افزایش سفرها در تعطیلات عید فطر و تابستان پیش‌رو خواستار انجام برنامه‌ریزی‌ها و هماهنگی‌های لازم از هم‌اکنون شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه با روی کار آمدن دولت جدید و انتصاب و انتخاب مدیران جدید در بدنه وزارت میراث فرهنگی انتظار احیای ظرفیت‌های مغفول و معطل‌مانده در راستای توسعه و رونق گردشگری را داشتیم، گفت: متأسفانه تا کنون اقدام درخورتوجهی در راستای رونق این صنعت انجام نشده و به نوعی کورسوئی از امید که در دل فعالان و دلسوزان این عرصه روشن شده بود دوباره به خاموشی انجامید.

این کارشناس حوزه گردشگری، نظام گردشگری در کشور را بسیار شلخته و به نوعی رها شده دانست و بیان کرد: به جرئت می‌توان گفت مدیران مربوطه در دستگاه‌های متولی صنعت گردشگری همگی عملکرد انفعالی در پیش گرفته‌اند به گونه‌ای که صرفاً اهم اقدامات آنان در ارائه آمار و یا حتی آمار اغراق‌آمیز نیز خلاصه شده است.

یعقوب‌زاده با اشاره به اینکه حادث شدن سونامی سفر و افزایش بی‌رویه سفرها در تعطیلات عید نوروز از مدت‌ها قبل از شروع تعطیلات محرز و قابل پیش‌بینی بود، تصریح کرد: متأسفانه وزارت میراث‌ فرهنگی به هیچ وجه کارنامه قابل قبولی در مدیریت و کنترل بحران سفرها نداشت و این در حالی است که حتی افزایش میزان سفرها را نتیجه عملکرد و برنامه‌ریزی‌های خود عنوان کردند!

پاشنه آشیل سفرهای نوروزی، عدم مدیریت صحیح میراث فرهنگی بود

این مدرس دانشگاه ادامه داد: نکته قابل تأمل اینجاست که ضعف عملکردی و نابسامانی سفرهای نوروزی دقیقاً به جایی برمی‌گردد که وزارت میراث فرهنگی باید با انجام وظایف ذاتی و قانونی خود که شامل مدیریت و نظارت بر تخلفات تأسیسات گردشگری، برنامه‌ریزی و جهت‌دهی به سفرهای نوروزی و همچنین جلوگیری از ایجاد مشکلات اقامتی و ترافیکی بود، مانع از ایجاد مشکلات عدیده شود.

وی ضمن اشاره به فروکش کردن بلندای موج همه‌گیری کرونا و به تبع آن رفع بسیاری از محدودیت‌های کرونایی تأکید کرد: لازم است به جهت جلوگیری از نابسامانی‌های مجدد سفر در تعطیلات عید سعید فطر و تابستان از هم‌اکنون ضمن اقتباس و گرته‌برداری از چگونگی برنامه‌ریزی کشورهای پیشرو در دوران پسا کرونا، با ایجاد کمیته‌هایی مبتنی بر تاکتیک راهبردی و استراتژیک عملیاتی، برای تعطیلات پیش‌رو تدابیر لازم اندیشیده شود.

این کارشناس حوزه گردشگری با تأکید بر این موضوع که در تابستان پیش‌رو افزایش حداقل 40 درصدی میزان سفرها نسبت به تابستان سال 98 را شاهد خواهیم بود، اظهار کرد: متأسفانه به نظر می‌رسد وزارت میراث فرهنگی هیچگونه برنامه‌ای جهت افزایش تأسیسات گردشگری ‌و مدیریت سفرهای پیش‌رو ندارد.

تشدید نظارت بر اقامتگاه‌ها و توزیع مکانی سفر، 2 عامل برای کنترل سونامی سفر در تعطیلات پیش‌رو

بنا به گفته های یعقوب‌زاده، در تعطیلات عید نوروز امسال و حتی پیک‌های سفر در سال‌های گذشته نیز به وفور شاهد افزایش بی‌رویه قیمت خدمات سفر خصوصاً در زمینه ارائه خدمات اقامتی بودیم، تا جایی که به عنوان نمونه اقامتگاهی که در سایر ایام سال به ازای هر شب مبلغ یک میلیون تومان دریافت می‌کرد در عید نوروز تا شبی بالغ بر 3 میلیون تومان به مسافران ارائه شد.

این مدرس دانشگاه علت گران شدن بی‌حد و حصر هتل‌ها و اقامتگاه‌ها، خصوصاً در شهرهای مسافرپذیر را عدم اعمال نظارت کافی و لازم توسط وزارت میراث فرهنگی عنوان کرد و یادآور شد: هرچند مسافران مجبور به پرداخت مبلغ گزاف جهت اقامت خود شدند اما تداوم این موضوع در میان مدت یقیناً موجبات نارضایتی مردم را به همواره خواهد داشت.

وی با بیان اینکه متأسفانه مکفی نبودن زیرساخت‌های گردشگری خصوصاً در بحث اقامتگاه‌ها و هتل‌ها در شهرهای توریستی قطعاً خود عاملی مضاعف و تشدیدکننده برای ایجاد بحران سونامی سفر است، افزود: در همین راستا ضروری است وزارت میراث فرهنگی ضمن انجام تبلیغات و اطلاع‌رسانی مناسب و همچنین حمایت از برخی پایگاه‌های اطلاع‌رسانی که به معرفی مقاصد گردشگری ایران می‌پردازند، با توزیع مکانی سفر در تمامی مقاصد گردشگری ایران مانع از ایجاد مشکلات اقامتی و ترافیکی در شهر توریستی پرمسافر شود.

ای کارشناس حوزه گردشگری با اشاره به تجربه موفق کشورهای پیشرو در صنعت گردشگری خاطرنشان کرد: این کشورها همواره با برگزاری رویدادها، جشنواره‌‌ها و حتی اطلاع‌رسانی دقیق و منسجم به نحوی عمل کرده‌اند که با توزیع مطلوب مکانی سفر مانع از انباشت جمعیت گردشگران در چند مقصد محدود و به وجود آمدن مشکلات بعدی ناشی از می‌شوند.

توزیع مکانی و توزیع زمانی سفر، 2 عامل اصلی برای مدیریت سونامی سفرها در پسا کرونامراقب تبعات منفی اجتماعی و امنیتی سونامی سفر باشیم/ استفاده از کمپ‌های موقت برای اسکان ضروری مسافران در تابستانضرورت برنامه‌ریزی‌های لازم برای عدم تکرار نابسامانی‌های سفر در تابستان و تعطیلات عید فطر
انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی ایجاد مشکلات تابستان پیش رو تعطیلات عید سفرهای نوروزی برنامه ریزی سونامی سفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۱۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود

مریم جلالی در مراسم بزرگداشت روز ملی شهر میمند و برگزاری جشنواره گل و گلاب گفت: میمند ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی زیادی دارد که باید این ظرفیت‌ها در خدمت ارزش‌افزوده و ارزش‌آفرینی شود.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: رویداد‌ها زمینه تقویت توجه را ایجاد می‌کنند و تقویت توجه نخستین گام در راستای متمایزسازی و ایجاد وضعیت مطلق است.

جلالی افزود: به‌عنوان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی و همکارانم در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به دنبال این هستیم که ظرفیت‌های میراث فرهنگی و آنچه ریشه در تاریخ دارد به‌اضافه جاذبه‌های گردشگری در کنار محصولات صنایع‌دستی یک پیوستاری درست کند که به اقتصاد منطقه کمک کند که لازمه‌اش همگرایی خانواده است.

 او ادامه داد: خانواده چه در سطح کوچک چه در سطوح محله، شهر، شهرستان و استان باید رویکرد اقتصاد هویت بنیان را سرلوحه قرار دهند و ما هم بتوانیم تسهیل گری و رفع موانع کنیم.

جلالی او در ادامه خطاب به مسئولان و مدیران حاضر در این جلسه گفت: تمامی مسئولان و مدیران میراث فرهنگی، استانداری و دیگر ادارات دولتی فرزندان این دیار هستند و مانند یک خانواده کار می‌کنند و وقتی خانواده مبنا باشد دیگر فرقی نمی‌کند من چه سهمی دارم این همکاری و هم‌افزایی و هم‌جوشی باید منجر به این شود که ما معیشت عزت‌آفرین داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با ابراز خرسندی از اینکه اینجا خانواده‌ها را در کنار مسئولان می‌بینم و این مسئولیتی که وجود دارد یکی در خانواده و دیگری پسر و خواهر و مادر خانواده است و این فضای خانواده محوری در سالی که مشارکت مردم در تولید حساب‌شده بسیار قیمتی است.

جلالی در ادامه تأکید کرد: صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی هوش و استعداد تاریخی ماست و یک پیوستار کامل است یعنی یک هوش و حکمتی بوده به‌طوری‌که ازگلی که می‌روییده گلاب در ظرف مسی درست می‌شود و بعد شیشه درست‌شده و ترکه‌بافی برای نگهداری شیشه درست‌شده و این توسعه است و ما باید سوار بر آن اقتصاد هویت بنیان را رونمایی کنیم.

او با اشاره به اینکه به همت شما صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی فردای روشنی را دارد اضافه کرد: میراث فرهنگی ما تنها میراث، ملموس نیست بلکه در برگ این گل‌ها قصه‌ها و لالایی‌هایی نهفته است و روایت‌هایی که در دنیای امروز ارزش‌افزوده دارد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اینکه قصه میمند خریدار دارد و ما باید ان را روایتگری کنیم تا دنیا این قصه‌ها را خریداری کند.

او به ذکر مثال‌هایی به تکمیل سخنانش پرداخت و گفت: یک روزگاری جمشید و اردشیر و شاپور کشورگشایی می‌کردند و جهان‌گشایی قدرت بود، یک روزگاری جهان دانی و اطلاعات قدرت بود و امروز جهان ارایی قدرت است و به همه دلیل ایران قدرت سوم را ایجاد کرده است و می‌تواند حرف در جهان داشته باشد، چون روایت‌هایی زیبایی دارد.

جلالی بابیان اینکه شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری بوده و صنعت شیشه‌گری می‌تواند به دلیل بازیافت و دوست دار محیط‌زیست بودن، به ترویج گلاب‌گیری کمک کند ابراز امیدواری کرد که عزم مسئولان محلی مبنی بر ایجاد کارگاه‌ها بتواند شاخص‌های شهر ملی شیشه‌گری را برای میمند فراهم کند و ما هم تلاش می‌کنیم این پرونده کامل شود و بتوانیم در آینده‌ای نزدیک شهر ملی شیشه‌گری را در میمند داشته باشیم؛ بنابراین گزارش دکتر مریم جلالی معاون صنایع‌دستی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و دکتر محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه امروز با سفر به شهرستان فیروزآباد ضمن حضور در مراسم روز ملی میمند از کارگاه‌های شیشه‌گری، گلاب‌گیری همچنین مزارع گل محمدی و تعدادی از اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی شهر میمند بازدید کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • پرسپولیس و پارادوکس مدافعان میانی؛ ستاره‌های منجی یا پاشنه آشیل؟
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • قدردانی استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی کردستان از سوخت‌رسانی نوروزی
  • پروژه قزوین- الموت در تابستان امسال به بهره برداری می‌رسد
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است