Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@03:46:19 GMT

آمریکا- انگلیس آشوب‌سازی در پاکستان

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۲۳۰۶

آمریکا- انگلیس آشوب‌سازی در پاکستان

به گزارش قدس آنلاین، سرانجام همانگونه که «عمران‌خان»‌ نخست‌وزیر سابق پاکستان پیش‌بینی و به‌صورت علنی گفته بود، طرح آمریکایی- انگلیسی برای براندازی او از قدرت با رأی عدم اعتماد مجلس پاکستان به اجرا درآمد. در مقابل «شهباز شریف» رئیس حزب مسلم‌ لیک نواز به عنوان رهبر اپوزیسیون، با ۱۷۴ رأی موافق و ندادن رأی اعتماد مجدد به عمران‌خان، نخست‌وزیر جدید پاکستان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبر جبهه مشترک اپوزیسیون دولت عمران‌خان، موسوم به «جنبش دمکراتیک» مدعی بی‌کفایتی دولت عمران‌خان در کنترل تورم، عملکرد ضعیف در بهبود معیشت مردم، ناتوانی در تقویت سیاست خارجی و تخریب چهره پاکستان در منطقه و جامعه بین‌الملل بوده است.

از سال ۱۳۲۶ شمسی(۱۹۴۷ میلادی) که جمهوری اسلامی پاکستان شکل گرفت و به استقلال رسید تا به امروز هیچ‌یک از ۲۱ نخست‌وزیر این کشور نتوانستند دوره پنجساله نخست‌وزیری خود را کامل کنند. هرکدام از آنان به دلایل مختلف از جمله ترور، کودتا، وجود پرونده‌های فساد مالی، ناتوانی در مدیریت و اداره کشور یا بحران‌های ناشی از عدم امنیت در آن کشور و غیره زودتر از موعد پنج‌ساله صندلی نخست‌وزیری را ترک کرده‌اند. عمران‌خان سومین نخست‌وزیر در پاکستان است که با طرح عدم اعتماد در مجلس روبه‌رو شده و نخستین بار است که طرح عدم اعتماد علیه وی از سوی نمایندگان مجلس به تصویب رسیده است.

چنانکه در بالا اشاره شد، جناح مخالف عمران‌خان در مجلس «شهباز شریف» رهبر اپوزیسیون را به نخست‌وزیری پاکستان انتخاب کرد. وی برادر نواز شریف نخست‌وزیر اسبق پاکستان است. او تاکنون سه دوره سروزیری ایالت پنجاب پاکستان، دومین ایالت بزرگ این کشور را برعهده داشته است.

عمران‌خان در حالی‌که این تصمیم مجلس را رد کرده است، در اولین گام رهبران حزب او(تحریک انصاف) هم یک روز پس از برکناری عمران‌خان از مقام نخست‌وزیری، تصمیم به استعفای جمعی از نمایندگی در مجلس گرفتند و در اطلاعیه‌ای اعلام کردند که هرگز با دولت آتی مصالحه نخواهند کرد و خواستار انتخابات زودهنگام در کشور شده‌اند. در این اطلاعیه آمده است: اعتراض و تظاهرات سراسری مردم و حامیان عمران‌خان و فعالان حزب تحریک انصاف در شهرهای مختلف پاکستان علیه آمریکا و جبهه مشترک همراه آن برای عزل عمران‌خان است.

حزب تحریک انصاف همچنین اعلام کرد: پاکستان دچار یک تبانی با مشارکت عناصر خارجی شده است و ما اجازه عرض اندام به «دولت تحمیلی از خارج» را نخواهیم داد. تظاهرات مردم در سراسر پاکستان که دوشنبه کلید خورد، با حضور چشمگیر و بسیار گسترده مردم همراه بوده است و اولین آژیر آشفته شدن فضای سیاسی- اجتماعی در این کشور را به صدا درآورد.

دولت بایدن متهم است که سناریو کنونی در پاکستان را کلید زده است و آن را هدایت می‌کند. به نظر نمی‌رسد بحرانی که در کشور همسایه ما پاکستان سربرآورده است، خیلی زود فروکش کند و آرامش سیاسی با استقرار دولت جدید و با هدایت شهناز شریف برقرار شود، مگر اینکه انتخابات دوباره حداکثر تا ۹۰ روز آینده انجام پذیرد.

هنوز ارتش پاکستان که همواره اهرم مهم و اصلی در استقرار دولت‌ها و آرامش سیاسی در این کشور به‌شمار می‌رود، حداقل در ظاهر خود را بی‌طرف نشان می‌دهد؛ در حالی‌که اعتراض‌های مردمی مرحله به مرحله فراگیرتر و گسترش می‌یابد. به‌خصوص که عمران‌خان‌ خطاب به مردم کشورش گفت که دولت تحمیلی از خارج را نمی‌پذیرد و هرگز تسلیم نخواهد شد.

یکی از خبرگزاری‌ها در مصاحبه با «نادر انتصار» استاد علوم در دانشگاه «آلابامای جنوبی» آمریکا که یک پاکستانی است، گفت: «آنچه که ما تا الان به‌طور قطع می‌دانیم،‌ این است که آمریکا در بسیاری از موارد مدیریت قدرت و توطئه قدرت را در پاکستان دست داشته است. هرچند درباره اظهارات اخیر عمران‌خان مبنی بر دست داشتن آمریکایی‌ها در برکناری وی از قدرت خبرهای زیادی علنی نشده است.

حداقل می‌دانیم از زمان سرنگونی «ذوالفقار علی‌بوتو» آمریکا سیاست‌های اسلام‌آباد را در راستای منافع واشنگتن و پیشبرد اهداف کاخ سفید دستکاری کرده و پیش برده است. وی درباره روی کار آمدن یک دولت نزدیک به آمریکا در پاکستان و تأثیر آن بر سیاست‌های منطقه‌ای اسلام‌آباد به ویژه در افغانستان معتقد است: وجود یک دولت منعطف و طرفدار ایالات متحده در پاکستان جهت کمک به آمریکا برای برگشت به افغانستان و استفاده از آن کشور به عنوان یک مهره مهم در سیاست‌های منطقه‌ای واشنگتن در آسیای جنوبی و مرکزی، به منظور مهار یا مقابله با دشمنان منطقه‌ای واشنگتن، از جمله چین و روسیه، بسیار مهم خواهد بود.

وجود یک دولت نزدیک به آمریکا در اسلام‌آباد می‌تواند موجب شود تا واشنگتن بتواند «سیاست فشار حداکثری» خود علیه ایران را از طریق تلاش برای بی‌ثبات کردن افغانستان و مرزهای شرقی ایران تشدید کند. این امر می‌تواند بر امنیت ملی و منافع اقتصادی ایران در جنوب آسیا و آسیای مرکزی تأثیراتی داشته باشد.»

این نظریه که دولت کنونی آمریکا با همراهی رژیم صهیونیستی و برخی از شیوخ حاکم عربی در خلیج‌فارس خواهان بی‌ثباتی در سراسر مرزهای شرقی ایران هستند را چندین تحلیلگر و استاد سیاسی در آمریکا و در اروپا بازگو کرده‌اند و هشدار داده‌اند؛ لذا ناپایداری در افغانستان و پاکستان را می‌توان در راستای چنین اهدافی ارزیابی کرد.

اکنون بعد از استقرار طالبان در کابل، کلید ناپایداری دیگر این‌بار در اسلام‌آباد زده شده است که در چند ماه آینده وسعت و فراگیری خود را نشان خواهد داد.

منبع: اطلاعات

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: برکناری عمران خان وضعیت پاکستان نخست وزیری اسلام آباد نخست وزیر عمران خان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۲۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم قالیباف درباره حقوق اردیبهشت بازنشستگان | درباره همسان‌سازی حقوق اطمینان می دهم که ...

به گزارش همشهری‌آنلاین، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس و در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان مبنی بر علت اجرایی نشدن متناسب سازی حقوق بازنشستگان، اظهار کرد: در پایان سال گذشته احکام و تبصره‌های بودجه ۱۴۰۳ به دولت ابلاغ شد و دولت برای تامین اعتبار از محل یک درصد ارزش افزوده برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان مجوز گرفت.

وی تاکید کرد: بر این اساس، دولت هیچ مشکل قانونی برای تامین اعتبار و پرداخت ندارد، اگر مشکلی در فروردین ماه در این زمینه بوده، قطعاً در اردیبهشت‌ ماه رفع شده و باید انجام شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به بازنشستگان این اطمینان را می‌دهم که اراده دولت و مجلس شورای اسلامی بر اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان است. دولت مجوز قانونی دارد و تامین اعتبار هم صورت گرفته است.

کد خبر 848328 منبع: مهر برچسب‌ها محمد باقر قالیباف حقوق و دستمزد بازنشستگی خبر ویژه

دیگر خبرها

  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • بادامچیان: انتخاب اصلح از بین افراد موجود یک تکلیف و وظیفه است
  • قالیباف: اراده دولت و مجلس اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است
  • قالیباف: دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • خبر مهم قالیباف درباره حقوق بازنشستگان
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • خبر مهم قالیباف درباره حقوق اردیبهشت بازنشستگان | درباره همسان‌سازی حقوق اطمینان می دهم که ...
  • دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اعتبار شده است
  • جدال شاگردان مؤمنی مقدم با ترکمنستان در گام نخست