Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@18:30:47 GMT

شکفتن در تاریکی

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۶۳۱۱

بعضی‌ها به علت این ویژگی‌ها، دوست دارند رنگ گل آن را با سفره هفت‌سین‌شان به قول معروف ست کنند برای همین می‌روند سراغ انتخاب این گل.

ترکیب برگ‌های سبز تیره گوشتی تخم‌مرغی و دندانه‌دار با گل‌های خوشه‌ای زیبا، ترکیب بسیار چشم‌نوازی است. این گل گونه‌های بسیار زیادی دارد و ارزش برخی گونه‌های آن در درجه اول به علت خاص بودن برگ‌هایشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از پاییز که با کوتاه شدن روزها وارد بازار می‌شود تا بهار گل‌می‌دهد.

هر چه تعداد روزهای کوتاه بیشتر شود، گل‌هایش هم بیشتر می‌شود. با بلند شدن طول روز و گرم شدن هوا، گلدهی‌اش به پایان می‌رسد و دوباره در پاییز گلدهی‌اش را از سر می‌گیرد.

محبوبیتش به‌دلیل تنوع رنگ گل‌ها، مدت زمان زیاد گلدهی و مقاومتش در مقابل سرماست. بعضی‌ها بعد از اتمام گلدهی، تصور می‌کنند عمر گل تمام شده و دورش می‌اندازند. در حالی که می‌توان با هرس کردن ساقه گل‌دهنده و کوتاه شدن طول روز و خنک شدن هوا دوباره آن را به گل برد.

شاید جالب باشد بدانید کالانکوئه یکی از اولین گیاهانی است که به فضا رفته. سال ۱۹۷۱ یک نمونه از آن به ایستگاه فضایی منتقل شد تا حیات گیاهان خارج از زمین مورد بررسی قرار گیرد. در گزارش امروز به گونه گلدار آن می‌پردازیم.

اقوام کالانکوئه

کالانکوئه، گیاهی است اهل آفریقا، از خانواده ساکولنت کراسولا که بیش از صد گونه مختلف دارد. به‌جز گونه معروف و گلدار آن، بقیه گونه‌هایش به‌عنوان یک ساکولنت (گیاه گوشتی) با برگ‌های زیبا به فروش می‌رسند که پرورش آسانی هم دارند.

چند گونه مهم این گیاه عبارتند از:

کالانکوئه کرک‌دار: برگ‌های آن پوشیده از کرک‌های سفید کوتاه و کناره‌های آن هم دارای لکه‌های قهوه‌ای رنگ است. زیبایی آن در درجه اول به دلیل برگ‌ها و بعد گل‌هاست.

کالانکوئه گلدار: همین گونه معروف کالانکوئه است که بومی ماداگاسکار است. به آن کالانکوئه کریسمس هم گفته می‌شود. بوته‌اش تا ۳۰سانتی‌متر بلند می‌شود. برگ‌هایش پهن و تخم‌مرغی شکل است که لبه آنها به سمت بالا برگشته. گل‌هایی به رنگ قرمز، نارنجی، صورتی، زرد و سفید می‌دهد. معمولا وقتی از گلخانه یا گلفروشی وارد خانه می‌شود به علت نور و تهویه کم دچار ریزش گل می‌شود و بعد گلدهی‌اش متوقف می‌شود. این گل برای تراس و بالکن مناسب است.

اشک تمساح: دور برگ‌های این گیاه برگچه‌های کوچکی مدام در حال تولید هستند برای همین می‌گویند این گیاه زنده‌زاست. این برگچه‌ها پای گل می‌افتند و دوباره سبز می‌شوند. اسم اشک تمساح هم از همین ویژگی آمده انگار گل دارد اشک می‌ریزد.

پیناتا و دیاگاریا: دو گونه دیگر این گل است که آنها هم زنده‌زا هستند و دور برگ‌شان دندانه‌دار است. روی هرکدام از دندانه‌های برگ، یک جنین برگی کوچک تشکیل می‌شود. وقتی تعداد آنها زیاد می‌شود شکل زیبا و خاصی به برگ می‌دهند. جنین‌های برگی هر جا به خاک بیفتند رشد می‌کنند و اندام تکثیر گیاه هستند.

کالانکوئه کاتالیدون: این گونه حاشیه برگ‌هایش قرمز رنگ است.

نیازهای کالانکوئه

دما: دمای مناسب برای رشد کالانکوئه ۲۰ ــ ۱۸ درجه سانتی‌گراد است. در دماهای کمتر از این مقدار و هم‌چنین در دمای ۲۷ درجه گلدهی آن به تأخیر می‌افتد. کالانکوئه هوای گرم را دوست دارد پس در تابستان آن را جلوی کولر نگذارید. نوسانات دمایی مانع گلدهی، بدشکلی و کاهش گل‌ها می‌شود. در زمستان هم آن را نزدیک پنجره یا در ورودی قرار ندهید.

نور: در خانه گلدانش را جایی بگذارید که روشن و آفتابی است. به‌خصوص در تابستان که شاخ و برگ گیاه در حال رشد است. یک تابستان خوب مقدمه گلدهی زمستانه است. گرچه نور زیاد باعث ایجاد رنگ قرمز نامطلوبی در برگ‌ها می‌شود.

آبیاری: بهتر است در فاصله بین دو آبیاری خاک خشک شود ولی بسته به شرایط دمایی، نور و رطوبت خانه، ممکن است نیاز به آبیاری روزانه داشته باشد. آبیاری بیش از حد باعث ریزش گل‌ها می‌شود. البته نیاز به گفتن نیست که در تابستان نیاز آبی گیاهان بیشتر از زمستان است.

۴ روش تکثیر

قلمه: قلمه‌گیری از گل‌ها در شرایط روز بلند انجام می‌شود چون در این حالت گیاه گل ندارد و در فاز رویشی است. قلمه باید به طول ۶ تا ۸ سانتی‌متر از انتهای ساقه‌ای گرفته شود که دارای سه برگ بالغ و بدون گل باشد. بعد آنها را دو تا سه روز در جای خشک و سایه می‌گذارند تا پینه ببندند. بعد از پینه بستن زمان کاشت است. محل کاشت باید خاک سبکی باشد با زهکشی خوب. آبیاری آن در این مدت باید کم باشد. قلمه‌ها ۱۰روز بعد ریشه می‌دهند. معمولا از زمان کاشت قلمه تا گلدهی سه تا چهارماه طول می‌کشد.

بذر: بذرهای بسیار ریزی دارد که از دی تا تیر می‌توان آنها را کاشت ولی تولیدکنندگان در طول سال به‌تدریج بذرها را می‌کارند تا در تمام طول سال گل داشته باشند اما این روش زمانبر است و ۱۰ماه طول می‌کشد. بذر برای جوانه‌زنی نیاز به نور دارد، پس روی بذر را نپوشانید.

قلمه برگ: برگ‌های پرپشت این گل به‌راحتی قابل تکثیر است. برای بهترین نتیجه، برگ‌هایی را انتخاب کنید که گوشتی‌تر و سالم باشند. برگ‌های نازک و لاغر سریع خشک شده و ریشه نمی‌دهند. حدود نصف برگ باید در خاک قرار گیرد.

تقسیم بوته: به‌وسیله تقسیم بوته هم قابل افزایش است.

مراقبت‌های بعد از دوره خواب

به محض این‌که جوانه‌های گل را مشاهده کردید، گلدان را به جای روشن‌تری منتقل کنید و آبیاری آن را از سربگیرید. بسته به شرایط موجود در بهار یا تابستان می‌توانید به آن کود بدهید. کود‌های مناسب کاکتوس و ساکولنت‌ها برای گل کالانکوئه مناسب است. در طول تابستان هم، گیاه را در خاکی با زهکشی خوب و در جای نورگیر آفتابی نگهداری کنید و نگذارید تشنه بماند.

مشکلات گلدهی

اگر گیاه گل نداد یا تعداد گل‌هایش کم است و گل‌های بدشکلی دارد علت همه اینها دمای خیلی بالا یا خیلی پایین است. هم‌چنین نور زیاد باعث ایجاد رنگ غیرعادی در برگ‌ها می‌شود. در نور زیاد رنگدانه آنتوسیانین در برگ‌ها افزایش یافته و رنگ قرمز ناخوشایندی روی آنها ایجاد می‌شود. پژمردگی و تغییر رنگ برگ‌ها به‌دلیل کمبود نور یا مشکلات آبیاری هم اتفاق می‌افتد. اگر تعداد روزهای کوتاه ناکافی باشد، شکل گل آذین غیرعادی می‌شود یعنی اجزایی از گل به نام براکته بزرگ و شبیه برگ می‌شوند. به این پدیده برگسانی می‌گویند.

چند راه ساده برای گلدهی دوباره کالانکوئه

همان‌طور که اشاره کردیم کالانکوئه یک گیاه روز کوتاه است و دوره گلدهی آن از اواسط پاییز تا شروع فصل گرماست. کافی است در دو روز کوتاه و دو‌شب بلند قرار بگیرد تا گل‌انگیزی در آن اتفاق بیفتد. هر چه روزهای کوتاه بیشتر شوند غنچه‌های گل هم بیشتر می‌شوند اما چه کنیم که بعد از یک دوره گلدهی دوباره به گل برود؟

گل‌های کالانکوئه باتوجه به شرایط تا یک ماه و حتی بیشتر هم شاداب و سرحال هستند و بعد در جای خود خشک می‌شوند و می‌ریزند. برای گلدهی دوباره گل باید شرایط تاریکی، خنکی، تشنگی و گرسنگی را فراهم کنید.

تاریکی : در گلخانه‌ها معمولا برای تحریک گلدهی یک پوشش تیره روی گلدان می‌کشند تا گیاه گول بخورد و فکر کند روز کوتاه شده و به گل برود. بهتر است پوشش‌دهی ساعت ۶ عصر شروع و ۹ صبح برداشته شود. با این ترفند می‌توان در تمام طول سال گیاه گلدار داشت. در خانه هم می‌توان این کار را کرد. البته گلخانه‌ها اهداف تجاری دارند در خانه بهتر است یک دوره به گل استراحت بدهید بعد دوباره آن را وادار به گلدهی کنید. یک دوره خواب برای گلدهی دوباره آن از واجبات است چون باعث می‌شود گیاه برای گلدهی انرژی و توان بگیرد.

نرسیدن نور به گیاه طی دوره خواب باعث به گل رفتن آن می‌شود. تنظیم نور یعنی ۹ تا ۱۰ ساعت نور آفتاب در روز و بعد تاریکی مطلق به مدت ۱۴ تا ۱۵ ساعت. ساعات تاریکی معمولا از ۶ عصر تا ۹ صبح است.

برای تأمین تاریکی مورد نیاز گیاه می‌توانید آن را در یک کابینت دربسته، انباری یا پارکینگ قرار دهید یا روی آن را یک جعبه مقوایی یا نایلون و پارچه ضخیم سیاه بکشید. این دوره خواب طبیعی کالانکوئه را تحریک به گلدهی می‌کند. دوره خواب می‌تواند از آذر ماه شروع شود و شش تا هشت هفته ادامه پیدا کند.

خنکی: در دوره خواب، گیاه باید در جای خنک نگهداری شود و دما نباید از ۱۵ درجه سانتی‌گراد بالاتر رود.

تشنگی : در این مدت بهتر است آبیاری را به حداقل برسانید. این شوک مقدمه یک‌گلدهی خوب است.

گرسنگی: در طول دوره استراحت و به‌هیچ‌وجه به گل کود ندهید چون گیاه فعالیتی ندارد که نیاز به دریافت کود داشته باشد.

گل را هرس کنید: بعد از خشک شدن گل‌ها حتما گل‌های خشک و گل‌هایی را که بلندتر از ارتفاع گیاه هستند بچینید.

هرس کردن ساقه از محلی که گل ندارد باعث تقویت رشد، پرپشت شدن شاخه‌های جدید و گلدهی مجدد آن می‌شود.

زینب خزایی - جامعه / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: زینب خزایی ساکولنت برای گلدهی دوره خواب برای گل برگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۶۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟

به گزارش همشهری آنلاین، از لحاظ تئوری بسیاری از افراد بیان می کنند که اگر شرایط ایده آل و باب میل گیاه را برای او ایجاد کنید، هر گیاهی می‌تواند طول عمر بالایی داشته باشد. این یک امر کاملا طبیعی است اما برخی از گیاهان دوام بیشتری حتی در شرایط سخت دارند. در این مقاله قصد داریم راز طول عمر طولانی گیاهان را گفته و به معرفی با دوام ترین گیاهان آپارتمانی، بپردازیم.

عوامل موثر در دوام گل و گیاه آپارتمانی
عوامل بسیار زیادی در دوام و ماندگاری گل و گیاه موثر است. حتی گل های آپارتمانی با ماندگاری بالا نیز در صورت به وجود نیاوردن شرایط لازم ممکن است آسیب ببینند. عوامل موثر در طول عمر و ماندگاری گیاه به دو دسته تقسیم می شود:

عوامل ژنتیکی و ذاتی گیاه شرایط نگهداری و مراقبت از گل و گیاه نور مناسب

گیاهان آپارتمانی ماندگار، به نور مناسب نیاز دارند. این نور برای هر گیاه اندازه مختلفی دارد. همچنین بعضی از گیاهان نور و برخی دیگر سایه را دوست دارند. با توجه به نوع گیاهتان حتما باید نور کافی به آن برسانید. در غیر این صورت حتی با دوام ترین گیاه آپارتمانی نیز از بین خواهد رفت.

آبیاری
یکی دیگر از نیاز های ضروری برای هر گیاه، آب است. آب باید به میزان کافی به گیاه برسد تا بتواند رشد کند و طول عمر بیشتری داشته باشد. دانستن روش صحیح آبیاری گیاهان آپارتمانی می‌تواند باعث بیشتر شدن طول عمر گیاهتان شود.

کوددهی
در صورت بیماری و رشد نکردن گیاه باید عمل کوددهی انجام شود. در غیر این صورت، ممکن است گیاه شما بر اثر بیماری و آفت از بین برود. درنتیجه حتی گل های آپارتمانی با عمر طولانی، در صورت نگهداری و مراقبت نکردن طول عمرشان کاهش می یابد. از این رو پیشنهاد می‌شود که از کود مناسب برای گیاهان آپارتمانی استفاده کنید.

زامیفولیا

در گروه گیاهان خانگی، زامیفولیا، با دوام ترین گیاه آپارتمانی به شمار می رود. این گیاه به نام گیاه همیشه سبز نیز معروف است. زامیفولیا می‌تواند در مقابل شرایط سخت دوام بیشتری از خود نشان دهد.

یکی از مناسب‌ترین گیاهان برای آپارتمان، گیاه زامیفولیا می‌باشد زیرا مقاومت و دوام زیادی داشته و می‌تواند در منازل با نور کم نیز ماندگاری داشته باشد. همچنین برای افرادی که مبتدی هستند و می‌خواهند گل و گیاه در خانه نگهداری کنند، خرید گل زاموفیلیا با گلدان انتخاب مناسبی می‌باشد. زیرا خشک کردن و از بین بردن آن راحت نیست.

شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا
نور مورد نیاز زامیفولیا نور متوسط است اما اگر منزل شما نور کمی دارد باز هم می‌توانید از زامیفولیا استفاده کنید. این گیاه نور مستقیم را دوست ندارد و ترجیح می‌دهد نور به صورت غیر مستقیم به آن بتابد.

آب مورد نیاز این گیاه بسیار کم است. برای زمان آبیاری آن دقت کنید که سطح خاک و ۵ سانتی متر سطح رویی آن نیز خشک باشد. زیرا آب دادن زیادی و ماندن آب درون خاک آن باعث پوسیدن ریشه می شود. خاک مناسب برای زامیفولیا نیز خاکی است که زهکشی بالایی داشته و سبک نیز باشد. این گیاه رشد کمی دارد و این کاملا طبیعی است. در نتیجه لازم نیست به آن کود بدهید.

سانسوریا

سانسوریا انواع مختلفی دارد که برخی از آن ها در فضای باز و برخی دیگر در فضای بسته و آپارتمان می‌توانند رشد کنند. این گیاه یکی از مناسب‌ترین و بهترین گیاهان برای نگهداری در آپارتمان می‌باشد زیرا دوام و ماندگاری بالایی دارد. دلایل زیادی وجود دارد که باعث شده است، سانسوریا به عنوان با دوام ترین گیاه آپارتمانی به شمار رود.

به طور مثال در برابر نور کم و خشک بودن محیط مقاوم است. در نتیجه می‌توان آن را حتی در بانک‌ها و یا اداره‌ها نیز نگهداری کرد. این گیاه به طور طبیعی و ژنتیکی دوام بالایی دارد اما به وجود آوردن شرایط مناسب زندگی برای او، باعث طول عمر بیشتر و رشد بهترش نیز می شود. پس اگر به دنبال گیاهی خانگی با ماندگاری بالا هستید، در خرید سانسوریا شک نکنید.

شرایط نگهداری و مراقبت از گیاه سانسوریا
آبیاری کم، نور کامل و غیر مستقیم، دمای بین ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد، خاک کمپوست و … از نیازهای این گیاه می‌باشد. حتی اگر شما نتوانید این شرایط را برای آن به وجود آورید باز هم سانسوریا دوام بالایی خواهد داشت.

پوتوس

این گیاه به دلیل نیاز نداشتن به میزان خاصی از نور و آب می‌تواند به عنوان با دوام ترین گیاه آپارتمانی معرفی شود. پوتوس هوای مکان مورد نظر شما را تصفیه کرده و یکی از پر طرفدارترین و زیباترین گیاهان رونده به شمار می‌رود.

این گیاه به صورت ژنتیکی طول عمر بالاتری نسبت به برخی دیگر از گیاهان دارد. پس خرید پتوس می‌تواند یکی از گزینه‌های شما جهت اضافه کردن گل های با دوام آپارتمانی به منزلتان باشد.

گندمی

یکی از معروف‌ترین گیاهان آپارتمانی گیاه گندمی می‌باشد. نام دیگر این گیاه، سجافی نیز است و در لیست گل های آپارتمانی با عمر طولانی جای می گیرد. زیرا علاوه بر طبیعتی که دارد می‌تواند در شرایط سخت نیز دوام بالایی داشته باشد.

شرایط نگهداری و مراقبت از گیاه گندمی
نور مورد نیاز این گیاه در حد متوسط است اما با این حال در نور کم نیز می‌تواند رشد کند. گندمی خاک همیشه مرطوب و خیس را می پسندد پس بهتر است برای رشد سریع‌تر آن از خاک قلیایی استفاده شود.

کد خبر 848935 برچسب‌ها خبر مهم فضای سبز گیاهان و درختان مسکن - آپارتمان‌ نشینی

دیگر خبرها

  • رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!
  • خط حزب‌الله ۴۴۲ | شعله‌ای در دل تاریکی
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا
  • شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟
  • روش‌های تکثیر گیاه برگ انجیری در خانه
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • اقدام پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد برای مقابله با ریزگردها
  • فصل گلدهی دشت های غربی پایتخت را از دست ندهید | تماشای ریواس های تالون تا شقایق های اخترآباد
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی