Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-02@14:38:28 GMT

رخت سبز بر تن بورس

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۴۵۷۰

رخت سبز بر تن بورس

برخلاف روز گذشته که روند حرکت شاخص‌های بازار سرمایه تحت تاثیر بخشنامه عوارض صادراتی بر محصولات معدنی نزولی بود شاخص کل بورس امروز توانست بیش از ۸۰۰۰ واحد افزایش یابد. در معاملات امروز بازار سرمایه شاخص کل بورس با ۸۱۰۰ واحد افزایش تا رقم یک میلیون و ۴۵۴ هزار واحد صعود کرد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۲۶۷۶ واحد افزایش یافت و رقم ۳۸۲ هزار و ۹۶۹ واحد را ثبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بازار ۴۸۱ هزار معامله به ارزش ۴۹ هزار و ۲۸۸ میلیارد ریال انجام شد.

فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، ملی صنایع مس ایران، پالایش نفت تهران، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پالایش نفت تبریز و توسعه معادن و فلزات نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت روز بورس را گذاشتند.

شاخص کل فرابورس امروز توانست با ۱۰۹ واحد افزایش دوباره وارد کانال ۲۰ هزار واحد شده و رقم ۲۰ هزار و ۳۸ واحد را ثبت کند. در این بازار ۲۱۰ هزار معامله به ارزش ۶۷ هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال انجام شد.

پلیمر آریاساسول، سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات، پتروشیمی مارون، پالایش نفت لاوان، تولید نیروی برق دماوند و بهمن دیزل نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل پتروشیمی زاگرس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.

در بازار امروز ۱۲۹ نماد به ارزش ۳۷۷۰ میلیارد ریال صف خرید و ۲۸ نماد به ارزش ۲۶۳ میلیارد ریال صف فروش بودند.   بیشتر بخوانید: افت ۲۵ هزار و ۵۳۶ واحدی شاخص کل بورس
در همین رابطه مسعود میرزا باقری، کارشناس و فعال بازار سرمایه روند معاملات بورس را بررسی کرد و گفت: به طور کلی، هفته‌ای متعادل هم در قیمت‌ها و هم در حجم معاملات سهام را شاهد بودیم و در دو بال اصلی بازار یعنی پالایشی و خودرویی‌ها، حجم معاملات افزایش یافت.

وی افزود: در اواسط هفته، زمزمه‌های تعرفه جدید صادراتی روی محصولات معدنی فلزی پتروشیمی و ابهامات موجود در آن شوکی منفی به بازار داد که بلافاصله با پالس‌های مثبت از سوی تصمیم‌گیران در جهت رفع ابهام فشار فروش را در آخر هفته کاهش داد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: از سوی دیگر هم قیمت ارز در بازار آزاد به کانال ۲۸ هزار تومانی رسید که باعث خوش‌‌بینی به شرکت‌های صادراتی شد. در مجموع، پرمعامله‌ترین شرکت‌های بازار در روزهای پایانی هفته، نماد وساپا، خگستر و ورنا بودند که باز شدن کلاف پر پیچ و خم واگذاری سهام دولت از آنها می‌گذرد و لیدرهای خودرویی‌ها یعنی خودرو و خساپا هم در همین بخش قرار دارند.

وی ادامه داد: بازار به این سه نماد توجه ویژه‌ای داشته که نشان می‌دهد دستور دولت برای واگذاری دو خودروساز را کاملا جدی فرض کرده‌اند و بدیهی است در صورتی که جدیت لازم در دولت دیده نشود، این بخش از بازار که با افزایش قیمت سهام هم مواجه بوده، آسیب خواهد دید.

این کارشناس بیان کرد: قیمت نفت هم کماکان بالای ۱۰۰ دلار است و این به نفع پالایشی‌ها و تولیدکنندگان بالا دست پتروشیمی خواهد بود. همانند تولیدکنندگان اولفین که خوراک سایر بخش‌های پتروشیمی را تولید و تامین می‌کنند.

میرزاباقری باقری در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت معاملات در هفته گذشته و اتفاقات پیش رو، به نظر می‌رسد در هفته آینده صنایع پالایشی و خودرویی مجددا در صدر تقاضا سهامداران قرار داشته باشند و معاملاتی هیجانی و متلاطم به ثبت برسانند. اما در مورد سایر صنایع انتظار می‌رود شاهد روندی متعادل و مثبت در معاملات باشیم.   خبرنگار: سحر گلی زاده

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت بازار سرمایه میلیارد ریال واحد افزایش پالایش نفت شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۴۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه متاسفانه حدود ۸۰ درصد نماد‌ها سرخ پوش شدند. کاهش ارزش معاملات سهام و حق تقدم به زیر ۳ همت و بی رمقی و کم تحرکی در تابلوی معاملات مشهود است. 

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید:سهامداران بازار این بار اسیر بی تصمیمی دولت و مجلس در مورد نرخ نیما و مالیات شرکت‌های تولیدی هستند ارزش معاملات بازار بورس در پایان امروز به حدود ۳ هزار و ۵۴۶ میلیارد تومان رسید. حقوقی‌ها ۳۰۸ میلیارد تومان از حقیقی‌ها خرید کردند.

او افزود: امروز تعداد نماد‌های مثبت ۱۶۰ نماد و تعداد نماد‌های منفی ۶۵۲ نماد بوده است"فولاد" با ۱۸۷۵ واحد، "فملی" با ۶۷۷ واحد و "شپنا" با ۶۴۴ واحد بیش‌ترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشته‌اند در نهایت شاخص کل با کاهش ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحدی به ارتفاع ۲,۲۶۸,۸۴۵ واحد رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار