Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@16:24:14 GMT

نگرانی‌ بیماران از کمبود انسولین

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۵۲۹۵

براساس اعلام مسوولان سازمان غذا و دارو درحال حاضر کمبود انسولین در کشور وجود ندارد و بیماران نگرانی از این بابت نداشته باشند ناطقان: زمزمه‌های کمبود انسولین در کشور از یک سال و نیم پیش آغاز شد که در ابتدا از قاچاق دارو به کشورهای همسایه خبر دادند و مدتی پس از آن، علت آن را تأخیر در ورود یکی از محموله‌ها دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال با گذشت بیش از یک سال و نیم، مساله کمبود انسولین باز هم یکی از دغدغه‌های جدی بیماران دیابتی است و تا جایی رسید که در سال گذشته «هشتگ انسولین نیست» در فضای مجازی داغ شد و تعداد زیادی از بیماران دیابتی تلاش داشتند تا از این راه مشکلات خود را به گوش مسئولانی برسانند که در ابتدا کمبود انسولین را انکار می‌کردند.

در آن دوران وزارت بهداشت نیز تمام تلاش خود را برای تامین انسولین به کار گرفت و نیاز بیماران تامین شد، از سوی دیگر افتتاح اولین کارخانه تولید انسولین در ایران نور امیدی را در دل بیماران مبتلا به دیابت روشن کرد تا نگرانی کمتری نسبت به کمبود این داروی حیاتی داشته باشند.

گلایه بیماران از کمبود انسولین

اما حالا تنها با گذشت کمتر از یک ماه از شروع سال جدید اخباری درباره برخی کمبود و گرانی برخی اقلام دارویی در رسانه‌ها منتشر شد و امروز نیز برخی از بیماران دیابتی از کمبود انسولین قلمی گلایه داشتند.

پیگیری‌های خبرنگار ایرنا نشان می‌دهد در سطح داروخانه‌های تهران انسولین قلمی کمبود جدی ندارد و تنها یک برند خاص انسولین قلمی دارای کمبود است که به گفته داروخانه داران این کمبود نیز تا چند روز آینده رفع خواهد شد. به گفته یکی از داروخانه داران مرکز شهر تهران طی روزهای اخیر مشکل خاصی از بابت تامین انسولین وجود نداشته است و انسولین مورد نیاز بیماران به راحتی در اختیار آنها قرار گرفته است.

نگرانی‌ها بیماران از کمبود انسولین/ سازمان غذا و دارو: برای شش ماه موجودی انسولین داریم

داروخانه‌داران: فقط یک برند خاص کمبود دارد

همچنین طی تماسی که با یکی از داروخانه‌های شرق تهران داشتیم، مسوول فنی داروخانه اعلام کرد که مشکلی درخصوص تامین انسولین وجود ندارد اما یک برند خاص انسولین با عنوان «توئجو» دارای کمبود است که بیماران می‌توانند از نوع دیگر انسولین استفاده کنند. به گفته این مسوول فنی در خصوص کمبود انسولین در ابتدا باید توجه داشت که منظور از کمبود انسولین، کمبود انسولین قلمی است؛ در گذشته بیماران دیابتی از انسولین ویالی استفاده می‌کردند. این انسولین‌ها با سرنگ به بیمار تزریق می‌شود. با گذشت زمان و آمدن انسولین‌های قلمی به بازار، سرعت استفاده از این انسولین‌ها به علت سهولت مصرف شدت گرفت و اکنون نیز اغلب بیماران دیابتی از انسولین قلمی استفاده می‌کنند بنابراین انسولینی که کمبود آن مطرح شده است، انسولین قلمی است نه ویالی.

طی تماسی که با یکی دیگر از داروخانه‌داران تهران داشتیم، وی نیز کمبود این مدل انسولین خاص را تایید کرد و گفت: انسولین ویالی به وفور در بازار یافت می‌شود اما اغلب بیماران به دنبال انسولین قلمی هستند و جایگزینی آن به راحتی نیست زیرا از یک سو بیماران دیابتی برای استفاده از این نوع انسولین آموزش ندیده‌اند و از سوی دیگر، بسیاری از دریافت‌کنندگان انسولین کودکان هستند و تزریق چند باره انسولین ویالی به صورت روزانه برای آن‌ها بسیار دشوار است از همین رو اغلب بیماران از انسولین قلمی استفاده می‌کنند.

غذا و دارو: برای شش ماه موجودی انسولین داریم

برای پیگیری وضعیت موجودی انسولین قلمی در بازار با مدیرکل اداره دارو وزارت بهداشت گفت‌وگو کردیم،  حمیدرضا اینانلو درباره وضعیت انسولین در بازار توضیح می‌دهد: درحال حاضر داروهای ژنریک کمبودی در کشور ندارند باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که انسولین با برندهای مختلفی در دنیا تولید می‌شوند و درحال حاضر انسولین گلارژین که اصلی‌ترین نوع انسولین و پرمصرفترین نوع آن است برای حداقل ۶ ماه در انبارهای ما موجود است و کمبودی ندارد.

وی توضیح داد: انسولین گلارژین با برندهای «توئجو»، «لانتوس»، «بازالین» و ... تولید می‌شوند و ممکن است در یک مقطع زمانی یک برند خاص به دلیل وضعیت بازاریابی و فروش یا تصمیم واردکننده کمتر وارد شود یا محموله دیرتر به دست مصرف کننده برسد اما به طور کلی هیچ کمبودی درخصوص انسولین قلمی گلارژین در کشور وجود ندارد.

اینانلو ادامه داد: وظیفه سازمان غذا و دارو تامین داروهای مورد نیاز بیماران و حمایت از تولیدات داخلی است و اولویت ما تامین داروهای بیماران است از همین رو با تامین حداقل ۶ ماه انسولین مورد نیاز بیماران، نباید نگرانی از کمبود این دارو داشته باشیم منبع: ایرنا برچسب ها: نگرانی ، بیماران ، کمبود انسولین

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نگرانی بیماران کمبود انسولین انسولین قلمی کمبود انسولین بیماران دیابتی داروخانه داران نیاز بیماران یک برند خاص غذا و دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۵۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان وی تصریح کرد:تحولات ارزی ‌و‌افرایش قیمت مواد اولیه کود شیمیایی در آغاز سال جاری این استان را با چالش های اساسی و کشاورزان را دچار تنش افزایش قیمت و  بستن بودن سامانه پایش مواد کودی برای صدور حواله کرده بود.
 وی تصریح کرد: پتروشیمی ها نیز در فروردین ماه سال جاری، تحویل سهمیه‌کود‌اوره را به این استان متوقف کرده بودند و فقط سهمیه‌کود اوره اسفند ماه سال۱۴۰۲ تحویل دادند.
  ضیائی همچنین درباره سهمیه انواع کود کشاورزی یارانه ای در سال۱۴۰۳ گفت: فعلا برای این شرکت سهمیه سال جاری همانند سهمیه سال گذشته به میزان۱۸۲ هزار و۷۵۴تن شامل: کود های ازته، فسفاته و پتاسه تعریف و مشخص شده است. ‌که تاکنون ۱۲ درصد ازسهمیه ابلاغی به میزان۲۱هزار و ۹۲۴ تن تامین شده است که این رقم در سال گذشته۲۰ هزار و۸۳۸ تن، بوده است. 
  وی خاطر نشان کرد: با این وجود برای تامین کود سرک اوره نیز باکمبود مواجه نبودیم و درحال حاضر نیز بیش از دوازده هزارو۵۶۸ تن انواع کود پایه پر مصرف شامل یک هزار و ۲۲۵ تن ازته، چهار هزار و۳۹۴ تن پتاسه‌و شش هزارو۹۴۹ تن برای کشت بهاره ذخیره سازی شده است‌و روانه۳۵۰ الی۴۰۰ تن کود از مبادی و پتروشیمی های و کارخانجات تولید داخل به انبار های استان حمل و تخلیه می گردد و جای هیچ گونه دغدغه و‌نگرانی برای کشاورزان وجود ندارد.
ضیایی بصورت ‌مصداقی بیان کرد: در حال حاضر یک کیسه ۵۰ کیلویی کود اوره با قیمت ۱۹۵ هزار تومان، یک کیسه ۵۰ کیلویی کودسوپر فسفات تریپل با قیمت ۷۱۵ هزار تومان و یک کیسه ۵۰ کیلویی کود سولفات پتاسیم نیز با قیمت ۸۱۲ هزار تومان به کشاورزان تحویل می شود.
وی افزود: این سهمیه کودهای شیمیایی با قیمت های اشاره شده به صورت قیمت های یارانه ای به کشاورزان تحویل می شود.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر قیمت آزاد یک کیسه کود اوره در بورس بیش از ۸۰۰ هزار تومان و کودهای شیمیایی فسفاته و پتاسه نیز تا حدود دو میلیون تومان است که دولت مابه التفاوت این نرخ ها می پردازد.

دیگر خبرها

  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • آیا قرار دادن نان در فریزر آن را سالم‌تر می‌کند؟
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • ابراز نگرانی اپوزیسیون از بیداری دانشجویان آمریکایی + فیلم
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • نفت در مدار رشد؟
  • نگرانی از گاف‌های بی‌پایان