Web Analytics Made Easy - Statcounter


خبرگزاری آریا-بر اساس آمارهای رسمیِ همه‌گیری کرونا، آمریکا با بیش از 82.1 میلیون مبتلا و بیش از یک میلیون قربانی همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با این بیماری قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری آریا، شمار مبتلایان به کرونا در جهان تاکنون به 501 میلیون و 166 هزار و 658 نفر رسیده، مرگ شش میلیون و 209 هزار و 687 نفر بر اثر این بیماری تأیید شده و 451 میلیون و 292 هزار و 280 نفر از مبتلایان نیز تا زمان ارسال این خبر بهبود یافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس آمارهای رسمیِ همه‌گیری کرونا، آمریکا با بیش از 82.1 میلیون مبتلا و بیش از یک میلیون قربانی همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با این بیماری قرار دارد و هند نیز با آمار بیش از 43 میلیون مبتلا پس از آمریکا در رتبه دوم جهانی به لحاظ میزان ابتلا قرار گرفته است.
همچنین آمار مبتلایان به کووید-19 در برزیل هم از 30.1 میلیون نفر فراتر رفته و در حال حاضر سومین کشور جهان به لحاظ بالاترین شمار مبتلایان است.
برزیل در عین حال با بیش از 661 هزار جان باخته پس از ایالات متحده، دومین رکورددار تعداد قربانیان کووید 19 در جهان محسوب می‌شود و پس از آن هند با بیش از 521 هزار قربانی، سومین کشور به لحاظ ثبت بالاترین آمار مرگ و میر کرونایی در این فهرست جهانی است.
همچنین در اروپا، روسیه با گذشتن از آمار 372 هزار قربانی، هم اکنون بالاترین رقم مرگ و میر کرونایی را در بین کشورهای این منطقه دارد و در جهان نیز چهارمین کشور با بالاترین نرخ فوتی‌های این بیماری است.
فرانسه همچنین با ثبت بیش از 27.1 میلیون مبتلا هم اکنون رکورددار ابتلا در قاره سبز و چهارمین کشور با بیشترین آمار بیمار کرونایی در جهان است.
همچنین ایران با مجموع هفت میلیون و 197 هزار و 505 مورد ابتلا و 140 هزار و 678 مورد فوت ناشی از بیماری کووید-19 در حال حاضر در رتبه پانزدهم در بین کشورهای دارای بیشترین آمار مبتلایان به کرونا قرار دارد.
بر اساس آمار فوق پس از ایالات متحده، هند و برزیل تاکنون در فرانسه، آلمان، انگلیس، روسیه، کره جنوبی، ایتالیا، ترکیه، اسپانیا، ویتنام، آرژانتین، هلند، ایران، ژاپن، کلمبیا، اندونزی، لهستان، مکزیک، استرالیا، اوکراین، مالزی، رژیم صهیونیستی، اتریش، تایلند، بلژیک، جمهوری چک، آفریقای جنوبی، پرتغال، فیلیپین، کانادا، پرو، سوئیس، شیلی و یونان نیز بیش از سه میلیون مبتلا ثبت شده‌ است.
روند افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید-19 که تاکنون در 226 کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی می‌گیرد.

داروی جدید کرونا کشف شد
یک شرکت دارویی در آمریکا مدعیست: قرص جدید کووید-19 با نام "سابیزابولین" میزان مرگ و میر را در بیماران بدحال به نصف کاهش می دهد.
 به نظر می‌رسد داروی آزمایشی بیماران مبتلا به کووید-19 به اندازه ای اثربخش است که سازنده دارو اعلام کرده است که آزمایش بالینی آن را زودهنگام متوقف کرده و برای دریافت مجوز استفاده اضطراری درخواست خواهد داد.
کارشناسان شرکت دارویی Veru در آمریکا اعلام کردند: این دارو موسوم به سابیزابولین، میزان مرگ و میر بیماران کووید-19 را که مکمل اکسیژن دریافت ‌کرده و در معرض خطر بالای بیماری ریوی و مرگ ناشی از آن قرار دارند به نصف کاهش می دهد.
مسئولان این شرکت دارویی اظهار داشتند: این مطالعه نشان‌دهنده نقطه عطف مهمی در مبارزه جهانی با کووید-19 است زیرا سابیزابولین اولین دارویی است که کاهش معنی‌داری را در آمار مرگ و میر بیماران بستری در بیمارستان که به نوع متوسط تا شدید بیماری مبتلا هستند به همراه داشته است.
مقامات این شرکت دارویی تاکید کردند: معتقدیم که داروی سابیزابولین با خواص ضد ویروسی و ضد التهابی دوگانه خود که اثربخشی مثبتی را در مطالعه فاز 3 نشان داد، می‌تواند برای بیماران مبتلا به نوع متوسط تا شدید کووید-19 بستری در بیمارستان که به درمان خوراکی نیاز دارند موثر باشد.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، در میان شرکت کنندگان این مطالعه، 98 نفر دارو را دریافت کردند و به 52 نفر علاوه بر مراقبت های منظم، دارونما داده شد. حدود نیمی از افرادی که از دارونما مصرف کرده بودند در مدت 60 روز جان خود را از دست دادند. در مقایسه، 20 درصد افرادی که به مدت 21 روز از داروی سابیزابولین دریافت کرده بودند، جان خود را از دست دادند و 80 درصد نجات پیدا کردند.

شناسایی کرونای XE در ژاپن
شناسایی اولین مورد ابتلا به سویه نوترکیب کرونا موسوم به XE را تأیید کرد؛ سویه‌ای که ترکیبی از دو زیرسویه کرونای اُمیکرون است. وزارت بهداشت ژاپن، این سویه نوترکیب را هنگام ورود یک مسافر به فرودگاه «ناریتا» در نزدیکی توکیو شناسایی کرده است.
رویداد24 این مسافر، زنی حدودا 30 ساله و ساکن آمریکاست که علامتی از بیماری نداشته است. او دو دُز واکسن کرونای فایزر دریافت کرده و تست تشخیصی کروناویروس او هنگام ورود به ژاپن مثبت اعلام شده است. پس از تست اولیه، سویه نوترکیب XE با آزمایش‌های توالی ژنتیکی در مؤسسه ملی بیماری‌های عفونی این کشور شناسایی شد.

علائم ابتلا به کرونای XE اعلام شد
سویه XE کرونا در انگلیس موجب ثبت رکورد ابتلای 5 میلیونی در یک هفته شده است.
علائم ابتلا به کرونای XE اعلام شد
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، اخیرا نوع ترکیبی از امیکرون که حاصل اختلاط امیکرون BA.1 و BA.2 است با نام XE در انگلستان کشف شده که با حدود 10 درصد سرعت بیشتر (نه ده برابر بلکه فقط 9/6 درصد سرعت بیشتر) همراه است.
طبق گزارش دفتر آمار ملی انگلستان (ONS) فقط در پایان هفته گذشته نزدیک 5 میلیون مورد جدید کرونا اتفاق افتاد.
گفت‌وگویی با حسن رودگری، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ژنومیک علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور پیرامون جهش جدید کرونا به نام XE انجام دادیم.

افزایش 10 درصدی سرعت انتقال سویه XE کرونا
جهش کرونا به نام XE چه تفاوتی با سویه‌های قبلی دارد و در چه کشورهایی گزارش شده است؟
نوع جدید XE یک جهش ناشی از نوترکیب شدن BA.1 و BA.2 و در نتیجه ابتلای همزمان به آن‌ها است و بار اول حدود 2/5 ماه قبل در انگلستان گزارش شد. محاسبات، 10 درصد سرعت بیشتر در افزایش انتقال را نشان می‌داد که چندان قابل توجه نیست. تاکنون XE زیر مجموعه امیکرون محسوب می‌شود؛ مگر آن که رفتار جدیدی به خصوص در شدت بیماری یا تظاهرات بالینی آن دیده شود. از نظر آژانس امنیت سلامت انگلستان (UKHSCA) تعداد XE در جامعه تا به حال به قدری نیست که بتوان از رفتار آن تحلیل قطعی به دست داد؛ چون تا به حال فقط 637 مورد قطعی آن در انگلیس ثبت شده است که در این بین نزدیک 5 میلیون مورد جدید هفته گذشته عدد قابل اعتنایی نیست.
در سایر کشورها نیز افزایش ناگهانی در موارد جدید ناشی از امیکرون BA.2 وجود دارد؛ اما اثری از XE نیست. در چین که اخیرا قرنطینه شدیدی در شانگ‌های انجام داد؛ یک زیرگروه جدید به نام BA.1.1 هم در کنار BA.2 گزارش شده که در خود چین و سایر نقاط جهان گزارشی از آن نبوده است. هندوستان هم مدعی کشف یک مورد XE در بمبئی شده است.

جهش XE چه میزان بستری و مرگ و میر کرونا را افزایش داده است؟
رودگری: به دنبال بروز جهش جدید، رکورد جدیدی در تاریخ پاندمی کشور انگلیس ثبت شده که با افزایش 7 درصد در بستری‌ها همراه بوده است. میزان مرگ میر جهشی نشان نمی‌دهد که می‌تواند ناشی از پوشش گسترده و موثر واکسیناسیون باشد. طبق خبری از دانشگاه امپریال کالج لندن، بیشتر این افزایش در گروه 55 سال و بالاتر بود و میزان ابتلای کودکان افزایش نسبی داشت؛ اما برای 18 تا 54 ساله‌ها پلاتو (تقریبا ثابت) بوده و عامل 90 درصد همه موارد نیز امیکرون BA.2 است. گفته می‌شود این افزایش ناگهانی بیشتر به دلیل برداشت محدودیت‌های شدید بهداشتی و قرنطینه‌ها بوده و محصول گردش نوع BA.2 یا همان Stealth است.

علائم ابتلا به جهش XE کرونا با سویه‌های قبلی تفاوت دارد؟
در حال حاضر گزارشی از تفاوت نوع XE از نظر علائم بالینی و شدت بیماری با امیکرون رایج نیست و هر دو بیشتر شبیه سرماخوردگی با آبریزش بینی، عطسه و گلودرد همراه هستند که این برخلاف کرونای اولیه است که تب، سرفه و فقدان بویایی/چشایی از علائم شایعش بود. NHS انگلستان فهرست علائم عمومی و شایع کووید19 را به تازگی کمی گسترده‌تر کرده و آن را به مجموع 9 علامت ارتقا داده که شامل تنگی نفس، احساس خستگی یا بی حالی شدید، درد بدن، سردرد، گلودرد، بینی کیپ یا آبریزش بینی، کاهش اشتها، اسهال، تهوع و استفراغ است.
اقدامات ستاد کرونا برای پیشگیری از گسترش XE؛ تسریع تزریق دوز چهارم در گروه‌های پر خطر و بازگشایی مطابق الگوی بیماری

در شرایط کنونی برای مقابله یا پیشگیری از ابتلا به سویه XE باید چه اقدامی انجام داد؟
رودگری: در مجموع با اطلاعات موجود واریانت XE چندان خطرناک نیست و پدیده نوترکیبی قبلا مکررا اتفاق افتاده و باز هم می‌افتد. علت این که ما واریانت جدید را XE می‌نامیم؛ این است که قبل از آن XA XB، XC و XD را داشتیم و هیچ کدام نگران کننده نبودند، حتی سویه نوترکیب XD که ناشی از ترکیب انواع خطرناک دلتا و امیکرون بود.
نتیجه می‌گیریم که اولا بهتر است از ایجاد جو وحشت بی مورد در مورد نوع XE ممانعت شود؛ چون نه گسترده شده و نه الزاما خطرناک‌تر است و ثانیا بدانیم که موج جدید کووید19 در اروپا و آسیا بیشتر ناشی از نوع BA.2 امیکرون است و نوع XE که در مورد آن خبرسازی می‌شود، نقش چندانی ندارد. از جانبی به دلیل کاهش میزان تست‌های تشخیصی PCR، آمارهای موجود را نمی‌توان بیانگر میزان واقعی گسترش موج جدید دانست؛ هر چند به لطف واکسیناسیون و همچنین تغییرات ژنتیکی تدریجی در ویروس، شدت علائم بالینی، درگیری ریوی و میزان بستری و مرگ میر کاهش چشمگیر دارد؛ البته توان این ویروس در ارائه انواع نوترکیب یا جدید از خود هنوز یک عامل خطرزا و ترس آفرین است.
از افزایش ناگهانی ابتلا در برخی کشورها که محدودیت‌ها را برداشته اند، می‌توان درس گرفت که باید کاهش محدودیت‌های بهداشتی به خصوص زدن ماسک، بازگشایی سرویس‌ها و خدمات عمومی و مدارس باید تدریجی و طبق محاسبات اپیدمیولوژیست‌ها باشند. وگرنه ممکن است با رشد انفجاری در تعداد ابتلا مواجه شویم که قطعا تعداد بستری و مرگ و میر را بالا می‌برد؛ هرچند که از نوع امیکرون کمتر کشنده باشد.
شیلد صورت بیمارستانی محافظ کرونا با بهترین قیمت
اکنون به نظر می‌رسد که ستاد ملی مقابله با کرونا باید جدول زمانبندی منطبق بر رفتار ویروس در کشور و مناطق مختلف آن را بر اساس شدت گسترش بیماری و فاکتورهای منطقه ای، برای بازگشایی‌ها و فعالیت‌های اجتماعی ارائه دهد و البته باید دریافت دوز چهارم را نیز برای گروه‌های سنی پرخطرتر یا بیماری‌های خاص تسریع کرد.

پیش‌بینی افزایش مبتلایان کووید در تایوان
وزیر بهداشت تایوان اعلام کرد که احتمال دارد موارد ابتلای روزانه به بیماری کووید19 در این کشور تا پایان ماه جاری میلادی (آوریل) به بیش از 1000 تن برسد.
 بر اساس آمارهای رسمی، این کشور با جمعیت بیش از 23 میلیون نفر از ابتدای سال جاری میلادی (2022) حدود 4000 مورد ابتلای بومی به کووید19 را به ثبت رسانده است که به گفته مقامات بهداشتی، این موارد ابتلا ناشی از شیوع سویه اٌمیکرون است.
بنابر گزارش‌ها، در حال حاضر حدود 80 درصد از مردم تایوان دو دٌز واکسن کرونای خود را تزریق و بیش از نیمی از آنها نیز دٌز یادآور این واکسن را دریافت کرده اند و این در حالی است که قوانین استفاده از ماسک هم همچنان در این کشور پابرجاست.
وزیر بهداشت تایوان درباره افزایش آمار مبتلایان روزانه به کووید19 گفت: فکر می کنم با توجه به روند فعلی تا پایان ماه جاری میلادی موارد ابتلای بومی به کووید19 از 1000 تن فراتر خواهد رفت.
با این حال وی با اشاره به اینکه موج جدید بیماری موارد اندکی از ابتلای شدید را در پی داشته از مردم خواست ضمن رعایت پروتکل‌ها، مضطرب نشوند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، از زمان شروع همه گیری بیماری کووید19، تایوان تاکنون حدود 28 هزار مورد ابتلا به کووید19 و 854 مورد مرگ ناشی از عوارض ابتلا به این بیماری را گزارش کرده است.

تسهیل محدودیت‌های کرونایی در شانگهای
با تسهیل محدودیت‌های کرونایی در شانگهای برخی از شهروندان توانستند برای اولین بار پس از حدود دو هفته، خانه‌های خود را ترک ‌کنند.
 برخی از ساکنان شهر شانگهای برای اولین بار طی مدت بیش از دو هفته امروز (سه شنبه) این امکان را پیدا کردند که از خانه های خود خارج شوند زیرا مقامات این شهر تصمیم گرفته اند تا مراحل آزمایشی کاهش محدودیتهای کرونایی را در میان نگرانی های فزاینده از تاثیر اقتصادی این محدودیت ها اجرایی کنند.
مقامات شانگهای روز گذشته (دوشنبه) اعلام کردند: بیش از 7000 واحد مسکونی پس از گزارش عدم ابتلای جدید در مدت 14 روز به عنوان مناطق کم خطر معرفی شده اند که بر این اساس ساکنان این مناطق می توانند تردد داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالیکه برخی از شهروندان اجازه خروج از محل سکونت خود را دارند، هنوز سردرگمی در مورد میزان کاهش محدودیتها و آزاد شدن تردد برای ساکنانِ مناطق کم خطر وجود دارد. گفته شده ساکنان مناطق کم خطر همچنان تحت کنترل هستند و باید اقدامات دقیق فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کرونا اروپا چین واکسن گزارش خبرگزاری علائم ابتلا میلیون مبتلا بیماری کووید بر اساس آمار شرکت دارویی حال حاضر جدید کرونا محدودیت ها مورد ابتلا مرگ و میر اعلام شد کرونای XE کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۲۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، وضعیتی که موجب نگرانی است چون بسیاری از کارشناسان تأکید می‌کنند که در این روند افزایشی، هم شانس عوارض شدیدتر می‌شود و هم احتمال مرگ افزایش خواهد یافت؛ ضمن آنکه برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت بیماری مالاریا در کشور

عبدالرضا میراولیایی، کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت، با اشاره به این موضوع می‌گوید: «در شرایطی که با افزایش ابتلا به مالاریا به دلایلی ازجمله رطوبت، سیل پاکستان و ورود جمعیت زیاد مبتلا از مرزها به داخل کشور مواجهیم، کار کمی سخت‌تر می‌شود، اما در کشور امکان تشخیص سریع و درمان کامل بیماری را داریم و این مهم‌ترین امتیاز ما در کنترل مالاریاست. تا زمانی هم که موارد ابتلا از یک فرد آلوده به فرد غیرآلوده در داخل کشور نداشته باشیم، مشکلی درباره گواهینامه نخواهیم داشت.» او به چند نکته دیگر هم درباره شیوع این بیماری اشاره می‌کندکه در ادامه آمده است.

۳عامل افزایش ابتلا

میراولیایی درباره دلایل افزایش موارد ابتلا به مالاریا در کشور می‌گوید: «نکته اول اینکه در کل دنیا به‌دلیل تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن زمین موارد ابتلا از طریق ناقلان در حال افزایش است. نکته دوم هم تأثیرپذیری ایران درباره مالاریا از پاکستان است. سال گذشته با سیل پاکستان مواجه شدیم و با افزایش موارد ابتلا در کشور، روند بیماری افزایشی شد. طی این مدت تعداد زیادی از افرادی که وارد ایران شدند، پاکستانی و افغانستانی و مبتلا بودند. نکته سوم هم تجارت سوخت و تبادلات مرزی بسیار زیاد در مرزهای جنوب‌شرقی کشور است که در نتیجه آن، افراد آلوده بیشتری می‌توانند وارد کشور شوند.»‌

کنترل بیماری در کشور

کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت درباره کنترل بیماری در کشور عنوان می‌کند: «با اینکه آمار ورود افراد مبتلا به کشور بالاست، با توجه به ایجاد آمادگی و ارائه آموزش‌هایی که از پیش در مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها صورت گرفته است، این افراد در زمان کوتاهی شناسایی می‌شوند. هنر ما این است که این بیماران را به‌سرعت شناسایی کنیم تا چرخه انتقال برقرار نشود.»

شیـــوع بیماری در این مناطق

مناطق اندمیک برای مالاریا در ایران استان‌های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان‌اند. در مرکز کشور هم مواردی از مالاریا وجود دارد؛ ازجمله در همدان و چهارمحال و بختیاری که موارد بیماری در آنها همان‌هایی بودند که از مرزهای جنوب‌شرقی کشور وارد شدند و به استان‌های مرکزی مسافرت داشتند.

علائم مشخص بیماری

علائم تیپیک مالاریا تب، لرز و تعریق است که در گذشته به آن تب نوبه می‌گفتند. تب و تعریق با فواصل مشخص در بیماران بروز می‌کند، اما هر تب‌ولرزی را مالاریا نمی‌گویند چون این علائم بین بیماری‌های ویروسی و میکروبی مشترکند. فرد مبتلا به مالاریا باید سابقه سفر به یک منطقه آلوده را از نظر مالاریا در داخل یا خارج از کشور داشته باشد.

شرایط سرایت بیماری

میراولیایی درباره سرایت این بیماری می‌گوید: «راه اصلی انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل است، اما از طریق پیوند عضو، انتقال خون و همچنین از مادر به جنین (درموارد بسیار نادر) امکان انتقال وجود دارد. همین حالا هم در اکثر نقاط کشور ازجمله اطراف تهران این پشه وجود دارد، اما چون مخزن بیماری (فرد مبتلا) وجود ندارد، خطری نیست. البته زمانی که افراد بیمار زیادی وارد کشور می‌شوند و به مناطق مختلف سفر می‌کنند، بیماری از طریق گزش فرد آلوده و سپس گزش فرد دیگر منتقل می‌شود.»

منبع: روزنامه همشهری

انتهای پیام/

کد خبر: 1229037 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • رضا شیخی درگذشت
  • معاینات زائران ایرانی برای حج تمتع پایان یافت
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند