Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@02:02:05 GMT

تسکین درد اسکلتی عضلانی با استخوان‌ درمانی

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۲۷۹۲

تسکین درد اسکلتی عضلانی با استخوان‌ درمانی

ایسنا/خراسان رضوی شواهد امیدوارکننده‌ای نشان می‌دهد که استخوان‌درمانی ممکن است درد اسکلتی- عضلانی را تسکین دهد.

به گزارش مدیکال اکسپرس، شواهد امیدوارکننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد استخوان‌درمانی، دستکاری فیزیکی بافت‌ها و استخوان‌های بدن، ممکن است درد مرتبط با شرایط اسکلتی عضلانی را تسکین دهد اما یافته‌ها نشان می‌دهد که شواهد کمی یا غیر قاطعی برای حمایت از به کارگیری استخوان‌درمانی در کودکان و برای درمان میگرن یا سندرم روده تحریک پذیر (IBS) وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استخوان‌درمانی که برای اولین بار در اواخر دهه ۱۸۰۰ در ایالات‌متحده ایجاد شد، بر این اصل استوار است که ساختار (آناتومی) و عملکرد (فیزیولوژی) بدن یک فرد در هم تنیده شده و هدف آن ترمیم عدم تعادل در این رابطه است.

استخوان‌درمانی همانند سایر اشکال طب مکمل، در دهه گذشته محبوبیت زیادی پیدا کرده است، به‌ویژه برای درمان اختلالات اسکلتی عضلانی. بنابراین محققان می‌خواستند ایمنی و اثربخشی آن را برای شرایط مختلف ارزیابی کنند.

آنان پایگاه‌های اطلاعاتی تحقیقاتی را برای بررسی‌های اصولی و تجزیه و تحلیل داده‌ها (متاآنالیز) مربوط به کارآزمایی‌های بالینی کنترل‌شده تصادفی‌ مرتبط که تا نوامبر ۲۰۲۱ منتشر شده بود، جستجو کردند.

این بررسی فقط کارآزمایی‌های انجام‌شده توسط پزشکان با آموزش استخوان‌درمانی یا متخصص بیماری‌های استخوان را شامل شد.

این جستجو ۹ مرور اصولی یا متاآنالیز را نشان داد که بین سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۲۰ انجام شده بود و شامل ۵۵ کارآزمایی اولیه و ۳۷۴۰ شرکت‌کننده بود.

مرورهای اصولی در مورد استفاده از استخوان‌درمانی در طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها، از جمله کمردرد غیر اختصاصی حاد و مزمن، گردن درد غیر اختصاصی مزمن، درد مزمن غیر سرطانی، سردرد اولیه و سندرم روده تحریک پذیر گزارش شده است.

نتیجه تجزیه و تحلیل داده‌های تلفیقی نشان داد که استخوان‌درمانی در کاهش درد و بهبود عملکرد فیزیکی در دردهای حاد یا مزمن غیر اختصاصی کمر و گردن و در دردهای مزمن غیر مرتبط با سرطان موثرتر از سایر رویکردهاست.

سایر رویکردهای مقایسه‌ای شامل درمان ساختگی (دارونما)، استخوان‌درمانی ساختگی، لمس‌درمانی سبک، بدون درمان، لیست انتظار، درمان مرسوم، فیزیوتراپی یا سایر اشکال طب مکمل بود.

حجم نمونه کوچک، یافته‌های متناقض و تنوع گسترده در طرح تحقیق به این معنی است که شواهد در مورد اثربخشی استخوان‌درمانی برای استفاده در کودکان مبتلا به بیماری‌های مختلف از اختلال کمبود توجه و بیش فعالی گرفته تا آسم و قولنج نوزادی و درمان میگرن و سندرم روده تحریک پذیر، محدود یا بی‌نتیجه بود.

هیچ عارضه جانبی جدی مرتبط با درمان در هفت مرور اصولی که مورد ارزیابی قرار گرفتند، گزارش نشد، اگرچه تنها دو مورد نحوه اندازه‌گیری آنها توصیف شده بود.

محققان می‌گویند: این بررسی اجمالی نشان می‌دهد که استخوان‌درمانی می‌تواند در مدیریت اختلالات اسکلتی عضلانی موثر باشد، به‌ویژه با توجه به کمر درد مزمن غیر اختصاصی و کمر درد در زنان باردار یا کسانی که به‌تازگی بچه دار شده‌اند.

آنان افزودند: در مقابل، شواهد غیرقطعی از مرورهای اصولی تجزیه و تحلیل اثر استخوان‌درمانی بر بیماری‌های کودکان، سردرد اولیه و سندرم روده تحریک‌پذیر به‌دست آمد.

محققان نتیجه گرفتند: با این وجود، بر اساس تعداد کم تحقیقات که برخی از آنها کیفیت متوسطی دارند، مرور کلی ما نیاز به انجام بیشتر مرورهای اصولی سازمان‌یافته‌تر و  آزمایش‌های بالینی که باید از دستورالعمل‌های خاص برای درمان‌های غیر دارویی پیروی کنند را برجسته می‌کند تا استفاده احتمالی از استخوان‌درمانی و توسعه آن در برخی شرایط و نیز ایمنی آن تایید شود.

یافته‌های این تحقیق در مجله دسترسی آزاد BMJ Open منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی اسکلت سندرم روده تحریک پذیر استخوان درمانی اسکلتی عضلانی غیر اختصاصی نشان می دهد بیماری ها مزمن غیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۲۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!

بهار معینی، درباره کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) که در اردیبهشت سال جاری برگزار می‌شود، گفت: این دوره نخستین کنگره نوروانکولوژی کودکان در ایران است. البته پیش از این کنگره‌های بین‌المللی انکولوژی کودکان در ایران برگزار شده بود اما امسال به صورت ویژه به رویکرد چند تخصصی در تومورهای مغزی کودکان پرداخته شده و چالش‌های این روش درمان بررسی می‌شود.

وی افزود: در سخنرانی ام بر چالش‌های درمانی تومورهای ژرم سل بر موارد تجربی خود در میان کودکان تحت درمان در بیمارستان محک، متمرکز خواهم بود. تومور ژرم سل مغزی در اطفال بعد از تومورهای مدولوبلاستوما و اپاندیموم شیوع کمتری دارد؛ اما دلیل اهمیت بررسی آن، شناسایی انواع چالش در مسیر درمان‌هایی است که این نوع از تومور مغزی برای کودکان ایجاد می‌کند.

این رادیوانکولوژیست ادامه داد: برنامه‌های درمانی تومورهای ژرم سل مغزی اکنون در دنیا به‌روز شده و شیوه‌های درمانی آن تغییرات بسیاری کرده است. در روش‌های جدید تا جای ممکن استفاده از رادیوتراپی برای درمان محدود شده است چون پیش از این درمان رادیوتراپی به صورت کامل بر کودکان مبتلا به تومور ژرم سل انجام می‌شد و حتی درمان ستون فقرات همزمان با درمان تومور مغزی در کودکان انجام می‌گرفت اما امروزه به دلیل عوارض این شیوه درمانی، برنامه درمانی تغییر کرده است.

به گفته معینی، در برنامه درمانی جدیدِ تومورهای ژرم سل مغزی کودکان، از روش شیمی‌درمانی خاصی برای بیماران استفاده می‌شود و بر اساس پاسخ درمانی دریافت شده، رادیوتراپی حذف و بر درمان مغز تمرکز می‌شود. پیش از این باید همه بطن‌های مغزی درمان می‌شد، اما امروزه حتی میزان اشعه‌دهی بر بطن‌های مغز محدود شده است.

وی گفت: تومورهای ژرم سل در بخش پینه‌آل و سوبریال مغزی قرار دارند و استفاده از رادیوتراپی در درمان آن ها، عوارض جانبی بر هورمون‌های رشد کودک به جای خواهد گذاشت. از سوی دیگر برخی از کودکان مبتلا به تومورهای ژرم سل در اوایل نوجوانی هستند و به همین دلیل ممکن است دچار اختلال در روند رشد خود شوند.

معینی ادامه داد: همچنین اگر دوز استفاده از اشعه‌دهی در روش درمانی رادیوتراپی برای درمان تومورهای مغزی کودکان از میزان مشخصی بیشتر شود، موجب کاهش هوش کودک می‌شود. بنابراین تا جای ممکن تلاش می‌شود عوارض درمانی شیمی‌درمانی و رادیوتراپی محدود شود.

این رادیوانکولوژیست یادآور شد: متأسفانه بیشتر مراکز درمانی در ایران هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنند در حالی که از این روش درمانی به ویژه در کشور کانادا و بیمارستان‌هایی مانند سیک‌کیدز، دیگر استفاده نمی‌شود. متخصصانی مانند دکتر اوته بارتلز از کشور کانادا، سال‌ها است بر درمان تومورهای ژرم سل تحقیق می‌کنند و در این دوره از کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان حضور دارند و درباره چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان سخنرانی می‌کنند.

معینی با بیان اینکه رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان موجب به‌روز شدن دانش همه متخصصان مربوطه در درمان می‌شود گفت: پیش از این ممکن بود هر یک از متخصصان در درمان تومورهای مغزی کودکان از یک برنامه‌ درمانی متفاوت استفاده کنند، اما طی جلسات چند تخصصی تمامی اطلاعات متخصصان در درمان به صورت یکپارچه به‌روز می‌شود. بنابراین در این دوره از کنگره انکولوژی کودکان با توجه به برگزاری جلسات چند تخصصی بین همه متخصصان، می‌توان از داده‌های مشترک تجربی برای انتقال دانش و به روزرسانی اطلاعات استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • خواص درمانی آفتاب گردان که از آن بی خبر هستید
  • ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه
  • نسخه درمانی بوعلی سینا برای درمان گرفتگی رگ های قلب + فیلم
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • طرز تهیه ۲ معجون فوق‌العاده برای درمان درد و پوکی استخوان
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ